• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
amilie sağol canım teşekkür ederim.
çorba tariflerimiz:
yoğurtlu sebze çorbası:1çay bardağı yoğurt,1 patates,1yemek kaşığı pirinç yada buğday unu,1 tatlı kaşığı zeytinyağ.(tencereye yoğurt konur.buğday unu veya pirinç ve rendelenmiş patates ilave edilerek pişirilir.piştikten sonra zeytinyağ ilave edilir.
sebze çorbası:1havuç,1patates,1domates,1yemek kaşığı pirinç,1yemek kaşığı zeytinyağ
sebzeler küçük doğranır.pirinç ve zeytinyağ konularak pişirilir.çatalla yada blendırla ezdikten sonra yedirilir...

teşekkür ederim canım ben de deneyim oğluma.. yalnız çorbada domates olduğuna emin misin!! bildiğim kadarıyla 1 yaşına dek önerilmeyenlerden biri de o! çünkü alerjiye neden olabiliyor. üstelik bu mevsimde domatesin tadı yok:çok üzgünüm:

domates bende verılmıyo dıyr bılıyorum ama dr mu tavsıye ettı canım

banada sağlık ocağından liste vermişlerdi.orda domates 6.aydan sonra diye yazıyor.birde amilie nin dediği gibi bu mevsimde tadı yok

bugün sağlık ocağını aradım pnomokok aşısı gelmiş ama aşı zamanı geldiğinde ilave olarak pnomokokta yapılır dedi öyle arada gelince yapamayız dedi.birde 6 aylıktan büyüklere aşı yapılmıyor diye duymuştum onu sormayı unuttum.bi dahaki aşı zamanında 6 ayını doldurmuş olacak.2 güne istanbula gidiyoruz burda yaptırıp gitmek istemiştim.şimdi kafam karıştı yaa:uhm:

genciza , arkadaşımın oğlu 8 aylık yaptırdı pnömokok aşısını mayıs ayı itibariyle doğanlara yapılıyormuş...

kızlar bu pnomokok aşısı neden istanbuldaki saglık ocakları vurmuyo fikri oaln varmıı

Canım 5 veya 6 ayını geçmiş bebekler için, yanlış yönlendirmeyeyim devlet o ayları geçen bebeklerde karşılamıyor aşıyı...yeni doğan ve diğerleri ancak olabiliyor belki seninkide ayını geçtiği için vurulamamış olabilir...

Son düzenleme:
banada geçenlerde sağlık ocagından geldiler..
benim kızım 5 ay 1 haftalık..
sordum pnomokok aşısını şu anda aşılar geldi bize
ama daha dağıtımı tam yapılmadı ocak ayından sonra dedi
dedim benim kızım oluyomu yoksa yeni doğan bebeklere mi yapılcak
seninkinde zamanı gelince yaparız dedi
ben özelde yaptırıyorum gitmedim saglık ocagına
ama 2. ne olduk bu ay

arkadaşlar biz geçen hafta sağlık ocağında prevenar yaptırdık pnömokok için olanı, ücretsiz olarak gelmiş İstanbul'da artık yapıyorlar. Haziran ve sonrası doğan bebekler için.
Bu arada doktorumuza da gittik kontrole, 600 gr almışız. 6800 kilo, boy 65 cm.
Ek gıda sordum süt iyi kilo alışı iyi dedi ama ben 15 gün sonra işe başlayacağım için ve sofradaki herşeyi çekiştirip yemek istediği için uak ufak tadımlık başlayalım istedim. Yoğurt, muhallebi, meyva püresi ve sebze çorbası önerdi. 1-2 deneme yaptım, yoğut ve muhallebiyi sevdi. Meyva olarak bazılarını sevdi ama sebze çorbası sevmedi. Alışacak yavaş yavaş.

domates bende verılmıyo dıyr bılıyorum ama dr mu tavsıye ettı canım

canım evet doktor verdi...aslında pekde uymamak gerekiyor doktorlara.şahsen ben her dediğini yapmıyorum.ona kalsa oğlum gram almazdı heralde bu ay.çünkü sadece yoğurt ve elma ver demişti.ben çoğu şeyi verdim...domates bende okuduğum kadarıyla verilmez diye biliyorum ama listeye bakınca doktora sormak hiç aklıma gelmedi.henüz bu çorbayıda yapmadım.yoğurtlu olanını yaptım fakat içine ek olarak kabak ve havuç rendeside koydum ama benim oğlan hiç yemedi.sadece 1kere tadına baktı.sonra kitledi dudaklarını,aç açabilirsen.pek iştahsız zaten bugünlerde doğru düzgün bişey yemiyor.zayıflayacak diye korkuyorum...

sagol canım bende öyle diyorum zaten 20 gün sonra kontrol var doktorumuz takibe aldı

Canım benimki de zayıf, buradaki bebekleri görünce kompleks yapıyorum. 3.aya kadar 800-1050 gr. arası kilo aldı, 4. 400 gr ve 5. ay 600 gr aldı. 3000 dü hastane çıkışımız işte ancak 6900 oldu. Doktor normal diyor ama bana az gibi geliyor. Ne yapayım ek gıda vermiyoruz benim sütle ancak bu kadar. Kafaya takma sen de. Her bebek farklı, zayıf olsunlar boşver. Bi de benimki çok hareketli bıraksan yürüyecek, kaka sayısı günde hala 3ün altına inmedi, 5e kadar çıkabiliyor. Yediğini atıyor, seninki de öyledir belki. Seninki kaç kilo bu ay?

bebeğim çok hasta kızlar ateşi düşüo ilaçla sonra hemen çıkıo gene hali kalmadı yavrumun keşke o hasta olcağına ben olsaydım çok üzülüyorumm:(((hiç bir şey yemio allahtan süt içio yoksa açlıktan iice bitap düşckti yavrumm yanıo ateşler içindee kiloda vermiş evde tartıyordum onu 100 200 gr vermiş zaten çok kilolu deildi iice zayıflıcak çok üzgünümm kızlarrr napıcağımı şaşırdımm nasıl hasta ettim ben onuu allah kahretsin beni....:((

arkadaşım öle deme kendini yıpratma hasta olmadan bağışıklıkları güçlenmez sen hep kontrol ediyosundur zaten onu inşallah biran önce düzelir yavrun...

Back