• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
BENİM BEBİŞİMDE UZUN 5 AYLIKKEN KONTROLE GİTTİK 8680 GR / 70 CM Dİ AMA,
İNANIN ÖYLE HANTAL HANTAL ET DEĞİL. SADECE 1-2 AY DAHA BÜYÜK SANIYORLAR O KADAR.

ZATEN UNUTMAYINKİ HER ANNE BABA BİRBİRİNDEN FARKLI FİZİKSEL ÖZELLİKLERE SAHİP.
DOLAYISIYLA ÇOCUKLARDA FARKLI OLACAKTIR.
ÖNEMLİ OLAN GELİŞİM HIZI, DÜZENLİ KİLO ALIYORMU SAĞLIĞI SIHHATİ YERİNDEMİ BİZ BUNLARLA MEŞGUL OLMALIYIZ.

BEN KIZIMIN İLERİDE SPOR YAPMASINI ÇOK iSTERİM. ( Konuyla alakası yok ama içimden geldi )

BENİM BEBİŞİMDE UZUN 5 AYLIKKEN KONTROLE GİTTİK 8680 GR / 70 CM Dİ AMA,
İNANIN ÖYLE HANTAL HANTAL ET DEĞİL. SADECE 1-2 AY DAHA BÜYÜK SANIYORLAR O KADAR.

ZATEN UNUTMAYINKİ HER ANNE BABA BİRBİRİNDEN FARKLI FİZİKSEL ÖZELLİKLERE SAHİP.
DOLAYISIYLA ÇOCUKLARDA FARKLI OLACAKTIR.
ÖNEMLİ OLAN GELİŞİM HIZI, DÜZENLİ KİLO ALIYORMU SAĞLIĞI SIHHATİ YERİNDEMİ BİZ BUNLARLA MEŞGUL OLMALIYIZ.

BEN KIZIMIN İLERİDE SPOR YAPMASINI ÇOK iSTERİM. ( Konuyla alakası yok ama içimden geldi )

maşallah kızına canım.inşallah benim tontişimde kotrole gittiğimizde kilo almış olur.dördüncü ayında gittiğimizde 6350 gramdı bakalım şimdi beşinci ayında ne kadar olacak.gerçi benimki biraz zayıf doğdu ama iyi toparladı kendisini yinede bak gıdığımız bile var aynen turgut özal gibi :sm_cool:

senace evet canımm anne baba faktörü bebeğin anne karnındaki gelişimi ve pramatüre olmayışı kiloda boyda etkili oluyorr....bizimkide uzun boylu olduğu için pek göstermiyor kiloyu ve ancak kucağa aldığında hissede biliyorsun..artık abisi ablası kucağında taşıyamıyor ağır geliyorr...kızım anne kollarım uyuştu diyorr..ağır olduğu için taşıtmıyoruz beli ağrımasın diyee..

bosnike canımm
seninki zmanla daha iyi toparlar sağlıklıysa sorun değil..bak gıdıkını yedim meleğin gıdık bile yapmışş..benim ilk oğlum ve kızım pramatüre doğdular tam birer ay erken...kızım 2790 oğlum 2970 ama 3 ay sonraa bütün akranlarını hem boy hem kilo olarak geçmişlerdi..hele kızım tombikin tekiydi..ve anne sütünden başka hiç bişey almadılarr..sütüm göğüslerimden fışkırırdı..yüzleri gözleri süt olurdu..çok şükür sağlıklıydılarr...

(sanece ye not) gönder canım bizimkiler gittiler theakwando ya bütün stresleri geçiyorr...vee fizik olarak düzelmeleride cabası..sporsuz hayat olmazz.

Son düzenleme:
inşallah canımya dediğin gibi dahada kilo alacak oğluşum.ama allaha şükür ki maşallahı var çok sağlıklı şimdiye kadar hiç hastalanmadı.gücü kuvvetide yerinde ayaklarının üstünde uzun süre dimdik basa biliyor buda beni mutlu ediyor.

baba faktörü ne kadar onu bilmiyorum çünkü benim oglum yaşıtlarına göre çok uzun babası kısa :roflol:aramızda kalsın ben biraz uzunum eşimdenkaydirigubbakcemile3.ben,dayısı,amcası uzun ama amcası 1.90a.s

baba faktörü ne kadar onu bilmiyorum çünkü benim oglum yaşıtlarına göre çok uzun babası kısa :roflol:aramızda kalsın ben biraz uzunum eşimdenkaydirigubbakcemile3.ben,dayısı,amcası uzun ama amcası 1.90a.s

yine genetik faktörr anne amcaa...sen birazda süt içrdee basketci olsun tosuncukk:nazar::dance:a.s

masallah senace bebisine...sevesim geliyor gorunce....

bosnike bebisinde bayagi iyi bizim bebislerle bir...bu ayda kilolari azaliyor..o da normal...sagliklii,dinc olduktan sonra...yapiyada bakiyor tabi anne ve babanin....

canım maşallah bebişine.benimki gece uyanmıyor.gece on iki gibi uyuyor sabah 8 gibi kalkıyor.o uyanmayınca bende onu uyandırmıyorum.ben sadece anne sütü veriyorum.belki seninki sütün az geliyorsa doymadığından kalkıyordur.bakalım dene mamayı nasıl olacak ama bize bildir olurmu:):ecrin_bebek:

kizlar gece pirinc unundan mama yaptim,hic sevmedi,sonunda da agladi bende biraktim..oyle cok yemedi ama... gece masallah 11 de yatirdim (birde memeden de verdim)saat 5 de uyandi bir daha icmek icin.. basarili oldu, ama pirinc mamasini begenmedi..2-3 gun daha denicem..sonra birakicam bakiyim o zaman yine uyanmaya baslicak mi...eger oyle olursa artik benim sutum onu tok tutmuyor demektir..pirinc mamasina devam ne yapalim...

002oq1.th.jpg

009xg8.th.jpg

014rx0.th.jpg
nasılım:)) kızlar nerde kızlar

Son düzenleme:
kizlar gece pirinc unundan mama yaptim,hic sevmedi,sonunda da agladi bende biraktim..oyle cok yemedi ama... gece masallah 11 de yatirdim (birde memeden de verdim)saat 5 de uyandi bir daha icmek icin.. basarili oldu, ama pirinc mamasini begenmedi..2-3 gun daha denicem..sonra birakicam bakiyim o zaman yine uyanmaya baslicak mi...eger oyle olursa artik benim sutum onu tok tutmuyor demektir..pirinc mamasina devam ne yapalim...

olsun canım az az başla o alışır yemeğe şimdi sürekli süt içen bir bebek olunca nede olsa mama ona biraz katı geliyor o yüzden mızmızlanıyordur.Yinede bak maşallah gece uyumuş inşallah uykuları artarak devam eder.sende biraz gece uykularının tadını çıkarırsın.:lepi:

kızlar benim oglan 4 ay bir haftalıkken 68 bucuk santim ve 8750 idi boy kilosu naıl size göre sadece emzirme ve devam mamasıyla gidiyoruz ama sizden tarifler aldım kasık mamaları vercem

kızlar benim oglan 4 ay bir haftalıkken 68 bucuk santim ve 8750 idi boy kilosu naıl size göre sadece emzirme ve devam mamasıyla gidiyoruz ama sizden tarifler aldım kasık mamaları vercem

maşallah arkadaşımm...en kıdemli senin bebek maşallahh....daha burda okadar tombik bebek yokk..iyi sen bildiğin gibi devam et bebğini beslemeye maşallahh...:hooray::nazar:a.s

canım maaşallah tosununa :nazar: tegnoloğun dediği gibi en tombik seninki herhalde.ama kilosu çok fazla geldi bana.doktorun ne diyor.

Benim bebişin bugün 5 ay bitti.
Boy 63
kilo 7760
doktor herşey yolunda diyor.inşallah hep böyle devam eder.

kızlar benim bebeğimde 67 cm 7100 gram . kilosu düşmeye başladı gibi ...1 haftadır yani kilosunu öğreniğimden beri aptamil aldım ve çooook pişmanım bu kutu bitsin bi daha almıycam .kilo alsın diye mamamya başladım ama şimdi pişmanım. küçük küçük yemeklerden tattırıyorum . inşallah 6 ayda ek gıdalara başlıycam

nurcamöğretmenim nerelerdesinizz...yoksunuzz...sütünüz yetiyorsa tadımlık verinn..kilosu iyi maşallahh..sıkmayın canınızıı sonuçta hepsi bir ay sonra baslayacak ek gıdalara sevgiler...

aslında siteye giriyorum canım ama buraya uğramayı unutuyorum:) diyet gruplarına takılıyorum. dün nerdeyse başlıyodum ek gıdaya eşime sipariş verdim sebze meyve aldırdım bol bol . ama elif için olduğunu söylemedim . konuşunca anladı tabi benim ağzım durmadı sebze çorbası yapıcam dedim . sakın verme en azından 2 ay daha idare et sonra başla dedi . birazda rüşvet teklif etti:)) kabul ettim bende:) yoksa sebze çorbasını yiyodu dün akşam elif hanım . babasının sayesinde yırttı:). ya aslında 3. çocuğum bu benim ve ben hiç birine 6 aydan önce ne mama nede ek gıda verdim . onların aşı kartlarıyla elifinkini karşılaştırınca dumur oldum ablalarımız bu ayda 8 kilo imişler 3 aşağı 5 yukarı .neyse bu konuda çok sııkıınım çok yazdım . inşallah elif hanım bu aya biraz fazla kilo alır. bu ay bana humanasteel tea almamı söylediler kızlar 4 ve 5. aylarda bebekler daha çok emme ihtiyacı hissederlermiş . hemşire öyle dedi.sütü az olan annelere duyurulur

Back