• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimiz ve Biz

Hımmmmmmm kızlar valla benim başıma öyle bişey gelmedi, kakada kaçırmadı , dışarıdaki wc yide yadırgamadı. Başıma gelseydi şayet önce dışarıdaki wc için , önce temizlerdim bak tertemiz oldu derdim ben otururdum, korkulacak çekinecek bişeyin olmadığını anlatır sonra onunda oturmasını isterdim , bitincede sifona basmasını söylerdim,ama ben evin dışındaki wc lere oturtmuyorum genelde alaturka wc seçip tutarak yaptırıyorum. Kaka olayına gelince de bebeklerinden örnek verip " aa annecim duydunmu bebeğinin sesini, kakam geldi dedi hadi tuvalete tutalım beraber de , herkes gibi oda kakasını yapsın tuvalete" ve çevresindeki arkadaşlarından, kuzenlerinden örnekler verir onlarında kakaları geldiğinde tuvalete oturup yaptıklarını, bunun çok normal olduğunu korkulacak bişey olmadığını sabırla anlatırdım.

Zorlu ve bol sabır gerektiren bi süreç olduğu kesin ama Başaracaksınız başka yolu yoook :)

Ahh sevilcim, yerim onu ben :) nasılda naz yaparmış , nasılda bulurmuş zayıf noktayı . Deniz farksızmı sanıyorsun :) , bana kızdığı zamanlarda ya odasına girer " Birdaha gelme yanıma , konuşmuyor " der kapıyı kapar yada " ben artık bu eve gelmek istemiyorum, burada mutlu değilim" der.

Yaaa :))

Hımmmmmmm kızlar valla benim başıma öyle bişey gelmedi, kakada kaçırmadı , dışarıdaki wc yide yadırgamadı. Başıma gelseydi şayet önce dışarıdaki wc için , önce temizlerdim bak tertemiz oldu derdim ben otururdum, korkulacak çekinecek bişeyin olmadığını anlatır sonra onunda oturmasını isterdim , bitincede sifona basmasını söylerdim,ama ben evin dışındaki wc lere oturtmuyorum genelde alaturka wc seçip tutarak yaptırıyorum. Kaka olayına gelince de bebeklerinden örnek verip " aa annecim duydunmu bebeğinin sesini, kakam geldi dedi hadi tuvalete tutalım beraber de , herkes gibi oda kakasını yapsın tuvalete" ve çevresindeki arkadaşlarından, kuzenlerinden örnekler verir onlarında kakaları geldiğinde tuvalete oturup yaptıklarını, bunun çok normal olduğunu korkulacak bişey olmadığını sabırla anlatırdım.

Zorlu ve bol sabır gerektiren bi süreç olduğu kesin ama Başaracaksınız başka yolu yoook :)

dışarıdakiler değil sadece yelizcim evdede aynı.evdekine bile sokamıyorum.herşeyi konuşarak anlatıyorum.bir kere bile sesimi yükseltmedim ama kendim çok geriliyorum başkasına patlıyorum...kuzenlerini sürekli anlatıyorum zaten kendiside söylüyor irem kakasını yapıyor dimi falan diye söylüyor ama kendine gelince iş değişiyor...
off off yeliz gerçekten sabır gerektiren uzun bir süreçççç

zilliler lafa geldi mi ne çok şey biliyorlar benimkide bana
"sende hep böyle yapıyorsun anne" demeye başladı :):):)

Sabır semihacım sabır, sadece kararlı ol elbet pes edicek, buna inan ama senin pes ettiğini anladığı an lehine kullanacak, onun için aynı yolda tam gaz devam :)

Bakk yaaa çok laf var bunlarda bazen şaaşırıyorum, az önce telefonum çaldı görümcemin numarası açtım deniz telefonda " Annecim, halamda karfura gidebilirmiyim, mek danılsa gidebilirmiyiz" diyooo :)

Bizde güç biter onlarda laf bitmez kızlar:)))

Semihacım o lazımlık olayı bizde de başlamak üzereyken bem lazımlığı ortadan kaldırdım ve kırıldı attım dedim yerine adaptörü kullandık.
Dışarısı için fazla sıkıntı çekmedim hatta ırem avmlere girer girmez çişi gelir. Diğer durumlarda aklına bile gelmiyor. Bir arada adaptör sevdası başlamıştı o olmadan hiç bir yerde girmiyordu. Oda Allahdan kırıldı vaz geçmek zorunda kaldı. Arada aklına esiyor gösteriyorum bak kırıldı diyorum mecburen yapıyor.

Kaka konusunda bizde çok zorlanmıştık. Aslında ilk başlamamız onun sayesinde olmuştu.
Özellikle tutup yapmıyordu sıkışıncada altına yapı veriyordu. Birkeresinde yüzünden geldiğini hissettim. Wc ye götürdüm sen çık anne dedi. Bende çıkıp kapının arasından baktım zorlandı ıkındı sıkıldı yapamadı sonrasında da indi yer çömeldi yaptı. Anladım ki oturur pozisyonda yapmak istiyor. Sonra şu iki yanında tutma yeri olan adaptörlerden aldım ayağının altınada tabure koydum ordan tutunup tabureden de güç alınca kendini güvende hissetti sanırım. Bir dahada kaka konusunda kaçağımız olmadı.

Ay ne uzun ve ayrıntılı yazmışım:)

Kesinlikle zorlu ve sıkıntılı bir süreç ama Yeliz'inde dediği gibi kararlılık şart...

Son düzenleme:
yelizcim denoda mc donalds hayranlığı var galiba:):):)

sevil sence şu an lazımlığı kaldırayım mı? daha çişi yapmaya yeni alıştı sayılır.hepten ters teper mi acaba ne dersin?

KIZLAR SELAMLAR..
Semihacım ve betülcüm.. kolaylıklar ve bol sabır diliyorum kızlar..
zor bir süreç..
Semihacım dışarıda tuvaletini yapmama durumunu bizde bir zaman yaşadık..artı birde klozet bağımlılığı olmuştuı. bizim evde alaturka tuvalet olmadığı için kulazet olmayan yerlerde çok zorlanmıştık..Ama 1-2 ay içerisinde her ikisinede alıştı...biz bıraktığımız zaman bir daha hiç bezlemedim. (gece dahil..)
kaka olayındada bir sorun yaşamadık. zaten bir süre kakasıda geldiğinde çiş geldi diyerek gittik tuvalete...yaparkende aa bak kaka yapıyorsun annecim. bak şimdi cup olacak filan demiştim.. karşısına geçip bende ıkınma taklitleri filan yapmıştım...sonra bu oyunoldu bizde. ıkınıyor. yapıncada anne bak kaka cup yaptı diyor..benim tavsiyem kaka satleri aşağı yukarı bellidir cnm.. o saatlerde tuvalete oturtup çeşitli oyunlar eşliğinde yaptırabilirsin..ben o dönemlerinde yarım saaat oturttuğumu bilirim...bir ara canı sıkılınca oyun oynamak için tuvaletim var diyordu düşün.. 15-20 gün içinde her ikiside düzene girecek inş. cnm .. biraz sabır..

Yeliz cim maşşallah Deno 'ya..
boylarından büyük lafları var şimdikilerin..
kocaman öpüyorum...

slm herkese
biz heryere yapıyoruz çişimizi ama bezide bırakamadık hala
çalıştığım için yaza bıraktım biraz geç olucak ama
herkes iyidir umarım

Günaydın güzeller, nasılsınız bakalım keyfler yerindedir inşallah.

sevil sence şu an lazımlığı kaldırayım mı? daha çişi yapmaya yeni alıştı sayılır.hepten ters teper mi acaba ne dersin?

Ewet canım hayranlık oyun alanlarından dolayı, yoksa hamburgeri eskisi gibi yemiyor.

Ben bi yerde okumuştum, lamzımlık bağımlılık yaptığından dolayı dışarıdada ona yapmak istiyormuş bi anne sürekli gitti yere lazımlığıda götürüyormuş. !!

Yeliz cim maşşallah Deno 'ya..
boylarından büyük lafları var şimdikilerin..
kocaman öpüyorum...

Saol canım, bizde öpdük :)

slm herkese
herkes iyidir umarım

Selam canım nasılsın? görünmüyordun epeydir, herşey yolundamı?

tünaydın kızlar.çiş olayındaki annelere kendimce tavsiye vermek istiyorum

öncelikle lazımlığa alıştırmayın çocukları lazımlıktan başka bi yere yapmak istemiyorlar.ve her yere lazımlıkla gitmek zorunda kalıyorsunuz:))tuvalet ve klozete sıra ile tutunki ikisinede alışıp dışarda zorluk çıkarmasınlar.

2.kaka olayı berfede kakasını ilk yapınca çok korkup ağlamıştı anne öcü diye ve bunun üstüne 3-4 kaka yapmadı.sonra ağrı başlayınca ağlama krizlerine girdi.bi iki sefer bezi bağlamadan altına tuttum hadi buraya yap kakanı popo bırt bırt desin dedim.ıkınırken güldüm poposuyla konuşup aferin sana kakamı yapıyorsun sen dedim.bi iki seferden sonra kakası gelince tuvalete götürdüm yapmadı kaka yok dedi.sonra ben poposunu tutup az eğilerek popocuk kakan varmı hadi bi yap sonra beraber berfeyle sifonu çekelim şelaleler aksın dedim.gülerek yaptı kakasını sifonu ona çektirdim öyle böyle derken alıştı gitti.arada kaçamaklar oluyor tabii:))

bide son şey tuvalet eğitimi aldıkları zaman beze yapmak istemiyorlar.dışarı bezle çıkınca çiş dediklerinde tuvalet olmadığı için tutamıyoruz onları onlarda sıkabildiği kadar sıkıyor.berfede halen aynı.

kursum bugün bitti.son direksiyon dersimi aldım.hocam çok memnun kaldı benden.cmr günü yazılı sınav var geçersem 8 mayıs direksiyon sınavım var..heyecan basıyor valla.artık bende araba kullanmak istiyorum.[/B]

Selam şekerler...
Bizde kalktık kahvaltımızı ettik. Rutin pazılımızı yaptık. Legolarımızla oynadık.
Bu hafta kuzuyu bırakacak yerim olmadığı için sporuma gidemedim. Evde yapmaya çalışıyorum. Haftay ve daha sonrakilere Allah kerim...

Bilmiyorum ki canım yanlış yönlendirmek istemem. Ama lazımlığını kirletip bak kirlenmiş ona değil wc ye yapalım diye bilirsin. Belki işe yarayabilir.

slm herkese
herkes iyidir umarım

Selam canım...
Nereleresin Fatmacım hiç görünmüyorsun... Yeni yerinize alışabildinizmi??? Kuzun nasıl?
Çalışınca zor olur tabi... Yazın alıştırırsın. Aklı tamamen erdiği için çok kolay olacaktır.

Nimetim görünmüyor kaç gündür. Umarım bir sorun yoktur???

slmlar güzeller
nasılsınız biz iyiyiz çok şükür.
bende adaptör kullanmaya başlıycam gerçekten bağımlılık yapıyor sanırım

Günaydın kızlar

Şahane bi gün diliyorum, Nasılsınız bakalım keyfler nasıl?

Biz iyiyiz çok şükür bi yaramazlık yok, hawa güzel keyfimiz yerinde , Bu arada bu akşam bi yardım vesile ile tenzile ve derin le buluşmaya gidicez kuzumla.

günaydınlar kızlarr
nasılsınız bakalımm
biz çok iyiyiz kuzumla , havada düzeldi

Son düzenleme:
selamlar canlar..
dün köyümüze gittim.
uzun zamandır gitmemiştim.
babamın amcası öldü..cenaze vesilesi ile gittim..
dedemiz felçliydi( biz dede derdik).ve bitkisel hayattaydı.. 85 yaşındaydı.. ölüm acı ama bir bakımada kurtuldu dedik..

Albina ikinci kez gitmiş oldu ve bu gidişince baya bi keyfini çıkardı köyün..
ilk kez gerçek inek gördü..:))) çiçekler toplayıp bana getirdi..eve girmedi hiç..
annemde sağolsun ilgilendi.. dönüştede babamın caferiye köyüne yaptığı yazlığı görmeye gittik. 140 metrekare ve önü deniz arkası orman miss gibi hava..Albina çatıya çıkınca inmek istemedi..
bi yerlere gidemessek yazı orada geçirecez inş..

sonra saat 8 gibi evimizdeydik..

bugünde Albinanın kuzeni geldi..
baya yoruldu.. uyku düzeni yine bozuldu...
5 gibi anca uyutabildim.. neyse sağlık olsun.. arada oluyor böyle kaçamaklar..

Back