Bebeklerimiz neler yiyorlar paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sabah: 2kibrit kutusu kadar peynir pekmez devam sütü ve ballı irmikli mama yiyo karıştırıp omalzemelerle bir kase ediyo hepsi yiyo bitiriyo arkasına bir haşlanmış yumurta yiyo sıvı sade

öglen olmadan bikere emiyo beni 20dk kadar

öglen: 1patates bir havuç bir kabak 4adet taze fasulye 1yemek kaşıgı irmik 1yemek kaşıgı bulgur 1yemek kaşıgı mercimek atıyom bir taşım pişiriyom sebzelerle beraber 1kase çorba yemiş oluyo ikigün yetiyo çorbam

arada :meyve püresi yiyo herobaby kavonoz meyveli tahıllı normal meyve olarak az muz yiyo elinde ve salata yiyo kemire kemire

ikindi : yogurt yiyo babymix yerse 2küp yiyo danino yerse meyveli 3küp yiyo
emiyo arkasına
tavugu: beyaz etini minik minik koparıp elde yiyo mangalda oluncaaa
kıymayı her çorbasında yiyo

akşam: irmikli ballı sütlü bebelac mama yiyo 1kase

gece : sabaha kadar emiyo uyku aralarında
bazen çorbayı günde iki kere içiyo

tü tüü maşallah:nazar:
ela bunların tamamını 3 günde anca yiyodur, baybmixin kutuları baya büyük benimki birini bitiremiyo sen 2-3 kutu veriyosun hay maşallah...
iştah şurubu bendemi versem nekafamçokkarıştı

cnm bnm zeyneb calciumcu bi tekme atıyoki bize yatarken koca adamn gb yarım saat kıvranıom aniden vurunca perynirleee yogurda bayılıo maşallah versem 4küp yicek dokunur die vermiom ek gıdaya geçtik geceli yiyo 2-3küp birdenn

maşallah kuzulara bnmkı yoğurdu öyle sade yemıyo yerse yemeğine katıyotum yada ayran olarak.yanı 2 kup fılan nerdeeee :(
ama yemeği guzel yıoyor sabah yumurta yada peynir domates suyunu emıyo:) tereyağ bugun kayısı marmelatı yedı.
öğlen tarhana corbası ekmek haslanmıs tavuk yedı ara öğünbebe bıskuvısı. meyve kıraz ve karpuz az önce yıne tarhana yedı ıçine kıyma koyuyorum.
bnmkıde öyle kılolu değil:(

masallah canım .yıne ıyı yıyor bız tam olarak gecemedık sagol bılgıler için

maşallah kuzulara bnmkı yoğurdu öyle sade yemıyo yerse yemeğine katıyotum yada ayran olarak.yanı 2 kup fılan nerdeeee :(
ama yemeği guzel yıoyor sabah yumurta yada peynir domates suyunu emıyo:) tereyağ bugun kayısı marmelatı yedı.
öğlen tarhana corbası ekmek haslanmıs tavuk yedı ara öğünbebe bıskuvısı. meyve kıraz ve karpuz az önce yıne tarhana yedı ıçine kıyma koyuyorum.
bnmkıde öyle kılolu değil:(

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ..bana güzel bir örnek oldu..

Bizim sabah kahvaltısında meyve suyu, peynir, yumurta, reçel, tereyağı, ekmek ayrı ayrı yiyo benle beraber ara öğünde bir tane meyve,
öğlen yemeğinde etli sebze yemeği ( tavuk,kıyma,et hangisi denk gelirse bize yaptığım gibi sebze yemekleri, çatalla eziyorum biraz pütürlü püre gibi yiyo)
Akşam da yoğurt biraz ekmekle veriyorum, Reflüsü olduğu için sıvı yiyecekleri hala kusuyo.Onun için çorba falan hiç yemedi. Arada kıymalı tarhana yapıyorum ama oda yoğun kıvamlı muhallebi gibi nerdeyse

Tabii sebze yemeklerine çok bayılmıyo ama ısrar etmiyorum ne kadar yerse. Bi de çok ona özel bişey pişirmemeye çalışıyorum. bizim yediğimiz gibi daha çok seviyo sanki, sadece salça, yağ kısıtlı baharat tuz yok gibi.
Bu aydan sonra artık bakliyat da vermeye başlıcam bakalım onları da sever inşallah....

yasemın maşallah zeynebimize iştahı yerinde afiyet bal şeker olsun ınş.cok teşekkurler canım..

sabah: 2kibrit kutusu kadar peynir pekmez devam sütü ve ballı irmikli mama yiyo karıştırıp omalzemelerle bir kase ediyo hepsi yiyo bitiriyo arkasına bir haşlanmış yumurta yiyo sıvı sade

öglen olmadan bikere emiyo beni 20dk kadar

öglen: 1patates bir havuç bir kabak 4adet taze fasulye 1yemek kaşıgı irmik 1yemek kaşıgı bulgur 1yemek kaşıgı mercimek atıyom bir taşım pişiriyom sebzelerle beraber 1kase çorba yemiş oluyo ikigün yetiyo çorbam

arada :meyve püresi yiyo herobaby kavonoz meyveli tahıllı normal meyve olarak az muz yiyo elinde ve salata yiyo kemire kemire

ikindi : yogurt yiyo babymix yerse 2küp yiyo danino yerse meyveli 3küp yiyo
emiyo arkasına
tavugu: beyaz etini minik minik koparıp elde yiyo mangalda oluncaaa
kıymayı her çorbasında yiyo

akşam: irmikli ballı sütlü bebelac mama yiyo 1kase

gece : sabaha kadar emiyo uyku aralarında
bazen çorbayı günde iki kere içiyo

bu şurup nedir canım?
pharmaton kiddi 100mlzemuszemus

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ..bana güzel bir örnek oldu..

yasemın maşallah zeynebimize iştahı yerinde afiyet bal şeker olsun ınş.cok teşekkurler canım..

bu şurup nedir canım?
cn mbu şuırubu doktorumuz zeynebin iştah ıyok die verd iagzında saatlerce tutardı yicegini yutmazdı bunu kullandık full iştah açılı bikase bitiyo ikinciye geçer oldukkopuyorumnanaktan

bizimde iştahımız çok ne versem 2.yide istiyor yiyor ardından cırttttt eee ne anladık bu işten...

hanımlar benim oğlumda 7 yi bitirecek.
sabah kahvaltısında : bir yumurta sarısı devam sütü içine.8 tahıllı bir tatlı kaşığı pekmez ertesigünü ıhlamur çayına bebe bisküvisi peyniz pekmez.
öğlenleri:küçük bir patatsein yarısı,biraz havuç,bir küçük soğan,4-5 tane tazefasulye,brokoli,ıspanak,semizotu,bezelye,karnıbahar,kabak bu sebzelerden hergün birini ekleyerek yapıyorum patates.soğan ve havuç sabit oluyor.içine bulgur.pirinç,yada irmik katıyorum,ceviz büyüklüğünde et yada kıyma.bir tatlı kaşığı zeytin yağı yada tereyağ.ben soğanı kavurarak yapıyorum yoksa benim olan çiğden yemiyor.hepsini haşlayıp blendırdan geçiyorum.
akşam üzeri yoğurt içine bebe bisküvisi katıyorum yada bebek ekmeği.
akşam pirinç unu yada sütlü pirinçli
yatmadan önce mama veriyorum.
bazen gece uyanıyor ozamanda emiyor.

bebeklerine yogurt yapan arkadaşlar rica etsem tarıfini bir daha verebilirmisiniz ?

Ben 1kğ. kutu sütünü kaynatıp ılıtıyorum.(parmağın dayanacak kadar)Bir yemek kaşığı dolusu yoğurdu iyice çırpıp süte ekleyip küçük kavonozlara dolduruyorum.Tatlı kaşığı ucuyla kavonozların dibine çırpılmış yoğurdu karıştırmadan bırakıyorum.Havlulara sarıp polar örtüyorum.Kavonozlar soğuyunca dolaba alıyorum.(yaklaşık 2-3 saat sonra)Yapılan yoğurtan her zaman bir sonraki yoğurt yapımı için ayırıyorum.....................

slm kızlar...sabahları yumurta pekmez peynir süt büskivi z.yağı karışımı veriorum.öğlen sebze çorbası içine kıyma yada tavuk koyuyorumisonra meyve püresi veriyorum.akşam üstü yoğurt yada süt büskivi veriyorum.akşam kaşık maması veriorum gece yatarken bazen bebelac devam sütü bazende pirinç unu verirum...

cn mbu şuırubu doktorumuz zeynebin iştah ıyok die verd iagzında saatlerce tutardı yicegini yutmazdı bunu kullandık full iştah açılı bikase bitiyo ikinciye geçer oldukkopuyorumnanaktan

canım nolur bu şurubun adını banada gonder yemek bırsaat ağızda beklıyo çıldırıyorum.

canım nolur bu şurubun adını banada gonder yemek bırsaat ağızda beklıyo çıldırıyorum.

Cnm aynı sorun bizde de var malesef hiç yapmazdı ama özellikle şu sıralar yemek yedirmek eziyet oldu valla satlerce yalvar yakar oluyorum suratıma melül melül bakıp tutuyo ağzındaa sanırım dişden dolayı bizde hala çıkmadı bişey...bana en yardımcı olan şey reklamlar cnm seyrettirmeyin diolar ama elimde değil çaktırmadan yutuyoo o zmaan özellikle turkcell ve uludağ reklamları mümkünse hep çıksın istiyorum valla cd ye çekcem sürekli dönsün die :roflol:

kızlarr buraya yazcek şey bulamıyorum bi topikte acsanızz bebekleriniz neler yemiyor :roflol: bakın nasıl destan yazarız bizde ...

dora paşada gün içersinde şöle besleniyo

10:00 kahvaltı haftada 3 kere yumurta bir kibrit kutusu peynir 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı ceviz ve fındık kırığı 2 tatlı kaşığı hero kahvaltılık pınar davam sütü karıştırıp veriyorum

14:00 sütaş büyümix muzlu 2 küp yiyo ufak

17:00 meyve püresi

20:00 çorba sebze püresi

sonra sabaha kadar emiyo aralardada emiyo ...

benim cadım 20 gündür gece emmiyor, bıraktı..gece uyurken emzireyim diyorum,gözler kapalı deli gibi ittiriyo..bıçak gibi birden kesti işte

kalkınca emziriryom,bazen istemiyo.okulda olduğum zaamn gelince emziriyom.

kahvaltıda: 1 yemek kaşığı labne,1 yemek kaşığı pekmez,1 yumurta sarısı karışımı..bazen yiyo bazen yemiyo..yumurta yediyse ertesi gün 8 tahıllı kahvaltı maması veriyom,içinde pekmeziyle..

öğlen: sebze çorbası,yayla çorası,sütlü tarhana çorbasından dönüşümlü olarak yiyo..yaylayı pek sevmiyo..tarhanaya bayılıyo:)doktorumuz dolma içini ezerek ver dedi ama pütürlü gıdalara alışamadık henüz,öğürüyoz,yutamıyoz..ben de çorbalarını iyice koyulaştırdım...

gün boyunca eline de sürekli kemirip hem çiğnemeyi öğreneceği hem de diş kaşıyıcısı niyetine salatalık,elma,ekmek,iri erik veriyom:)

akşamüstü:yoğurdunun (kendim mayalıyom)bazen içine meyve koyuyom..sağlık ocağındaki hemşire danino yoğurdu verme,içinde katkı maddesi çok dedi..zaten benimki onu da pek yemedi..

yatmadan önce ya 7 tahıllı mama ya da muhallebi veriyom içine 1 cevizi iyice ezerek..

emzirme işlerini de uykuya dalarken yapıyoz..günde 3-4 kez emzirmeye çalışıyom..ben vermesem cadımın aklına gelmiyo malesef:(

balık vermem lazım ama mevsimi değil diye aradığımızı pek bulamıyoz..şimdi ikeadan somon aldım..sebze çorbasına katcaz bakalım..

akşam yemeklerine 10. ayda geçicez dedi bizim doktor..akşamları mama ve muhallebiye devam..

Cnm aynı sorun bizde de var malesef hiç yapmazdı ama özellikle şu sıralar yemek yedirmek eziyet oldu valla satlerce yalvar yakar oluyorum suratıma melül melül bakıp tutuyo ağzındaa sanırım dişden dolayı bizde hala çıkmadı bişey...bana en yardımcı olan şey reklamlar cnm seyrettirmeyin diolar ama elimde değil çaktırmadan yutuyoo o zmaan özellikle turkcell ve uludağ reklamları mümkünse hep çıksın istiyorum valla cd ye çekcem sürekli dönsün die :roflol:

sorma gülüm ben de reklam ve yumurcak tv sayesinde yedirebiliyom..ama dr.9 aydan sonra tv izlettirme dedi..bebekler dudak okuyarak konuşmayı öğrenirmiş..tv de sadece sesleri duyuyo..geç konuşur hatta ileri durumlarda otizm bile oluşabilir dedi..

1 ayımız kaldı kara kara düşünüyom nasıl yedircem diyeakannehir

Şu narata mandalinata reklamı değil mi:))

Nasıl olacakta tv. izlemeden büyüyecek bunlar bilmiyorum.Ekrana bakarken kaptırarak geçiyor yemek faslı.Aslında hiç iştah derdimiz yoktu ama dişlerde çıktı hala o ağızda tutmayı bir öğrendi eyvah ki ne eyvah.

Back