Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bizde 1 haftadır meyve suyu içiyorduk dün gece ilk kez 1.5 adet cicbebeyi sütümle ezdim verdim bugünde sebze çorbasına başlıyacağız bakalım nasıl olacak aslı senin tarif gibi yapıcam drda öyle demişti havuç-kabak-patates-irmik piştikten sonra z.yağ

anne sütü :icecream:
bu ay sonu yoğurt vermeye başlıyacağımda babymix varmış onu önerirmisiniz?
ben yoğurt yapmayı becerememde sizler ne dersiniz?

ben sütaşın günlük yorğurtlarından yada danone vermeyi düşünüyorum kendim yapmam herhalde aynı zaten hiçbir farkı yok, hazırlar daha sağlıklı hijyenik açıdan el değmeden eli bırak göz değmeden üretiliyor

benim bebeğim 26 ocak doğumlu ve maşalllah 4. aydan itibaren ek gıdaya başladım herşeyi veriyorum sabahları haftada bi kere 1 yumurta sarısı birazelde yapılmış peynir ve teryağ pekmezi ıhlamurla yada devam mamasıyla karıştırıyorum kuşluk vakti 1 tane orta boy yada büyük muzu çatalla ezip yediriyoeum bazen şeftali,elmada olabiliyo öğle olduğunda işte evde ne varsa ıspanak havuç bir tutam pirinç ve patartes iyice ağzı kapalı az bi suda haşlıyorum rondodan hafif taneli kalacak şekilde pişirip yiyor bazen sade irmik ve havuç olabiliyo ikinde ya devam mamasına bisküvi karıştırıyorum yada yoğurda karıştırıyorum veriyorum akşamda suyla pirinç ununu karıştırıyorum devam mamasıda ekleyip kaşıkla veriyorum geceleride murtlaka 2 kere biberonla mama veriyorum.

kızlar bende ocak annesiyim bi sorum olucak 3 hafta önce sebze çorbasına başladık yaptığım çorba 1 küçük kase kadar oluyor siz hazırladığınız çorbanın hepsini bebeğinize yediriyormusunuz ?? benim oğlum pek sevmedi galiba sebze çorbalarını çünkü pek yemek istemiyor mirmirmirmir

başakçım benim oğlanda sebze çorbasını içmiyor çok aç olursa br kaç jkaşık zorla içiyor
görseniz ağzımda pelüş ayıyı tutup dikkatini çekerek çorba vermeye çalışıyorum şekilden sekile giriyorum işallah ilerde alışırda sever

ay ben burayı unutmuşum??
biz 6 da kalktık emdik,
8.5 ta yattık 10'a dooru kalktık gene emdik
11 gibi biz kahvaltı yaparken labne+ekmek+ascık domtess
12,30 da gene uyudu(bugün uyumaya doymadı)
13 gene emdi!!
gen egene..
uyandı..

öğle öğününde yarım çorba(milupa) yarım ya sebzeli ya tavuklu sebzeli kavanoz mamaları yioruz ama işte canı isteyince ama artık muhallebi ya da biberon asla uykusunda bile almıo.milupanın portakallı kahvaltısını da bi kere bile yemedi..
aa bi de ben bazen yediği şeye 5 meyveli aptamil kaşık maması almıştım azcık ondan ekliorum,çorbaya da bebek ekmeği:))

biz de bugün sabah aptamil mamanın içine beşte bir yumurta sarısı 1 kaşık labne 2 cicibebe birazda bebelac çavdarlı mısırlı 1 kase yedik
öğlen milupa sebze çorbasının içine 2 cicibebe büsküvisi yedik 1 kaseye yakın
yatarken herobaby iyi geceler pirinçli mısırlı içine 1 kayısı rendeledim 1 kase yedik
mamalara bayağı alıştık da birde yoğurtla meyvaya alışşaydık
tabi aralarda da anne sütü

ben dışarda gene tavuklu sebzelisini verdim milupanın migrosta da fiyatı düşmüş aldım 5-6 tane:))))
ay siz ne üzel yiosunuz mamaları maşallah bizim kaseler çöpe:))

Benim kuzum hazır hiç birşeyi yemiyo sadece meyve pürelerinden yiyor.. Onun için yaptığım çorbalarıda tuzsuz olduğundan yemiyo ama az tuz ekleyince şapur şupur yiyor..

Bugün domates suyu(içine ekmek doğranmış)+ küçük bir dilim peynir+ az yumurta sarısı+ bir çay kaşığıda pekmez yedik.. Ama karıştırmadan veriyorum ben.

Öğlen bişey yemedi, muz felan verdim istemedi sadece emdi... Akşamda domatesli şehriye çorbası yaptım. ılk kez yedi ama bitirdi hepsini. Sevdi sanırım... Şimdi uyuyor...

sabah kahvaltı muhallebisi, öğlen kabak havuç patates pirinç muhteşem dörtlüsü püresi, akşama doğru 2danino küçük peynirmi yoğrt mu anlayamadıım şey, uyumadan önce de yarım kase gece muzlu muhallebisi, hiç emmedi 2saatte bir de 90lık mama..bugün çok yedi naz 3kere kaka yaptı,kardeşim bende dayısına şov yapıyo

ben daha meyve püresi dışında bişey yapmadım kendim hep hazır şeyler verdim.artık kendim yapmak istiyorum çorba filan.

ya bi tek ben mi çorba vermiorum acaba, benim dr çorba yok sebzeyi püre olarak vericen yoksa bi faydası yok dedi

alişhacım eğer yiyorsa püre ver tabi yemek sularını aslında faydası yok diye biliyorum bnede ama çorba ya püresinide koyarsın daha sulu kıvamda verirsin

ben de hiç çorba vermedim püre veriyorum çorba içirmek kaşıkla çok zor oluyo benimki içmiyo sırf kaşıkla içmeye alışsın diye çorba vermek istiyorum

bugün ilk defa evde kendim patates+havuç+kabak+pirinç püresi yaptım hiç sevmedi:KK43:azcıcık tuz kattım ve bol miktarda şebeklik yapınca yedirebildim baya.sıpa nasıl da ayırt etti evde yapılanı hazırları löp löp götürüyodu:)birazdan kayısı+bisküvi vericem.gece uyumadan önce de muhallebi versem çok olur mu ya.

aysima hanim da budun sabah emdi 2 saat sonra mama yedi ...hava cok sicxak oldugu icin aralarda bol bol bebekler icin olan sudan icirdim..oglenden sonra cicibebe+meyvesuyu ezmesi yedi.....sonra tekrar mama ....3 -4 saat sonra emdi en son elme püresi yedi...ama zorla yedirdim dis cikardigi icin hic yemek istemiyor canim kizim benim hemen zayifliyor gidisi vardi o da gitti...ama ben saatinde yediriyorum mamasini filan...

X