Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bugun aysima sabah kalkinca mama icti...4 saat sonra falan da ispanak+patates+et püresi yedi aralarda su icti...ara ögün olarak da yogurt verdim.biraz emzirdim 2 saat sonra..1 saat once de mama icti uyuttum.aslinda ispanakli püreyi ilk kez verdim cünkü dr umuz hep tatli seylere alismasin biraz da sebze ve et yesin ki demiri azalmasin dedi ...bi de havuc ve patates püresini önerdi zaten havucu veriyordum ama patatesle karistirmiyordum öyle de vermeye basladik.masallah kizim herseyi yiyor:)

sabah klasik kahvaltımızı yaptık..
öğlene dünden kalan semizotu yenecek.
sonra meyvesi yoğurdu akşama da muhallebisi..

dün siyah üzüm yedirdim çok sevdi
4-5 tane yedi,kabuklarını soydum çekirdeğini çıkardım
bayıla bayıla yedi..
akşam bizimle birlikte kavunda yedi..

afiyet olsun yarasın bütün yavrularımıza..

Dün bizde kavun ve yeşil çekirdeksiz üzümün ilk kez tadına baktık:)))))Kavunu pek sevmedik sanırım ama üzümü severek yedik.

bugnkü ğlen menüzmüz yeşimn keraviz tarifi işallah sevr çağan ilave olarak et koyducam :))buarada yeşim nerde görünmüyor yine

kizlar ben idrar yolu enf olmusum. 5 gun sut vermican dediler. moralim bozuldu.
suum geri gider mi?
pombaylami sagsam hangi pompadan alsam ??
nasil durucak bu sipa 5 gun?? bugun ilaclara baslicam yarin oglenden sonra emzirmeyi
kes dedi dr.ya 5 gun sonra reddederse emmeyi?? senağlama :nazar: :nazar:

bu arada dun aksam ben burcunun sehriyeli tavuk corbasindan yapmistim. saat 7 civari
saat 10 da kalkinca veririm dedim ama kalkmadi uyudu. Gece boyunca emzirdim.
bende o corbayi kahvalti olrak verdim.
kalanni da attim . dolaba koymustum ama ne biliyim oglene kadar beklerse bisey ollur dedim.
simdide irmik balkabagi pisiriyorum oglen icin.

geçmiş olsun canım..sağ bence de sütünü zaten tehlikeli zamanlar ,soğumasın memeden..
biz de bu saate kadar emdik,uyuduk..mercimekle bulguru suya attım çorba gibi,birazda köfte hazırlamıştım onu da yağda kavurdum mercimeklerin içine attım.daha ne olsun di mi?afiyet olsun:)

kızlar mercimek çorbası verdinizmi hiç ben gaz yaparda karnı sancılanır die hiç vermedim şimdiye kadar...biz çok çektik taki geçen aya kadar gaz problemi... ondan mercimekte gaz yapar die duydum vermedim napim sizce verimmi?

Benim ilk verdiğim çorba mercimek çorbasıydı:)))))Bir sorun olmadı, hemde kendimize yaptığımdan tattırmıştım, ama o neredeyse bir kaseyi yemişti.
Ona özel yaptığımda o kadar yemiyor:)))))

tarhana çorbasında baharat yokmu ben baharat için erken olduunu duydum kızlar ya onun için vermedim versemmi? zamanımı sizce?

Sabah tavuklu sehriye corbasi
oglen irmikli balkabakli pekmezli muhallebi
aksam kiymali yayla corbasi
gece yine yayla corbasi
bide emdi
meyve yok bugun firsat olmadi

sabah kahvaltı
sonra seftali içine 2 cicibebe
öglen bebelac sebze püresi hazır vermek istemiyorum ama metin sebze corbalarını içmiyo
yogurt
armut
pirinç unlu muhallebi az da emdi bunları yerken hep püskürttü
bol bol da kustu

sabah pekmezli cevizli labneli kahvaltı
arada yarım muz
öğlen kıymalı kabaklı mercimek çorbası
ikindi muhallebi
akşam yine aynı çorba ( dışardaydık bişey yapamadım)
tabi bide emmeler
uyanırsa yine muhallebi vericem

Arkadaşlar size bişey sorucam şu ballı-tahıllı mamalardan bebeklerinize veriyormusunuz.Üstlerinde 6 ay yazıyor ama bal 2 yaş öncesi verilmiyordu bu ne perhizdelikafadulden

X