Bebeklerimiz bugn ne yedi?

montesori

dua ile
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
4.053
19
merhaba arkadaslar....ocak anneleri olarak yavas yavas ek gıdaya gecmiş bulunmaktayız kimimiz tattırma asamasında kimimiz bunu ögüne dönüstürme cabasındacokacimcoook
her gün burda bebeklerimize ne yedirdigimizi kaydirigubbakcemile2 yedirirken nasıl kırk takla attıgımızı:emir_bebek:yaptıgımız saklabanlıkları paylasalım istedim naniknaniknaniknanik....

sabah yeni kalktıgında daha önce tatmadıgı gıdalarla tanıstırıyorum metin i mesela muz kayısı gibi....
birkaç gündür de elma suyunun içine 2 tane cici bebe eziyorum şimdilik sadece bunları yiyor

bu topic çok iyi olmuş gerçekten, ne nasıl verilir hiç bilmiyorum ben, öğreniriz burda.

bizi doktor ek gıdaya başlatmıyo süt yettiği için ama ben ara sıra değişik bişeyler tattırıcam, şimdiye kadar sadece elma suyu ve ıhlamur verdim bir iki kere.

Ben bugunlerde hep ayni seyi veriyorum
Elma veya armutu yada ikisinide suda hasliyorum. Ezip 50 ml (6 corba kasigi) suyundan
koyuyorum. 1,5 hipp elmali rezeneli ek mamadan katiyorum. Yemegimiz hazir.
Cogunu yiyor kalanida ben yiyorum cokacimcoook ama icine elma armut katmayinca
pek sevmedi. Bazen 1 dilim muzda katiyoum.
Gunde 2 kere veriyorum diger zamanlar anne sutu tabi.

kizlar ben daha gecmedim ek gidaya doktorumuz bekleyin daha 6. aya kadar diyor ama bu topic iyi olmus iyi akil etmissin montesori bende bu sayede ögrenmis olurum bu arada montesori metin kac ocakda dogmusdu

topigimiz hayirli olsun.
kizim sabah 7 de mama yedi...2,5 saat sonra falan da havuc+elma püresi verdim.saat 1.30 da tekrar mama...3 de rezene cayi icirdim.yarim saat sonra da emzirdim.1 saat once de mama yedi simdi uyutmaya calisiyorum.

birgül metin 2 ocak dogumlu....elma havuc püresini nasıl veriyorsunuz birde havucun suyu cam rende de cıkmıyo

monte ben elma ve havucu buharda pisiriyorum sonra eziyorum.
birde öyle dene istersen canim.kolay oluyor.
suyunu cikarmak icin de kati meyve sikacagi aldim onunla cikariyorum.

oooo hayırlı olsunhihoyyyt
ben de bikaç gündür düzen kurmaya çalışıorum.bundan önce devamlı meme ağzındaydızemuszemus
artık sabah emziriorum ,yarım saatle bi saat arası tekrar uyuo 10 -15 dk ,o zaman demiri damlatıorum hemen meyve hazırlıyorum soona meme..3 uykusundan soona çorba soona hep meme..arada çöp olan muhallebiler ve mamalar çok oluo:KK43:
ama bu tablo dooru diil tabi ben biras da kendimi hazırlıyorum,yapa yapa en iisini bulurum işallah 6 ayına kadar:)

ben sadece öğlen 1-2 gibi acıkınca 3cm kadar muzu iyice püre yapıp sulandırıp ayran kıvamında onu veriyorum:))ama bunu çok seviyor yavrum..daha başşka bişi sevmiyo bende vermiyorum tiksinmesin diye kızlar bebe bisküvisi hakkında ne düşünüyorsunuz içinde şeker var ayrıca obezite sorunu var bisküvi hızlı kilo aldıryor diyolar ayrıca içinde şeker varmış ki erken dönemde şeker Allah korusun şeker hastalığına davetiye imiş

topiğimiz hayırlı olsun bizde sayalım yediklerimizi
sabah 5:30,7:30,9:30,11 de anne sütü bunlar uyurken
uyanınca devam sütünün içine bbelac çavdarlı mısırlı ve 2 çay kaşığı labne sonra anne sütü
saat 3 gibi 6-7 çay kaşığı yoğurt sonra anne sütü
saat 5 gibi bir şeftali püresi ile 1 kaşık özel mamamızı karıştırdım sonra anne sütü
saat 11 de milupa muhallebi içine 1 kaşık özel mamamız
gecede 3 kere kalkar anne sütü için
bayağı yemişiz be ne yapalım yolumuz uzun 5600 gramcığız

birgül metin 2 ocak dogumlu....elma havuc püresini nasıl veriyorsunuz birde havucun suyu cam rende de cıkmıyo

cam rende de rendele sonra tel süzgeçten geçir çıkıyor suyu...

ben yeni yeni tattırmaya başladım öğüne geçmedik daha 6.aydan sonra başlıyacağız..
yoğurt mayaladım taşşş gibi oldu yarın onu yedireceğim..

monte teşekkürler topik iyi olmuş..
ben de sadece tattırıyorum..aslında dr onada izin vermedi ama birden 6. ayda alışmaz bence..ilk onbeş gün tatmadı bile.şimdi tadımlık yiyor..korpuza bayılıyor bir parça yalıyor emiyor..yemeğe oturunca onada korpuz veriyorum.biz yiyene kadar yalanıyor..şimdilik tüm meyveleri tattırdım.ilk sefer genelde yemiyor.ikincide bakıyor tadına.bir muzu sevmedik..
yoğurda 10 gün sonra başlayacağım..ha birde muhallebi verdim bir kez süt yoktu sevdi yedi..
bebeşleriniz hazır meyve pürelerini sevdi mi bizimki sevmedi.suratını büzüştürdü yemedi..kendi yaptıklarımı seviyor allahtan..

ben yavum 29 ocak doğumlu ilk elma suyu veriyordum sabah öğle 4 de yoğurt 2 g,ndür sabah havuç suyu öğlen yine yoğurt yarında kayısı vericem

biz de 4 aylık olunca başldık ek gıdaya ama ben tattırma aşamasından öğüne geçtim direkt.zaten sadece mamayla besleniyodu.şimdilik sadece 2 öğün veriyorum ek besinlerden.sabah kalktığında aptamil.11 12 gibi yoğurt daha doğrusu ayran oluyo biz yiyene kadar biberonla içiyo sıpa kaşıkla yemiyo.sonra mama.4 5 gibi de elma veya armut suyu şimdi ikisini karışık veriyorum.sonra yine mama.ama bu hafta kahvaltıya ve gece muhallebisine de başlıycam.

biz geçmedik henüz ek gıdaya anne sütüne devam ama sadece tattırmak için elma, kayısı, karpuz, armut suyu verdim birde pirinçli sütlü muhallebi yaptım bir kaç kaşık ondan yedi hoşuna gitti, birde dün kahvaltı sofrasına beyimizde oturdu peynir ve domates yalattım çok mutlu oldu oğluşum :)))))))))

bende mama ile beslediğim için erken başladık ek gıdaya.. geceleri 3sefer uyanıyo sütüm yetiyo sütle idare ediyoruz....
sabah 9da 120cc maması
saat 1de bir kase yoğurt içine hero baby meyve püresinden katıyorum sade yoğurdu sevmiyo meyveli daha güzel yiyo
saat 5de elmalı pirinç unu hazırlıyorum (bu bayağı uyutuyo)
birde gece10da yine 120cc maması.........
aralardada emiyoooo...... bu öğünlerimizi saati satineuyguluyorum ve çok düzenli oluyo.... uyku saatleride hiç değişmiyo ssaatinde uyuyo saatinde uyanıyo

kizlar princ unuyla yapilan muhallebiye mama katmak sart mi?
tarifind eoyle de bir de size sorayim dedim.siz nasil yapiyorsunuz?

cnm benim dr um 3 tane tarif yazdı verdi bana bak şöyle
1. pirinç unu az şeker ve suyla muhallebi yap normal ölçüsünde işte 90 a 3ölçek gibi mama koy yazmış
2. bu yaptığın mamaya meyve püresi, özellikle hipp inki yazmş katıp ver yazmış
3. hazır pirinç unlu muhallebilerden suyla yap ver hiç mama katma yazmış benimki hero baby goggly sevdi, elmalısı muzlusu falanda var
buarada ben 1le 3ün farkı ne dedim, hiç fark yok mama formülleri birbirine çok yakındır farketmez dedi 3 işime geldi tabi, ben bi sabah bi akşam veriom çok seviyo, arada da 2kere falan mama geri kalan anne sütü, yoğurtta versem fena olmaaz aslında

X