Bebeklere tv izletilir mi ?

Çok zararlı ekran. Hele hele ilk 2 yaşta. Konuşmasını etkiler odaklanmasını etkiler dikkat dağınıklığına neden olur hatta ekran süresi çok olan çocuklarda agresiflik de artar. Özellikle reklam klip gibi çok hızlı akan şeylerde. Bizim çocuk 2,5 yaş oldu daha evde ekran açılmadı. Tv yi bilmez onun için sehpa kapı gibi bir şey panel. Hatta çocuğumun nöroloji doktoru mümkünse 4 yaşa kadar ekrandan uzak tutun dedi.

Oğlum 9 aylık bazen altını değiştirirken hiç durmadığı için kırmızı balık açıyorum 2 3 dk izliyor. Onun dışında bazen evde ya da bir uere gittiğimizde TV açık oluyor. Anlık olarak donup bakıyor ama ilgisini çekmiyor geri dönüyor hemen.
5 aylık bebeğinize kaç dk izletmiş olabilir ki bence çok sorun edip küsecek bir şey yok. Söylersiniz bir daha izletmez.

Annemle bu konuda kavga ettim onda kalıyordum tv izletmiş 5 aylık kızıma kısa bir süre sonra dedim izletme zararlı diyor size neden zararlı olmadı diyor neyse ki sonra barıştım sizin fikirleriniz neler ?
Beş aylık çocuk ne anlayacak Allah aşkına elbetteki izin vermeyin bir yaşına kadar bence minimum düzeyde telefon televizyona maruz kalınmali bir yaşından sonra günde bir saati geçmemeli kesinlikle onun yerine etkinlik yapın kizinizla büyüklere kalsa şeker verecez su icirez bitmiyor istekleri

Tablet veriyormusunuz?

İnş saatlerce izletmemiştir

Kaynanamla şeker verme olayından kavga ettim :)

Ben belli Bi süre acmamaya çalıştım ama 6 yaşında oğlum var o yüzden pek mümkün olmuyor kizim 22 aylik anne, bana çizgi film aç diyor oğlumu büyütürken 2 yasina kadar biz bile izlememiştik.sadwce o uyuyunca aciyorduk

Tebrik ederim gerçekten tv açmadan büyüten annelere çok saygı duyuyorum.gercekten çok zararlı keşke bizim evde de hic açılmasa ama 6 yasindaki oğlumu tutamiyorum malesef kizim onun yüzünden tv ye maruz kalıyor abisi okuldayken kapatıyorum geliyor anne bana çizgi film aç diyor dikkatini dağıtıp onunla oyun oynuyorum ama abisi evdeyken engel olamıyorum

Bazı anneler mecbur kalıyor büyük çocuk olunca o izlemek istiyor maalesef

Bu durum çok yaşanıyor çocukları büyük olanlarda oğlunuz tv izlerken bebisle başka oda da oynasanız :)

Kolay olmuyor tabi ama bir şekilde bu zamana kadar geldik. Şu anda annem ilgileniyor bebeğimle asıl mesele kreşe başlayınca olacak o zaman da mümkün mertebe kısıtlı tutmaya çalışacağız. Sizin büyük çocuk varmış eğer bizde de büyük yaş abi abla olsaydı soyutlamak daha zor olabilirdi.

Mesela benim çevremde akrabalar geliyor çok tablet oynuyorlar bide biri birinden görüp istiyor mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…