- 7 Ekim 2023
- 96
- 28
- 25
-
- Konu Sahibi ftmasrvteylul
Kısa süreliydi hemen gördüğüm gibi kapatırdım evde açmıyorumUzmanlar kesinlikle izletmeyin diyorlar hele ki 5 aylık bebek için çok gereksiz .bende bu konuda eşimle mücadele halindeyim oğlum lum 21 aylık hareketli bir bebek bazen zorunda kalıyoruz ama 5 aylık bebeğe neden ekran verilir anlamadim
Sizin bebiş kaç aylıkbizimki de acaip dönüp bakıyor. izletmemeliyiz inşallah başarırız
Evet çok küçükler başarırız inş
Çocuk doktoru hiç izletmeyin hatta sizde izlemeyin TV olmasın hayatınızda dedi. bu pek mümkün olmuyor deyince günde yarım saati geçmemeli o zaman dedi kısacası süre önemli ama beş aylık bebeğe ekran çok gereksiz benceKısa süreliydi hemen gördüğüm gibi kapatırdım evde açmıyorum
Vala oldu bi kere çok kısa süreliTabii ki zararlı. O kadar çok şey dönüyor ki ekranda, her an hem ışık hem ses hem renkler. TV izleyen çocukların herhangi bir şeyden sıkılma oranları izlemeyenlere göre çok çok fazlaymış. Çünkü uyarilmaya alışıyor beyinleri, bir seyde uzun süre oyalanmak kesmiyor
Ayrıca beyinleri sünger gibi, her şeyi çekiyor ve Tv'de bir sürü birbirinden sapkın şey dolanıyor,zavallının bilincaltinda.
Son olarak TV'ye çok maruz kalan çocuklarda uyaran eksikliği oluşuyor, konuşamama vs. Benim arkadaşımın da bebegi TV tablet telefon yaşıyordu,bu teşhis kondu.
Bence bebeğin kısa süre bile olsa TV karşısında durması çok sakıncalı
Evet annem de böyle söylüyorHiç kısıtlamadım çocuklarımı.
Uzun süre izledikleride oldu hiç bakmadıklarıda.
Valla bende tv karşısında büyüdüm.
Gerizekalı değilim şükür.
Tabiki tv kolik duruma geldiklerini hissetsem müdehale ederdim ama kontrollü şekilde bence sıkıntı yok hatta faydalı.
Ben de mesela çocuk şarkıları açmıyorum. çTabii ki zararlı. O kadar çok şey dönüyor ki ekranda, her an hem ışık hem ses hem renkler. TV izleyen çocukların herhangi bir şeyden sıkılma oranları izlemeyenlere göre çok çok fazlaymış. Çünkü uyarilmaya alışıyor beyinleri, bir seyde uzun süre oyalanmak kesmiyor
Ayrıca beyinleri sünger gibi, her şeyi çekiyor ve Tv'de bir sürü birbirinden sapkın şey dolanıyor,zavallının bilincaltinda.
Son olarak TV'ye çok maruz kalan çocuklarda uyaran eksikliği oluşuyor, konuşamama vs. Benim arkadaşımın da bebegi TV tablet telefon yaşıyordu,bu teşhis kondu.
Bence bebeğin kısa süre bile olsa TV karşısında durması çok sakıncalı
Radyo zararlı değil diye okumuştum :)Benim çocuğum yok etrafımda da çocuk yok o yüzden bilgi sahibi değilim, ben tv izlemem ama podcast, radyo, haber falan dinliyorum evde sürekli bir konuşma sesi var ekransız. Bebek için bu da zararlı olur mu sizce?
Sizin kaç yaşında bende belirli bi yastan sonra 10 dk izleyebilir diye düşünüyorumBen de mesela çocuk şarkıları açmıyorum. ç
Çok zevk alıyo hemen ezberliyo filan ama hem onlar benim bonusum ennn kriz anında açmak için ayırıyorum. Günlük açarsam ondan da sıkılacak zevk almayacak. En son yazın hasta oldu maske ile ilaç kullanması gerekti maskeyi sabit tutabilelim diye açtık şarkıları.
22.5 aySizin kaç yaşında bende belirli bi yastan sonra 10 dk izleyebilir diye düşünüyorum