Bebeklerde kalca cikigi

Windydi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
20
0
6
34
İstanbul
Bu konuda cani yanmis bir anne olarak bebegine kalca cikigi teshisi konmus ve pavlik bandaj tedavisi onerilmis arkadaslara birkac oneride bulunmak uzere bu konuyu actim.
Bebegim 1,5 aylikken kalca cikigi teshisi kondu ve pavlik bandaj takmamiz onerildi. İyilesmesi icin 1,5 aylik bebegin bu bandaji en az 2,5 ay takmasi gerektigi soylendi. Biz bunu duyar duymaz piyasada hazir satilan bandajlardan alip taktik. Bebegim 2 gun boyunca aglayip aglayip uyudu. Ben de onunla beraber aglayip perisan oldum. Sonrasinda bir umit ile internette benzer sikintilari yasayan annelerin yazdiklarini okudum. "Meger yokmus yanlis bakmislar "gibi seyler soyleyenler vardi. Bakarsin bizimki de oyledir diyerek tedavinin 2. Haftasinda baska bir doktora gittim. Aysegul Bursali'nin alaninda iyi oldugunu duymustum.ona goturdum. Bizim alip taktigimiz bandaji hic begenmedi. Ozel olcu alinip dikilen suet bandajlardan aldirtiyorum ben hastalarima dedi. Sonrasinda bizden yeni bir ultrason istedi. Bir ultrason cekilmeden once hemen gidip o suet bandajdan yaptirdik. Meger oncesinde cocuga ne iskence etmisiz...ne rahatsiz bir bandajmis o piyasada hazir satilanlar. Yeni ultrason cekildikten sonra ise bir sorun olmadigini ogrendigimde dunyalar benim oldu. O yeni yapilan suet bandaji da geri verdik. Yine de icime sinmedigi icin bir doktora daha goturdum bir kere daha ultrason cektirdim ve yine sorun yok denince rahat nefes aldim.
Eger sizin de ayni sey basiniza gelirse lutfen hemen bizim gibi uygulamaya koyulmayin. Eger birkac doktor birden ayni seyi soyler ve pavlik bandaj tedavisi onerirse de lutfen ozel olcu alinip ince suetten yapilan bandajlari kullanin. Bebekler 2 gunde alisiyor ama anneler alisamiyorbu tip seylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…