• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalça Çıkığı ve pavlik bandaj kullanımı

Çok geçmiş olsun size de. Allah'ım şifa versin. Üç aylıkken başladık 7 yi doldurduk. Bizim ilk ay açılarda düzelme oldu sonrasında takıldı kaldı. Tabi biz de kalça displazisi de var. Açılar iyi dediler bu ay ama displazi devam ediyor. Emine arkadasimiz tedaviden olumlu yanıt aldı şükür bebeği iyileşti. Bandaji çıktı ama kontroller devam ediyor sanırım
Evet Emine'nin yorumunu okudum. Hangi doktorda tedavi olduğunu merak ettim. Bu bi süreç her bebek için farklı ilerliyor inşallah güzel haberler alırsınız tez zamanda iyilesir

Merhaba benim kızımda da kalça çıkığı ve kalça kemiği gelişim geriliği varmış, pavlik bandajı taktik, bebem çok zorlanıyor, iplerin geçme noktasındaki plastikler canını acıtıyor sanki, çok huzursuz, uykusu azaldı iyice, daha 2 gün oldu omrumden ömür gitti, daha 6 hafta takacak. Sizler nasıl yaptınız, bebekleriniz bandaja hemen alistimi

Çok geçmiş olsun canım. Bizde de gelişim geriliği var dedi dr.ama sınırda hiç korkmayın düzelir dedi 1 ay kullandık 2 gün önce ultrason ve röntgen çekildi çok şükür açıları düzelmiş ama ileri de tekrar bi sorun olmaması için 2-3 hafta daha takalım dedi 1 ay sonra yine röntgenle bakılacak. Allahim tüm bebeklerimize şifa versin bununla geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun canım. Bizde de gelişim geriliği var dedi dr.ama sınırda hiç korkmayın düzelir dedi 1 ay kullandık 2 gün önce ultrason ve röntgen çekildi çok şükür açıları düzelmiş ama ileri de tekrar bi sorun olmaması için 2-3 hafta daha takalım dedi 1 ay sonra yine röntgenle bakılacak. Allahim tüm bebeklerimize şifa versin bununla geçmiş olsun.
Alfa beta acıları kaçtı sizin bebeğin

Bizimde 2.5 aylıkken ultarson çektirdik. sağ alfa 60 sol alfa 56 çıktı.çocuk doktoru bir ay çift bez takın geçer dedi.3,5 aylıkken ultrasonda sağ 63 sol 58 çıktı.60 ı geçemedik yani bez pek bir işe yaramadı. belki bir ihtimal geçer diye şansımızı denedik ama olmadı.ortopedi doktoru pavlik bandajı taktı.yerlerini işaretledik.3 hafta sonra ultrason dedi. bakalım gideceğiz bizi neler bekliyor.bandajı taktığımız günden beri 16 gün oldu. hergün ne gece uyuyor ne sabah düzgün uyuyor. her dk mız mız kafa beyin bırakmadı . sürekli dönmeye çalışıyor.tam da dönmeye başlamıştı bandaj takılmadan önce. banyo zamanları bandajı açınca kuduruyor hiç durmuyor. tepiniyor sürekli.sonra da ağlamaya başlıyor. birden hareket ettirince canı mı yanıyor anlamıyorum. bandajı arka tokaları yra yaptı mos mos oldu bavcağı.atletlerinden birini kestim tokanın etrafına sardım.büyük beden kalın külotlu çorap giydirdim kesip. anca öyle baş edebildik tokalarla. ama sürekli huzursuz bir dk bile durmuyor.reddediyor bandajı. 3 haftada iyileşse bile yine bi 3 hafta daha takacağız sanırım stabilize olması için. iyileşmezse daha kötü. çok zor bir şey yavrunu bağlamak o halini görmek. Allah düşmanımın başına vermesin. kafayı yiyecez artık. millet yazmış alıştı felan diye ama 16 gün oldu hergün daha da kötü oldu bırak alışmayı. zaten mız mız bi çocuktu ama bandajdan önce tam gazı bitmişti uykuları düzelmişti.simdi iyice tepetaklak olduk. çok zor gerçekten Allah herkese sabır versin

Kalça ultrasonunda mı anlaşıldı sadece yoksa evde kendiniz de çıkıklık oldugunu anladıgınız durumlar oldu mu
1 aylık kızım var bu çıkıklık o kadar geriyor ki beni gaz için bacak hareketleri yapıyorum çıkar mı diye korkuyorum bezi alırken emerken sürekli yanlış tutmayım bacağını ya çıkıklık olursa falan diye gerildim inşallah çıkıklık olmadan geçiririz bu dönemi

Back