alerjen gıdayı kestiğimde genellikle 2 3 gün içinde geçiyor bizde. Ben doktorun önerisiyle alerjen bütün gıdaları kestim. Dana eti, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri, paketli bütün gıdalar, kakao, kuruyemişler, ayçiçek yağı, buğday bulgur un, tahin susam, çilek ananas ve tropikal meyveler, yulaf ve domates. Sadece yeşillik kuzu eti ve pirinç yiyebiliyordum bi de meyveler işte. Kakası ve cildi tamamen iyileştikten sonra (yoğun egzama vardı), 3 gün kuralıyla besinleri denedik. Süt ve yumurta gibi riskli şeyleri en sona bıraktık. 3 gün aynı şeyi yiyip bir şey olmadıysa yeni besine geçtim, eğer alerji olduysa kakası düzelene ve egzama geçene kadar bekledim. Genelde en en geç 1 haftada geçiyordu. Süt ürünlerini denerken de ilk başta fırınlanmış veya uzun süre ocakta pişmiş sütü denemek lazım. Ben un yumurta yasak olduğundan kek poğaça yapamadım, uzun uzun pişirerek sütlaç yaptım. Sonra pişmiş yoğurt çorbası, peynir, normal yoğurt ve süt şeklinde ilerlemek gerekiyor. Birine alerjisi çıkınca sonraki aşamayı denemeye gerek yok demişti doktorum. Mesela yoğurt çorbasında alerji olduysa peynir normal yoğurt ve süte kesin alerjisi vardır demişti