• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde İnfluenza

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Baldakituzz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
408
605
103
Merhabalar konum bir süre burada kalırsa çok sevinirim bebeğime infulenza a teşhisi konuldu ilacı bitmesine rağmen ateş öksürük halen devam ediyor. Doktorumuza götürüyoruz ve sürekli iletişim halindeyiz. Tetkikler yapılıyor ama başka bişey çıkmıyor bunu yaşayan oldu mu ne kadar sürede atlattınız süreç nasıldı bahsedebilir misiniz

Tekrar bir muayene ettirin, influenza her sene her çocuk geçirir ama bizimkilerde hiç 5 günden fazla ateş olmadı.

Farklı bir rahatsızlık olabilir. İnfulanze ilacı alınca düzeliyor çünkü

3-4 gün Ateş iştahsızlık halsizlik sonra bir hafta on gün burun akıntısı.Bizde bu şekilde devam etti ama influenzanın birkaç tipi var ağır olan Belki size denk gelmiş olabilir ama yinede 5 günü geçmemeli demişti doktorumuz.Farklı bir doktora götürebilirsiniz içiniz rahat etmiyorsa.

Merhabalar konum bir süre burada kalırsa çok sevinirim bebeğime infulenza a teşhisi konuldu ilacı bitmesine rağmen ateş öksürük halen devam ediyor. Doktorumuza götürüyoruz ve sürekli iletişim halindeyiz. Tetkikler yapılıyor ama başka bişey çıkmıyor bunu yaşayan oldu mu ne kadar sürede atlattınız süreç nasıldı bahsedebilir misiniz

Ateş ne seviyede? Bebeğimin ateşi 39 üzeri olduğu için dört gün hastanede kaldık biz yatış verdiler. Ateş olunca hele bebekse,11 aylık mesela oğlum genelde daha dikkatli davranıyorlar.

Ateş sürekli olmuyor ama ara ara oluyor. İlk başladığında ilaç kullanılırsa daha etkili diyor doktorlar ama enbaşta biz hep diş diye düşündük kendi doktorumuz izinliydi başka doktor muayene etti hırıltısı var antibiyotik başlayalım riske atma dedi kullandık doktorumuz bu durumdan haberdardı. Sonra öksürük ve geniz akıntısı başladı o zaman infulenza a teşhisi konuldu. İlacı kullandıktan sonra sadece sabaha karşı ateşi çıkıyor ve kendi kendine düşüyordu 38 oluyordu en çok bugün 38.5 olunca doktorumuz görmek istedi ciğer filmi kan tahlili yine hepsi temiz çıktı aslında doktorumuz güven veriyor. Ama tedirgin oluyorum geçmek bilmedikçe üzülüyorum
Tekrar bir muayene ettirin, influenza her sene her çocuk geçirir ama bizimkilerde hiç 5 günden fazla ateş olmadı.
Farklı bir rahatsızlık olabilir. İnfulanze ilacı alınca düzeliyor çünkü
3-4 gün Ateş iştahsızlık halsizlik sonra bir hafta on gün burun akıntısı.Bizde bu şekilde devam etti ama influenzanın birkaç tipi var ağır olan Belki size denk gelmiş olabilir ama yinede 5 günü geçmemeli demişti doktorumuz.Farklı bir doktora götürebilirsiniz içiniz rahat etmiyorsa.
Ateş ne seviyede? Bebeğimin ateşi 39 üzeri olduğu için dört gün hastanede kaldık biz yatış verdiler. Ateş olunca hele bebekse,11 aylık mesela oğlum genelde daha dikkatli davranıyorlar.

Yatışta nasıl bir tedavi uygulandı benim kızım bugün 1 yaşına girdi

Yatışta nasıl bir tedavi uygulandı benim kızım bugün 1 yaşına girdi

Damardan antibiyotik,nabız ateş takibi sürekli. Ateş olduğu için de bol bol izotonik su takviyesi. Ateşi 24 saat hiç çıkmayınca da taburcu edildi. Boğaz enfeksiyonu da vardı biz de ek olarak

Damardan antibiyotik,nabız ateş takibi sürekli. Ateş olduğu için de bol bol izotonik su takviyesi. Ateşi 24 saat hiç çıkmayınca da taburcu edildi. Boğaz enfeksiyonu da vardı biz de ek olarak
Bizim boğaz ya da kulaklarda bişey yok ateş mesela geçende 2 gün hiç çıkmadı 3. Gün çıktı çok garip bir durum gerçekten idrar tahlili de yapıldı o da sıkıntısız

Benim bebegimin a+ 3 gunde ates dusmeye basladi ama doktorumuz kimi bunye ayakta atlatir kimisi haftalarca surunur dedi.Gecmis olsun.Oksurugun 1 ay boyu devam edecegi ama azalacagini soylemisti.

Benim bebegimin a+ 3 gunde ates dusmeye basladi ama doktorumuz kimi bunye ayakta atlatir kimisi haftalarca surunur dedi.Gecmis olsun.Oksurugun 1 ay boyu devam edecegi ama azalacagini soylemisti.
Yaa demek ki bünyeden kaynaklı bizi süründürecek sanırım

İnfluenza tetkikinde A grup pozitif gelmişse eğer şu adına gergedan kuş domuz giribi diye isim takılan virüs varya o gruptur B gurup pozitif geldiyse mevsimsel daha basit bir griptir. 5 gün süren tek ilaç tedavisi var zaten enfluvir yalnız tedavi sonrasi akciğer boğaz barsak veya değişik sistemleri etkileyebiliyor virüs işi 10 güne kadar uzatabiliyor nerden biliyorsun derseniz çocuk hastalıkları bölümünde çalışıyorum sabırlı olun geçmiş olsun

İnfluenza tetkikinde A grup pozitif gelmişse eğer şu adına gergedan kuş domuz giribi diye isim takılan virüs varya o gruptur B gurup pozitif geldiyse mevsimsel daha basit bir griptir. 5 gün süren tek ilaç tedavisi var zaten enfluvir yalnız tedavi sonrasi akciğer boğaz barsak veya değişik sistemleri etkileyebiliyor virüs işi 10 güne kadar uzatabiliyor nerden biliyorsun derseniz çocuk hastalıkları bölümünde çalışıyorum sabırlı olun geçmiş olsun
Yaa bizim A grubu pozitif çıktı. Söyledikleriniz üzse de içim rahatladı demek ki uzaması normal. Peki ortalama süreç ilaç kullanımından itibaren 10 gün mü çünkü bizi en başta yanılttı belirtiler

Benim bebeğim 7 aylik, gecen ay 6 aylık iken influenza a oldu. Muhtemelen domuz gribi dediğimiz oluyor ama endişe etmeyin olmayadabilir dedi bizim doktorumuz. 5 gün enfluvir kullandik sabah aksam, surup icmiyordu ates icin fitil kullandık. 3-4 gün ateş oldu sonra geçti. Cigerlere inmezse daha çabuk geçiyormuş.

Benim küçük yeğenime de geçen ay influenza teşhisi kondu kesin olarak. Öyle kötüydü ki kuzum.. Ateşi 40tan hiç inmedi, bir saat içinde en en fazla 39a düşürebiliyorduk. 2 gün hastanede yattı ama ateşi asla düşmedi, serum verdiler kaç kez hiç etki etmedi. Hastanede de yapacak bir şey yoktu, doktor ateşi kontrol edip edip gitti. Islak bez koydurdu sık sık değiştirerek. Çok zordu.. Doktoru enfluvir diye bir ilaç verdi bu arada, beş gün kullandı ..sanırım tek toparlayan buydu. Çok etkili. Tabi ki böyle ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı,çok mühim.. Ateşi yaklaşık 6 gün hiç düşmedi.. Sonra çok şükür iki haftanın sonunda geçti bitti tamamen. Allahım hiç kimseye göstermesin.. Size de çok geçmiş olsun..

Cocuklar daha kolay atlatiyor korkmayin ilk 3 gun ates ve kas agrisi agir gecti. bir hafta halsizlik usume istahsizlik uyku hali surdu.
Ilaci yok domu gribinin enfluvir sadece hastanelik olan yetiskinleri evde hastaliklarinin surecek sekilde iyilestiryor. Kizim 5 yasinda dr kadir tugcu cooook okuyun

Aynen biz de o ilacı kullandık bu gece son dozunu vereceğim hala düzelmeyşnce tedirgin oldum. Bugün ciğerlerine de bakıldı onlar da temiz çok şükür inşallah bir an önce biter çocuklar hiç hasta olmasa keşke hatta kimse olmasa

Back