Çocuk Hastalıkları bebeklerde burun tikanikligi tedavisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kızlar benim oğlumda 11 aylık,doğduğundan beri çok nezle oldu ama son 2 haftadır ağzından nefes alıyor artık,burnu dolu değil ,yani pompalık bir durum yok.sizlerin sorunu da bumu yoksa tıkalı derken nezle gibi akıntılı bir tıkanıklık mı??
ben geçen hafta doktora götürdüm 1hafta bi şurup kullandık,ama etkisi olmadı. Hala ağzı açık minişimin.geniz etimi aceba diyorum,ama küçük diye röntgen de cektirmedi doktor.geniz eti varsa zaten şu an müdahale edemeyiz dedi...offf çok canım sıkıldı ,inşallah dişle alakalıdır,diğer diş belirtilerimiz var ama doktor burun tıkanıklığı olmaz diş çıkarmada dedi...

Benim kızım suan 2 aylik ve burun tıkanıklığı yuzunden 3 kere boğulma tehlikesi yasadik burun tikali geniz dolu tükürügu yutmakta ve nefes almakta zorluk cektiginden solunum durmasi yaşayarak kasiliyor ancak benim müdahalem ile nefes alabiliyor bu yüzden spreyi ve serumu düzenli sürekli kullanıyorum dün internetten yaptığım araştırma sonucu geniz eti yada reflüsu olan bebekler icin saglikli uyku uyuyabilmesi icin reflü yastığı kullanimini uygun görüyomus uzmanlar bizde hemen reflü yastigi aldik su üçgen olanlardan kızımin 2 gecedir burnu tikanmiyor rahat nefes aliyor uyurken tavsiye ederim annelere her gece uykusundan uyandirip sprey ve serum sikiyordum agliyordu bende üzülüyordum ama yastık sayesinde 2 gecedir rahat uyuyoruz :)

Merhaba ikokvk bnmde bebeğim 2 aylık ve aynı sorun bizde de var geniz tıkalılıgı.Bende serum fizyolojik.kullaniyorum ancak hiç fayda etmiyor.Siz burun spreyi kullandiginizi yazmışsınız ancak 2 aylık bebeklere yasak degil mi sprey olarak ben öyle biluyorum.Büyük oğluma kullaniyorum eger sorun olmuyorsa bebegime de kullanmak istiyorum ancak sprey küçükken kullanilmiyor diye biliyorum ben.

Merhaba aysilss fazla miktarda sikildiginda evet zararli fakat gunde 5 kereye kadar izin veriyo doktorlar onu da cok basincli sıkmicaksin tabi 5 saat araliklarla sikabilirsin mesela cocugunun nefes alamamasindan iyidir spreyi kullanmak ayrica zarari kulak agrisi yapabilir diyorlar fakat sıktıktan sonra hemen dik pozisyona getirip 5 dk kadar dik tutarsan kulaga basinc yapmasini önlemiş olursun :)
Eger bebegin grip gibi bisey degilse birde reflü yastigi kullanmayi dene ben kesin çözümü yastikta buldum tüm annelerin dikkatine ;)

Back
X