Bebeklerde Atopik Dermatit ( Alerjik egzama)

merhaba, öncelikle geçmiş olsun. aynı şeyleri biz de yaşadık şampuanını değiştirdik yünlü giydirmedik nemlendiriciler kullandık hiçbirinin faydası olmadı. kortizonlu kremi de sürünce yüzü düzeliyor ama 3-4 gün sonra tekrar oluyor kesin çözüm değil. ayrıca kortizonlu krem zararlı bebekler için ben 3 gün sürdüm oğlumun teni beyazladı,rengi açıldı. (yan etkilerinden birisi). bence siz coresatini tercih edin, oğlumun egzeması tamamen geçti, artık olmuyor, kremi de bıraktık sürmeyi. kime tavsiye ettiysem çok memnun kaldı, sizin de memnun kalacağınızdan eminim. tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim arkadaşım bizede doktor kortızonlukrem vermıstı 3 gun onu kullandık ve linola yüz kremi linola şampuan yazmıştı,bunlarıda kullanıyorum bu linolanın yüz kremi gerçekten çok iyi geldi şimdi geçti kızımın yüzü inşallah yine tekrarlamaz.kremi sürüyorum 1 saat sonra yüzü çok güzel oluyor yumuşacık ve parlak pürüzsüz

Merhaba kızlar benim kızım da 4 aylık bu gün doktora gittik atopik dermatit dedi 1 haftadır yüzünde kırmızı sivilcemsi bi yapı vardı ben de iyice şüphelendim doktora götürdüm şuan çok üzlüyorum internette gezinince baya kötü fotolar gördüm minnacık bebekler.. :KK43: bebeğimi bu durumdan korumak için ne yapacağım bilmiyorum :KK43: çok uğraştım öpmesinler ellemesinler diye ama dinleyen kim :KK43: inşallah geçer.. doktorumuz bize HİPOKORT diye bir ilaç verdi onu kullanacağım bu günden itibaren bir de linola yüz kremi verdi.. :KK43: atopik dermatiti kullandığı ilaçla geçen ve kremle iyileşen var mı yoksa tekrar ediyor mu ?

Merhaba kızlar benim kızım da 4 aylık bu gün doktora gittik atopik dermatit dedi 1 haftadır yüzünde kırmızı sivilcemsi bi yapı vardı ben de iyice şüphelendim doktora götürdüm şuan çok üzlüyorum internette gezinince baya kötü fotolar gördüm minnacık bebekler.. :KK43: bebeğimi bu durumdan korumak için ne yapacağım bilmiyorum :KK43: çok uğraştım öpmesinler ellemesinler diye ama dinleyen kim :KK43: inşallah geçer.. doktorumuz bize HİPOKORT diye bir ilaç verdi onu kullanacağım bu günden itibaren bir de linola yüz kremi verdi.. :KK43: atopik dermatiti kullandığı ilaçla geçen ve kremle iyileşen var mı yoksa tekrar ediyor mu ?

merhaba, geçmiş olsun. oğlumun yüzü ve boynunda vardı biz coresatin diye bir krem kullandık sarı olanı egzama için 10 günde oğlumun yüzü iyileşti ve 4 aydır hiç yeniden oluşmadı, yukarıda da ayrıntılı şekilde yazmıştım. hipokort kortizonlu onu ben de kullandım 3 gün sürdüm oğlumun boynunun rengi açıldı (zaten yan etkilerinde yazıyor) yüzü düzeldi ama 1 hafta sonra tekrar oldu, onlar kesin iyileştirmiyor. coresatin kortizonsuz olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. bence doktorunuza danışın ve mutlaka deneyin inanın pişman olmazsınız. ben bebeklerde görünce çok üzülüyorum, benim oğlumda 1 haftalıkken başladı, 8. ayda coresatini deneyince kurtuldu çok şükür. umarım bir an önce siz de kurtulursunuz. sevgiler.

merhaba, geçmiş olsun. oğlumun yüzü ve boynunda vardı biz coresatin diye bir krem kullandık sarı olanı egzama için 10 günde oğlumun yüzü iyileşti ve 4 aydır hiç yeniden oluşmadı, yukarıda da ayrıntılı şekilde yazmıştım. hipokort kortizonlu onu ben de kullandım 3 gün sürdüm oğlumun boynunun rengi açıldı (zaten yan etkilerinde yazıyor) yüzü düzeldi ama 1 hafta sonra tekrar oldu, onlar kesin iyileştirmiyor. coresatin kortizonsuz olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. bence doktorunuza danışın ve mutlaka deneyin inanın pişman olmazsınız. ben bebeklerde görünce çok üzülüyorum, benim oğlumda 1 haftalıkken başladı, 8. ayda coresatini deneyince kurtuldu çok şükür. umarım bir an önce siz de kurtulursunuz. sevgiler.

çok teşekkür ederim yanıtınız için.. hipokortu kullandık ama yüzündeki kırmızılı yerde kuruluk oluşturdu.. Kırmızımsı sivilcemsi yapı geçti Allah için ama orası kavladı.. şimdi linola kullanıyorum 2 hft ya dr a kontrole gideceğiz dediğiniz ilacı soracağım.. Allah bebişlerimizi her türlü kötülük ve hastalıktan korusun sağlık versin hepimizinkine.. sevgiler..

Ayni dert bizde de var. Yurt disinda yasiyorum ve goturdum dermatologun 6 ay bekliyorsunuz randevu almak icin dr. o kadar iyi yani. Bize hergun banyo yaptirin, cocugunuzu temiz tutucaksiniz, oda sicakligi 21-22 dereceyi gcmiycek ve devamli nemlendiriceksiniz dedi. Yasadigumiz sehirde cok fazla gunes olmadigi gibi cokda kuru bu yuzden devamli nemlendirmemiz gerekiyor. Doktorumuz endiselenmemizi bunun iyilescegini soyluyor.

Simdi, baska bir fikir almak acisindan Turkiyede de bir uzmana goturduk o doktorda dalinda uzman ve onuda herkez meth ediyor. O da bize atopic dermatit dedi ve kortizon kremi, nemlendirici krem, banyosuna katmamiz icin solusyon, kasintiyi onlemek icinde toz bir ilac verdi( suyla karistirilicak oyle verilicek). Ilk baharda, polenlerin yogun oldugu donemlerde disari, parka cikmak yok, hali olmiycak, kedi, kopek, kus gibi hayvanlardan uzak tutulucak vs vs. ve bu boyle ergenlik cagina kadar dikkat edilicek yoksa astima cevirebilir dedi. Ergenlik cagindan sonrada gecer dedi merak etmeyin.

Iki doktor ikiside farkli seyler soyluyor, ikiside dalinda uzman. Biz burda ilk goturdugumuz doktorun tedavisine devam ediyoruz. Allah en kisa zamanda sifalarini versin insaAllah. Amin.

Mrb.bu konuyu görünce yazmadan gecemedim.benim de 8 aylik oglum var.yaklasik 1.ayindan 6.ayina kadar egzemayla ugrastik oglumun iki yanagi da yaralarla kapliydi sürekli kaniyordu cok berbat bir haldeydi.hakikaten o kadar caresizdikki esimle cok üzülüyorduk oglumun haline.kasinmaktan uyuyamiyordu oglum.kortizonlu kremler geciriyor ancak biraktigimiz gün aynisi oluyordu.son gittigimiz dermatolog nerisona krem ve kortizonlu igne verdi.nerisona ile bir kac gunde gecti ancak biz asil careyi arkadaslarinda dedigi gibi corasetinde bulduk.cünkü nerisonayi kullandiktan sonra tekrar cikacak gibi oldu ben corasetin sürmeye basladim ve tamamen gecti.iki aydir bebegimin cildi gayet iyi arada pütürlukler oluyor azcik corasetin sürüyorum hemen geciyor.bende cok arastirmistim netten corasetinden herkes cok iyi bahsedince aldim.basta tereddut etmistim acaba birileri reklaminimi yapiyor falan diye yine de deneyim dedim ama hakkaten cok güzel bir krem mutlaka deneyin.kortizonlar cözum degil bu arada ben doktorun verdigi igneleride kullanmadim.bosbosuna aylarca ugrasmisiz bebegimin yüzune baknca icim aciyordu.aylardan sonra o yanaklari yarasiz kansiz gormek mucize gibiydi.biraz uzun yazdim ama

Size tesekkur etmek icin yaziyorum.. malesef esimin isi dolayisi ve acikcasi gecer diyip savsaklamasi yuzunden kizimi bir turlu dr a goturemedik.. bu hafta pazarteai gunu baska bir dr a gotursuk hipokort evet anlik geciriyordu ama tekrar ediyordu.. pzt sizin oneriniz olan coresatin i dr a soyledim o da evet ben de onu verecegim dedi.. ve inanilmaz ama suan 3 gun gecti ve pembelik bile yok cok mutluyum insallah tekrar etmez.. cok tesekkur ederim.. "ATOPİK DERMATİT TE TEK CÖZÜM CORESATİN" diyebilirim.. coresatini surup linola yüz kremiyle destekliyorum ki kuruluk da iyce kaybolsun.. tek temennim tekrarlamamasi.. herkese tavsiye ederim.. Bebeklerimize Allah saglik versin acılarıni göstermesin.. sevgiyle kalin..

Mrb.bu konuyu görünce yazmadan gecemedim.benim de 8 aylik oglum var.yaklasik 1.ayindan 6.ayina kadar egzemayla ugrastik oglumun iki yanagi da yaralarla kapliydi sürekli kaniyordu cok berbat bir haldeydi.hakikaten o kadar caresizdikki esimle cok üzülüyorduk oglumun haline.kasinmaktan uyuyamiyordu oglum.kortizonlu kremler geciriyor ancak biraktigimiz gün aynisi oluyordu.son gittigimiz dermatolog nerisona krem ve kortizonlu igne verdi.nerisona ile bir kac gunde gecti ancak biz asil careyi arkadaslarinda dedigi gibi corasetinde bulduk.cünkü nerisonayi kullandiktan sonra tekrar cikacak gibi oldu ben corasetin sürmeye basladim ve tamamen gecti.iki aydir bebegimin cildi gayet iyi arada pütürlukler oluyor azcik corasetin sürüyorum hemen geciyor.bende cok arastirmistim netten corasetinden herkes cok iyi bahsedince aldim.basta tereddut etmistim acaba birileri reklaminimi yapiyor falan diye yine de deneyim dedim ama hakkaten cok güzel bir krem mutlaka deneyin.kortizonlar cözum degil bu arada ben doktorun verdigi igneleride kullanmadim.bosbosuna aylarca ugrasmisiz bebegimin yüzune baknca icim aciyordu.aylardan sonra o yanaklari yarasiz kansiz gormek mucize gibiydi.biraz uzun yazdim ama
Acikcasi esime coresatini soyledigim de o da sizin gibi dusundugunu soyledi fakat kesinlikle reklam degil bir tavsiye olarak bebeginde atopik dermatit yasayan arkadaslara diyebilirim ki dr unuza danisarak kullanabilirsiniz bizim tek sag yanakta ve gittikce buyuyordu suan hafif bi kuruluk kaldi onu da yuz kremi surerek yok etmeye calisiyorum..

benim yeğenimde de var dı 3 yaşında, önce kremle mevcut yaralarını iyileştirdiler, ardından doktor özel bir duş jeli ve krem önermiş nemlendirici, onunla da önüne geçtiler, artık hiç tekrarlamıyor, isteyen olursa kardeşimden öğrenip paylaşırım jeli ve kremi

Bizde 23 gunlukken tanistik atopik dernatitle dktor hametan verdi 1 ay srdun hc gecmesi ozel bir hastaneye gaz skntsi ucin gtmsrk yanagna da krem cerdi biobaby dye cok iyi gldi 5 gunde gecrdi smdi kizim 4 aylik ynw ckti kremi tkrar suruyrm bklm azaldi gibi

Ayyy aynı dert problem bizde de var doktorardan doktorlara gidiyoruz ilaçlar kremler fayda etmedi.. En son Ankarada yaşıyoruz özel veni vidi hastanesine götürdük allah razı olsun Ahmet diye bir doktor derdimize çare buldu .. Hipokort diye bi krem verdi anında geçti .. Aylarca kaşıntı , kanlar akıyordu artık.. Ama çok şükür geçti.. Bi krem daha tavsiye edebilirim advantan buda çok faydalı .. Birde kaşıntısını giderecek damlamız vardı adı zyrtec .. çok faydasını gördük biz.. Herkese geçmiş olsun ..

Ayyy aynı dert problem bizde de var doktorardan doktorlara gidiyoruz ilaçlar kremler fayda etmedi.. En son Ankarada yaşıyoruz özel veni vidi hastanesine götürdük allah razı olsun Ahmet diye bir doktor derdimize çare buldu .. Hipokort diye bi krem verdi anında geçti .. Aylarca kaşıntı , kanlar akıyordu artık.. Ama çok şükür geçti.. Bi krem daha tavsiye edebilirim advantan buda çok faydalı .. Birde kaşıntısını giderecek damlamız vardı adı zyrtec .. çok faydasını gördük biz.. Herkese geçmiş olsun ..

Merhabalar,
Öncelikle herkese geçmiş olsun, öncelikle yukarıda alıntı yaptığım yorum için hipokort ve advantan kremin kortizonlu kremler olduğu unutulmamalı. Kortizonlu kremler yaraların iyileşmesi için kullanılabilir. Ancak uzun vadede deride incelme gibi bir yan etkisi var. Benim kızım şu anda 3 yaşına girecek. Bu hastalık düzenli bakım ile gayet rahat kontrol altına alınabiliyor. Önceki mesajların hepsini okumadım ama coresatin krem (pembe olan) kesinlikle çok başarılı. Herkese tavsiye ederim. Biz de yeni keşfettik, keşke iki yıl önce tanışsaydık bu kremle o zaman kortizonlu kremleri süremeye de gerek kalmazdı; ama sanırım bu yıl çıktı piyasaya. Her neyse bu krem tek başına yeterli değil. Ayrıca bebek sık sık küvet içinde sadece ılık su ile banyo yaptırılmalı. Şampuan haftada bir kullanılmalı. Çok kötüyse cildi, iyice yumuşayana kadar her gün banyoyu önermişti bize doktorumuz. Banyodan çıkınca da bolca nemlendirici sürülmeli. Biz cetaphil nemlendirici kullanıyoruz yıllardır. Kortizonlu değil ve güzel bir krem. Eğer kızarıklık olursa da coresatin sürüyorum sabaha iyileşmiş oluyor. Diğer taraftan, bebek pamuklu-koton kıyafetler giymeli. Ayrıca alerji açısından da dikkat edilmeli, çünkü atopik zaten alerjiden kaynaklanabilen bir hastalık, yani yumurtaya alerjisi varsa istediğiniz bakımı yapın yumurta yedikçe bebek bu bakım bir işe yaramaz.

Şu anda kızımın cildi gayet güzel, öyle geçmeyecekmi falan diye dert edinmeyin kendinize güzel ve düzenli olarak bakım yapılınca gayet güzel bir ciltleri oluyor, merak etmeyin.

merhaba bayanlar
benim kızımda da ilk 2 yasında zuhur etti atopik dermatit. uzunca bir süre nedenini bilemedik ve drumuzda alerji testinden yana değildi bir sürü iğne yapılacak , sırtından ayrıca bir test daha yapılacak yazık cok küçük çok korkar iyi gözlemleyin fark edersiniz diyordu. Drun verdiği kremlerle baskıladıktan sonra korka korka besin alerjisi var mı diye gözlemledim. alerjen besinleri (yumurta, süt ve süt ürünleri, bal, domates vb) tek tek her hafta bir besin olmak üzere denedim ama bişi cıkmadı daha sonra kızımda Phapa diye bir hastalık ve buna eslik eden alerjik astım teshisi kondu bunun üzerine dermatolog 1-2 hafta fazla temizlik yapma bırak evde toz biriksin bakalım ne olacak dedi. 1 hafta dolmadan kızımda nöbet seklinde hapsuruk ve atopik dermatit geri döndü. anladık ki kızımın ev akarlarına alerjisi var asıl olay ondan sonra basladı. evdeki her sey ona göre ayarlandı buz gibi havada bile evi en az bir saat havalandırmalar antialerjik nevresim takımları mıte temizleyici hava temizleyici nem alıcı temizlik ürünleri ve cihazları...her gün süpür sil sil toz al. nem ölçer aldık evin nemi en fazla %40 olmalıymıs cünkü halı ve perdeler gitti allahtan şimdi bambu halılar cıktı da ofis ortamından kurtulduk :) bu arada pamuklu harıcındeki kumaslara da alerjisi var ve bebege bulunuyor da su an 5 yasında olan kızıma bulamıyorum dıs kıyafet %100 pamuk :KK43: ama her seyden önemlisi havanın nemsiz cildin nemli olmasıymıs bu yuzden hergün dus alıyor hala ama sadece haftada bir sampuanlanıyor. ve her dustan sonra bolca kremlenıyor. her gün süpürüyorum evi silip toz alıyorum peluş oyuncakları attık. tüm bunlara ragmen agız cevresinde yine basladı 1 hafta önce bu defa drumuz coresatin verdi ve tüm kullandıgımız kortizonlu kremlerden daha cabuk gecirdi yalnız biz sarı olanı kullandık yasla mı alakalı acaba? atopik dermatitin kesin tedavisi yok sunu kullandık artık olmaz diye bir durum söz konusu değil ben bunu anladım sadece baskılıyorsunuz ama atlatmak için belli kritik dönemler var 5 yas ve ergenlik bizim 5 yas bittiği için ergenliğe kadar cekecekmişiz o zaman da gecmezse ömür boyu :KK43: inşallah atlatır.tüm bu 3 yıllık tecrübelerime dayanarak dr dr gezmeye gerek yok bu konuda her drun söyleyecekleri aynı seyler dikkat edilmesi gereken dermatologun onun henüz bebek/cocuk oldugunun bilincine varabilip agır kortızonlu tedaviler uygulamayan ve alerji aşısını son care olarak gören bir dr olması yoksa hiçbir dr ve ilaç bu hastalıkta mucize yaratamıyor biz ciddi paralar döktük bu yolda , sehir sehir gezdik nerde ünlü dermatolog bulsak gittik donduk dolastık ılk gittigimiz dra... yapılacak en önemli ve ilk adım gözleme dayalı alerji nedeni tespitiymiş cocugu boş yere hırpalamısız kısaca tüm bebişlere saglık güzel annelere de dayanma gücü dilerim

Size tesekkur etmek icin yaziyorum.. malesef esimin isi dolayisi ve acikcasi gecer diyip savsaklamasi yuzunden kizimi bir turlu dr a goturemedik.. bu hafta pazarteai gunu baska bir dr a gotursuk hipokort evet anlik geciriyordu ama tekrar ediyordu.. pzt sizin oneriniz olan coresatin i dr a soyledim o da evet ben de onu verecegim dedi.. ve inanilmaz ama suan 3 gun gecti ve pembelik bile yok cok mutluyum insallah tekrar etmez.. cok tesekkur ederim.. "ATOPİK DERMATİT TE TEK CÖZÜM CORESATİN" diyebilirim.. coresatini surup linola yüz kremiyle destekliyorum ki kuruluk da iyce kaybolsun.. tek temennim tekrarlamamasi.. herkese tavsiye ederim.. Bebeklerimize Allah saglik versin acılarıni göstermesin.. sevgiyle kalin..
merhaba, çok sevindim kızınızın iyileşmesine, ben kremi evden eksik etmiyorum bazen yediklerine göre (alerjik olan yiyecekler çilek reçeli, şeker v.b.) yanağı hafif kızarıyor kremi 1 defa sürünce hemen geçiyor. Allah başka dert vermesin, sevgiler.

Merhaba arkadaslar yazdiklarinizi okudum benimde sizlerle konusmaya ihtiyacim var kizim 3 aylik dogdugundan beri ara ara sivilce seklinde oldu butun vucudunda simdi ise sadece yanaklarinda doktor alerjik egzama olabilir dedi locoid ve zaditen damla verdi alerji icin kremi surunce geciyo ama yuzu kupkuru oluyo bende bi arkadas tavsiyesiyle mustela yuz kremi aldim 3kere surdum yuzu nemleniyo ama kizarikliklari artiyo sanki acaba kremin ozelligimi ilk baslarda olemi yapiyor kullanan arkadaslar varsa bana cvp verirlerse cok sevinirim cok tesekkurler

Bnm bebisim henuz 1 aylik atopik dermatit var mustelanin nemlndrcisini verdi dr.evi nemlendirin dedi zyagi da surebilirsnz dedi diger ay bi kontrol edecek bakalim...kremi sabah aksam suruyom

Merhaba arkadaslar.. benim oglumdada atopik dermatit var.. 1 aylikken yuzunde baslamisti kortizozlu kremlerle geciyodu ama kisa suruyodu.. simdi oglum bes aylik ve butum vucuduna yayildi.. doktorum mustelanin urunlerini verdi sampuan nemlendirici gibi ama.bi faydasi olmuyo sanirim.. bebegim.hep huzursuz agliyo acaba kasintidanmi.. daha bi yerlerinide kasiyamiyo cok uzuluyorum.. bide doktorumuz atarax verdi alerji ilaciymis ama ben kullanmadim o ilaci kullanmayi düşünmüyorum.. herkes coresatin yazmis bi onu kullanmadık herkes memnunmu bu kremi yuzune butun vucuduna kullababilirmiyim acaba.. yardimci olursaniz cok sevinirim.. cok uzuluyorum nezaman nasil gecer acaba..

Bana da arkadaşım linola diye bir krem önerdi,ona da dru önermiş,çok iyi geliyor kızarıklıklara.

X