bebekler tv izlemelimi?

Dun doktorda rutin kontrolu vardi, doktorada sordum.izletmeyin cunku bagimlilik yapar ve bu bagimlilik gitgide baska seylere kayar dedi. Bende artik tv acip kucagima alip izlemiyorum yada baby tv falan acmiyorum ama tabi yonu tvye dondugu anda bizimkinin gozleri hemen orda :) dikkatini hemen oyuncaklarina cekmeye calisiyorum. Evde tamamen tvsiz sessiz oturmakta olmuyor. Neden kaynaklaniyorsa butun bu meleklerin sikintilarina allah sifa versin

Ben 2 yaşına kadar açmadim. Sonra kontrollü olarak izledi hala izler .2,5 yaşında şu an. Tv ye bu kadar yüklenmeye gerek yok 1-2 çizgi film izleyebilir çocuk hiç biz zararı olmaz. Eğer çocuk ev içinde vaktini verimli kullanıyorsa, eğitici oyunlar oynuyorsa, kitap okunuyorsa çocuğa bol bol emin olun bu kadar yoğunluk içinde yarım saat 1saat tv çocuğu otizm yapmaz. Çocuğu sabahtan aksama kadar tv nin karşına oturtursaniz uyaran eksikliğine bağlı gerilikler olur. Dozunu iyi ayarlamak lazım. Kızım çizgi filmlerden de çok güzel şeyler öğrendi gayet güzel mantıklı konuşan bir çocuk kontrole gittiğimizde 2.5 yaşında olduğuna inanmadi doktor hersey ölçüsünde olmali

kesinlikle haklısın. kontrollü olmalı hatta senin yanında izlemeli. ben mesela orda olan olayları anlatıyorum. ve bazen hiç tahmin etmeyeceğim şeyler söylüyor oğlum... kısacası izleyebilir ama sınırlı ve kontrollü...

bende aradabir baktırıyorum 4 aylık kızım bu tarz benimi heyecanla izliyor biraz kalabalık bir aile olduğumuz için salonda tv sürekli açık oluyor bende bebişimi sürekli tek bi odada tutamıyorum bunalıyor çocuk bu devirde teknolojiden uzak çocuk yetiştirmek gerçekten zor...

Arkadaşlar bebeğim 4.5 aylık ve hep kucakta. Sadece baby tv açıken ana kucağına koyduğumda susuyor.Başka kanallara tepki vermiyor.Zararlı olduğunun farkındayım ancak benim asıl merak ettiğim, ordakiler konusunca agu diye cevap veriyo onlar gülerse gülüyo kahkaha atıyor sizce bu normal mi?

cnm çok küçük bence kesinlikle izletme... normla mi bilmiyorum. renk algısı gelişiyor sonuçta renkleri algıladığı için de hoşuna gidiyor olabilir. ama lütfen izletme. daha çok küçük. sen konupş onunla ... durmadığı zaman al karşına şarkı söyle hareketli harekeli:)

Aman o youtube un ilgilivideolarina dikkat edin bir kac video sonra cok alakasiz bir iki video cikabiliyor ve cocuk bilmeden nlara tikladiginda ilerisi daha fna olabiliyor. Arkadasim 3 yasindaki kizini tablette sevisme sahnesi izlerken buldu.

izlemeli ama belli bir yaştan sonra.bir makalede okuduğum kadarı ile 3 ya da 4 yaşından itibaren diye hatırlıyorum.algı kapasitelerinin gelişmesi için faydalıymış.fakat belli ölçülerde izlemeleri doğruymuş.yani limiti olmalı.günde yarım saati geçmeyecek şekilde çizgi film tarzında

Ben de uygun bulmuyorum bebek ve çocukların gelişim evresinde tv izlemesini. Renkler dikkatlerini çekiyor oyalanıyorlar ancak günümüzde bir çok reklam dizi ve filmde Subliminal mesajlar var ve çokçukların beyni daha bebeklikten yıkanmaya başlıyor. Bence eğer anne evdeyse çalışmıyorsa bebeğine/çocuğuna kitaplar hikayeler okumalı hayal gücünün gelişmesi sağlanmalı. Geçtiğim günlerde sosyal paylaşım sitesinde gördüğüm en anlamlı paylaşımlardan birini sizinle paylaşmak istiyorum, bu konuda çocuk eğitimine bebekken başlayalım.

Benim 17 aylık oğlum da çok televizyon izliyor daha doğrusu abileri abisi ve ablası izlerken onunda dikkatini çekiyor haliyle. Onları da izletmemeye çalışıyorum ama yaz günü onlarda ne yapsın birini televizyonun başından kaldırıyorum, öbür oturuyor. Aslında önceden izlemiyorlardı ama şimdi yi kuzenlerinden görüp İzlemeye başladılar.birde bizde eskiden Türksat uydusu falan yoktu, kablo TV vardı. Ozamanlar bir tek tr te çocuk olduğundan pek gizlemiyorlardın. Şimdi ise yeni gelen çocuk kanalları yüzünden izliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…