Bebekler kendi kendine nasıl uyur ?

valla benim oglanlar ucuz 1 yaslarindan sonra bir gun 3 bebegi sallamak canima yetince koydum yataklarina:)tabi feryat figan basladi:))vicdanima sus dedim ya onlar ogrenecek uyumayi ya da senin bacaklar kopacak:)))atlayani yakaladim attim yataga :))en son yorulup yattilar ertesi gun yine ayni ama bu sefer daha erken uyudular.3cu gun kaderlerine razi gelmis olacaklar ki ses cikmadan uyudular:)o gun bu gundur kendileri uyuyor ama ben de odayi terketmiyorum uzaniyorum yatagima onlar uyuyunca cikiyorum
ama sizinki daha kucuk bu yontem dogru olmaz bence

bu arada hazir sizi yakalamisken @Kazen bey ben 2 hafta once size mesaj atmistim ama bi cevap vermediniz bana:)
BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 kk ya girsemde girmesemde aklimdan cikmayan bi annesin, masallah diyorum sana ,muthissin 3+1 kuzuyla basedebilen evine yetebilen mukemmel bi annesin,seni kutlarim,Rabbim yavrularini bagislasin.anali babali buyutun insaallah

BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 kk ya girsemde girmesemde aklimdan cikmayan bi annesin, masallah diyorum sana ,muthissin 3+1 kuzuyla basedebilen evine yetebilen mukemmel bi annesin,seni kutlarim,Rabbim yavrularini bagislasin.anali babali buyutun insaallah
aksam aksam tam da mutfagi toplayip bulasiklari yikayip yorgun adimlarla yatak odasina giderken bu mesaj cok iyi geldi bana canim:KK60:bu gazla bi tane daha dogura bilirim:KK53::KK70:

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Merhaba Tuğçe,

Bebeğin daha çok ama çok küçük gazı var annesini istiyor vs nasıl uyuyorsa öyle uyut hiç 3. kişileri dinleme. Yeter ki o uyusun sen de dinlen sonrasında zamanı gelince kolayca alışıyorlar başka türlü uyumaya. Kimisi sallama der kimisi emerek uyutma der. Kimseyi sallama nasıl istiyorsa öyle uyusun sallanıyorsa salla gitsin. Şimdi laftan anlamıyor ki nasıl öğreteceksin büyüsün biraz anlasın seni her şeyin sırası gelir. Kendini bu konu ile üzüp hırpalama sana bu kendi deneyimimi anlattığım konunun linkini bırakıyorum ona tıklayıp benim hikayemi öğrenebilirsin. Bu arada oğlum şu anda yanına uzandığımda kolaylıkla uyuyor 5 dk da.
Linke tıklayabilirsin--> https://www.kadinlarkulubu.com/foru...den-uyumaya-alistirdim.1061494/#post-55133634

Arkadaşlar 2 bucuk aylık bebeğim var ve sallamadan uyumuyor yada memede uyuyor kendi kendine uyuduğunu hiç görmedim şu beşiğe koyulunca kendı kendine uyuyan bebeklere imrenmemek elde degil kendi kendine nasil uyutmaya başlayabilirim ay olarak küçük mu biraz daha mi büyümeli yoksa tavsiyeleriniz var mı teşekkürler şimdiden
Daha çok küçük bence kendi uyuması için, size her an ihtiyacı var. Bence sarsmadan hafifçe dizinizde sallamanın ya da kucağınızda dolaştırmanın zararı yok, emerek uyumak da ona güven verir. Benim kızım 1 yaşında kendiliğinden başladı uyumaya yatağa yatıp uyuyo şimdi 2.5 yaşında yanına uzanmak yeterli uykuya dalacağı zaman kalkıyorum yanından . Maaşallah)

Ben yaklaşık 2 yaşına kadar ya yatağında yada ayağımda sallayarak uyuttum ondan sonrada yanına yattım 3 yaşına kadar uyuyunca yalkacağımı sölerdim tamam derdi o zamnda uyuyunca kalkıyordum.şuan küçük pek bişey yapamazsın 1 yaş itibari iile alışır bide bnim oğlan kilolu bacaklarım kopuyodu az bel ağrısı çekmedim artık bacaklarım belim ağrıo annecim taşıyamıyorum dedimde o da bana acıdı galiba :KK70:

Bende zorlamamayi düşünüyorum artık arkadaşlar kendi haline bırakıcam bi süre ama bazen sallar bazen kucağımda uyutur bazen memede uyuturum yani bir şeyi alışkanlık haline getirmesine izin vermicem sadece çünkü sallamaya alışsa heryerde ayağımda sallayamam sonucta ama bi rutin oluşturmayı düşünüyorum tabi aksam banyo masaj karnini doyurma yatırma gibi bakalım inşallah büyüdükçe o kendi düzenini oluştur da bana gerek kalmaz

8 aylık bebeğim var ve 1 haftadır beşiğe bırakıp bir süre yanında bekliyorum. Yanında olduğumu görüp emin olunca arkasını dönüyor ve kendi kendine uyuyor. Bugüne kadar ben de beşikte sallayarak uyutuyordum ama 1 haftadır yöntem bu

Kızım 2 yaşına kadar yanımda uyudu. 1 ay önceden ona oda alacağımı nevresim takımını, odanın boyasını, yatağının nasıl olmasını istediğini kendisinin seçeceğini söyledim. O bir ay boyunca da bir şey almadık ama her gün söyledim. Bir ayın sonunda beraber gidip yatak,halı, perde,nevresim takımı,gece lambası ve bir kaç kitap aldık. Artık kendisinin odası olduğunu ve ne zaman bana ihtiyaç duyarsa anne demesinin yeterli olacağını söyledim. Masalımı okudum, sarıldım,öptüm. Iyi geceler diledim ve konuşmadım. Uyudu ve hiç zorlamadı beni şükür. Şimdi gece kalkınca tuvalete gider suyunu içer tekrar uyur. Bence bu kadar küçük yaşta ayırmayın. Sarılın bol bol. Bu zamanlar bir daha gelmez. Biraz daha büyüsün konuşa konuşa onu yormadan ve kendiniz yıpranmadan öyle ayırın. Nacizane tavsiyem:anne:

Merhaba benimde 15 aylık bir oğlum kolik bir bebek olduğu için bırakın kendi kendine uyumasını biz bile ne yaptıysak uyutamadık neredeyse şimdiyse uykusunu düzene soktuk uyku saati geçsin ve benim de mutfakta işim olsun sallamayayım ağla ağlaya uyuyor hatta bazen uykusu o kadar sıkıştıryor ki sütünü içerken uyumuş oluyor. Önemli olan bence uykusunu düzene sokmanız.

merhaba benimde 4 aylik bi bebegim var sallanmadan asla uyumuyodu biraktirmak icin bi esyaya alistirdim onu ince bi tülbent tarzinda bezi ve emzigini veriyorum uyucagi zaman ona sarilarak uykuya daliyo sizde deneyebilirsiniz

Bnce daha küçük bebeğin.bekle biraz.ben hep emzirdim hemn beşiğine koydum ayıkken ki anlasın beşikte yatılacağını.kndi kndine uyuyor şimdi şükür.Arkdaşlar birşey sorcam.4 buçuk ayluk bebeklerinizde nasıl bir gün rutininz var? Kaçta yatıp kaçta kalkıyorlar? Bnimki sabah 6 da uyanıyır genelde.akşmda 20.00 genlde yatyor.kndi kndine rutini yaptı.sakin bir bebek şükür ama sabah 6 da uyanmak çok zor

Kızım 2 yaşına kadar yanımda uyudu. 1 ay önceden ona oda alacağımı nevresim takımını, odanın boyasını, yatağının nasıl olmasını istediğini kendisinin seçeceğini söyledim. O bir ay boyunca da bir şey almadık ama her gün söyledim. Bir ayın sonunda beraber gidip yatak,halı, perde,nevresim takımı,gece lambası ve bir kaç kitap aldık. Artık kendisinin odası olduğunu ve ne zaman bana ihtiyaç duyarsa anne demesinin yeterli olacağını söyledim. Masalımı okudum, sarıldım,öptüm. Iyi geceler diledim ve konuşmadım. Uyudu ve hiç zorlamadı beni şükür. Şimdi gece kalkınca tuvalete gider suyunu içer tekrar uyur. Bence bu kadar küçük yaşta ayırmayın. Sarılın bol bol. Bu zamanlar bir daha gelmez. Biraz daha büyüsün konuşa konuşa onu yormadan ve kendiniz yıpranmadan öyle ayırın. Nacizane tavsiyem:anne:
Bu kadar rahat odasına alışmasinin sebebi 2yıl boyunca her ihtiyaç duyduğunda yanında gördüğü anne ye güvenli bağlanmış maşallah.bende sizin gibi yapmayı planlıyorum şuan 5aylık sürekli göğsümde uyuyor yatağına yatırınca tekrar uyanıyor ama çok güzel yorgunluk bunlar ben bebeğimi memnun gördüğümde dinleniyorum.. bebeğim kucağımda göğüste daha rahat daha huzurlu ki onu tercih ediyor..

Bu kadar rahat odasına alışmasinin sebebi 2yıl boyunca her ihtiyaç duyduğunda yanında gördüğü anne ye güvenli bağlanmış maşallah.bende sizin gibi yapmayı planlıyorum şuan 5aylık sürekli göğsümde uyuyor yatağına yatırınca tekrar uyanıyor ama çok güzel yorgunluk bunlar ben bebeğimi memnun gördüğümde dinleniyorum.. bebeğim kucağımda göğüste daha rahat daha huzurlu ki onu tercih ediyor..
Kesinlikle bende ona inaniyorum. Iki yasina kadar doya doya birbirimize sarildik, öptük. Herkes elestirdi beni. Seni birakmaz cok zorlanirsin diye şükür şu an 3 yasinda 6 aydir ayri yatiyoruz bir gun uyanip yanimiza gelip uyumak istedigini gormedim. Ve konustugu arkadaslarina dedeye amcaya teyzeye surekli benim bir odam var ve cok seviyorum odami diyor. Benimsedi artik. Darisi size olsun insallah. Bol sarilmali bol opmeli gunleriniz olsun insallah:anne:Bir de odasina gecip uc ay ayni odada uyuduk ama yan yana degil yine beni gordu yani sonra odamizi tamamen ayirdik bir bakima yavas yavas yanindan uzaklasmis oldum:KK50:

Kesinlikle bende ona inaniyorum. Iki yasina kadar doya doya birbirimize sarildik, öptük. Herkes elestirdi beni. Seni birakmaz cok zorlanirsin diye şükür şu an 3 yasinda 6 aydir ayri yatiyoruz bir gun uyanip yanimiza gelip uyumak istedigini gormedim. Ve konustugu arkadaslarina dedeye amcaya teyzeye surekli benim bir odam var ve cok seviyorum odami diyor. Benimsedi artik. Darisi size olsun insallah. Bol sarilmali bol opmeli gunleriniz olsun insallah:anne:Bir de odasina gecip uc ay ayni odada uyuduk ama yan yana degil yine beni gordu yani sonra odamizi tamamen ayirdik bir bakima yavas yavas yanindan uzaklasmis oldum:KK50:
Çok güzel .. amin inşaallah:)

Hastaneden eve geldiğmiz ilk gün bir türlü uyumamıştı.Ben de aldım koynuma emzirerek uyuttum.başka türlü mümkünü yok uyumadı.20 aylık oldu sıpam hala öyle uyuyor.

Ağlayarak malesef.Ağlatamam derseniz hep sallarsınız.Şuan ayağımda 22 aylık bir bebe var.Sallıyorum.Birde 8 haftalık hamileyim.Hayırlısıyla doğacak olana uyku eğitimi vermeyi mutlaka istiyorum.Büyüğü daha çok sallarım bu gidişle

Şuan başlaman gerekir, hergün aynı saatte gece 9 yada 10 da mesela, ama hep aynı saatte yattığı alana götür , karanlık olsun oda ısısı, altı temiz, karnı yeterince tok olsun. Ağlayacak ama 1 hafta 10 gün sadece sırtına pış pış yaparak ama sallamadan bu rutine devam edin, inşallah uyuyacak. Fakat misafir geldi biz mifarliğe gittik diye saatlerinizi aksatmayayın bebek beyni 7-10 gün arası alışır.

X