• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle ucak seyehati

HerseyimBebegim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
107
3
118
45
Ankara
Merhaba Arkadaslar, araniza yeni katildim :)
Ben Azerbaycan Baku de yasiyorum, daha 2 aylik hamileyim, dogumu Turkiye`de yapip tekrar buraya donmem gerek. Acaba dogumdan once ne zaman ucaga binebilirm, ve dogumdan sonra ne zaman bebegimle ilk ucak yolculugumu yapabilirim. Lutfen beni bilgilendirin, simdiden cok tedirginim.
Simdiden bilgileriniz icin cok tesekkur ederim

Merhaba Arkadaslar, araniza yeni katildim :)
Ben Azerbaycan Baku de yasiyorum, daha 2 aylik hamileyim, dogumu Turkiye`de yapip tekrar buraya donmem gerek. Acaba dogumdan once ne zaman ucaga binebilirm, ve dogumdan sonra ne zaman bebegimle ilk ucak yolculugumu yapabilirim. Lutfen beni bilgilendirin, simdiden cok tedirginim.
Simdiden bilgileriniz icin cok tesekkur ederim

doğumdan önce 28 haftaya kadar raporsuz.28 ile 36 haftaya kadar uçakla seyahatinde herhangi bir engel yoktur raporu ile uçulabilir. 36 haftadan sonra rapor olsa dahi uçusa izin verilmez. doğumdan sonra; doğumu henüz gerçekleşmiş yani 48 saatini doldurmamış bebekler uçağa kabul edilmezler.
2 ile 7 gün arası bebekler ise doktordan alınacak 'Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur' raporu ile uçağa alınırlar. 7 günü geçmiş bebeklerde ise rapor istenmez.

Bilgilerin icin cok tesekkur ederim, ama icim hic rahat degil. Ucak yolculugu, kabin basincindan dolayi bebeklerin kulagina zarar verebiliyormus...
Turkiyeye geldigimde kontroller icin doktorla uzun uzun bilgi almam gerek, sanirim ben fazla tedirginim, simdiden bu kadar fazla dusunmek beni yoruyor.

Bilgilerin icin cok tesekkur ederim

ben hamileligimin 7. ayinda ve 4. ayinda binmistim
7. ayinda yaptigim yolculuk biraz zor gecmisti
ayaklarim cok uyusuyordu
doktorum ucagin icinde yurumemi tavsiye etmisti
3;5 saatlik bi yolculuktu beni baya zorlamisti
nefesim daraliyor gibi oluyordu
sonradan ogrendim hamilelerde bu olabiliyormus ..

bebegimle birliktede 2 aylikken yapmistik
cok super gecti
kalkislarda ve inislerde ozellikle emzirdim kulaklari basinctan etkilenmesin diye
suan 14 aylik 2 ay once tekrar bi ucak yolculugu yaptik
o cok zor gecti
biseyler yemek icmek istemedi
ve tum ucus boyunca ucagi inletti diyebilirim
cok agladi sanirim kulaklari aciyordu ..
bence bosuna stres yapiyorsun bebekle yolculuk yapmak cok kolay
buyudukce zorlasiyor

Bilgilerin icin cok tesekkur ederim, ama icim hic rahat degil. Ucak yolculugu, kabin basincindan dolayi bebeklerin kulagina zarar verebiliyormus...
Turkiyeye geldigimde kontroller icin doktorla uzun uzun bilgi almam gerek, sanirim ben fazla tedirginim, simdiden bu kadar fazla dusunmek beni yoruyor.

Bilgilerin icin cok tesekkur ederim

rica ederim canım. bende oğlum 6 aylıkken binmiştim. uçak kalkarken ve inerken bebeğini emzir, basıncı bi nebze olsun azaltıyor diye biliyorum. bende nasip olursa 1 ay sonra doğum için istanbulda olucam. kırkım çıkınca bende bebiş 1,5 aylıkken falan uçağa binicem. ama içim rahat oğlum sürekli uyurdu. hiç endişelenme Allah' ın izniyle birşey olmaz.

rica ederim canım. bende oğlum 6 aylıkken binmiştim. uçak kalkarken ve inerken bebeğini emzir, basıncı bi nebze olsun azaltıyor diye biliyorum. bende nasip olursa 1 ay sonra doğum için istanbulda olucam. kırkım çıkınca bende bebiş 1,5 aylıkken falan uçağa binicem. ama içim rahat oğlum sürekli uyurdu. hiç endişelenme Allah' ın izniyle birşey olmaz.

Cok tesekkur ederim canim benim. Insallah hic bir sorun olmaz, simdiden endiselenmek bir sonuc vermiyor bana ama sizin sayenizde icim o kadar cok rahatladi ki, cunku siz tecrubelisiniz, bilgi alabilecegim en guzel annelersiniz :)

Canım hiç korkma ,
Bende amerika seyahati yaptım ki 11 12 saatlık uçuş senin ki en fazla 4-5 saat kadar sürecek. sadece kalkış ve inişlerde emzirki kulaklarını açabilsin emmiyorsa biberonla sütünü ver onlar bizler gibi kulaklarındaki basıncı açamıyorlar. uçuş sırasında uyuyor çok sakin oluyorlar mutlaka mutlaka puset takılabilen bir koltuk al çoook rahat edersin. uçuşta bol sıvı almak gerek unutma doğuma giderken sen sıvı al dönüşündede bebeği sık sık sütle besle ... . uçuştaki rapor olaylarını arkadaş çok güzel izah etmiş zaten. uçakta doğururmuyum diye panik yapma bizler onun eğitimini almış kişileriz. Bbebeğini sağ salim sağlıkla dünyaya getirisin inşallah hayırlı olsun şimdiden...

Cok tesekkur ederim canim benim. Insallah hic bir sorun olmaz, simdiden endiselenmek bir sonuc vermiyor bana ama sizin sayenizde icim o kadar cok rahatladi ki, cunku siz tecrubelisiniz, bilgi alabilecegim en guzel annelersiniz :)

Önemli değil canım benim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :72:. Rabbim sağlıklı sıhhatli kuzuna kavuşmayı nasip etsin :emir_bebek:
Allah'a emanet olun :nazar:

Canım hiç korkma ,
Bende amerika seyahati yaptım ki 11 12 saatlık uçuş senin ki en fazla 4-5 saat kadar sürecek. sadece kalkış ve inişlerde emzirki kulaklarını açabilsin emmiyorsa biberonla sütünü ver onlar bizler gibi kulaklarındaki basıncı açamıyorlar. uçuş sırasında uyuyor çok sakin oluyorlar mutlaka mutlaka puset takılabilen bir koltuk al çoook rahat edersin. uçuşta bol sıvı almak gerek unutma doğuma giderken sen sıvı al dönüşündede bebeği sık sık sütle besle ... . uçuştaki rapor olaylarını arkadaş çok güzel izah etmiş zaten. uçakta doğururmuyum diye panik yapma bizler onun eğitimini almış kişileriz. Bbebeğini sağ salim sağlıkla dünyaya getirisin inşallah hayırlı olsun şimdiden...

Cok tesekkur ederim bilgileriniz ve ilgileriniz icin, icim cok rahatladi. Iyiki varsiniz. artik bunun sitresini yapmiyorum, kendime guvenim geldi, o panik durumum gittti, cok rahatim...Bebisimle ilk ucak yolculugumu sabirsizlikla bekliyorum :)

o halde hayırlı uğurlu olsun canım,her anın fotoğrafını çek lütfen :21:

mende Bakida yasayiram.sen en yaxsisi hekimle meslehetlesles ki,ne vaxta kimi mumkundur teyyareye minmek.cunki bildiyim qederiyle 6ci aydan sonra arayisla icaze verirler.bunu daha deqiq Azalin saytindan oyrene bilersen.orda deqiq yazilib.
usaga geldikde ise korpe mence bir o qeder de narahat olmaz.korpedir o yatacaq.ozum gormusem birnece gunluk korppeni teyyareye mindiribler.
narahat olma hersey yaxsi olacaq.

mende Bakida yasayiram.sen en yaxsisi hekimle meslehetlesles ki,ne vaxta kimi mumkundur teyyareye minmek.cunki bildiyim qederiyle 6ci aydan sonra arayisla icaze verirler.bunu daha deqiq Azalin saytindan oyrene bilersen.orda deqiq yazilib.
usaga geldikde ise korpe mence bir o qeder de narahat olmaz.korpedir o yatacaq.ozum gormusem birnece gunluk korppeni teyyareye mindiribler.
narahat olma hersey yaxsi olacaq.

2012 Temmuz annelerinde yazdim sana, canim benim eger doktor ve doktorun iletisim bilgilerini bana verebilirsen cookk sevinirim.
Simdiden cookk tesekkur ederim.Sabirsizlikla bekliyorum cevabini, bu arada sen bakude mi dogum yaptin

Back