• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle ev duzeni

Kayınvalidenizin zamanında herşey daha farklıydı. Çocuk yetiştirme tarzı farklıydı. Ayrıca o çalışıyor muydu . mesela yaşı kaçtı. Bunları düşünüp kıyaslama yapmalı.
keşke eşinizle ortak yapabilseniz. Ev işlerini. Çok daha rahat ilerler herşey.
küçük bebeği olan herkesin evi dağınıktır. Çok takmamaya çalışın. Pratik hızlı yapılan tarifler öğrenmeye çalışın. Çocuğunuz biraz daha büyüyünce kreşe başlar. Söylediklerinizi daha iyi anlar. Daha uslu olur. Siz de rahat edersiniz.

10 ayini dolduran bir oğlum var. Ben calisiyorum. Oğluma kayinvalidem ve annem dönüşümlü olarak bakıyorlar. Yani gun icinde ben işten gelene kadar evde onlardan biri oluyor. Benim hafta ici bi gun ve h.sonu iznim var. Izinli olup tam gun sabahtan akşama oğluma tek başıma baktigim günlerde ev resmen savaş alanına donuyor. Oğlum iyice hareketlenmeye basladi, tek başına oyun kurmak icin de küçük haliyle. Tum ilgimi ve enerjimi ona harcıyorum ve inanın tatil günlerimde is yerinde olduğından kat be kat fazla yoruluyorym. Gun içindeki uyku süreleri cok kisa. O uyuduğunu yiyeceklerini ara öğünlerini vs hallediyorum. Iki dk dinleneyim demeden hop uyanıyor. Oyun parkımız, oyun çitlerimiz bir sürü de ilgi çekici oyuncağı var ama sadece 2 dk wc 'ye gitmek icin yalnız bırakabiliyorum katiyen bensiz durmuyor. Haliyle ev savaş alanı gibi. H.sonuna dag gibi çamaşır utu vs yığılı kaliyor. Yemek filan yapmak cok zor hic zaman kalmiyor. Zaten çocuktan once de hamarat biri değildim haftanın 2 günü vs kafamıza gore disarda yerdik veya kahvalti vs gecistirirdik. Canımız bsy çektiğinde yemek yapardım. H.ici harala gurele geçiyor h.sonuna ev isleri birikiyor. Nefes almaya zamanım yok cok bunaliyorum...hem eve hem ise hem bebeğime yetemiyorum enerjim yok. Kvalidem habire 4 cocugunu yalniz büyüttüğünü, benim tek cocukla ve yardim aldigim icin halime şükretmem gerektigini soyleyip duruyor.
Depresyona girmeden su ev işlerini pratik kotarma konusunda fikirler istiyorum. Kucuk çocuklu anneler, sirriniz nedir? Bir ben miyim beceriksiz olan...
Eski nesil bizim gibi ilgileniyo muydu çocuklarıyla? Kızım 16 aylık. Salon yastığı mutfakta. Mutfak malzemeleri yatak odasında 🤷🏼‍♀️ Ben topluyorum arkadan dağıtıyo. Çalışmıyorum ev hanımıyım. Yemekleri akşamdan yapıyorum eşim kızla ilgilenirken. Ev süpürmeyi gündüz silmeyide akşam babası gelince yapıyorum. Çünkü peşime dolaşırken kayıp düşüyo. Haftada 4-5 ev süpürüp siliyorum ama sonraki gün bişey yapılmamış gibi.

ben hamileyken sevinçten ölüyordu kayinvaldem
hergün şunu alcam bunu diktircem diye çıldırıyordu torunum olacak diye
ben doğumlarımı ailemin yanında yurtdışında yaptım
ikisinide 3 aylıkken gördü
devamlı sevmeye geldi
ama bir kerede olsa gece kalayımda yardım edeyim demedi, teklif bile etmedi
Uykusuzluk çok zormuş, ama sevgisi baktırımış diye bana teselli verdi hep sağolsun.
Hem zaten çocuk bakmakta ne varmişki bez hazır, emmiyorda, Emzir uyut sende yat uyu kimse senden iş beklemiyor ya diye eklemeyide ihmal etmiyordu giderken.
Sonra çocuklar büyüdükçe (2yaşından sonra) baktı ama sağolsun.
Halen ara ara hastalanırlar okula gidemeyecek gibi olurlar gelir yanlarında durur ben işteyken hakkını yiyemem şimdi.
Nedense hiç şaşırmadım. Yapamayacağı şeyler insanın diline vuruyor

benim annemde evde 4 cocuk birde kaynana varken bize baktigini iddia ediyor ama ben hic hatirlamiyorum mesela annemin benim kizimla oynadigim gibi benimle bizimle oynadigini evdeki diger 4 erkek cocukla mac yapiyordum 😁
eskiyle simdi bir degil maalesed ev isleri icin haftada 1 gun yada yarim gun temizlikci tutamazmisiniz?
birde cocugunuz uyandiginda hemen yataktan almayin yanina uzanin muhtemelen tekrar dalar

10 ayini dolduran bir oğlum var. Ben calisiyorum. Oğluma kayinvalidem ve annem dönüşümlü olarak bakıyorlar. Yani gun icinde ben işten gelene kadar evde onlardan biri oluyor. Benim hafta ici bi gun ve h.sonu iznim var. Izinli olup tam gun sabahtan akşama oğluma tek başıma baktigim günlerde ev resmen savaş alanına donuyor. Oğlum iyice hareketlenmeye basladi, tek başına oyun kurmak icin de küçük haliyle. Tum ilgimi ve enerjimi ona harcıyorum ve inanın tatil günlerimde is yerinde olduğından kat be kat fazla yoruluyorym. Gun içindeki uyku süreleri cok kisa. O uyuduğunu yiyeceklerini ara öğünlerini vs hallediyorum. Iki dk dinleneyim demeden hop uyanıyor. Oyun parkımız, oyun çitlerimiz bir sürü de ilgi çekici oyuncağı var ama sadece 2 dk wc 'ye gitmek icin yalnız bırakabiliyorum katiyen bensiz durmuyor. Haliyle ev savaş alanı gibi. H.sonuna dag gibi çamaşır utu vs yığılı kaliyor. Yemek filan yapmak cok zor hic zaman kalmiyor. Zaten çocuktan once de hamarat biri değildim haftanın 2 günü vs kafamıza gore disarda yerdik veya kahvalti vs gecistirirdik. Canımız bsy çektiğinde yemek yapardım. H.ici harala gurele geçiyor h.sonuna ev isleri birikiyor. Nefes almaya zamanım yok cok bunaliyorum...hem eve hem ise hem bebeğime yetemiyorum enerjim yok. Kvalidem habire 4 cocugunu yalniz büyüttüğünü, benim tek cocukla ve yardim aldigim icin halime şükretmem gerektigini soyleyip duruyor.
Depresyona girmeden su ev işlerini pratik kotarma konusunda fikirler istiyorum. Kucuk çocuklu anneler, sirriniz nedir? Bir ben miyim beceriksiz olan...
Öncelikle bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Çok küçükse normal zaten anasınıfına filan gelince ancak kendi odasında oyun oynuyor o zamana kadar her yer keşfetmek ve dağıtmak için onun için. Sadece tavsiye verebileceğim şey çok fazla oyuncak almayın alsanız da sıra ile çıkartın. Hem her seferinde yeni gibi hevesleniyor hem de daha az eşya olur ortalıkta. Biraz daha ayaklansın oyuncak toplamayı oyuna çevirin hem de alışmış olur eşyalarını kaldırmaya. Yemeği ya mutfakta ya salonda yemek masasında yiyin her odaya tepsi ile yemek taşımayın ( eşiniz de çay kahve içerse en azından mutfak tezgahına hatta gelmişken makineye koysun bi zahmet) eğer evde boş oda varsa oyuncaklar ile salonda oynamak yerine oyun odası yapın ben öyle yaptım çok memnunum bir süredir. Ama ne derler bilirsiniz çocuklu ev toplu olmaz. Eğer aşırı toplu ise ihmal edilen bir çocuk ve aile yaşamı vardır.

Çalışmıyorum evdeyim. 4.5 yaşında ve 1.5, aylık iki oğlum var. Benim evde savaş alanı. Yarım saatte ne kadar toparlanırsa öyle.

Eşime diyorum işe ben gideyim en azından dinlenirim diye 😂

Yani çocuklu çoğu ev öyle. Çalışıyor olunca da daha da birikiyordur sizin. Eşin evde olunca bebekle o ilgilensin sende işini halledersin

ben de çocukla evi düzenli tutmaya çalışıyordum ama baktım ki bunu sağlamak ters akıntıda kulaç atmak gibi saldım artık akşama kadar evin anasını ağlatıyor 15 aylık ama sanırsın evde bi mikser var habire karıştırıyor ben de yormuyorum artık kendimi :emir_bebek:

Esim isten gec geliyor. Geldiğinde bebekle ilgilenip oynuyor biraz ama bebegin öz bakımı gene bende. Ne yemeğini yedirir ne altını değiştirir. Yapamıyormuş beyefendi. Zorladigimda kavga ederiz genelde. Kvalidem bizde olduğunda zaten direk annesine sevkeder. Kvalidem geldiğinde yatılı kaliyor bir hafta evi uzakta olduğu icin. Sadece ben yokken bebege bakar. Baska bi beklentim yok zaten ama ortalığı dahi toplamaz oğlumun dağıttıkları bile ortadadir.

Ütülerinizi akşam geldiğinizde uyuyunc azar azar yapın biriktirmeden yıkayın. Yemeklerinizi de akşamdan yapabilirsiniz ya da eşiniz oyalarken. Bir gün bir oda bir gün bir oda yapın akşamlara bölün. İzin günleriniz çocuğunuzla size kalsın. Sonuçta sadece haftada 3 gün berabersiniz. Anneniz ve kv geri kalan günlerde tüm gün bakıyorlar uğraşıyorlar zaten bir de onların durumunu düşünün onlarında evinin işi yemeği ütüsü var yani. Haftada 4 günde çocuk bakıyorlar ve onların evi de dağılıyor eğlendirmeye oyalamaya yedirmeye çalışıyorlar bence şanslısınız bakanınız var gün içinde yemeklerini yapar yedirirler çorbasını falan benim kv yok annem şehir dışında yaşıyor yarım gün çalışıyorum öğleden sonra geliyorum bakıcımız var. Sabah kahvaltısını yaptırıyorum binbir zahmetle ben yiyemiyorum bile sonra çorbasını yapıyorum öğlen için durmuyor önüne birşeyler koyuyorum mutfakta hep sıralamak gezmek istiyor uyumuyor öğlene kadar zorla hazırlanıyorum ne yaparsam akşam evin yemeği ütüsü falan o uyuyunca oluyor yoksa sabahtan öğlene zaten vakit yok haftasonundan eşim ilgilenrken birkaç çeşit yapıp atıyorum dolaba. Her gün böyle

Kvalidem habire 4 cocugunu yalniz büyüttüğünü, benim tek cocukla ve yardim aldigim icin halime şükretmem gerektigini soyleyip duruyor.

Cok hakli :rolleyes:
Ben de iki cocugu yalniz büyütüyorum
Öncelikle haftanin bes günü en azindan o karmasanin icinde degilsin arti biiiiir
Insan kafayi yiyor , hayir ben yedim oradan biliyorum
Besinci senenin sonlarinda ama baya bir toparladim
Öyle böyle degil simdi bal dök yala oldum
Söylüyorum yaz cekirge
esyalarini azalt, bu üc parca oyuncak bile olsa ise yarar, kullanmadigi ne varsa paketle kaldir, ver, sat, at ama kaldir
Evindeki esyalari minimuma indir
Ben halilari dahi kaldirdim
Kiyafetlerde kullandigin bir bere dahi olsa ayak altinda dolasmasin
Temizligi basite indirgemis oldun zaten bunlari yapinca
Mümkünse haftasonlari at kendini disari güzel havalarda cocukla, eve gelince bir evini özlüyor oyuncaklari ilgisini cekiyor
O ara tuvalete falan gidersin
Kim ne derse desin ben ellerine telefon veriyorum, galeride resimlere bile bakarken ben isimi halletmis oluyorum, genelde karnimi bu sekilde doyuruyorum
Elestiren elestirebilir, ne yapayim tüm gece dahi basimin üzerinde duran bir cocugum var, ac mi kalayim, yemeyeyim mi, cocuklar cok akilli o an zamana ihtiyacin oldugunu anladiginda en yasakli seyleri istiyorlar, biri de telefon
Yerine göre büyük icat, yerine göre de cok küfür yiyor benden
Tuvalet, banyo ve yemek ihtiyacimi bu sekilde hallediyorum
Isleri yaparken de .. is hic bitmiyor yatana kadar is
Yuvarlanip giderek is yapiyorum
Hava cok soguk olmadigi her zaman disari cikaririm cocuklari temiz hava alsinlar diye
Bazen de esimle arabayla geziniriz, cünkü sadece arabada otuyorlar ve biz dinlenebiliyoruz
Kahvemi aliyorum, ya da yemek dahi yiyoruz arabada, otobana cikiyoruz
Yerler icin temizlik robotum var, bulasik makinem ve camasir makinem de benim bebeklerim bu arada
Kücük el süpürgem var o da beni sag kolum, anninda temizlik
Daha bugün iki kere yere süt döktü, buharli yer temizleme aletim var, zaan bukdukca temizlerim buharla yerleri, halim yok demismiydim
Öyle iste

Yok öyle bişiyy yeaa, misafirden önce ışık hızında ora bura tıkıştırılan şeyler var ancak :KK70:
Bebekli/çocuklu evde ilk 3 seneyi gözden çıkaracaksın. Biraz daha hareketli, oyuncakları toplama görevine direnen, kuralları daha asi karşılayabilen bir mizaçta olursa da en az 4 sene diyorum... Dağılacak yani, topla, yine dağılacak, topla yine dağılacak...

Eski açtığım konular geldi aklıma, anaa; oğlum ne zordu ya; laftan anlamayan o ilk meraklı, ilk ayaklandığı dönemde, bebekli evde derli toplu olmanız, her işe yetişmeniz "İm-kan-sız" . Kim "Ben full derli topluydum" diyorsa, ya yardım alıyordur eşi, anası, bakıcısı, temizliğe yardıma gelen hanımı vs vs, ya çocuğu düzenli uyuyan beslenen maşallahlık bir çocuktur, ya başka hiçbir şey yapmıyordur sadece ev düzeniyle uğraşıyordur ya da halisülasyon görüyordur.

Günde 93047238 kere dolapların deşilip toplandığı o dönemi hele hatırlamak dahi istemiyorum: :KK70:

Plastik kaplar, kepçeler, tahta kaşıklar salondaki koltuğun altından filan çıkıyordu.
Artı bi de çocuk için evi güvenli hale getirmeye çalıştıkça yine karışıklık çıkıyor. Sehpaların sivri köşelerini sünger kaplayıp banlamak, artık ora buradan leke silmekten bıkıp koltukların, halıların üzerini örtmek, tehlikeli şeylerin olduğu (Deterjan, bıçak vb.) çekmece ve dolaplara plastik kilit, çocuk kilidi vb bir şeyler bağlamak, orada camlı bir şey var, şurada sivri bir şey var diye ortalıktan toplayıp bir yere yığıp kapatmak, koltuklardan tepe taklak düşmesin diye koltukları duvarlara bitiştirene kadar itmek vs vs... Ev dilek ağacına dönüyor o dönem, her yerde bir şeyler sarılı, bağlı, renkli renkli ohh :confused:

Sonra başlıyor çiş kaka faslı... Orada lazımlık, açılan saçılan peçeteler, 948029 kere çişin var mı çocum sorusu, alta kaçırırsa halıyı sil, halılar batmasn diye halıları kaldırdınsa onları bir yere istifle ev göç evine dönsün, üst baş sürekli leke, değiştir, yıka, çocuk şunu yemedi öbürünü pişir, bulaşık; kendi yemeyi öğrenmeli bırak deyip ver eline çorbaları çörekleri, oturttuğun yerde durmasın gezelesin evin içine kırıntı dökülsün yine süpür, hep süpür ....

Ya yok ya, kimsenin evi düzenli tertemiz, o kataloglarda gördüğümüz gibi değil; diyom ya, misafir gelmeden önce hoop her şeyleri dolaplara tık, koltukların altına tekmele tamam. İlk iki senemiz böyle geçti, yardımcı olmadan, bebekli ev, dağılır arkadaşım, işler tam tekmil yetişmez.

Sonra, büyüdükçe girecekler düzene, ev de girecek, çocuğunuza da sorumluluklar vereceksiniz, o da kendi oyuncağını toplayacak, çamaşırını kaldıracak, kendi başına oyunlar kurmaya başlayacak... İlk 3 sene dağılacak, hiçbir şey yetişmeyecek, bir şeyler bir yerde yığılıp duracak ama, takmayın.

Artı görev paylaşımı yapın eşinizle.
Ütüsünü kendisi yapıversin mesela; bizim evde, ütü işi eşimde, iki gömlek bi pantolonunu da ütüleyemeyecekse yani.. Yapsınlar kendi ütülerini adamlar da canım, analara da her şey yığılmaz böyle. Çocuk ille de sizi istiyor, tepenizden inmiyorsa (Benim oğlan da bi dönem öyleydi) evi de eşiniz düzenleyiversin o boşlukta.

Son düzenleme:
Yok öyle bişiyy yeaa, misafirden önce ışık hızında ora bura tıkıştırılan şeyler var ancak :KK70:
Bebekli/çocuklu evde ilk 3 seneyi gözden çıkaracaksın. Biraz daha hareketli, oyuncakları toplama görevine direnen, kuralları daha asi karşılayabilen bir mizaçta olursa da en az 4 sene diyorum... Dağılacak yani, topla, yine dağılacak, topla yine dağılacak...

Eski açtığım konular geldi aklıma, anaa; oğlum ne zordu ya; laftan anlamayan o ilk meraklı, ilk ayaklandığı dönemde, bebekli evde derli toplu olmanız, her işe yetişmeniz "İm-kan-sız" . Kim "Ben full derli topluydum" diyorsa, ya yardım alıyordur eşi, anası, bakıcısı, temizliğe yardıma gelen hanımı vs vs, ya çocuğu düzenli uyuyan beslenen maşallahlık bir çocuktur, ya başka hiçbir şey yapmıyordur sadece ev düzeniyle uğraşıyordur ya da halisülasyon görüyordur.

Günde 93047238 kere dolapların deşilip toplandığı o dönemi hele hatırlamak dahi istemiyorum: :KK70:

Plastik kaplar, kepçeler, tahta kaşıklar salondaki koltuğun altından filan çıkıyordu.
Artı bi de çocuk için evi güvenli hale getirmeye çalıştıkça yine karışıklık çıkıyor. Sehpaların sivri köşelerini sünger kaplayıp banlamak, artık ora buradan leke silmekten bıkıp koltukların, halıların üzerini örtmek, tehlikeli şeylerin olduğu (Deterjan, bıçak vb.) çekmece ve dolaplara plastik kilit, çocuk kilidi vb bir şeyler bağlamak, orada camlı bir şey var, şurada sivri bir şey var diye ortalıktan toplayıp bir yere yığıp kapatmak, koltuklardan tepe taklak düşmesin diye koltukları duvarlara bitiştirene kadar itmek vs vs... Ev dilek ağacına dönüyor o dönem, her yerde bir şeyler sarılı, bağlı, renkli renkli ohh :confused:

Sonra başlıyor çiş kaka faslı... Orada lazımlık, açılan saçılan peçeteler, 948029 kere çişin var mı çocum sorusu, alta kaçırırsa halıyı sil, halılar batmasn diye halıları kaldırdınsa onları bir yere istifle ev göç evine dönsün, üst baş sürekli leke, değiştir, yıka, çocuk şunu yemedi öbürünü pişir, bulaşık; kendi yemeyi öğrenmeli bırak deyip ver eline çorbaları çörekleri, oturttuğun yerde durmasın gezelesin evin içine kırıntı dökülsün yine süpür, hep süpür ....

Ya yok ya, kimsenin evi düzenli tertemiz, o kataloglarda gördüğümüz gibi değil; diyom ya, misafir gelmeden önce hoop her şeyleri dolaplara tık, koltukların altına tekmele tamam. İlk iki senemiz böyle geçti, yardımcı olmadan, bebekli ev, dağılır arkadaşım, işler tam tekmil yetişmez.

Sonra, büyüdükçe girecekler düzene, ev de girecek, çocuğunuza da sorumluluklar vereceksiniz, o da kendi oyuncağını toplayacak, çamaşırını kaldıracak, kendi başına oyunlar kurmaya başlayacak... İlk 3 sene dağılacak, hiçbir şey yetişmeyecek, bir şeyler bir yerde yığılıp duracak ama, takmayın.

Artı görev paylaşımı yapın eşinizle.
Ütüsünü kendisi yapıversin mesela; bizim evde, ütü işi eşimde, iki gömlek bi pantolonunu da ütüleyemeyecekse yani.. Yapsınlar kendi ütülerini adamlar da canım, analara da her şey yığılmaz böyle. Çocuk ille de sizi istiyor, tepenizden inmiyorsa (Benim oğlan da bi dönem öyleydi) evi de eşiniz düzenleyiversin o boşlukta.

saniyorsun ki buyuyunce geciyor,
buyuyunce bir de senin o dolaplara sokusturdugun seyleri cikarip "anne bunlari neden duzgun yerlestirmedin" deyince gorursun gununu.

ahaha bir de su vardi ya, bizim bir arkadasin basina gelmis,
evdeki cocuga hediye diye bu oyuncak temizlik moplarindan aliyor misafir gelen aile,
cocuk da hemen acip oynamaya basliyor tabi, dolaplarin arkasindan falan mopla bir suru toz / obje falan cikariyor misafirlerin icinde :KK70:

saniyorsun ki buyuyunce geciyor,
buyuyunce bir de senin o dolaplara sokusturdugun seyleri cikarip "anne bunlari neden duzgun yerlestirmedin" deyince gorursun gununu.

ahaha bir de su vardi ya, bizim bir arkadasin basina gelmis,
evdeki cocuga hediye diye bu oyuncak temizlik moplarindan aliyor misafir gelen aile,
cocuk da hemen acip oynamaya basliyor tabi, dolaplarin arkasindan falan mopla bir suru toz / obje falan cikariyor misafirlerin icinde :KK70:

Ahahdasjdh :KK70:
Çocuk temizliği doğru yapmış ama, dolapların arkalarını bırakmamış aferin ona, hamarat böcü. :KK70:

Ya buna benzer de benim hikayem var; annem aşırı titiz bi kadındır temizliğe yardıma gelecek hanım gelmeden önce de evi temizler, onun yaptığı işi de beğenmez yine temizler yani öyle bir tip düşün.
Evi süpürür ama gözü filan yerlerde halıları incelemededir filan yürürken genelde, bi iplik parçası bi şey görsün alacak...
Bunu oğlum öğrenmiş, zaten anneme de benziyor bazı huyları. Oturuyorum, ayak üstü kurstan bi arkadaşım gelecekti malzeme mi örnek almaya mı ne artık, kadın geldi "Bi kahvesiz hayatta yollamam" deyip zorla kapıdan soktum içeri, ilk kez gelmişti.
Oğlum da yanımızda, oturuyor kahve içiyoruz. Geldi, elinde bi şey "Anneağ pis" baktım kırıntı parçası, halıdan bulmuş getirmiş. "Olabilir kuzum, tamam buraya koyalım, atayım bunu ben" filan dedim. Sonra yine geldi "Anneağ pis" yine bir şey.... Sonra yine bir şey ve yine bir şey, bir yerlere sıçramış ceviz kabuğu da dahil her şeyi bulası geldi :KK70: Halıdan topladıklarını bitiremediydi misafirimin yanında sağ olsun. :KK70:

Bana gore size verilmiş en buyuk hediye calışıyor olmanız kv bu konuda haklı ve ne guzel anneniz ve kvniz bakıyo
Calışmanın daha az yordugunu yazmışsınız zaten birde anneanne babaanne olmadan ev hanımı olarak surekli ilgilendiğiniz dusunun
Insan belli bir sure sonra kafayı yiyor gercek ten
Mesela ben ev hanımıyım iki cocuğum var bir dişçiye gidemiyorum gidilir ama cumbur cemaat oluyo oda
Hastalanıyorum hastaneye gidene kadar iyileşiyorum
Cocuk bakmak dunyanın en zor işlerinden bana gore bedeninide ruhunuda yoruyor
Ben olsam iş yerini terapi gibi dusunur akşam mesayi olur bana valla

Cocuk ve ev duzenini ayni cumle icinde bile baglaştiramiyorum. Cocugu olup evi her zaman her vakit duzenli olan birini de tanimiyorum 🤭

Back