• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle ev duzeni

Eşiniz bu yoğunluğun , yorgunluğun neresinde peki?

Çocuklu evde düzen sağlamaya çalışmak zor hele ki çalışıyorsunuz.

Benim ev düzeni ile ilgili genel yorumum evdeki fazlalıklardan bir an evvel kurtulun.

Madem çalışıyorsunuz haftada 15 günde bir temizlik icin yardım alin.

Eşinizde ev ve çocuk bakımında aktif rol alırsa rahat edersiniz, biriniz çocuklar oynar diğerinin yemek hazırlar, sonra tam tersi yaparsınız. Ben eş desteğinden daha iyi bir çözüm yolu bilmiyorum.

Kayınvalideyi ise boşverin, zaman onların zamanı gibi değil.
Eş desteğinden bahsediliyor burda ama o kişilere göre değişiyor.Akşam dedimki eşime yemek yemişti neden tabağını lavabo içine koymuyorsun diye işte bu evde beraber yaşıyoruz gibisinden o da kadının görevi gibi konuştu dedim ikimizde biriz vs o da şofbeni yapmıştı ikimizde birsek sende şofbeni yapsaydın op zaman dedi yani erkekle kadının görevleri ayrı demek istiyor bulaşık yıkasın demiyorum ama en azından tabagını koyabilir fakat böyle yetişmişler değişmiyorlar

Eş desteğinden bahsediliyor burda ama o kişilere göre değişiyor.Akşam dedimki eşime yemek yemişti neden tabağını lavabo içine koymuyorsun diye işte bu evde beraber yaşıyoruz gibisinden o da kadının görevi gibi konuştu dedim ikimizde biriz vs o da şofbeni yapmıştı ikimizde birsek sende şofbeni yapsaydın op zaman dedi yani erkekle kadının görevleri ayrı demek istiyor bulaşık yıkasın demiyorum ama en azından tabagını koyabilir fakat böyle yetişmişler değişmiyorlar
Ben konuda eşiyle ilgili birşey okumadım o yüzden sormuştum.

Eşinizin savunması ise komik , şofbeni hergün mü yapıyor da günlük ev işleri ile kıyaslıyor? Tabağını lavaboya koymaktan aciz olmanın hiçbir açıklaması da yok bana göre. Bunun yetişmeyle değilde vicdan ve merhamet sahibi olmakla alakası var daha çok. Özellikle eşi de çalıştığı halde işten gelip rahatına bakan, eşinin ev işleriyle, çocukla ilgilenmesini sadece seyreden insanın eşine karşı ufacık bir merhamet hissi yok demektir ve oda sonradan değişecek bir özellik değil.

Son düzenleme:
Benim 11 aylık, 3 te evde olmam avantaj oluyor ama gündüz uykuları bana denk gelmiyor en iyi ihtimal 15.30da uyanırsa yarım saatim var.
Ben fırsat buldukça pratik şeyler atıyorum buzluğa, örnek nohut haşla at. Yemek için vakit yoksa salça soğan kavur at nohutu kısa sürede pişsin. Yemek konusunda durum bu.
Toplama konusunda bir iki oyuncaktan fazla çıkarmıyorum önüne zaten çok da oyuncak vakti değil ama çok oyuncak zaten gelişimi için de iyi değil ev için de:D
Ben mutfaktaysam onun da eline bir şey veriyorum veya tencere kısmını dağıtmasına izin veriyorum, 3-5 dakika kazanıyor. Bir basamağımız var bir şey ayıklıyorsam ona çıkartıyorum o da uğraşıyor tezgahta. Çamaşır asarken ona tamamen plastik olan 2 mandal veriyorum biraz onlarla takılıyor. Biraz dediğim 3-5 dakika maksimum. Banyoyu beraber yapıyoruz. Akşam ve sabah da ben yedrirken eşim sofra hazırlar sonra beraber yeriz. Temizlik pek yapamıyorum sadece ölmeyecek kadsr yemek ve bitlenmeyecek kadar temizlik😂😂

Duyan da her akşam gelip bir şeyler tamir ediyor sanır bu erkekleri.

Valla bulaşık da yıkasın, o zaman ev geçindirmek ve para kazanmak da kadının görevi değil diyelim.

Aaa gormedim pardon,ilk mesaji da okuduydum ama
Es destek ise neden yetismiyor isler anlayamadim. Kv var anne var. Daha kim olsun ki

Bence de yetişmesi lazım. Benim evimde savaş alanı gibiydi ama benim eşim yardımcı olmazdı pek. Kimse yoktu bide çocukların arasında 1,5 yaş olunca paçaları sıva öyle gir eve😁😁😁

Valla bulaşık da yıkasın, o zaman ev geçindirmek ve para kazanmak da kadının görevi değil diyelim.
Öyle ama küçüklüğünden beri öyle görmüşler annesi her şeyi önüne getirirse 30 yaşına kadar sonra evlenince bu adam yapar mı yapmaz.Bir de içinden gelicek gelmiyor ne yazıkki

Öyle ama küçüklüğünden beri öyle görmüşler annesi her şeyi önüne getirirse 30 yaşına kadar sonra evlenince bu adam yapar mı yapmaz.Bir de içinden gelicek gelmiyor ne yazıkki
Tabii ki orası öyle ama bir nebze yontulabilir diye düşünüyorum.

Ben konuda eşiyle ilgili birşey okumadım o yüzden sormuştum.

Eşinizin savunması ise komik , şofbeni hergün mü yapıyor da günlük ev işleri ile kıyaslıyor? Tabağını lavaboya koymaktan aciz olmanın hiçbir açıklaması da yok bana göre. Bunun yetişmeyle değilde vicdan ve merhamet sahibi olmakla alakası var daha çok. Özellikle eşi de çalıştığı halde işten gelip rahatına bakan, eşinin ev işleriyle, çocukla ilgilenmesini sadece seyreden insanın eşine karşı ufacık bir merhamet hissi yok demektir ve oda sonradan değişecek bir özellik değil.
Çok haklısınız o an sanki her günmü yapıyorsun demek aklıma gelmedi çok hazır cevap değilimdir.Merhamet konusunda katılıyorum çocuk uyandığında geceleri onu hiç kaldırmadım uyanmasın işe gidicek diye zaten uykusu ağır uyandırmaklada uğraşamam diyordum.Bu tarz şeyler fakat bizim düşündüğümüz kadar onlar o kadar düşünmüyor

2 cocugum var, calisiyorum, yardimcim da yok.

Ben is cikisi direk eve giderim, ocak basina gecerim, genelde tek cesit yaparim.
Esim is cikisi cocuklari okullarindan toplar getirir.
Aksam yemeginden sonra herkes sofrayi toplamaya yardim eder.
Sonra oyun fasli, ziplamaca hoplamaca, kitap okumaca derkeeen,
kapanisa geceriz.
Birimiz cocuklari yatirir, digerimiz sporuna gider, kitabini okur, neyse artik iste kisisel zaman aktiviteleri.

aksam on gibi yeniden esimle bulusuruz :nazar:
duruma gore haftaici temizlik yaptigimiz da olur, oturup pinekledigimiz de.
Genelde haftasonuna kalir temizlik isleri.
Onda da ev ona gore duzenlenmistir.
Hali yok, yerlere kadar uzanan perde yok, evdeki her buyuk esyanin altina supurge/mop girebiliyor, temizlik yaparken onu bunu cekip yerlestirmek de yok yani.

velhasili, ben bu tarz konulari okurken yoruluyorum, ne yapiyorsunuz da bitmiyor isler,
bir de calisiyorsunuz, cok yoruldugunuzda yardim almaktan cekinmeyin, bu sadece temizlige yardimci birisi olacak degil, cok yoruldugunuz bir gun disarida yiyin mesela, temizlik robotu alin, yemek yetismiyorsa yemek yapma robotlarina, duduklu tenceresine vs yatirim yapin. Illa her seyi anamizdan ogrendigimiz klasik yontemlere gore yapmaya gerek yok. Devir kolaylik ve mobilite devri.

Evinizin durumunu bilmiyorum ama esyalari azaltin. Is yapmak daha kolay oluyor. Ütü gerekmeyen esyalara yogunlasin. Makinenizin sıkma ayarını düşüğe alın eşyalar fazla kırışmaz ve hemen astığınızda ütüde gerekmez. Yinede günlüm işiniz çoktur ama aklıma gelen bikaç pratik çözüm yazayım dedim.

bu dönemler oyle oluyor.24 aya kadar.
çamaşır yıkadıysan makınadan çıkar kendı koysun sepete.
mutfakta elıne tahta kepçe kaşık ver tencere ver içine salatalık domates maydanoz dönüşümlü verki sıkılmasın.
çamaşır asarken çamaşır vermesını iste.çorapları koy önüne eşleştırmeyı öğret çamaşır katlarken oyalanır.çamaşır sepetının içine koy çocuğu yatağı topla.ev işlerini oyun yapın yani.çocukda sıkılmaz gelişimine katkıda olur.birlikte birşeyler yapmış olursunuz.

Back