Bebekle ev duzeni

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.117
19.559
498
10 ayini dolduran bir oğlum var. Ben calisiyorum. Oğluma kayinvalidem ve annem dönüşümlü olarak bakıyorlar. Yani gun icinde ben işten gelene kadar evde onlardan biri oluyor. Benim hafta ici bi gun ve h.sonu iznim var. Izinli olup tam gun sabahtan akşama oğluma tek başıma baktigim günlerde ev resmen savaş alanına donuyor. Oğlum iyice hareketlenmeye basladi, tek başına oyun kurmak icin de küçük haliyle. Tum ilgimi ve enerjimi ona harcıyorum ve inanın tatil günlerimde is yerinde olduğından kat be kat fazla yoruluyorym. Gun içindeki uyku süreleri cok kisa. O uyuduğunu yiyeceklerini ara öğünlerini vs hallediyorum. Iki dk dinleneyim demeden hop uyanıyor. Oyun parkımız, oyun çitlerimiz bir sürü de ilgi çekici oyuncağı var ama sadece 2 dk wc 'ye gitmek icin yalnız bırakabiliyorum katiyen bensiz durmuyor. Haliyle ev savaş alanı gibi. H.sonuna dag gibi çamaşır utu vs yığılı kaliyor. Yemek filan yapmak cok zor hic zaman kalmiyor. Zaten çocuktan once de hamarat biri değildim haftanın 2 günü vs kafamıza gore disarda yerdik veya kahvalti vs gecistirirdik. Canımız bsy çektiğinde yemek yapardım. H.ici harala gurele geçiyor h.sonuna ev isleri birikiyor. Nefes almaya zamanım yok cok bunaliyorum...hem eve hem ise hem bebeğime yetemiyorum enerjim yok. Kvalidem habire 4 cocugunu yalniz büyüttüğünü, benim tek cocukla ve yardim aldigim icin halime şükretmem gerektigini soyleyip duruyor.
Depresyona girmeden su ev işlerini pratik kotarma konusunda fikirler istiyorum. Kucuk çocuklu anneler, sirriniz nedir? Bir ben miyim beceriksiz olan...

Çocuklu kimin evine gittiysem ev savaş alanı gibiydi çok önceden ayarlanan durumlarda toplu gördüm evlerini bir tek. Zaten biz giderken çocuklar yine oyuncaklarla tüm evi işgal etmiş oluyorlardı.evin toplu hali sanırım max.1 saattir.
Eşimin yeğeni bize geldiğinde çok oyuncağı vs de yoktu. Bir hafta içinde mutfağın yarısı salona taşınmıştı. Oyuncak yaptık hep muffin, kek kalıplarını, bardak altlıklarından frizbiler falan. Niye kasıyosun ki bu kadar rahat ol boşver

Ben uykumdan fekadarlık yapıyorum . Bebeğim 6 aylık ve çalışıyorum ben de . Gündüz uykuları dediğin gibi çok kısa . Bütün gün içinde toplasan 2 saat uyumuyor . Akşam uyutmak için yanına uzanıyorum ben de uyuyakalıyorum. Ama saatim kurulu 23-24 uyanıp işlerimi hallediyorum. Çok yıpratıcı bir süreç gerçekten . Allahtan eşimde destek oluyor bir çok konuda ama yine de yükün çoğu bende .. geçeceğini biliyorum ve böyle motive ediyorum kendimi .
Kolay gelsin sana da canım

Neden becereksiz olasınız
kv 4 çocuk bakmış ama dışarda çalışmışmı bir gün
Ayrıca eskiden çocuk bakımı ile şimdiki bir mi
eskiden eve ne pişerse onu yedirirlermiş, oyuncağı önüne koyarlarmış yanında tv izlerlermiş vs.
bizler gibi oyun oynatayım, birşeyler öğreteyim kısacası kaliteli vakit geçireyim yokmuş
ev işleri için haftada 1 hata 2 gün imkana göre yardımcı ayarlın.
Temizlik, ütü işini halleder
Yemekde anneniz sizde kaldığı günler fazladan yapsın. Bıkaç gün yeter
Kayinvaldeden böyle birşey istenemez belki ama insanın annesi seve seve teklifsiz yapar diye düşünüyorum

Kaynanana lütfen söylermisin eskiden çocuklar sokakta büyüyordu büyükler küçüğe bakıyordu yemeği bilişsel gelişimi pek önemsenmiyordu.Şimdi imkanlar daha fazla olabilir ancak çocuklarda daha uyanık ve zorlar.Üstelik çalışıyormuşsunuz.Bunu söyleyen kaynana ev hanımıdır büyük ihtimal.

hafta ici veya haftasonu 1 2 gun yardimci alsaniz diger ayrinti icinde ayda bir alirsiniz yoksa cok zor gercekten
yemekleride kv veya anneniz yine donusumlu bir iki yemek yapip dolaba koysalar

Daha bu sabah ise gitmeden once salonumu topladim. Cocugu bakicidan alirim, birlikte uyuruz toplu eve uyanirim dedim kendimce.
Cocugu aldim, babasina birakip biseyler atistirdim. Sonra 10 dk sigara icmeye balkona ciktim. Gelince gordugum manzarayi atsam sana nutkun tutulur ‍♀ Sanki hic toplamamisim gibi. Salonun icine etmisler baba kiz afedersin Topatacagim ama esime. Elimi surmeyecegim.
Bizimki de 11 aylik. Yemek isini mecbur aksamdan yapiyorum ya da gunduz o uyurken. Zaten artik bizim yedigimizi yiyor. Ekstra menu cikarmiyorum ona. Corbalari ona gore yapiyorum biz de yiyoruz. En kotu corbasi yoksa idareten yogurt ,meyve falan gecistiriyoruz bazen. Temizlik konusunda da salon ve mutfak her gun supururuz. Kizim dolaniyor ortalikta diye. Esim evdeyse o yapar yoksa ben. Haftalik buyuk temizligi birlikte yapariz. O supurur ben silerim. Is bolumuyle ilerleriz.
Gecen hafta gunduz calistigi icin ayni anda yapamadik. O aksamdan evi derledi, topladi. Ben gunduz supurup sildim mesela.
2 gece once makineye camasir attim mesela o ertesi sabah nobetten donunce asmis. Ben de ogleden sonra okuldan donunce topladim,katladim. Bu hep boyle bizde. Hersey paylasarak yapilir. Yuk tek bana ya da ona binerse ev kalk gidelim oluyor
Bazen yemek yapmaya halim yoksa kiza bir corba yapiyorum esim de gidip yemek aliyor disardan ya da kahvatalikla gecistiriyoruz.
Hersey 4 4luk olmuyor bebekle. Biraz rahat ol. Kasma. Oldugu kadar yap.

Bir de bunlara “çocukların evin bahçesinde veya sokakta saatlerce oynaması ve büyük çocuğun küçük çocuğa bakması” olayını eklemek istiyorum

Sinir olurum eskilerin biz bilmem kaç çocuk büyüttük demesine. Zerre çocuk psikolojisi bilmeden veya görmezden gelinip karnını doyurdukları için büyüttük diyorlar

Benom çocuğum yok ama ben bile yetistiremiyorumki yegenimden biliyorum o aylardaki bebekler annesini ozluyo butun gun iştesiniz zaten bide babane anane tarafından buyuyo birakin dagilsin size gelcek olan o sekilde kabul etsin utu yapmayin giyceginiz zaman utuleyin kiyafetleri esinizde yardim isteyin hic degilse 1 saat

haklısınız
benim kayınvaldem de hep aynı şeyi anlatır.
Doğum yaptım, eve geldim, su kaynatım bez yıkadım, ocağa yemek koydum.....şimdi çocuk bakmakta ne var
şimdiki zaman olsa 10 tane doğrurdum. Sürekli bunları tekrarlar.

Biz şuan 24 günlük olduk. Annem ve kv yanımızda . Resmen şimdiden gidecekleri günün korkusunu yaşıyorum. Konu başlığı bile sorunlu bence. Yani çocuklu evde düzen bekleme canım yoksa çok yipranirsin. Benim hamileliğim çok zor geçti sancilarla ayakta durmakta bile zorlaniyodum. Yalnızdım eşim de yoktu. Hep düdüklüde yemek yaptım hem pratik hem hızlı. Ayrıca eşinizden yardım isteyin

Bence TDK yeni bir kural oluşturmalı; "bebek" ve "düzen" kelimelerinin aynı cümle içinde dahi kullanılması yasaklanmalı :)))

Ben de biri bir buçuk diğer üç buçuk yaşında iki adet cücük var. Çalışıyorum. Oğlum yuvaya gidiyor, kızıma bakıcı bakıyor. Bakıcımız sağolsun, çocukların yemeğini ve hallediyor. Çoğunlukla ütüyü de hallediyor. Halledemezse ben akşam 10da çocuklar uyuduktan sonra yapıyorum.

Haftasonu eşiniz evde ise, alışverişe onu gönderip evi toparlayabilirsiniz. O alışverişten gelince de bir kaç çeşit yemek yapıp hafta boyunca onları tüketebilirsiniz. Bebeğiniz henüz sizin yediklerinizi yiyemez, o yüzden tahminimce bakım vereni onun yemeklerini zaten taze yapıyordur.

Bebeğinizin eline oyuncak bir süpürge verin, siz süpürürken etrafınızda dolansın. Şu an elinde yemekle gezmediği için çok döküp saçmıyordur. 2-3 güne süpürge yapsanız yeter.

15 günde bir yardımcı alın. Dip köşe temizlensin ev. Eşiniz bebeğinizi alıp annesine ya da annenize gitsin. Size alan yaratsın.

Çok yorucu biliyorum. Ben de aynısını yaşıyorum. Evimde istediğim düzeni sağlayabilmem için gece 2den önce yatağa girmemem lazım :) O yüzden olduğu kadar diyorum, olduğu kadar yapıyorum.

E verseydiniz torunu eline baksaydı :)
Birçok konuda sıkıntı yaşamış olabilirler özellikle şu kayınaile ile aynı evde kalma işi bence en kötüsü ( kp birkaç gündür bende feci bunaldım) ama çocuk konusunda hiç sanmıyorum. Şimdiki annelerin üzerinde inanılmaz bir baskı var. Özellikle sosyal medya insana kendisini sürekli yetersiz hissettiriyor ve bütün imkanlarını bir veya iki çocuğa sunup ciddi anlamda tükenip birde vicdan muhasebesi içinde oluyorsun. Şimdiki annelerin yarısı kadar evhamları yoktu buna eminim.

ben hamileyken sevinçten ölüyordu kayinvaldem
hergün şunu alcam bunu diktircem diye çıldırıyordu torunum olacak diye
ben doğumlarımı ailemin yanında yurtdışında yaptım
ikisinide 3 aylıkken gördü
devamlı sevmeye geldi
ama bir kerede olsa gece kalayımda yardım edeyim demedi, teklif bile etmedi
Uykusuzluk çok zormuş, ama sevgisi baktırımış diye bana teselli verdi hep sağolsun.
Hem zaten çocuk bakmakta ne varmişki bez hazır, emmiyorda, Emzir uyut sende yat uyu kimse senden iş beklemiyor ya diye eklemeyide ihmal etmiyordu giderken.
Sonra çocuklar büyüdükçe (2yaşından sonra) baktı ama sağolsun.
Halen ara ara hastalanırlar okula gidemeyecek gibi olurlar gelir yanlarında durur ben işteyken hakkını yiyemem şimdi.

Annem 3 çocuk büyütmüş ve kadın 2 cocuklu bana acıyarak bakıyor,kızim senin işin zor diye. Ben hatırliyorum cocukken,okuldan gelince üzerimi değiştirip hop sokakta oynamaya indigimizi. Acıkınca hangi arkadaşımızın annesi müsaitse o ekmek arası yada kek vb birşey tutuştururdu elimize ayaküstü yerdik.
Tek gezme/eğlence sayilabilecek aktivitemiz genelde annemin altın günüydü.
Şimdi herşey pratik kabul,çamaşır,bulaşık makinemiz var,bir çok kolaylık var ama eskisi gibi ortam yok,çocuklarımizda bizim gibi değil.
Sokakta büyüdük yahu,ötesi yok. Kızım 7 yaşında sitenin bahçesine bile tek gönderemiyorum.
Düzen konusunda şunu söyleyebilirim,çocuklu ev müze gibi olmuyor/olamıyor. İsterseniz,uykunuzdan fedakarlik eder 1 gecede muze gibi yaparsınız amenna ama güne uyandığınız an,çocuğunuz yürüyorsa birde,eski halini alır. Siz yapma etme diyerek çocuğu darladığınızla kalırsınız. Boşverin,olduğu kadar olsun.

Eşiniz bu yoğunluğun , yorgunluğun neresinde peki?

Çocuklu evde düzen sağlamaya çalışmak zor hele ki çalışıyorsunuz.

Benim ev düzeni ile ilgili genel yorumum evdeki fazlalıklardan bir an evvel kurtulun.

Madem çalışıyorsunuz haftada 15 günde bir temizlik icin yardım alin.

Eşinizde ev ve çocuk bakımında aktif rol alırsa rahat edersiniz, biriniz çocuklar oynar diğerinin yemek hazırlar, sonra tam tersi yaparsınız. Ben eş desteğinden daha iyi bir çözüm yolu bilmiyorum.

Kayınvalideyi ise boşverin, zaman onların zamanı gibi değil.

Son düzenleme:
Karı-koca tembeliz, keyfimizden ödün verip de ev işi yapmayız, her şey üstünkörü olur.
Hadi şimdi daha iyiyiz de bebe 1-2 yaş civarındayken dağınıklıklar dağ oluyor, tezgah silme bulaşık doluyordu.
Bu durumda paraya kıyıp yardım almak gerekiyor.
En azından haftada 1 gün ev düzen görüyor.

Valla dört dörtlük olmuyor benim kızım şuan 16 aylık 10 aylık civarlarında süpürgeden korkardı ya aglardı alelacele süpürürdüm üstğn körü ya da kucagımda süpürmeye çalışırdım neyseki şimdi korkmuyo fakat yine derin yapamıyorum istesem yaparım belki ama bu sefer parka çıkmaya veya baska seyleri yapmaya vakit kalmıcak o yüzden böyle idare ediyoruz.Bir misafir gelicekse temizlikçi çağırıyorum misafirde nadir gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…