Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

konu bebekli bayanlara saygiyken dayak atarimlar havada ucusmaya basladı.

benimde 3 yasinda oglum var ve bebek arabasyla kimsenin ayagini ezmedim simdiye kadar.

bebek arabasiyla ayagini ezerim diyor sonra bende tekmelerim diyince bende seni evire cevire doverim ben boksorum diyor.

konu neydi bebekli bayana saygi miydi?

ne kadar ironik.

bebek arabasıyla nıye insanları ezıyorsunuz arkadaslar ? merak ettım ?
ben 5 ay kadar bebek arabası kullanabıldım tam bır zulum yanı kamyon kullanırım traktor kullanırım cekıcı kullanırım ama bebek arabası gercekten zulm

ne dogru duzgun kaldırım var memleketde kı kaldırımın en ve yukseklıgıyle ulkenın medenıyetı anlasılır kaldırıma park eden arabadan motordan ınsanlarlar yolda yurumek zorunda kaldırımın ortasında agac var cop kutusu var ın cık zorluktan bebek arabası zaten kullanılmıyor sunu hafıfde yapmıyorlar 15 kg vardır heralde bebek arabası 10 kılo cocuk 10 kg yakın canta yok bezı yok maması yok yedek kıyafetı bılmemnesı

oyuzden ben yanımda kocamı tasıdım :KK70: cok guzel cocuk tasıyorlar kızımı tasıdı bende cantamı zaten cocuk yurumeye baslayınca bebek arabasında da durmak ıstemıyor su bebek arabalarını daha hafıf yapmalılar daha portatıf okadar esyayla durup arabayı katlayamıyorsun bıle cunku bırde dedıgım gıbı kaldırımlar okadar yuksek kı agır sıklet degılız hıc bırımız kol kası yaptım yemın ederım

neyse sozun ozu bırbırımızı dövmenın ezmenın anlamı yok elınde araba var dıye kımsenın ayagını ezemezsın ayagın ezıldı dıye ıcınde bebek var ustelık bebek arabasını teklemeyemezsın ne derdınız var sızın hıc yakısıyor mu bu konusmalarınız kadınlar boyle yaparsa hıc bır erkege suc bulamazsınız ne yanı dayak yıyen ınsanlar hak mı edıyor ? oraya getırıyorsunuz lafı

gecen gun kaldırımdan ınmeye calısan bebek arabalı kadın gordum cocugunu bır kolunun altına almıs dıger elıyle arabayı ındırmeye calısıyor hemen arabayı tuttum ben ındırdım bembeyaz kıyafetım arabanın ayagı surtundu sıyah leke oldu cok mahcup oldu ozur dıledı kı yardım etmenıze gerek yok sagolun demesıne ragmen yardım ettım
dedım evladınızın canı sagolsun kım olsa yardım eder . yardım beklemese de cebellesen bır ınsan gorursenız yardım edersınız yuzunden tipinden yorgunluktan perısan halı bellı zaten

Son düzenleme:
😍 bu konuda bende kendimi yabana atamam mune abla kimseye laf söyletmem.
Yere tükürmeyi hala çözememişken çöplere tahammül etmem münkün değil.
Saygısızlık her yerde her türlü var.

Sadece çöp atarak değil kırıp dökerek zarar verilmesine de tahammülüm yok.
Parktaki oyuncakları kırarcasına oynayan çocukları uyarıyorum elimden geldiğince.
Normal bir çocuk o an oyun hızıyla bunu yapıyosa hemen duruyor.
Ama bazısına neden vuruyosun deyince iyice güç veriyor vururum sanane diye :işsiz:

Geçen bayram pikniğe gittik oturcağımız yerde her türlü çöp vardı önce onları topladık kendimizde kalkarken bir çekirdek kabuğu bile yoktu yerde çocuklu ve kalabalık gittiğimiz halde.

Çekirdek kabuğu çöptür bunu anlamak zor mu ya neden çöp saymıyolarda parkta rahatça yere atıyolar aklım almıyor.
aynen gecen pazar pıknıge gıttık oturdugumuz yer butun cekırdek kabugu pıslık yemek artıgı ya hayvan yapmıyor bunu
bız yemek yemeden once bolca gazete ve posetı bırlestırıp supurge yapıp ayak altımızı supurduk o sırada temızlıgınden sorumlu adamda supure supure gelıyor gordu bızı dedım vallahı bız yapmadık .
bellı yapan boyle temızlemıyor zaten keske herkes sızın gıbı olsa dedı

nasılsa temızleyen var devletden maas alıyorlar dıye mıllet yerlerı pıslemıs dıyorum ya hayvan yapmaz

bazen oyle seyler goruyorum kı ınsanlıgımdan utanıyorum

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Bir asansur olayını hangi ara başörtüsüne bagladin? Allah akıl fikir versin ya insanları kapalı açık,diye ayirmayin, açıkta müslüman degil mi ?açık olanlarında hassasiyetleri olamaz mı ssadece kapalılar mi her şeye dikkat etmeli ?ne sakıncalı bir bakış acisi

Cok anlamsiz bi tartisma. Sen orda binme derken karsidaki he olur mu diyecekti? Kusura bakmayin biri bsna oyle dese sanane derdim. Kimse kimsenin derdini bilmez. Illa kolunun bacaginin eksik olmasi sart degil.

Buarada benim kizinda asansorden korkuyo.. 5-6 kat kucagimda merdivenden indirdigim oldu.. esim arabayla diger bebelerle asansorle geldi.. cocugum panikliyo bu benim icin onemli.. mumkun mertebe asansorlu yerlere gitmemeyi tercih ediyorum.. bazen kacinilmaz tabii

Bir asansur olayını hangi ara başörtüsüne bagladin? Allah akıl fikir versin ya insanları kapalı açık,diye ayirmayin, açıkta müslüman degil mi ?açık olanlarında hassasiyetleri olamaz mı ssadece kapalılar mi her şeye dikkat etmeli ?ne sakıncalı bir bakış acisi

Aynen.. iyi bari yallah arabistana dememis😂

Sanirim son zamanlardaki olaylardan cok etkilenmis arkadas

Bebekler hastalık gibi değil. Bulaşmazlar. Halsizlik yapmazlar. Ve bizim gibi sosyalleşmel desterlr. Bebekleri on yıl evde büyütüp sonra salamayız bunu siz de istemezsiniz sanırıö. Bizimle yaşamayı öğrenecekler çünkü geze geze.
Ama hasta bir insan dinlenmeli ve avm gibi yerlere gidip insanlara mikrop bulaştırmamalıdır. Ve aç kalmışsa arayıp bir yemekçiden sipariş vermesi daha hijyenik ve akıllıca olanıdır.
Yani çocuklu bir kadın mecburen avmye gider. Ama hasta insanın gitmesi mantıksızdır
Yaklaşımımızı doğru bulmuyorum. Kimin bir yere ihtiyaç duyacağına veya kimin gidip kimin gitmeyeceğine karar vermeniz ne garip! Bir konuda hak talep ederken başkalarının hakkını almaya çalışmak neden?

Yeminle hayalim uzaklara gitmek bu ülkeden ,bu kadar nefret dolu insanlarla yaşayamam. İnek gibi çalışıp gideceğim bıktım negatiflikten sokakta bıktırdılar internette de varlar.
Her yerde her ülkede böyle insanlar var merak etmeyin?! İnşallah gider görürsünüz

İnsanlar birbirine hoşgörü ile yaklaşmalı o zaman sorunlarımız kalmıcak ama ne yazıkki kendimizi haklı çıkarmak adına binbir türlü hinlik düşünüyoruz çok yazık..
Konuya da gelirsek asansör önceliği değişmekle birlikte toplu kullanıma açık bir yer ve ne kadar hoşumuza gitmese de milletle münakaşaya giriceğime susar beklerim çünkü avm'desiniz hastane değil keyfi bir durum oluyor biraz.

Yaklaşımımızı doğru bulmuyorum. Kimin bir yere ihtiyaç duyacağına veya kimin gidip kimin gitmeyeceğine karar vermeniz ne garip! Bir konuda hak talep ederken başkalarının hakkını almaya çalışmak neden?

Bir avm nin asansörüne gidince lütfen ordaki tabelaya bakıp hak sahiplerini bir görün. Orada bebekli, hamile, yaşlı ve engelliler var. Hastane yada devlet dairesi asansörü olsa kimse in demez bir amaç için gidilmiştir sıra beklenir. Avm gibi keyfi gezilen yerler söz konusuysa iki ayağıyla gezmeye gelenlerin yürüyen merdivene binmeye üşenmesi gerçek hak sahiplerini mağdur ediyor. Ben arabayla binemiyorum binebilsem cidden binerim çekmem zaten. Bunu anlatmaya çalışana ay ya kanserse ya astımsa belki çok yorgun gibi zorlama gerekçeler bulmak demek gerçekten ajitasyon. Ben kimseyi şuraya git gitme diyemem ama yürüyen merdivene binebilecek durumda olanlar binmeli zira binemeyecek durumda olanlar için yapıldı o asansörler. Bunu anlatamıyorum yahu kaç sayfadır.
Yani bir yerde öncelikli şunlardır deniyorsa ve yine aynı kolaylıkta bir çözüm varken illa asansör diyerek insanlara zorluk yaşatmak doğru değil asıl

Kusura bakmayın ama maalesef yine hak arayışı içine şiddet sokuyorsunuz, eğer hakkımı almak için vurmam gerekirse vururum, ezmem gerekirse ezerim sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan.

Milana22 Milana22 bilinçli şekilde yapmayan anneleri tenzih ederim, onlar zaten özür dileyen insanlar ama burada tiye alınan bebek arabası terörü var gerçekten, özellikle pazarlarda denk gelmek mümkün, pazar arabasını gladyatör edasıyla kullanıp o arabanın tekerlekleriyle insanları ezen kadınlar kadar bebek arabasıyla ittirip kaktırıp tezgah önünde kendine yer açan anneler de var.

Herkes şiddet yerine hoşgörü ve anlayışı savunsa, müsaade eder misiniz, özür dilerim, rica ederim, teşekkür ederim cümleleri dilimize yerleşse belki de toplum kurallarını uygulama ve öğrenme de bir tık öteye gideceğiz.

Bir nostalji yaşamak ister misiniz?
Konu başlığına dikkaaaaatt :-)

Ahhaaa mune nasil bulmussun supersin

Koalina Koalina senin de yorumun var linki acinca deja vunun altinfa
Toplu tasimaya bebek arabasiyla binenlere sinir oluyormussun😂😂

Ben de yine asansorde oncelik bebeklilerin diye cirpiniyorum 😂😂

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ya arada konularda bunu yapsana , cok guldum sabah sabah

İnsanlardan saygı, hoşgörü bekliyorsanız önce kendinizi düzeltin. İnsanların kıyafetine dil uzatmayın mesela. Ahlaki çöküşün temeli sizsiniz. İyi bir anne çocuğuna iyi örnek olur. Bu şekilde topluma zararsınız.

Ayrıca asansör binerken öncelik engelli, bebek arabalo kişilere doğru da bu demek değil ki sadece onlar binebilir. Herkes kullanabilir. Siz içerideki insanlara inin diyemezsiniz. Haddinizi çok aşıyorsunuz.

34 yaşındayım, bugüne kadar bir kez bile bebek arabasıyla beni ya da ayağımı ezen olmadı. Aynı şekilde kimse de üstüme üstüme araba sürmedi.
Bununla ilgili açılan her konuda aynı şeyler yazıyor ve şaşkınlıkla okuyorum.
Dünyada bebek arabası terörü diye bir şey varmış ve benim haberim yokmuş belli ki.
Ben de şaşkınım o yorumlara.
Olmuyor demiyorum ama 32 yıldır benim başıma hiç gelmeyen şey nasıl başkasının başına "sık sık" geliyor?
Gerçi asansörde önüme geçmeye çalışan da 1 kez oldu benim.
Şanslıyım herhalde.

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Ben gerçekten bu insanların bencilliğine inanamıyorum! 5 6 yaşında şımarık bir çocuk olsa çığlık ata ata gezse tamam yadırgasınlar diycem de 10 aylık bebeğin ağlamasını yadırgayan insanlara insan demek gelmiyor içimden. Leopar bile vahşi etcil hayvan, avının yavrusunu görünce ona analık yapıyor belgesellerde izliyoruz. Bu insanlık nereye gidiyor acaba!

Canım o asansörler yaşlı, hasta, hamile ve bebekli insanlara öncelikli. O asansörde kimse o kıza tepki göstermemiş. Neden? Bir çoğumuz BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN kafasında... Size hak verir ama susar tek kelime etmez. Keşke ben olsaydım o asansörde. Terbiyesizler ya... O asansördeki tepki vermeyenlerin bazıları sokakta sarılan erkek kadın görünce etmedikleri lafı bırakmıyor. İnsanların mutluluğu batıyor... Ama böyle durumlarda gıklarını bile çıkarmıyorlar. Nefretle büyüyen bir nesil geliyor. Hakkımızda hayırlısı...

Ben de şaşkınım o yorumlara.
Olmuyor demiyorum ama 32 yıldır benim başıma hiç gelmeyen şey nasıl başkasının başına "sık sık" geliyor?
Gerçi asansörde önüme geçmeye çalışan da 1 kez oldu benim.
Şanslıyım herhalde.
Bu tamamen bakış açısıyla ilgili bence.
Yolda giderken onlarca kez bebeksiz insanla çarpışmıştır herkes değil mi? Ama bunu kimse yadırgamaz insanımız garip der geçer.
Ya da herhangi bir yerde bir sürü bebeksiz insan sıramızı almaya çalışmıştır, onlara da kaba ya da terbiyesiz deriz yine olay biter.
Ama söz konusu bebekli aileler olunca herkes parmak sallayıp cık cık cık yapmayı kendinde hak görüyor. Bunu yapanların çoğunluğunun da kadın olması çok ayrı bir mevzu.

Bugün bebekliye hastaya dışarı çıkmayın diyen , yarın yaşlıya , engelliye ;sonra işine gelmeyen herkese dışarı çıkmayın der. Birlikte yaşamak için sabırlı da olmalıyız , hoşgörülü de olmalıyız, anlayışlı da olmalıyız.Ama biz kime ne anlatıyoruz ki. İnsanlar azcık anlayışlı olsaydı zaten , bebekli insanlar da bi denli dolup patlamazlardi diye düşünüyorum.

Bir avm nin asansörüne gidince lütfen ordaki tabelaya bakıp hak sahiplerini bir görün. Orada bebekli, hamile, yaşlı ve engelliler var. Hastane yada devlet dairesi asansörü olsa kimse in demez bir amaç için gidilmiştir sıra beklenir. Avm gibi keyfi gezilen yerler söz konusuysa iki ayağıyla gezmeye gelenlerin yürüyen merdivene binmeye üşenmesi gerçek hak sahiplerini mağdur ediyor. Ben arabayla binemiyorum binebilsem cidden binerim çekmem zaten. Bunu anlatmaya çalışana ay ya kanserse ya astımsa belki çok yorgun gibi zorlama gerekçeler bulmak demek gerçekten ajitasyon. Ben kimseyi şuraya git gitme diyemem ama yürüyen merdivene binebilecek durumda olanlar binmeli zira binemeyecek durumda olanlar için yapıldı o asansörler. Bunu anlatamıyorum yahu kaç sayfadır.
Yani bir yerde öncelikli şunlardır deniyorsa ve yine aynı kolaylıkta bir çözüm varken illa asansör diyerek insanlara zorluk yaşatmak doğru değil asıl
Ona sözüm yok ben de anneyim. Öncelik konusunda ben de öyle düşünüyorum. Ama hastalar gelmesin, bebekliler gelmesin, kilolular gelmesin... gibi ifadeler rahatsız edici

Bu tamamen bakış açısıyla ilgili bence.
Yolda giderken onlarca kez bebeksiz insanla çarpışmıştır herkes değil mi? Ama bunu kimse yadırgamaz insanımız garip der geçer.
Ya da herhangi bir yerde bir sürü bebeksiz insan sıramızı almaya çalışmıştır, onlara da kaba ya da terbiyesiz deriz yine olay biter.
Ama söz konusu bebekli aileler olunca herkes parmak sallayıp cık cık cık yapmayı kendinde hak görüyor. Bunu yapanların çoğunluğunun da kadın olması çok ayrı bir mevzu.

Buna kesinlikle katılıyorum. İnsanlar bebeklere çocuklara inanılmaz tahammülsüzler.
İki yaşında çocuğum var. Bazen kriz anları oluyor ağlıyor. Uykusu oluyor uyuyamıyor mesela daha bebek olduğundan bu durumu ifade edemiyor ağlamaya başlıyor. Şımarık olduğunu ima eden bakışlar, cık cıklar. Daha ileri gidip bana akıl verenler...
Ben zaten hobisine çocuk ağlatmıyorum. Belli ki bi sorun var, çocuğun bir derdi var. Yada diyelim ki şımarttım tutturup ağlıyor. Eninde sonunda susacak yani. Azıcık sabretmek neden bu kadar zor ki?
Bana biraz da çocuklu aileler kolay lokma sayılıyor geliyor. Çocuğun yanında nasılsa bana bulaşamaz derdi başından aşkın diyorlar belki de.
Yani yoksa sorun çıkaran yaşlılar da var ama aynı tepkileri gösteren yok.
Otobüste mesela şöförle kavga eden yaşlılara hiç ses eden olmaz. Bağırırlar gür sesleriyle kimse gık demez. Ama derdini anlatamayan bir yavrucuk ağlayınca hemen müdahale ederler.

Yada diyelim ki şımarttım tutturup ağlıyor. Eninde sonunda susacak yani. Azıcık sabretmek neden bu kadar zor ki?
Bana biraz da çocuklu aileler kolay lokma sayılıyor geliyor. Çocuğun yanında nasılsa bana bulaşamaz derdi başından aşkın diyorlar belki de.
El kadar bebenin ağlamasından, bir sorunu olan çocuğun ağlamasından aklı başında kimse şikayetçi olmaz, laf etmez.

Ama siz çocuğunuzu şımarttığınız için dakikalarca ağlıyorsa insanlar buna niye katlanmak zorunda kalsın? Sizin çocuğunuz şımarık diye niye çocuk ağlamasından rahatsız olmak zorunda olsun? Açık havada, avmde, yani ortamdan kolayca uzaklaşılabilecek bir yerde kimse gelip bir şey demez muhtemelen ama özellikle ulaşım araçlarında, kafelerde, restoranlarda "eninde sonunda susacak" diye (ki o eninde sonunda oldukça uzun sürebiliyor) niye insanlar sizin çocuğunuzun bir şey tutturmasına sabretsin?
Çocuğunuzun şımarık olması başkalarını rahatsız etme hakkı vermez size. Sizler kendi çocuğunuzun ağlamasına bağışıklık kazanıyorsunuz ama başka insanlar kazanmıyor.
Yoksa 6 aylık bebek uçakta ağlarsa aklıselim olan herkes kaderine razı olur susar.

Çocuklu aileler kolay lokma değil bu arada. Özellikle "benim çocuğum yapar"cı yeni nesil anneler her şeyi kendinde ve çocuğunda hak gördüğü için tam tersi daha fena çirkefleşiyor. Dakikalarca koltuk tekmeleyen, bas bas bağıran çocuklar biliyoruz anne babalarının umursamadığı.

Back