- Konu Sahibi dejavu_one
-
Kusura bakmayın ama maalesef yine hak arayışı içine şiddet sokuyorsunuz, eğer hakkımı almak için vurmam gerekirse vururum, ezmem gerekirse ezerim sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan.
@Milana22 bilinçli şekilde yapmayan anneleri tenzih ederim, onlar zaten özür dileyen insanlar ama burada tiye alınan bebek arabası terörü var gerçekten, özellikle pazarlarda denk gelmek mümkün, pazar arabasını gladyatör edasıyla kullanıp o arabanın tekerlekleriyle insanları ezen kadınlar kadar bebek arabasıyla ittirip kaktırıp tezgah önünde kendine yer açan anneler de var.
Herkes şiddet yerine hoşgörü ve anlayışı savunsa, müsaade eder misiniz, özür dilerim, rica ederim, teşekkür ederim cümleleri dilimize yerleşse belki de toplum kurallarını uygulama ve öğrenme de bir tık öteye gideceğiz.
Bir nostalji yaşamak ister misiniz?
Konu başlığına dikkaaaaatt
Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)
Ben de araya giriyorum ama :) Aynı yorumu yapmaya gelmiştim ama alıntıladığınız üye benden önce davranmış ki doğru söylüyor benim de çok başıma geldi. Hayır yürüyorum önümdeki yavaşladı ya da durdu bunu fark etmeyen anne baba her seferinde sürdüğü bebek arabasıyla ayağımı ezdi yani benim suçum...www.kadinlarkulubu.com
Hahaha konu sahibinin bir sene önceki mesajında söylediği herrrr şeyle burada çelişiyor olması şahane olmuşKusura bakmayın ama maalesef yine hak arayışı içine şiddet sokuyorsunuz, eğer hakkımı almak için vurmam gerekirse vururum, ezmem gerekirse ezerim sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan.
@Milana22 bilinçli şekilde yapmayan anneleri tenzih ederim, onlar zaten özür dileyen insanlar ama burada tiye alınan bebek arabası terörü var gerçekten, özellikle pazarlarda denk gelmek mümkün, pazar arabasını gladyatör edasıyla kullanıp o arabanın tekerlekleriyle insanları ezen kadınlar kadar bebek arabasıyla ittirip kaktırıp tezgah önünde kendine yer açan anneler de var.
Herkes şiddet yerine hoşgörü ve anlayışı savunsa, müsaade eder misiniz, özür dilerim, rica ederim, teşekkür ederim cümleleri dilimize yerleşse belki de toplum kurallarını uygulama ve öğrenme de bir tık öteye gideceğiz.
Bir nostalji yaşamak ister misiniz?
Konu başlığına dikkaaaaatt
Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)
Ben de araya giriyorum ama :) Aynı yorumu yapmaya gelmiştim ama alıntıladığınız üye benden önce davranmış ki doğru söylüyor benim de çok başıma geldi. Hayır yürüyorum önümdeki yavaşladı ya da durdu bunu fark etmeyen anne baba her seferinde sürdüğü bebek arabasıyla ayağımı ezdi yani benim suçum...www.kadinlarkulubu.com
Valla bizde bebek arabalı insanlardan mağduruz. Bebek arabası ile ilerliyor diye etrafına bakmayan o kadar çok insan var ki arabayla köşeyi dönüyoruz ve görmemiz mümkün değil kör yerde kalıyor kadın kenara çekilme tevazunu bile göstermiyor caddeden gidiyor karşı karşıya kalıyoruz. Ya da yürüyoruz eşimle üstümüze geliyor kenardan gitmek yok.
Bir arkadaş Eskişehir'den bahsetmiş bende orada yaşıyorum tramvaya da biniyorum zaten dakikayla yarışıyoruz ancak yolcu alıp hemen kalkıyor ama önümüzde bebek arabalı biri koca arabayı tramvaya sokmaya çalışıyor sokamıyor çocuğu kucağına alıyor yine arabayı sürüyor ama hakim olamıyor ben bu nedenle kaç defa tramvaya binemedim. Arkadaki insanlarda haliyle siz orada uğraşırken kaçırmak istemedikleri için önünüze geçiyorlar. Bu toplu taşıma araçlarında en iyisi baston araba daha tramvay gelmeden katlayacaksın bekleyeceksin. Ya da bebek çok küçükse kanguru kullanacaksın.
Her iki tarafla da empati yapabilirim çünkü anneyim, bir zamanlar ben de hamileydim, pusete bebeğini koyup dışarı çıkan da bir kadındım, gerçi bana kanguru daha pratik geliyordu o ayrı mesele:)))Ortamız belki de bırakılmadı Mune ve insanlar alamadığı tüm hakları/farkları için birbirinden öfkesini de ayrıca çıkarır oldu. Çok arabesk girdim ve açarsam buradaki kuralları çiğneyip cımbızının o benzersiz lezzetiyle yeniden tanışacak, hasret gidereceğim, farkındayım ondan bu kısmı hemen geçiyorum
Ama katılıyorum, evet; üslup, sesindeki nezaket ile de insan hakkını çok güzel alabiliyor, boşuna dememişler "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye. Ben -çocuğumlu- gezmelerimin hemen hemen hiçbirinde sorun yaşamadım; bunu iyi insanlarla karşılaşmama bağladım geçtim ama evet, nezaket içinde kaldığım müddetçe karşılaştığım kimse bana sorun çıkarmadı desem de doğru olacak çünkü "Lütfen kusurumuza bakmayın" lafını çok kullandım ve bırak önüme set olmayı, ekstra yardım da ettiler hep sağ olsunlar; bunu da çocuklu bir konuda anlattım diye hatırlıyorum. Biraz tebessüm bile çözüyor.
Ama bazen de savsaklanılıyor Mune, bağırmadan-ağır konuşmadan hakkını alamadığın anlar oluyor bunu da inkar edemiyorum ve bazı davranışlar öyle küfür gibi geliyor ki insan kendini tutamıyor. Elbette asansöre binerken milleti ezerek girmek doğru değil, ama herkesin birbirini "Ezmeden" giremeyeceği halde iken asansör, o asansörü kullanmaya mecbursan, ezmek zorunda kalıyorsun. Belki de böyle böyle dozumuz arttı, alıştık.
Ben seslerin bazen yükseltilmesini de anlıyorum; çünkü pişkinliğe vurulmaya başlanınca yol bırakmıyorlar.
Youtube'u kazmayı gereksiz derecede sevdiğim ve bazen otomatiğe alıp yurdum insanının kavgalarını da izlediğim için, artık bu gardın alınmadan hayatta kalamayacağımız algısı yerleşmekte diyebilirim, çünkü millette hayatla sev-işmeye hal kalmadı, savaşıyoruz.
Avm kapalı bir ortam ve klima var bir bebeğin oraya gitmesi o kadar yanlış kiBebekler hastalık gibi değil. Bulaşmazlar. Halsizlik yapmazlar. Ve bizim gibi sosyalleşmel desterlr. Bebekleri on yıl evde büyütüp sonra salamayız bunu siz de istemezsiniz sanırıö. Bizimle yaşamayı öğrenecekler çünkü geze geze.
Ama hasta bir insan dinlenmeli ve avm gibi yerlere gidip insanlara mikrop bulaştırmamalıdır. Ve aç kalmışsa arayıp bir yemekçiden sipariş vermesi daha hijyenik ve akıllıca olanıdır.
Yani çocuklu bir kadın mecburen avmye gider. Ama hasta insanın gitmesi mantıksızdır
Her iki tarafla da empati yapabilirim çünkü anneyim, bir zamanlar ben de hamileydim, pusete bebeğini koyup dışarı çıkan da bir kadındım, gerçi bana kanguru daha pratik geliyordu o ayrı mesele:)))
Bazen savsaklanıyor diyorsun evet doğru, bu yalnızca bebekli kadınların sorunu değil ki, hasta, yaşlı ya da engelli insanların hakları da gasp ediliyor hem de her gün, atmlerin veznelerin engelli bölümlerine göz atman yeterli, kaldırımlardaki engelli şeritlerine koyulan ya da engelli park alanlarına park edilen araçlara şöyle bir bakman yeterli, yaşlılara sokaklarda yapılan muamelelere kulak kabartman yeterli, çok özür dilerim ama biz duyarlılığı kendi durumumuza göre şekillendiriyoruz, bugün bebekliyiz diye sadece bebeklilere karşı duyarlıyız, yarın yaşlansak veya engelli olsak duyarlılığımız şekil değiştirecek gibi geliyor bana, oysa çevremizdeki herkesin haklarına duyarlı olmak temel görevlerimizden olmalı, ben anneliği de kutsal görmüyorum bunu defalarca da dile getirdim, annelik kutsal değildir çöp konteynerlerine anneleri tarafından atılan bebekler, gözünü kırpmadan bebeğini öldüren anneler varken anneliğe kutsiyet yükleyemiyorum, burada güzel masum ve korunması gereken tek birey bebekler, yalnız şunu da görmezden gelemem bir kısım anneler var ki annelik yalnızca onların hakkıymış onların üstünlüğüymüş gibi görüyorlar ve yeri geldiğinde kendi bebekleri için başka bir bebeği ve annesini de incitmekte sorun görmüyorlar, bu da çok üzücü.
Çöp konusunda haklısın, ah ah biz hala topluyoruz o çöpleri Gangsta, birkaç hafta önce çocuk parkından yığınla çöp topladım, konteyner çocuk parkı arası yürümeyle 10 adım :))) çocuklar atmış besbelli çünkü atılan çöpler çocukların yediği abur cuburlardandı, kakaolu süt, bisküvi, cips gibi şeylerin çöpleri, anneleri de yanlarında oluyor çoğunlukla onlarda banklar da çekirdek çitliyor kabukları yere ata ata :)Var, olmaz mı; parkta şahit olduğum kavgalar oldu; çocuklar kavgayı bıraktı, anneleri devam ediyor birinde, Allah'tan daha büyümeden çocuklarının peşine düşmeye döndüler.
Ben de elimden geldiğince geniş düşünmeye çalışıyorum, hani belirteyim üzerime yapışmasın asansörde ya da başka yerlerde, bebek arabasıyla ayak ezmeden o süreci tamamladım, ama ezmek durumunda kalınan anı da zihnimde oluşturabiliyorum, bir tecrübeme benzeterek ve sadece hareketin doğru olup olmamasına odaklanamıyor, hareketin ortaya çıktığı ortamı da anlamaya çalışıyorum. Çünkü bu kadın da herhalde hususi, zevkine ayak görünce dayanamayıp bebek arabasıyla ezen biri değildir, bir çileden çıkışıdır, haklılığı da üstünedir diyorum. Bu bağırmak ve münakaşaya girmek konusunda da öyle.
Doğru diyorsun Mune, noktası virgülüne katılıyorum.
Ve fakat bir ayrıntı daha var bence -kendimize kadar duyarlıyız ve duyarlılığımız şekil değiştiriyor- dediğin noktada; başkasının işine karışmakla suçlanıp, "Sana ne?! Sen ne karışıyorsun, seni alakadar etmez" tepkisini de alıyoruz.
Ben, yere çöp atan birini gördüğümde uyarırdım Mune; artık uyarmıyorum çünkü utanmak bir yana, aynen yukarıdaki tepkiyi alıyorum. Önceden topladığım olurdu, artık dokunmuyorum; hangi birini toplayıp duracağım milletin arkasından bir başıma diye, şehir içinde sallamaz oldum.( Ama söylenmekten kendimi alamıyorum; temizlik görevlileri topluyor diye atıyorlar, bir de böyle diyenini duydum, e bu yaptığın zaten bir de onun emeğine saygısızlık. )
Sadece ormanlık alandaki cam kırıklarına deli hassasım; plastik toplamak vb. ayrı, cam kırığı yangına sebep olur, biter ciğerlerimiz diye hususi her gidişimde topluyorum, atanların kulaklarını çınlatarak.
Bir başka konumda demiştim, komşum konusunda... Derdiniz haklı çıkmak, anlamak değil diye; biraz da öyle herhalde. Koparacağımız hakka odaklıyken, ne konuşuyoruz-karşımızdaki ne diyor es geçiyoruz, hak kendimizin olunca hak oluyor, bir başkasının olunca -e ama benim de şuyum vardı- oluveriyor.
Çöp konusunda haklısın, ah ah biz hala topluyoruz o çöpleri Gangsta, birkaç hafta önce çocuk parkından yığınla çöp topladım, konteyner çocuk parkı arası yürümeyle 10 adım :))) çocuklar atmış besbelli çünkü atılan çöpler çocukların yediği abur cuburlardandı, kakaolu süt, bisküvi, cips gibi şeylerin çöpleri, anneleri de yanlarında oluyor çoğunlukla onlarda banklar da çekirdek çitliyor kabukları yere ata ata :)
Sahil ve ormanlık alanlarda da bol bol bebek bezi, pet şişe, alkollü içecek tenekeleri topluyoruz :)))
Ormanlık arazide mangal yakıp hala yanan mangal kömürünü kıymetli mangalından boşaltanlara da selam olsun, mis gibi orman havasında tavukları mangala atmazsak ölürüz, doğanın tadı böyle çıkıyor çünkü
Ben ikaz etmiyorum, ediyorum desem yalan olur çünkü ikazımı dikkate alacak kişi zaten yerlere tükürmez, sümkürmez, çöp atmaz çocuklarına da çöp atmamayı öğretir.
Mesela sana buradan örnek vereyim biz küçük bir yerde oturuyoruz köyden hallice, burada doğalgaz yok kışları İstanbul gibi sert ve soğuk olmasa bile Aralık-Ocak-Şubat döneminde ısınma ihtiyacı oluyor, özellikle bebekli ve yaşlısı olan aileler soba yakmak istiyor, gayet iyi sorun yok ammaaaa belediyenin bu aylarda konteyner yanına koyduğu soba külü atık kovasına, ki üstünde kocaman da yazar soba külü atıkları için diye, kimse kül dökmez, küller kaldırım kenarlarına dökülür, hatta bu kış benim dört bacaklıyla yürüyoruz o da meraklıdır kum gibi görünen herşeyin üstüne çıkıp oynamaya, yavrum kenarından şöyle bir basmasıyla zıplaması bir oldu, meğer kül hala sıcakmış, ayağını öpe öpe bir hal oldum çok içim acıdı ama kime ne diyeyim Gangsta :)) olması gereken dökülmemesi ama yapmıyorsa benim dememle de yapmayacak yapmıyorlar, o yüzden diyorum daha çocukken verilmeli toplum kuralları eğitimi diye.
Ben ne kadınlar biliyorum yeminle evinde çok titiz, koltuklarına oturmaya kıyamazsın, lavabosunda el yıkamaya çekinirsin ama çocuklarıyla sokağa çıkıyor çöpleri yere attırıyor, okulda el sabunuyla tuvalet önünde maç yapan onların çocukları, karşı komşum var işte kadın titizlik abidesi her gün sabah 7 akşam 21:00 temizlik mesaisi yapıyor evinde ama halısının üstündeki kırıntıları alt komşusunun kafasına silkelemekten çekinmiyor, bahçeye çöp atan çocuklarını ikaz etmiyor, evi temiz olsun da gerisi mühim değil :))
Onun üst komşusu halı silkelese kıyamet koparır ama, çünkü onun evi temiz olmalı herkes ona karşı duyarlı olmalı, aman valla bu mevzular bitmez anacım, bitmez bitmesine de işte derdimizi sorunumuzu anlatırken, haklılığımızı savunurken azıcık üsluplara dikkat etsek, karşımızdakine doğru cümlelerle yaklaşmayı bilsek ne güzel olurdu, hep bir kavga tartışma, hep bir şiddet var içimizde.
İşteYokuspokus çıkarım çıkarım da ama misal sen yere çöp atarken çöp atan komşularından biri uyarıyor olsaydı savunmaya geçerdin :))) ben atıyorsam sen de atıyorsun diye lakin ikiniz de hatalısınız aslında, yerlere kimse çöp atmamalı tepki için bile olsa, hem doğa katliamı oluyor o çöpler hem de temizlik hizmetlilerine de yazık ya, valla ben sabahları denk geliyorum bazen, üzülüyorum.
Apartman örneklerine devam edersek bitmez, bizim apartmanın sizinkinden farkı yok, duyarlı apartmanımın duyarlı kadınları boyunca çocuk yetiştirmiş evlense baba olacak yaştaki oğluşlarına yere izmarit, pet şişe atmamayı öğretmemiş, bu öğretmemezlilikleri kızlarına da genetik geçmiş onlarda çocuklarına yerlere çöp atmamayı öğretmemiş kraker, süt, bisküvi çöpleri yerlerde, ev çöplerini de pis suyunu akıta akıta taşıyorlar, izleri takip edersen çöpün hangi daireden çıkarıldığını anlıyorsun o derece belirgin izler :))) biiiiiiizzzz valla Gangsta'cım biz onları da topluyoruz çünkü söylesek değişmeyecek devam edecekler, oğluşum yapmaz modunda komşularım var benim, topluyoruz anacım itinayla topluyoruz, gelelim sizin apartmandakileri de toplayalım
Diyeceksin ki mune sütte leke var sen de yok mu amma da duyarlısın, her lafa çat çat bir şey diyorsun :)) yok yok ak kaşık değilim ama çevre temizliği bilincim yüksek, kendimi yabana atamayacağım şimdi, evim pis olsun çevreye çöp atılmasın, evde titiz değilim tembelim :)
Mune kaçarHayırlı sabahlar
Öyle saçma şey mi olur.Bebek arabasını kapatsanız kucağınızda taşısanız yavrunuzu?
Böyle tartışmalar her zaman olacak insan olan her yer sorundur.
Çözümü siz üretin kafanız rahat olur.
Avm, metro, üst geçit vb yerlerdeki asansörler merdiven kullanamayacak durumda olanlar içindir yani engelli, yaşlı, hasta, hamile, valizli, çocuklu kimseler için. Sorun avm değil. Metro da üst geçitte de bu tiplerden fazlası ile var. Avm dahil hepsinin de kapısında yazıyorBence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela
Diyeceksin ki mune sütte leke var sen de yok mu amma da duyarlısın, her lafa çat çat bir şey diyorsun :)) yok yok ak kaşık değilim ama çevre temizliği bilincim yüksek, kendimi yabana atamayacağım şimdi, evim pis olsun çevreye çöp atılmasın, evde titiz değilim tembelim :)
I-ıh Mune, kendime savunacak hiçbir şey bırakmamış olduğum gerçeği ile beni yüzleştiren kişiye bakar "Bu adamdan laf işittin bu adamdan, doğrudan değil eğriden laf işitecek hale getirmişsin kendini tüh sana!" diye için için girerdim ben o utanmalara. :) Ben de bunda kendimi yabana atamam Mune.
Cümleten hayırlı sabahlar olsun Müdürüm, sohbetin için de ayrıca teşekkür ederim.
Size mi sorduk ?Öyle saçma şey mi olur.
Avm kapalı bir ortam ve klima var bir bebeğin oraya gitmesi o kadar yanlış ki
Sosyallesmesi hayatı ogrenip görmesi için avm avm gezmesi değil dogada parkta bahçede gezdirmektir mantıklı olan.
Çocuk hava alsın güneş görsün kemikleri d vitamini alsın.
Avm cam fanusa konmuş insan sürüleri oluşturur. Aksiran tiksiran kişinin mikropları havada bir sağa bir sola süzülür ucup gitmez ortam kapalı.
Klima çarpar, esintisi burun kuruluğu yapar.
Gördüğünüz üzere sebepleri her türlü karşılıklı sıralanabilir.
Siz bebekliyi, farklı düşünen karsida ki kişiyi çok rahat savunur.
Önemli olan saygıdır. Kimse kimseye çıkmasın, binmesin, gezmesin diyemez derse bu şekilde karşısına tam tersi orneklendirme verilir.
öncelik farklıdır yasak farklıdır.
asansör hic kullanmadim avm de düşünmüyorum da kullanmayı aksi olmadığı müddetçe.
Tabelaya bile internetten baktım.
bindiği kısımda öncelikli biri yoksa binersin ve gideceğin yere kadar gider inersin.
asansör saatte bir gelmiyor sürekli akış halinde.
Toplu taşımaya uyum saglayamayip, sabır göstermeyen, konforlu ve acilen gidecegi yere gitmek isteyen özel araba tut öyle git denir.
özel asansör kiralayamacaginiza göre malesef karsinizdaki insanlara saygı duymak zorundasiniz.
siz hastaysa çıkmasın yahu diyorsaniz, yemeği nasil yiyeceği hakkinda hüküm surebiliyorsaniz bu hakki görüyorsanız kendinizde karsinizda ki bebekliyse çıkmasın, evine sipariş etsin ne lazimsa artık marketler bile eve teslim ürün götürüyor hem bebek acisindan daha hijyenik diyebilir
Oh ne güzel, uygulanabilirligi olmayan saçma sapan fikirlerim olsun onları çok biliyormuş gibi her yerde söyleyeyim kimse de bişey demesin.Size mi sorduk ?
Hanımefendi burada herkes fikrini sunma özgürlüğüne sahip sız kendinize gelin bence. Cok bılıyorum evet sızın gıbı degılım yani naş.Oh ne güzel, uygulanabilirligi olmayan saçma sapan fikirlerim olsun onları çok biliyormuş gibi her yerde söyleyeyim kimse de bişey demesin.
Açıkçası konunuź da giyim kuşama değinmeseydiniz daha iyi olurdu. .Konunuza geçecek olursak yerden göğe kadar haklısınız.Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.
Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.
Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.
Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.
Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
@matematikci90 neden beğenmediniz?
İçinde bebek varken arabanın tekmelenmesi size normal mi geliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?