Çocuk Hastalıkları bebekde ıkınma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlemBLK

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
2.111
119
323
arkadaslar bebegım dogdugundan berı uykudan ıkınarak uyanıyor kac kere doktora desekde olurrrr bebeklerdeee dedıler hep ama hıc hosuma gıtmıyor bu durumu sankı baska bıseyler var gıbı ya da gercekten yok bılemıyorum aranızda bu durumla karsılasan varmı ya da bebekler gercekten uykudan ıkınarakmı uyanıyor da ben bılmıyorum

sıze sorum boyle bısey yasayıp suphelendıgınız bısey oldumu yada bana ne onerırısıznız ne yapabılırım neden olabılır acaba lutfen yardım edın

canım bebeğinde gaz problemi varmı genelde gaz problemi olan bebekler yapar bunu birde kakasında problem varsada yapar sert kaka yapıyorsa zorlanıyordur

yok gaz premlemınden oldugunu sanmıyorum cunku cok rahat cıkarıyor gazını ama gunde ıkı kez kaka yapıyor ve gunduz yaparken cok kızarıp bozarıyor ama yumusak kakası ya neden olabır hıc bılmıyorum ama onu oyle gormek cok uzucu hele bırde gece yanımda ıkındıkca içim gidiyor

arkadaslar bebegım dogdugundan berı uykudan ıkınarak uyanıyor kac kere doktora desekde olurrrr bebeklerdeee dedıler hep ama hıc hosuma gıtmıyor bu durumu sankı baska bıseyler var gıbı ya da gercekten yok bılemıyorum aranızda bu durumla karsılasan varmı ya da bebekler gercekten uykudan ıkınarakmı uyanıyor da ben bılmıyorum

sıze sorum boyle bısey yasayıp suphelendıgınız bısey oldumu yada bana ne onerırısıznız ne yapabılırım neden olabılır acaba lutfen yardım edın

bu konuyu daha önce açan arkadaşlar olmuştu ozlem arkadaşım
oğlum üç ayını doldurmak üzere ve doğduğundan beri bilfiil ıkınıyor gece gündüz uykuda ya da uyanıkken hiç farketmiyor
doktorumuz bunun geçici bir olay olduğunu belli bir süre devam edeceğini söyledi
sırf anne sütü alan hemen hemen tüm bebeklerde bazı dönemler rastlanıyormuş
bunun nedenine gelince, bebeklerimiz ilk doğduklarında göz kaslarını kontrol edemezler hepimiz biliriz, aynen bunun gibi popolarının çıkışındaki kasları da kontrol edemezler. o yüzden ıkınma ihtiyacı hissederler
bebeğin ıkınmasına rağmen kakası cıvık di mi?
kabızlık da yok işte bu kası kontrol edemedikleri için yaşanıyor bu durum
çözüme gelince
piyasada satılan gliserin fitiller var hiç korkmadan uygulanabilir bir ilaçtır
bize doktorumuz önerdi
ama bu en son çare
bunun en güzel çözümü bebeğinin poposunu kulak çubuğunu zeytinyağına batırarak uyarman
hafif hafif dokun poponun girişine
mutlaka işe yarayacaktır
ve her alt açışında bebeğinin bacaklarını hafif hafif karnına bastır sonra dışarı doğru hareket ettir bacaklarını
ki bağırsaklarındaki gaz çıksın
öyle çok takılacak bir durum değil inan ki oğlum sürekli ıkınıyordu şimdi azalmakla beraber hala devam ediyor
güle güle büyüt bebeğini...:nazar::nazar::nazar:

endişelenecek birşey olduğunu düşünmüyorum.eğer kakası sarı-yeşil renkte kıvamı cıvıksa korkma.benim oğlumöda da vardı ilk aylar daha çoktu.giderek azalıyor şükür.ama hala uykusunda ara ara ıkınmaları var merak etme zamanla azalır.

benim kizim da ikiniyor kakasini yapamiyor dr normal,3 aylik olunca gecer dedi..gazi varsa ondan da ikinabilir gazi icin masaj yap iyi geliyor...

canım gnelde gaz problemi olunca bebişler ıkınırlar o sorunu bende cok yaşadım
öğleki geceleri onunla aynı odada yatmak istemiyodum.benim psikolojim bozulmuştu.öğle bi ıkınıyordu sıkıyodu ki kendini bende onunla aynı sorunu yaşıyodum ister istemez.
şu an 3 aylık olduk ve kalmadı artık ıkınmaları .yani geçer canım geçiçi bi süre bunlar

Her bebekte olur ilk aylarda kakasını yaparken ıkınır uykusunda da olur ama geçer merak etme normal bi durum..

bu sabah resmen psıkolojım bozuldu basım agırdı seslerıne ya bı hastalık belırtısı olamasında ben razıyım artık

canım bebeğin henüz çok küçük düzeleceğine inan lütfen bende hep takılırdım neden ıkınıyor ve kıpkırmızı oluyor diye acı çekiyordu resmen ama bişey yapamazdım merak etme karnı ağrır gazı olur amaaaan bu günlerini arayacaksın:) büyüdükçe sıkıntıları artıyor bu arada rezene çayı öneririm bebeğinede ver sende iç tohumunu al kaynat iç hem süt yapar hemde bebeğini rahatlatır yan etkisi yok güvenle için...ayrıca masaj yap karnına bizimki yaptırmazdı masaj bende banyo esnasında bolca yağ sürerdim karnına saat yönünde masaj yapardım iyi gelirdi geçmiş olsun

Canım benim oğlum da 3 ayı bitti aynıydı ve hala aynı .Gaz falan değil hayatım olay.Hemen oglunun pipisine bak sünnet derisi yapışıksa sebebi bu canım.Buna fimozis denir. Hemen sünnet ettir. Ya da hiç elleme böyle geçsin günler. Benim yaptıgımı da yapma sakın.Dilatasyon yani sıyırdılar derisini ve 10 gündür acıyla çiş yapıyor ve deri tekrar yapışıyor.

bizde de ıkınma sorunu var ya geceleri sürekli ıkınıyor ne zaman geçecekkk...

Back