arkadaslar bebegım dogdugundan berı uykudan ıkınarak uyanıyor kac kere doktora desekde olurrrr bebeklerdeee dedıler hep ama hıc hosuma gıtmıyor bu durumu sankı baska bıseyler var gıbı ya da gercekten yok bılemıyorum aranızda bu durumla karsılasan varmı ya da bebekler gercekten uykudan ıkınarakmı uyanıyor da ben bılmıyorum
sıze sorum boyle bısey yasayıp suphelendıgınız bısey oldumu yada bana ne onerırısıznız ne yapabılırım neden olabılır acaba lutfen yardım edın
bu konuyu daha önce açan arkadaşlar olmuştu ozlem arkadaşım
oğlum üç ayını doldurmak üzere ve doğduğundan beri bilfiil ıkınıyor gece gündüz uykuda ya da uyanıkken hiç farketmiyor
doktorumuz bunun geçici bir olay olduğunu belli bir süre devam edeceğini söyledi
sırf anne sütü alan hemen hemen tüm bebeklerde bazı dönemler rastlanıyormuş
bunun nedenine gelince, bebeklerimiz ilk doğduklarında göz kaslarını kontrol edemezler hepimiz biliriz, aynen bunun gibi popolarının çıkışındaki kasları da kontrol edemezler. o yüzden ıkınma ihtiyacı hissederler
bebeğin ıkınmasına rağmen kakası cıvık di mi?
kabızlık da yok işte bu kası kontrol edemedikleri için yaşanıyor bu durum
çözüme gelince
piyasada satılan gliserin fitiller var hiç korkmadan uygulanabilir bir ilaçtır
bize doktorumuz önerdi
ama bu en son çare
bunun en güzel çözümü bebeğinin poposunu kulak çubuğunu zeytinyağına batırarak uyarman
hafif hafif dokun poponun girişine
mutlaka işe yarayacaktır
ve her alt açışında bebeğinin bacaklarını hafif hafif karnına bastır sonra dışarı doğru hareket ettir bacaklarını
ki bağırsaklarındaki gaz çıksın
öyle çok takılacak bir durum değil inan ki oğlum sürekli ıkınıyordu şimdi azalmakla beraber hala devam ediyor
güle güle büyüt bebeğini...
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)