• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek yapmayi dusunuyoruz ama...

Peki ya o dogum ani ben diyorum ki hep sezeryanla alsinlar ben doguramam diyorumm :)

Merhaba arkadaslar

Bi bebegimiz olsun cok istiyoruz ama korkuyorum. Suan maddi acidanda iyi durumda degiliz. Esim daha yeni ise girebildi. Eminim bi bebegimiz olsa kv ve kp hicbirseyini eksik etmezler Allah razi olsun ama korkuyorum. Dogum yapamam diye. Veya bir aksilik olurda esim isten cikarilirsa diye borclarimizda var ama bir yandanda cok istiyoruz ne yapacagimi bilmiyorum l. Tavsiyelerinize ihtiyacim var .simdiden hepinize tesekkur ederim..

Çocuk bereketliyle gelir evet ama ondan önce evinizin düzenini oturtmalısınız, maddi anlamda rahatlamadan hamile kalmak bütçenizi daha da sarsar. Eminim ki çocuğunuza cicili bicili şeyler almak isteyeceksiniz, güzel güzel şeyleri olsun diyeceksiniz. Bunlar için de ne yazık ki para lazım... Kayınvalide kayınpeder eksik etmez demişsiniz ama belli de olmaz. Kaldı ki yapmak almak vs zorunda değiller, her şeyi onlardan beklemekte hoş olmaz.

Bence çalışmıyorsanız siz de işe girip maddiyatınızı daha hızlı düzeltebilirsiniz. Hem böylelikle birkaç ay geçer, eşinizin de işinde kalıcı olup olmadığını görmüş olursunuz. :)

işte sonra açlık içinde can cana yaşayıp duruyorlar mutlu sonla bitmiyor hikayenin sonu

Evet kendi canından can olmasını istemek ve yapmak , geçim sıkıntıları işsiz koca geçimsizlik şiddet daha niceleri... Anlattıklarımız boş görmüyor musun 20 kişi akıl veriyor 1 kişi yaptım bereketiyle geldi diye hanfendi hamile kalmadan sezaryanmı normal mi diye soru soruyor şaka gibi !

Çocuk bereketliyle gelir evet ama ondan önce evinizin düzenini oturtmalısınız, maddi anlamda rahatlamadan hamile kalmak bütçenizi daha da sarsar. Eminim ki çocuğunuza cicili bicili şeyler almak isteyeceksiniz, güzel güzel şeyleri olsun diyeceksiniz. Bunlar için de ne yazık ki para lazım... Kayınvalide kayınpeder eksik etmez demişsiniz ama belli de olmaz. Kaldı ki yapmak almak vs zorunda değiller, her şeyi onlardan beklemekte hoş olmaz.

Bence çalışmıyorsanız siz de işe girip maddiyatınızı daha hızlı düzeltebilirsiniz. Hem böylelikle birkaç ay geçer, eşinizin de işinde kalıcı olup olmadığını görmüş olursunuz. :)
Ben calisiyorum canim 1 kac aya borclarimiz biticek oyuzden fikir almak istedim. Esim sadece isinde sabirli degil. Borclarimiz bitse bile isinde tereddutum var.

Evet kendi canından can olmasını istemek ve yapmak , geçim sıkıntıları işsiz koca geçimsizlik şiddet daha niceleri... Anlattıklarımız boş görmüyor musun 20 kişi akıl veriyor 1 kişi yaptım bereketiyle geldi diye hanfendi hamile kalmadan sezaryanmı normal mi diye soru soruyor şaka gibi !
evet hem anneliği istemek hemde doğuramam sezeryan yapsınlar demek ne büyük çelişki...

Benim esimde o yok iste 4 ay evde kaldi 4 ayda bir insan is bulamazmi ? 4 ay boyunca evin butun gecimiyle ve kirayla ben ilgilendim aslinda en buyuk korkumda bu.

kim biliyor iki gün sonra babalığın da onu bunaltmayacağını. kusura bakmayın da ben eşinizi bu şekilde baba olmaya hazır göremedim.

Saka gibi mi ? Bunlari ogrenmek bilmek illaki hersey yoluna girdikten sonra mi sorulmasi gereken seyler ? Fikir edinmek bilgilenmek suanda benim hakkim degil mi yani ?

Acele degil arkadasim annelik duygusunu tatmak. Kendi canindan bir can olmasini istemek.
Ortalama 70 sene yasasan yaklasik 45 sene canindan can olma duygusunu tadacakssin zaten 23 yas daha hayatinin bahari. Ama sagligiyla, egitimiyle, evle ilgilenirken bu duyguyu tatmaya ne kadar vakit kaliyor bilemem. Sen bilirsin ama. Bebek kismetiyle geliyor sozunun istatistiki bir gecerliligi yok. Daha cok toplumun ureme devamliligini korumak icin insanlari rahatlatmak adina kullandigi bir teselli ve olumlama cumlesi.

Ortalama 70 sene yasasan yaklasik 45 sene canindan can olma duygusunu tadacakssin zaten 23 yas daha hayatinin bahari. Ama sagligiyla, egitimiyle, evle ilgilenirken bu duyguyu tatmaya ne kadar vakit kaliyor bilemem. Sen bilirsin ama. Bebek kismetiyle geliyor sozunun istatistiki bir gecerliligi yok. Daha cok toplumun ureme devamliligini korumak icin insanlari rahatlatmak adina kullandigi bir teselli ve olumlama cumlesi.

Ağzsına sağlık.. ''ANLAYANA TABİ ''

Anladim canim cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin biraz dah beklemek en dogrusu..

Ben calisiyorum canim 1 kac aya borclarimiz biticek oyuzden fikir almak istedim. Esim sadece isinde sabirli degil. Borclarimiz bitse bile isinde tereddutum var.

O zaman eşinden emin olman lazkm. Çünkü nasıl bir hamilelik geçireceğin belli değil, belki çalışamayacaksın? Bu durumda eşinin çalışması çok daha önemli olacak...

Peki ya o dogum ani ben diyorum ki hep sezeryanla alsinlar ben doguramam diyorumm :)
Sezeryan gerekli oldugunda anne ile bebegin hayatini kurtaran bir yontem. Yeni arastirma sonuclarina gore sezeryan ve normal dogum ile dogan bebeklerin bagisiklik sisteminde farkliliklar bulundu. Pek cok faktor var saglikli bir bagisikligin olusmasi icin ama bunlardan en onemli bir tanesi bebegin normal dogumla cikis yaparken anneden aldigi bakteriler. Sezeryanda bundan mahrum kaliyor bebek baska seyler de var.

Son düzenleme:
Sevindim senin adina canim bizdede oyle olurmu acep :)
Boşuna dememişler çocuk rizkiyla gelir diye gerçektende rizkiyla geliyor:KK66:
Bende oyle dusunuyorum ama bir yandanda ya daha cok sıkıntıya girersek diye dusunuyorum canim.
İlk zamanlar biraz öyle oluyor sırasında bollasiyor gelen gidene ikram gibi birşeyler aliyorsun borçlar azaldığında yap bence ben borç içinde hamile kaldım çok şükür bitti.Ama rizkiyla geldi çok eşyası oldu:) almadık ama bebek için ufak tefek bişey olur onemli değil onlar.

Madem sıkıntılı bir evlilik daha doğrusu sıkıntılı bir eş var ortada ben olsam beklerdim. Baba olmayı hakediyor mu bakalım. Boşuna bi evladın günahına giremem.

Back