Bebek yada ocuklarnza tv seyrettiriyor musunuz?

SadeceAsk

Kocasının Bitanesi..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
632
34
123
sevgili annişler benim oğlum 13 aylık çok tv seyrediyor reklam ve klip.. kötü etkilerinden korkuyorum klip sendromu, geç konuşma, dikkat bozukluğu vs.... siz günde ne kadar süre tv izletiyorsunuz..

mrb benim oğlum 3buçuk yaşında ama nerdeyse 3yıldır tv izliyo hiç bir zararını görmedim aksine yararını gördüm bikere çok akıllı herşeyi biliyo reklamda çıkan yazıları biyerde gördüğü zaman hemen söylüyo ne olduğunu biliyor nerdeyse herşeyi biliyo benden akıllı maşallah:nazar:ama özelikle bişeye takılıp kalması mesela dönen bişeye sürekli bakması kötü die duydum mesela çamaşır makinesine ama reklam yada klip izlemsinde hiç bi sakınca yok..

selam canım! öncelikle bu konuda birçok kere yorum yaptım ama yine yapayım.biz tv yüzünden oğlumda konuşma geriliği başta olmak üzere birçok sorun yaşadık bu yüzden bizim gibi acı tecrübeler yaşamak istemiyorsan bebişini 3 yaşını doldurana dek tv den uzak tut.özelliklede müzik kanallarını hiç açma yani kliplerden tamamen uzak tut.belki sizinle birlikteyken günde 1 saati geçmeyecek şekilde bakabilir ama ben geçmişe dönebilseydim oğlum şu klibe bayılıyor yada bu reklamı ezbere biliyor diye sevinmez tam tersi ilgisini başka yönlere çekmeye çalışırdım.sevgiler...

benim kızım 20 aylık ben çok izletiyorum ne yapayım başka türlü ne iş ne yemek yapamıyorum..ama ben bebek kanalını izletiyorum luli tv yi çok güzel ve öğretici bir kanal ..hep aynı şeyleri verdiği için müzikleri ezberledi mırıldanıyor :D..tabi sıkılınca müzik ve reklam izletiyorum...

benimde kızım 2 buçuk yasınya ve tv izliyor bilgisayarla oynuyor masllah diyeyim bilmeği bir şey yok ben tvnin çok faydalarını gördüm görüyorumda ama genelde çocuk kanallarını izletiyorum mesela Tarcın ve arkadaşları çok güsel ve kızımda onu çok severek izliyor....

ben nekadar inat etsemde bakıcımız izletiyor babasıda izletiyor kızım 7. ayına girdi reklamlar dikkatini çekmeye başladı şimdiden

sevgili annişler benim oğlum 13 aylık çok tv seyrediyor reklam ve klip.. kötü etkilerinden korkuyorum klip sendromu, geç konuşma, dikkat bozukluğu vs.... siz günde ne kadar süre tv izletiyorsunuz..

benim bebiş reklamsız yemek yemez su da içmez hoşuma gitmiyor ama mecburum

bende bebeğime baby tv yi acıyorum ama işine gelenleri seyrediyo seçiyo yani reklamlarda öle sewdiği bişey cıktımıydı hemen dikiyo gözlerini tv ye sonra oyuna devam bu bakımdan şanslıyım.bebeğim 11 aylık bu arada.

Benim kızım 2,5 yaşında yaklaşık 9 aylıktı televizyon izlemeye başladı fakat yanlızca Yumurcak tv , Baby tv .Kızım uyanık olduğu saatler içerisinde bu kanalların dışında hiçbir kanal açılmıyor ne dizi, nede herhangi bir program ve 2,5 yaşında olmasına rağmen bu izlettiğimiz kanallar sayesinde sayıları hem ingilizce hem türkçe ve alfabenin tüm harflerini öğrendi.Benim tavsiyem eğer sürekli başında durup onunla oyun oynayacak ve birşeyler öğreticek durumunuz yoksa televizyondan destek alın derim.Ama tabi yanlızca çocuk kanalları.2 yaşına kadar baby tv öneririm 2 yaşından sonrada yumurcak tv.

benim kızım 3 buçuk oldu ama tvyle alakası çok az.nadir reklem izler popiler şarkıların hiç birini bilmez.sadece selana yı biliyor.onunda selena selena diye okadar.ama pc ye gelince canavar gibi çok güzel bir egitim seti almıştım .onunla maus kulanmayı ögrendi .internettende giysi giydirme oynuyor bol bol ing.çocuk şarkıları dinliyor.

benim kızım 3 buçuk oldu ama tvyle alakası çok az.nadir reklem izler popiler şarkıların hiç birini bilmez.sadece selana yı biliyor.onunda selena selena diye okadar.ama pc ye gelince canavar gibi çok güzel bir egitim seti almıştım .onunla maus kulanmayı ögrendi .internettende giysi giydirme oynuyor bol bol ing.çocuk şarkıları dinliyor.

Bilgisayar kullanması çok güzel ama kesinlikle ben televizyondaki çocuk dizilerini önermiyorum.Zaten dizilerde,yarışma programlarında dikkat ettiyseniz son dönemlerde büyücülükten, cadılıktan, sihirbazlıktan geçilmiyor.Bu programlarla yeni yetişen nesili nereye götürmek istediklerini ne oyunlar yapıldığını sanırım burada yazmama gerek yok hepiniz eminim bunun farkıdasınızdır.Çocuğunuzun sağlıklı gelişimi için lütfen bu dizileri ve programları izletmeyin.Çevremde psikolojisi bu yüzden bozulmuş öyle çocuklar görüyorum ki buna çok üzülüyorum.Hiçbirimizin çocuklarımızı kendi rahatımız için ileride telafisi olmayan sorunlarla başbaşa bırakmaya hakkımız yok.Yaramazlık yapıtığında vucudunda oluşabilecek herhangi bir fiziksel zararrın telafisi var ama beyninde oluşabilecek zarara malesef yok.Bunlar benim nacizane kendi fikirlerim katılmak veya katılmamakta serbestsiniz.

Bende izlemesine izin veriyorum ama çok değil zaten dizi film izlemiyo ama reklam izliyo birde baby tv ve yumurcak baby tv deki kolay basit çizimler onun birçok hayvan eşya ve kelime öğrenmesini sağladı 20ayını doldurdu ama gergedanı bile biliyo söylüyo tam olmasada ve tabiki tarçın arkadaşları onlarıda çok seviyo onlarla beraber 1-3-5 sayıyo bazen:1hug:çok hoşumuza gidiyor tabi aşırıya kaçmadığı sürece bencede zararı yok.

canım benim kardeşim(bu arad aramızda 20 yaş var) televizyon seyrettiği için çok geç konuşdu.hatta annem bu yüzden doktora götürdüğünde doktor demişki eğer çocuğunuzun konuşmasını istiyorsanız televizyon seyrettirmeyin.sana tavsiyem eğer illaki seyrettiricem diyorsan çok az ve kaliteli şeyler seyrettir...

evet benim oglum seyrdiyor hele reklamlara bayılıyor tehlikeli bir sürü etkileri var diyorlar ama ne yapayım evden tvyi atamamki

benimde 2 çocuğum var kızım 4 yaşında bebekliğinden beri tv yi çok fazla izliyo ama çocuk kanalları baby tv ve yumurcak tv reklamlar bebekliğinde yemek yerken bizim kurtarıcımızdı adeta reklam izlerken transa geçip ne yediğinin farkına bile varmıyodu konuşması ise yaşıtlarına göre çok ileri hatta 2 yaşındayken markete girdiğimizde 30 dan fazla ürünü tanıyıp ismini söylüyodu birgün orkide yazan bir kağıdı alıp bak anne orkid diye getirmişti komşular evlerindeki beyaz eşyalarını tek tek gösterip markalarını okutuyolardı aslında bende merak ediyorum bu normalin üstünde bir zeka göstergesimi diye ama bir testte yaptırmak nasip olmadı tv de izlettiğiniz kanal da çok önemli müzik kanallarını mümkün oldukça tercih etmeyin

benim kızım 11 aylık .kuklalı ve çocukların oynadıgı reklamları izleyip sonra oyuna kaldığı yerden devam edenlerden.ama pc ye gelınce şu anda onu zor tutuyorum diyebilirim.beni kaldırıp sandalyeye oturmak istiyor.babasını ve beni o kadar iyi gözlemlemişki, aynen bizim gibi bir klavyeye bir mausa saldırıyor.aynı zamanda hoparlorude açmaya calışıyor.son dönem şarkılarından sadece hareketlı olan bıkaç şarkıya alkışlayıp oynayarak tepki veriyor.ama onu izlemek o kadar haz veriyorki ..birde kendi kendine konuşmaya çalışması yokmu..allah hepsine sağlık versin

Evet benim yavrushumda 2,5 yasinda ben kendim cok tv bakan bir yapim yok acikcasi ama oglum seviyor bu yuzden sadece cocuk kanallari seyrettiriyorum boyle hayvanlar konusuyor, dialaog kurmaya calisiyor filan o sekil seyleri seyrettiriyorum kartoon cizgi filim kanallarini hicmi,hic seyrettirmiyorum ozellikle kartoon kanallari uzmanlar bile tavsiye etmiyor cocuklar icin....tabiki acik tv ama surekli bikmadan usanmadanda basinda oturmuyor 15 dk bakiyorsa hemen sikilip baska seylere yoneliyor,Biraz anne oglus zaman geciriyoruz,gezerek, oyunlar oynayarak. biraz oyuncaklarla, yazilar yazarak,bilgisayarda A B C leri oynayarak birazda tv...boyle,boyle zaman geciyor..:nazar:

Son düzenleme:
radyasyon olayı da war bu işin içinde........
olabildigince uzak tutmak lasım ama hayatımızın bir parçası oldugu için uzak tutamıyoruz malesefr
cok tv seyreden cocuklar hiperaktif oluyorlar cunku surekli haraket halinde olan birseylerle buyuyorlar...
eger bunu yapmaktansa mutfakta yemek yaparken werin eline bi hawuc , taze sogan ya da salatalık ya da daha once hiç görmedigi baska bir sey bakın nasıl duruyor...
ya da bakıcısına weya bakan her kimse ona soyleyn kitap okusun
bir suru alterfnatif war yani
tv işin en kolayı

radyasyon olayı da war bu işin içinde........
olabildigince uzak tutmak lasım ama hayatımızın bir parçası oldugu için uzak tutamıyoruz malesefr
cok tv seyreden cocuklar hiperaktif oluyorlar cunku surekli haraket halinde olan birseylerle buyuyorlar...
eger bunu yapmaktansa mutfakta yemek yaparken werin eline bi hawuc , taze sogan ya da salatalık ya da daha once hiç görmedigi baska bir sey bakın nasıl duruyor...
ya da bakıcısına weya bakan her kimse ona soyleyn kitap okusun
bir suru alterfnatif war yani
tv işin en kolayı

Maalesef arkadasim benim oglum birseyden cok cabuk sikilir o yuzden surekli degisik seyler sunmak lazim....tv bakilmali ama suyunu cikarmadan:icecream:Ben oglusuma cake bile yaptiriyorum malzemelerini katiyorum o mixerle karistiriyor cok hoslaniyor bu tur seylerde gercekten hoslarina gidiyora.s

yanı ben burada yanlız oldugum ve bırakacakda bakıcı dahıl hıc kımsem olmadıgı için mutfakta iş yapmak için o dedıgını cok denedım.ama malesef havuç v.s oyalamıyor...keşke oyalansada bende tv ızletmesem.zaten aşırı bakmıyor.. ama her çocuk bir degıl yanı tv işin en kolayı değil bence..

Back
X