Bebek sonrasi eşler hep mi böyle?Anlayissizlik...öfke patlamalari..kirginliklar..

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
Iyi geceler..
1yasina girmek uzere bi bebegim var.
Calismiyorum..yuksek lisans yapiyorum. Tezim icin vaktim kisitli,kaydim silincek artik bitirmezsem cunku..
Evimle geregi kadar ilgilenemiyorum. Is yapamiyorum hatta oyle ki,en basit corba olan tarhana corbasini bile kizima gun icinde zor yapiyorum,toz halindeki corbayi suyla karistirip ocaga koymak bile bir sure aliyor benim icin..bebegimi yalniz birakmaya gelmiyo. Ya dusuyo,ya kablolari prizleri bulup oynamaya basliyo,ya ne bliyim birseyleri cekistiriyo..yurumeyi bilmiyor ama tutunup ayaga kalkmaya calisirken biyerlerini cizebiliyo dusebiliyo..yada yerden birseyler bulup agzina tepiyo boguluyo gibi oluyo falan..
Kizimin uyku duzeni yok. Bana gore yok,kendine gore vardir tabi..gun icinde 20 30 yada 40 dk bi uyur. Ama ne uyumak kus gibi..meme yiyerek uyur genelde ve ben birakin kalkmayi yatakta donecek olsam sicrar uyanir .. bazen sansliysam besigine koyar cikabilirim odadan.. parmak uclarimda.nefesimi tuta tuta...
10 dk icinde aglamaya baslar ve gelirim.
Wcye kosa kosa gidiyorum.yada aciktiysam mutfakta agzma biseyler tepistirip geri donuyorum yanina. Ev isi cok yapamiyorum..
Mutfakta bulasiklar dag oluyo bazen. Makinaya dizip yada ykayip da cikamyorum bi.2gun surunuyo bazen bulasiklar..mutfagim utanc kaynagi yani. . kirli camasr sepeti doluuo tasiyo .. duzenli yikayamyorum. Utu zaten yapamiyorum..
Bebegim huysuz bi bebek
Uyku sevmeyen bi bebek.. gece de alisti ortamizda yatiyor zaten genelde.. belimm agryor sirtim boynum agriyor.. onu ezmeyim diye kucucuk bi alanda
Hareket kisitiyla yatiyorum,uyandrmayayim diye ..Hanfendi mama sandalyesini sevmiyoe kucagimda yemek istyor yemegini. Ben de tepsiyle iceri getryorum. Az once supurdugum yerler kirinri icinde kaliyor..kanepeye yogurt dokuyor.su yada corba da bazen..tekrar supurup silersem ne mutlu..Tum gun bebegime yetebilmeye calisiyorum . Mutlu olsn dye de ne isterse oynamasna ellemesine izin veryorum sonra ilgisi dagilnca alip kaldryorum falan.
Ama yetemiyorum iste..
Esimle az once kavga ettik. Ne daginik kadinsin dedi.bunlar ne diye sinirlendigi seylere baktim..bebegime hediye gelen yapma cicekli bi sus esyasndaki susleri bebegim yolmustu. Elinden alip masaya koymusm..unutmusum..Onlara sinirlenmis beyfendi..
Esimin isi zor.Sabah giderken 7de uyaniyor diye ben de uyanip ekmek arasi sandvic hazirliyorum ona..yolcu ediyorum.. tekrar uyumama yada is yapmama firsat kalmadan bebek uyaniyor zaten.. Yemek yapmaya calisyorm hergun. Bazen o geldihinde yapiyorum sipsak birseyler. Yada yapamiyorum hazir yiyoruz bazen..Yada bebegimle ilgilencek dedesidir anneannesidir vs birini bulablrsem yemek yapiyorum. Ama her zaman birini cagirmak da olmuyo. Annem calisyo zaten. Babam da hep gelemiyo..kaynanamla mesafeliyiz. Bebekten once gorusmuyordum bile cok kirginim. Simdi de agziyla kus tutsa affedemem heralde uzdu beni cunku..gel bak desem gelir ama ben onu istemiyorum acikcasi gurur yapiyorum. .
Esim anlayissiz..Ne is yapiyosunki sen zaten
, dedi bu aksam bana.. kucumsedikce kucumsuyo.. dedigim laflari alip yuruyo bazen..
Ornegin,gecen bi yere giderken elim bos gtmeywyim diye kuru pasta alip gttim. Aman diline doladi da doladi ne gerek var aman hih niye aldin ki nolacak aldin diye smdi vs vs.. snirlendm..bu bi gorgu kuralidr ben boyle gordum dedim. Aman vay ben ona gorgusuz demisim de gormemis demisim de.. canavar kesildi. Agzndan salyalar sacarak bagirdi cagrdi kufurler etti..
Bugun de camasrlikta bebegimin camasrlari vardi. Kuruydu ama toplayamamistm 2gundur. Gecemedi odada diye firlatti atti ki demistim ben bebegi tut 2dk da ben toplaym camasrligi katlaym diye. Is yapcakri pc.de.. zamani kisitliymis,acelesi varmis..Bebegim biri pc ile ilgilenirken hayatta o kisiyi yalnz birakmaz yani..gitmek kurcalamak ister falan ..Babasinin yanina da 3 4defa gitri emekleyerek aldim kucagima falan..neymis cocugu tutmuyomusum. Hayir tutuyorm ama kayip kendni atip kaciyo kucagimdan ne yapaym..hem yemek yaparken de falan babasina braktgm bebek benim yanima gelmis oluyo mesela. O zaman da babasi tutmuyo o halde...?
Is var zamanim yok diyor bir de bagirarak..Benim zamanim cok bol sanki. Tez yazmam gerek.. nasil? Nasil olcak... bu kocayla,zor bi bebekle.. kimse yokken etrafimda..nasil yapicam..
Oyle bi kin doluyorum ki.. bana ve bebegime zarari oluyor.
Bebegim cildiriyodu uykusuzluktan artik.. ona bagirdim babasi beni gerdigi icin. SUS SUUUUS diye bagirdim. Dis cikariyo,agrilar icinde belki de..ve ben ona bagirdim sus artik diye..Kendimi kotu hissediyorum..Bebegimi uzmus olmak beni kocama karsi daha da sogutuyor ..guya ben bugun bebegi uyutup camasrlari yikayip bulasik makinasini da doldurcaktim falan filan ..canim hic bisey yapmak istemiyor.. :KK43:

Son düzenleme:
Odayi bebeginize gore dizayn etmelisiniz ona zarar verecek herseyi kaldirin ortaliktan ara ara kontrol edin mutfakta islerinizi yapin bu aradada uyuynca rutin yemeginizi yapin mesela kocaniz hic mi cocukla ilgilenmio isten gelincede cocugu ona birakip camasir utu gibi kalan islerinizi halledebilirsiniz bi duzene sokmaniz lazim ama hic durmayan bebeklede zor tabi duzene girer zamanla hepimiz yasadik bunlari cokta caninizi sikmayin

Odayi bebeginize gore dizayn etmelisiniz ona zarar verecek herseyi kaldirin ortaliktan ara ara kontrol edin mutfakta islerinizi yapin bu aradada uyuynca rutin yemeginizi yapin mesela kocaniz hic mi cocukla ilgilenmio isten gelincede cocugu ona birakip camasir utu gibi kalan islerinizi halledebilirsiniz bi duzene sokmaniz lazim ama hic durmayan bebeklede zor tabi duzene girer zamanla hepimiz yasadik bunlari cokta caninizi sikmayin
Hah onu demeyi unutmusum.. babasiyla hiiicccccc hic durmuyor bebek. Bi benle durur.bi de dedesi yada teyzesiyle. Babasiyla durmuyo keske dursa :KK43:

Hah onu demeyi unutmusum.. babasiyla hiiicccccc hic durmuyor bebek. Bi benle durur.bi de dedesi yada teyzesiyle. Babasiyla durmuyo keske dursa :KK43:
Babasiyla neden durmuo ki demekki oynamio ve ilgilenmio cocukla benim bebegim babasinin isten gelmesini dort gözle beklio ozluo ve vakit geciriolar bende o ara hallediorum kalan islerimi esinizle konusun bi zahmet cocuga bakiversinde sizde islerinizi halledin dinlenin

Allah yardimciniz olsun. Kizim 15 aylik dediginiz gibi tuvalete gidemedigim zamanlari hatirlarim. Cok sukur simdi biraz daha iyi. Uykularini duzene sokmaya calisin. Boluk porcuk uyutmayin. Iyice yorulsun bir kerede yatsin belki daha uzun sure yatar. Son iki aydir gunduz uykusunu 1 e dusurdu ve 2-3 saat uyuyor. Bu hayal bile edemeyecegim bir durum benim icin.
Zor cocuk zordur arkadas esinde anlayissiz :KK43:
Kendini de bebegini de uzme bu zamanlar gececek.. kocani da takma cok biliyorsan kendin yap de gec

Benim eşimde ilgisiz bir baba. Ama allahtan dağınıklık konusunda sıkıntılı degil ustunden atlar gecer umru olmaz ne bana soylenir ne kendi toplar.. Benim bebegim 1yasindan sonra kimseye gitmedi hala gitmiyoe 2 yasini gecti.. Tepemden inmiyor gittigim yerde.. Anane babaanneye gitme filan 0 yani.. Bu donemlerde gecicek ama suan zorluyor tabi.. Erkekler biraz ilgile alışık.. Ilgisiz davraniyosanizda acimasiz davraniyor olabilir size..

Alışmamış ki adamında oyalıyası yoksa durmaz tabi

Sen önce sabah esıne kalkmayı bır seyler hazırlamayı bırak bence ona harcadıgın surede tarhana yap daha mantıklı
Uyuz adam kendi işini bari kendi yapsın gölge etmesin

Evide bebeğe göre ayarlayacaksın ortalıkta kablo falan bırakmayacaksın

Vakit geçirdiginiz oda da duracak oyuncak sepeti o zaman toplamak kaldırmak kolay olur

Yemek yaparken tezgaha oturtuyordum ben kızımı elinede bir şeyler verıyordum oyalansın diye
Mama sandalyesi tabi daha guvenli ve kolay olur ama oturmuyor diyorsunuz
Yınede deneyın önune ilgisini çeken bir seyler koyun su falan koyun plastık kapta içine chery domates atın hem oynar hem yer oyalanır
İlla ki vardır ilgisini çeken bir seyler

Her gün aynı saatlerde uykuya geçirirseniz uyku düzeni daha kolay oluşur
Lavanta yağı damlatabilirsiniz bir kase içine kaseyi de baş ucuna koyun uyku yapıyor kokusu

Gece yanınızda yattıgı sürece o yatakta kimse deliksiz uyku çekemez
Ne siz ne bebek ne de baba
Bir an önce yatagına alıştırın her geçen gün daha da zorlaşır büyüdükçe hiç gitmez kendi kızımdan biliyorum

Anlattıklarınız çocuklu evlerde olağan şeyler kendinizi yalnız hissetmeyin çoğu kişi bunları bir şekilde yaşadı yada yaşıyor

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.
Eskiden annelerimiz cocugu bukadar onemsemezmis. Erkinlik oyun vs pesinde kosmazmis da ondan her isi kendisi yaparmis.

Eskiden annelerimiz her isini kendisi yaparmis.. Simdi ya bebekler de bir sorun var ya annelerde... Buna anlam veremeyen bir ben varim sanirim.

Bende bunu düşündüm ve sonra anladım ki eskiden anneler çocuklarının ağzının içine bakmazmış daha dogrusu bakamaZmış oturup cocukla oyun oynamazmıs cocuk öğrensin keşfetsin cevreyi tanısın diye cisimleri evi öte beriyi indirtmezmiş
Eskiden cocukla dogru düzgün konuşmazlarmış bile

Ve bebeklere özel yemekler de pişmezmiş ya muhallebi yaparlarmış yada evde ne piştiyse onu yedirirlermiş

Eskiden insanlar daha yakınmış iç içe kayınvalidelere yakın ya da aynı binada oturulurmuş genelde
Eltiler görümceler birlik içnde olurlarmış
Ve komşuluklarda farklıymış tabi o zaman samimiyet fazla oldugu için bir sekilde annelere el uzatan oluyormuş kısacası

Annelerimiz geçmişe dair genelde elleriyle yıkadıkları bezleri söyleyip dururlar ama detaya girmezler bence onlarda farkında bu zamanda bilinçli çocuk yetiştirmek onların zamanından çok daha zor :)

Bende bunu düşündüm ve sonra anladım ki eskiden anneler çocuklarının ağzının içine bakmazmış daha dogrusu bakamaZmış oturup cocukla oyun oynamazmıs cocuk öğrensin keşfetsin cevreyi tanısın diye cisimleri evi öte beriyi indirtmezmiş

Ve bebeklere özel yemekler de pişmezmiş ya muhallebi yaparlarmış yada evde ne piştiyse onu yedirirlermiş

Eskiden insanlar daha yakınmış iç içe kayınvalidelere yakın ya da aynı binada oturulurmuş genelde
Ve komşuluklarda farklıymış tabi o zaman samimiyet fazla oldugu için bir sekilde annelere el uzatan oluyormuş kısacası

Annelerimiz geçmişe dair genelde elleriyle yıkadıkları bezleri söyleyip dururlar ama detaya girmezler bence onlarda farkında bu zamanda bilinçli çocuk yetiştirmek onların zamanından çok daha zor :)
Ne kadar guzel yazmissiniz. Yer yer size katiliyorum ama cocuklari bu denli zor yapan sanki bizim tavirlarimiz. Konu sahibinin yemegi mama sandalyesinde yedirememesi bana cok ilginc geldi. Sonucta hu aliskanligi cocuga siz kazandirirsiniz degil mi ?
Bu kadar doyumsuz bir nesli maalesef biz tetikliyoruz.Sonumuz hayrola.

Benim çocuğum yok ama iki tane küçük yeğenim var, bebeğinizin sizin vaktinizi bu kadar işgal etmesi bana pek doğru gelmedi. Uyku düzensizliği tamam ama mama sandalyesini sevmiyor kucakta yediriyorum derecesinde onun isteklerine uymak gerekir mi bilemedim. Anne olan arkadaşlar muhakkak daha doğru yorum yapar ama biraz disiplin bebeğinizi mutsuz etmez sizi de rahatlatır diye düşünüyorum. Evinizi bu kadar dağınık olması sizin kafanızı da dağıtır; düzensiz ev düzensiz zihin denektir çoğu zaman, günde bi saati bi şekilde ev düzenine vermek size de iyi gelecektir. Ha bunları eşinizin isteklerini yapın diye demiyorum tamamen sizin için söylüyorum. Çünkü hiçbir şey eşinizin size bağırmasını küfür etmesini haklı çıkarmaz o konuda katiyen alttan almayın. Evi bok götürse de size böyle çıkışamaz ayıp. Bir de tez yazmanın son haddindeyim diyorsunuz demek ki tez yazma gereği en az iki yıldır önünüzde duruyordu. Keşke onu aradan çıkarıp öyle bebek yapsaydınız

eskiden komşuluk arkadaşlık vardı.binalar cok az müstakiller çoktu ve kardeşler coktu.kardeşler olunca anneye pek ihtiyaç duyulmuyor.birbirleriyle oynarken anneye ihtiyaç pek duyulmuyordu.ben çocukluğumu hatırladımda gerçekten biz müstakil evdeydik avlu yoktu bütün çocuklar sokakta oynardık hep.şimdi çocuklar hep sitede ve cok üzülüyorum bu duruma.sürekli evdeler.

Yo benim annem gayet oynuyormus. ben 90 li yillardan bahsediyorum ve ustune ustelik 3 cocuga bakiyormus , hepimiz de ufakmisiz.
Annen super anneymis ozaman ne diyim. Bizler de yamuk anne... yetisemiyoruz yapamiyoruz beceremiyoruz.. iyi geceler.

Konu sahibi. Sana sabir diliyorum ben.

Ne kadar guzel yazmissiniz. Yer yer size katiliyorum ama cocuklari bu denli zor yapan sanki bizim tavirlarimiz. Konu sahibinin yemegi mama sandalyesinde yedirememesi bana cok ilginc geldi. Sonucta hu aliskanligi cocuga siz kazandirirsiniz degil mi ?
Bu kadar doyumsuz bir nesli maalesef biz tetikliyoruz.Sonumuz hayrola.

Konu sahibi kuralsız bir anne olduğu için zorlanıyor ama ilk çocukta genelde anneler kuralsız olmuyor mu :/
Dediklerinizde haklısınız ama bunları başkası diyince insanlar kırılıyor ancak kendileri farkedip tecrübe etmeleri gerekiyor

Konu sahibi kuralsız bir anne olduğu için zorlanıyor ama ilk çocukta genelde anneler kuralsız olmuyor mu :/
Dediklerinizde haklısınız ama bunları başkası diyince insanlar kırılıyor ancak kendileri farkedip tecrübe etmeleri gerekiyor
Dogrudur. Tecrube etmedim bilemem. Ama su bir gercek bu benim icinde gecerli, buraya konu acan kisi olumlu /olumsuz yorumlara gögüs gerecek. Ben kotu bir sey demedim Aslina bakarsaniz sadece merak ettim

eskiden komşuluk arkadaşlık vardı.binalar cok az müstakiller çoktu ve kardeşler coktu.kardeşler olunca anneye pek ihtiyaç duyulmuyor.birbirleriyle oynarken anneye ihtiyaç pek duyulmuyordu.ben çocukluğumu hatırladımda gerçekten biz müstakil evdeydik avlu yoktu bütün çocuklar sokakta oynardık hep.şimdi çocuklar hep sitede ve cok üzülüyorum bu duruma.sürekli evdeler.

Aynen kardeş olması da dediginiz gibi işi kolaylaştırıyordu
Bende çocukluğumu hatırlıyorum kardeşimle oyun oynardık annem hep mutfakta olurdu
Her gün bahçeye çıkardık annem arada camdan bakardı

Canım annen baban her zaman gelemiyorsa kızkardeşini çağır.
Daha yürümüyorsa yürüteç al içine koy.o sağa sola giderken sen işlerini hallet.cok büyük rahatlık.
Koçtaş tekzen gibi yerlerde köşe koruyucu çekmece kilidi falan gibi seyler satılıyor. Al onlardan tak bebeğin güvenliğini sağla.
Çizgifilm izletmiyor olabilirsin.ama bilgisayardan ya da telefondan çocuk şarkıları açıp dinletebilirsin . Afacan tv çocuk şarkıları önerimdir.
Dişleri için de diş jelleri var onlardan sür huzursuz oldukça. Ya da eline salatalık havuç gibi seyler var dolaptan çıkarıp. Soguk soguk dişlerini kaşır ve rahatlatır.
Buna benzer şeyleri o kadar yaşadık ki...Seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun

X