Bebeğim oldu olalı uykusuzluk, yorgunluk, agresiflik yaşıyorum, bebeğime tek ben bakıyorum kalabalık bi çevrem yok annem haftada 2 gün gelirse geliyor. O da çok dinlendiğim bi durum olmuyor açıkçası. ben aşırı gerginim dışarı da çok çıkamıyorum dışarı çıktığım gün de daha çok yoruluyorum.
Eşim de nerdeyse akşam işten bebeğin uyuyacağı saatte geliyor 1 saat sürmüyor uyutuyorum. haftada bir iki gün dışarı çıkıyor akşamları bebek uyuduğunda gidiyor ama bazen gündüz de gidebiliyor haftasonu. Şimdi de spora gitmek istediğini söylüyor. O da haftada en az 4 gün.
Eşim bebeğimizle oynuyor ama günde en fazla 30dk- 1 saat uğraşıyorsa o kadardır. Bir de ben yemek yapmıyorum akşamları eşim işten gelince yemeğini yapıyor. Bu ara diyete girdim kendime basit şeyler hazırlıyorum.
Eşim telefon bağımlısı en çok ona kızıyorum telefonu bırak diye kahvaltıda video izliyor 5 aylık bebeğim de yanımızda. Ekranı görmüyor ki diyor Sesten etkilenir diyorum kaç kere söyledim.
Eğitim konusunda kitaplar okuyorum 0-3 yaş çok önemli diye birşeyler anlatıyorum. 30 milyon kelime kitabından bahsediyorum zengin ve meslek sahibi ailelerde bebeğin daha çok kelime duyduğu ve bebeklerin gelişiminin daha iyi olduğu ile ilgili araştırma. Yok meslek-zenginlik ne alaka öyle ailelerde şımarık yetişen de oluyor diyor . Biz ilk 3 yaşımızı hatırlıyo muyuz da gibi sığ cümlelerle cevap verince sinirlendim. Bu arada kendisi de bebeğimizle konuşuyor kitap okuyor anlatıyor yani ama ben böyle bişeyden bahsedince saçma cevaplar veriyor.
Yani söylendiğim şeyler telefon, bebek eğitimi, dışarıya çıkmasına kızıyorum. İşin açığı ben evde böyle bebekle bunalım geçirirken onun böyle rahatlamak için dışarı çıkmasını kaldıramıyorum. Ha söyleyince senle de çıkalım dedim der ama ben uzaklara çok gidemiyorum yakın alanda bi yarım saat yürüyüş o kadar.
bir de cinsellik konusunda bende isteksizlik var ama onda da sıkıntı var bu aralar ilişkinin devamını getiremiyor. resmen yoruluyor ve duraksıyor. İlişkiye girmeden ona yardım etmemi bekliyor bazen de kendi yapacak yani ben uykusuzum yorgunum dediğim için o şekilde yapacak. O da benim daha da istemediğim bir şey. Bu da hamileliğimde son aylardan kalan alışkanlık. kilomdan kaynaklı diyor yediklerine dikkat etmiyor başlamak için spora gidecekmiş sporsuz olmuyormuş sen bi başla diyorum önce yediklerine dikkat et. Yok başlamadı kaç haftadır. Bende böyle cinsellik istemiyorum. Spora da gitmesine bişey demeyeceğim ama sinirim bozulacak yine ben evde bebeğimle tek kalacağım.