Merhaba arkadaşlar evleneli bir yıl oldu. Bebegimiz olmuyor. En son geçtiğimiz ay ovulasyon testi ile yumurtlama gününü tutturarak denedik. Yine olmadı. Söylemesi ayıp eşimin amcasina ve eşim dogduktan sonra babasına kısır demiş doktorlar eşim tek çocuk. Amcasının da çocuğu yok. Internette kısırlığın hlgenetik olabileceği yazıyordu. Gerçi bi sorun varsa bu sorun bende de olabilir ama ben evlendikten sonra gebelik düşündüğüm için önlem amaçlı doktora gitmiştim hormon testi yapılmıştı doktor bi sorun yok dedi. Eşim korkuyor kendisinde bi sorun olabileceğini düşünüyor. Doktora gitme kararı aldık. Şimdi sorum bu sürecin nasıl işlediği? Ilk olarak jinekolaga mi yoksa urologa mi gitmemiz gerek ne testi yapacaklar? Maddi olarak ortalama ne kadar lazım yardımcı olursanız sevinirimmm
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Bebek sahibi olma süreci?????
- Konu Sahibi ezolinde
- Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Mart 2016
- 5.761
- 9.233
- 248
Merhaba arkadaşlar evleneli bir yıl oldu. Bebegimiz olmuyor. En son geçtiğimiz ay ovulasyon testi ile yumurtlama gününü tutturarak denedik. Yine olmadı. Söylemesi ayıp eşimin amcasina ve eşim dogduktan sonra babasına kısır demiş doktorlar eşim tek çocuk. Amcasının da çocuğu yok. Internette kısırlığın hlgenetik olabileceği yazıyordu. Gerçi bi sorun varsa bu sorun bende de olabilir ama ben evlendikten sonra gebelik düşündüğüm için önlem amaçlı doktora gitmiştim hormon testi yapılmıştı doktor bi sorun yok dedi. Eşim korkuyor kendisinde bi sorun olabileceğini düşünüyor. Doktora gitme kararı aldık. Şimdi sorum bu sürecin nasıl işlediği? Ilk olarak jinekolaga mi yoksa urologa mi gitmemiz gerek ne testi yapacaklar? Maddi olarak ortalama ne kadar lazım yardımcı olursanız sevinirimmm
Korunmasız ilişki yaşadığınız süre mi 1 yıl? Yani baştan beri korunmuyormusunuz, yoksa yeni mi bıraktınız korunmayı.
Hiç korunmadik. Hiç bir yolla korunma olmadiKorunmasız ilişki yaşadığınız süre mi 1 yıl? Yani baştan beri korunmuyormusunuz, yoksa yeni mi bıraktınız korunmayı.
- 10 Nisan 2018
- 1.338
- 3.435
- 133
- 17 Mart 2016
- 5.761
- 9.233
- 248
Hiç korunmadik. Hiç bir yolla korunma olmadi
O zaman jinekoloğa gidin. Sizin hormon testleriniz yapılmış zaten. Onları da yanınızda götürün doktora babası ve amcasından da bahsedin. O sizi yönlendirecektir.
Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Bi daha çocuk istediklerinde eşimin babasına sizde kısırlık oluşmuş demişler. Eşime ve kendime stres yasatmiyorum. Tüm testlerinizi yaptırın diyerek çok yardımcı oldunuz biz bilmiyorduk test yaptiracagimizi. Farkındaysanız , bu testler neler maddi acıdan ne kadar lazım diyerek yardım isteme amaçlı açtığım bir konu bu.Beraber jinekologa giderseniz sperm testi için doktor yönlendirir. Çocuğu olmuş adama kısır denmiş bu normalmi?? Eşinizede kendinizede stres yaşatmayın beraber doktora gidip tüm testlerinizi yaptırın.
Teşekkürler sagolunO zaman jinekoloğa gidin. Sizin hormon testleriniz yapılmış zaten. Onları da yanınızda götürün doktora babası ve amcasından da bahsedin. O sizi yönlendirecektir.
Canım bu bir süreç çocuğunuz oluyor da olabilir olmuyor da olabilir.bizim denemeye başlamamızın 8. Ayında ancak hamile kalabildim.bu 1-1,5 sene gibi daha uzun sürelere de çıkabiliyor.bu demek değil ki kısırlık var.Ancak testlerinizi yaptırmanızda fayda var.biz 3. Ayda özel bir hastanenin tüp bebek birimindeki kadın Doğum uzmanına gittik eşimle birlikte testlerimizi yaptırmak istediğimizi bir problem varsa öncesinde bilmek istediğimizi söyledik ben adetin 3. Günü gittim hem ultrason hemde hormon testlerini yaptılar.adetin 3. Günü önemli.eşimde sperm testi yaptılar.bende bir problem Çıkmadı eşimde ileri hız da sıkıntı çıktı.doktor üroloğa görünmemizi söyledi.biz bi süre vitamin ve besin takviyeleri ile eşime kürler yaptık.ve en önemlisi ben artık bebek fikrini kafamdan çıkardım ve odak noktamı başka birşeye kaydırdım.bira kilo vermek istiyordum.hatta adetimi bekledim eğer hamile değilsem spora başlayacaktım ki hamile olduğumu öğrendim.evet stres yapmamak,kafaya takmamak zor biliyorum ama çok derin düşünmeyin önleminizi alın sadece.çok uzun oldu kusura bakmayın.sağlıcakla kalın.tez zamanda evlat sahibi olursunuz inşallh
- 28 Şubat 2013
- 1.144
- 1.239
- 333
Siz jinekoloğa eşiniz üroloğa görünüp
1 yıldır korunmuyor ama Gebelik elde edemiyoruz ? Diye şikayetinizi belirtiniz
Eşinize sperm testi
Eğer kist ti hormon problemiydi yoksa Sizede ultrason ile yumurta takibi yapılıcak
Yumurta takibinde yumurtalıklar birtakım ilaçlarla uyarılıp gelişmesi hedefleniyor uygun günde çatlatma iğnesi vurulup ilişki düzeni belirlenir ....
Bu arada da doktor gerek görürse genel üreme sağlığı tetkiklerinize bakar ...
Üç beş ay rutinden yine gebelik oluşmassa bşr tüpbebeğe yönlendirme yapar aşılama tüpbebek gibi seçenekleri seçmeniz sağlanır ...
Benim önce yumurta takibim sonra aşılamam ve ikide tüpbebek tedavim oldu ....
Arada şikayetimize yönelik amelyat ta geçirdik
Eşinize sperm testi
Eğer kist ti hormon problemiydi yoksa Sizede ultrason ile yumurta takibi yapılıcak
Yumurta takibinde yumurtalıklar birtakım ilaçlarla uyarılıp gelişmesi hedefleniyor uygun günde çatlatma iğnesi vurulup ilişki düzeni belirlenir ....
Üç beş ay rutinden yine gebelik oluşmassa bşr tüpbebeğe yönlendirme yapar aşılama tüpbebek gibi seçenekleri seçmeniz sağlanır ...
- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- 248
Bazi genetik hasarlar zamanla oluşuyor yani adam 18inde evlense çocuğu olabilecekken zamanla bazi genetik kodlarda silinme sonucu kısırlaşabiliyor.eşinizin üroloğa yada androloğa gitmesi lazim.kendiniz içinde bir jinekoloğa gidebilirsiniz bazen iki tarafli sikinti olabiliyor.sizde testlerinizi filmlerinizi çektirin bence.iiyi bir ürolloğa gitsin eşiniz yokksa çok üzülürsünüz
- 28 Şubat 2013
- 1.144
- 1.239
- 333
Kısırlık sonradan da gelişebilen bişiBunun neden olduğunu bilmiyorum. Bi daha çocuk istediklerinde eşimin babasına sizde kısırlık oluşmuş demişler. Eşime ve kendime stres yasatmiyorum. Tüm testlerinizi yaptırın diyerek çok yardımcı oldunuz biz bilmiyorduk test yaptiracagimizi. Farkındaysanız , bu testler neler maddi acıdan ne kadar lazım diyerek yardım isteme amaçlı açtığım bir konu bu.
Sanıldığı gibi Hiç çocuk sahibi olamayan demek değil
Bir sene korunmalarına rağmen Çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftleri kastetmekte kullanılan bir kelime
Benimde doğal yolla 10yaşında bşr çocuğum var ikinci için neredeyse 4.seneme giricem
- 10 Nisan 2018
- 1.338
- 3.435
- 133
Ne testi olacak hanımefendi sperm testi tabiki. Sizin eşinizin sonuçlarınızs göre ya birşeyi çıkmayacak eşinizin ya da bir problemi varsa ürologa yönlendirip tüm gerekli testler yapılacak tek tek bunlarımı yazmalıyım?(bunlar varikosel duppler röntgen, fsh lh gibi hormon testleri, kötü ihtimal tese) Sperm testi özellerde 200 den başlıyor 800 diyen kurumlarla bile karşılaştık biz. Devlettede yaptırabilirsiniz ama orda direk ürologa randevu almanızda fayda var süreç uzuyor çünkü. Ayrıca Sizi yermek için strese sokmayın kendinizi demedim. Kötü düşünmeden testlerinizi yaptırabilirsiniz anlamında söylemiştim. Gerçi siz biliyordunuz test yaptırmanız gerektiğiniBunun neden olduğunu bilmiyorum. Bi daha çocuk istediklerinde eşimin babasına sizde kısırlık oluşmuş demişler. Eşime ve kendime stres yasatmiyorum. Tüm testlerinizi yaptırın diyerek çok yardımcı oldunuz biz bilmiyorduk test yaptiracagimizi. Farkındaysanız , bu testler neler maddi acıdan ne kadar lazım diyerek yardım isteme amaçlı açtığım bir konu bu.
Ay Allah razı olsun çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Inşallah rabbim bize de nasip eder çok teşekkürler ♡Canım bu bir süreç çocuğunuz oluyor da olabilir olmuyor da olabilir.bizim denemeye başlamamızın 8. Ayında ancak hamile kalabildim.bu 1-1,5 sene gibi daha uzun sürelere de çıkabiliyor.bu demek değil ki kısırlık var.Ancak testlerinizi yaptırmanızda fayda var.biz 3. Ayda özel bir hastanenin tüp bebek birimindeki kadın Doğum uzmanına gittik eşimle birlikte testlerimizi yaptırmak istediğimizi bir problem varsa öncesinde bilmek istediğimizi söyledik ben adetin 3. Günü gittim hem ultrason hemde hormon testlerini yaptılar.adetin 3. Günü önemli.eşimde sperm testi yaptılar.bende bir problem Çıkmadı eşimde ileri hız da sıkıntı çıktı.doktor üroloğa görünmemizi söyledi.biz bi süre vitamin ve besin takviyeleri ile eşime kürler yaptık.ve en önemlisi ben artık bebek fikrini kafamdan çıkardım ve odak noktamı başka birşeye kaydırdım.bira kilo vermek istiyordum.hatta adetimi bekledim eğer hamile değilsem spora başlayacaktım ki hamile olduğumu öğrendim.evet stres yapmamak,kafaya takmamak zor biliyorum ama çok derin düşünmeyin önleminizi alın sadece.çok uzun oldu kusura bakmayın.sağlıcakla kalın.tez zamanda evlat sahibi olursunuz inşallh
Çok teşekkür ederim çok sagolun ♡Siz jinekoloğa eşiniz üroloğa görünüp
Eşinize sperm testi
Çok sagolun çok teşekkürlerBazi genetik hasarlar zamanla oluşuyor yani adam 18inde evlense çocuğu olabilecekken zamanla bazi genetik kodlarda silinme sonucu kısırlaşabiliyor.eşinizin üroloğa yada androloğa gitmesi lazim.kendiniz içinde bir jinekoloğa gidebilirsiniz bazen iki tarafli sikinti olabiliyor.sizde testlerinizi filmlerinizi çektirin bence.iiyi bir ürolloğa gitsin eşiniz yokksa çok üzülürsünüz
Teşekkür ederim sagolun.Ne testi olacak hanımefendi sperm testi tabiki. Sizin eşinizin sonuçlarınızs göre ya birşeyi çıkmayacak eşinizin ya da bir problemi varsa ürologa yönlendirip tüm gerekli testler yapılacak tek tek bunlarımı yazmalıyım?(bunlar varikosel duppler röntgen, fsh lh gibi hormon testleri, kötü ihtimal tese) Sperm testi özellerde 200 den başlıyor 800 diyen kurumlarla bile karşılaştık biz. Devlettede yaptırabilirsiniz ama orda direk ürologa randevu almanızda fayda var süreç uzuyor çünkü. Ayrıca Sizi yermek için strese sokmayın kendinizi demedim. Kötü düşünmeden testlerinizi yaptırabilirsiniz anlamında söylemiştim. Gerçi siz biliyordunuz test yaptırmanız gerektiğini
- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- 248
Rica ederim.Ayni süreçlerden geçtiğim için anliyorum sizi.Çok sagolun çok teşekkürler