- Emoji Skoru
- 37.006
- Puanlar
- 498
Büyüme hormonu saat 21-23 arası salgılanıyormuş. O saatlerde derin uykuda uyuyor olmaları gerekiyor bu sebeple.Böyle devam etsek sorun mu olur benim işime geliyor da
Okula başladığında ne yapacaksınız? En geç 9da ders başı yapıyorlar. Hele yarım gün eğitime başlarsa 8.30da ders başı o zaman da sabah 7 bilemedin 7.30da kalkmanız gerekecek.Böyle devam etsek sorun mu olur benim işime geliyor da
Aynısını yazmışızBüyüme hormonu saat 21-23 arası salgılanıyormuş. O saatlerde derin uykuda uyuyor olmaları gerekiyor bu sebeple.
4 yaşında bi çocuk anası ve zamanında uyku danışmanından eğitim almış bir anne olarak yazıyorum; çocukların güne 6.00-8.00 arasında başlaması gerekmektedir. gün içinde 3 uyku uyumalı, akşam 20.00-20.30 arası gece uykusuna geçmiş olmalı. en geç saat 17.00'de gündüz uykularını bitirmiş olması lazım. uyandırmaktan çekinmeyin, başka türlü uyku düzeni oluşturamazsınız.Arkadaşlar, hiç takıntılı bir anne değilim. Saat hesabı da yapmam. Doğduğundan beri hep gezeriz. Ama şimdi 4. Aya yaklaşıyoruz artık uyku rutini olsun diye bir rutin yaptık ve farkettim ki, oğlum baktı ana babadan fayda yok yaptığım rutini zaten kendi olusturmus yapıyormuş bdhdhsjjs her neyse şimdi bu rutin olayında mesela öğlen 12.30 uyanma olarak yazıyor ya bu çocuk uyuyor olsa bile uyandirmak mi gerekiyor ? Şu son iki haftadır biraz huysuz çok yoruyor , o yüzden rutine uymak istiyorum. Gece uykusuna bizimle geçiyordu genelde , 12de yatıyoruz hep beraber, gece huysuzluk yapmıyor uyuyor sabaha kadar. Gece uykusunu da 22.30a çektim. Bugün başlıyoruz rutinlerine , benim için de iyi olur. Tek anlamadığım bu rutinde uyandırıp uyandırmama olayı. Şimdiden teşekkür canım anneler
bebeğiniz büyüme hormonundan faydalanamıyor, sabah 9 a kadar uyumasının sadece sizin için bi anlamı var.Böyle devam etsek sorun mu olur benim işime geliyor da
Kolay gelsin.Bakalım burada yazılanlari uygulamaya calisicam canlı uyku eğitimlerine katılıyorum yarın varmiş bir tane. Öğrenicez hepsini ilk anneliğim
9 11 arası uyuyor zaten sadece gece uykusu adı altinda yatakta olmuyor aslında yazmıştım bir alintida zaten 3 aylık bebeği iki saatten fazla ayakta tutamiyorsunuz ki. 11de uyanıyor 12ye kadar gülüp eğleniyoruz içerde 12 gibi hepimiz yatıyoruz işte. Ama şimdi 10 buçukta direkt yatakta olucak şekilde ayarlıcam zamanla erkene çekilir sanirimOkula başladığında ne yapacaksınız? En geç 9da ders başı yapıyorlar. Hele yarım gün eğitime başlarsa 8.30da ders başı o zaman da sabah 7 bilemedin 7.30da kalkmanız gerekecek.
Çocuk sefil olur o zaman da.
Üstelik en faydalı uyku gece uykusudur. Karanlıkta ve erken uyuması lazım ki büyüme hormonu alabilsin.
Büyüme hormonu en çok 21-24 arasında salgılanıyor. Çocuk en kıymetli uykuyu kaçırıyor.
Bakın bir yazıda yazmisim ki 9da uyuyor zaten 11 gibi uyanıyor 12ye kadar içeride gülüp sohbet ediyoruz. Gece uykusu yatakta olmalı denildiği için 12 diyorum çünkü yatağa 12de geçiyoruz. Onun dışında çocuk zaten max iki saat uyanık durabiliyor gün içinde. Aktivite açık hava vs derken gün bitiyor.bebeğiniz büyüme hormonundan faydalanamıyor, sabah 9 a kadar uyumasının sadece sizin için bi anlamı var.
Bugün 22.30 yatak rutinine alıştırmaya başlıcam direkt 8e cekilmesi çok zormuş sanırım. Yavaş yavaş erkene cekicez uykuyu ama bu gece uykusuna yazılanlara göre bakarsam benimki uyuyor ama içeride yanımızda oluyor. Deliksiz uykuya gece 12den sonra geçiyor. Bakalım rutine başlıyoruz şuan 3e geliyor saat ve gayet iyi gidiyoruz sadece beline kadar sictigi için banyo rutini yalan oldu hsdhshs4 yaşında bi çocuk anası ve zamanında uyku danışmanından eğitim almış bir anne olarak yazıyorum; çocukların güne 6.00-8.00 arasında başlaması gerekmektedir. gün içinde 3 uyku uyumalı, akşam 20.00-20.30 arası gece uykusuna geçmiş olmalı. en geç saat 17.00'de gündüz uykularını bitirmiş olması lazım. uyandırmaktan çekinmeyin, başka türlü uyku düzeni oluşturamazsınız.
Aslında doğduğu zaman ilk ozenilen zaman olduğu için sabah kalkmaya çok hazırdım ama kendisi doğduğundan beri hep aynı saatlerde uyuyor. Ben özel olarak yapmadım bunu ama tabii işime geldi o ayrı. Bı konu yanlış anlaşılmış benim bebeğim zaten söylenilen saatlerde de uyuyor ama yatağında değil içeride yanimizda oluyor uyanınca sohbet şarkı eğlence oluyor 12den sonra hep beraber yatıyoruz iste. Bu rutinde yapacağım tek şey gece uykusunu içeride değil yatakta alması olacak gibi.Bebeğiniz uykuya düşkün olduğu için değil, siz ona dört aylık değil de yetişkinmiş gibi davrandığınız için böyle yapıyor.
Her zaman böyle ana kucağında yatmayacak. Birkaç ay sonra hareketlenip ayaklandığında gecenin onunda ortalıkta koşturup sağa sola oyuncaklar fırlattığında hem komşularınız hem siz şikayet edeceksiniz. Gün boyu peşinden koşacaksınız, rahatça oturup bir bardak çay içmek isteyeceksiniz ama o da ne, sizin bebiş size çayın yanında yiyecek ne var diye soracak, böyle giderse nargile bile isteyebilirŞu an size rahat geliyor olabilir ama ilerisi için sıkıntılı. O yüzden bir an önce makul bir düzen oluşturmaya çalışın.
Buraya eklemiştim 9da uyuyor diye ama dediğim gibi gece uykusu olayı yataksa yatakta değil içeride uyuyor. Kötü bı anne değilim linç etmeyin lütfenŞimdi bu gece uykusu dediğiniz illa yatakta olması mi oluyor ? Yoksa akşam 9da uyuyup uyanıyor 12de hep beraber yatıyoruz sabaha kadar deliksiz uyuyor. Hiç huysuzlugu da yok. O kısmı anlamadım, illa gece uykusu saat 9 olsun yatakta olsun gibi mi olmalı? Öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın
Derin uykuyu o saatte uyumalı zaten. Çocuk uyanınca neden oyun oynatıyorsunuz ki o saatte. Yatakta karanlıkta pışpış yapsanız geri dalar zaten. Benim oğlum da 8de gece uykusuna geçer dört saat uyurdu bebekken sonra süt için uyanırdı ben hemen emzirir tekrar uyuturdum. O aylarda bebek gece uyanınca tam uyanmıyor azıcık süt yada pışpış desteğiyle geri dalar uykuya. Siz 9da direkt odada uyutun uyanınca geri uyutmaya çalışım. İlk zamanlar geri dalması zor olur ama bir süre sonra normale döner9 11 arası uyuyor zaten sadece gece uykusu adı altinda yatakta olmuyor aslında yazmıştım bir alintida zaten 3 aylık bebeği iki saatten fazla ayakta tutamiyorsunuz ki. 11de uyanıyor 12ye kadar gülüp eğleniyoruz içerde 12 gibi hepimiz yatıyoruz işte. Ama şimdi 10 buçukta direkt yatakta olucak şekilde ayarlıcam zamanla erkene çekilir sanirim
23.00 gibi uyandığında uykusunu açmadan emzirmenizi ve yatağına koymanızı öneririm.Bakın bir yazıda yazmisim ki 9da uyuyor zaten 11 gibi uyanıyor 12ye kadar içeride gülüp sohbet ediyoruz. Gece uykusu yatakta olmalı denildiği için 12 diyorum çünkü yatağa 12de geçiyoruz. Onun dışında çocuk zaten max iki saat uyanık durabiliyor gün içinde. Aktivite açık hava vs derken gün bitiyor.
9da yanımızda olunca içeride 11e kadar uyuyor yatağına bırakıp çıkınca uyanıyodu. Biz de yanımızda uyutuyoruz 12de hep beraber gidiyoruz sabaha kadar uyuyor diye öyle alışmıştık. 9da yatağında yatip uyanmama olayina alıştırmak lazım. Biraz uğraştırır ama alışır herhaldeDerin uykuyu o saatte uyumalı zaten. Çocuk uyanınca neden oyun oynatıyorsunuz ki o saatte. Yatakta karanlıkta pışpış yapsanız geri dalar zaten. Benim oğlum da 8de gece uykusuna geçer dört saat uyurdu bebekken sonra süt için uyanırdı ben hemen emzirir tekrar uyuturdum. O aylarda bebek gece uyanınca tam uyanmıyor azıcık süt yada pışpış desteğiyle geri dalar uykuya. Siz 9da direkt odada uyutun uyanınca geri uyutmaya çalışım. İlk zamanlar geri dalması zor olur ama bir süre sonra normale döner
9da yatağına koyup ordan devam etmesi için uğraşıcaz sanırım birkaç gün. Temas bağımlısı yaptık çocuğu biz olmayınca uyanıp ağlıyor diye 9daki uykusunu da içeride alıyordu hep. Şimdi yatak kısmına alıştırmak lazim23.00 gibi uyandığında uykusunu açmadan emzirmenizi ve yatağına koymanızı öneririm.
Oo daha kötü sizin için. İleride siz nefes alamazsınız. Yatağında uyumaya da alışmalı. Günü kurtarıyorsunuz böyle ama uzun vadede sizi yoracak. Sadece yanında biri varken uyuyorsa ileride çok zorlar sizi9da yanımızda olunca içeride 11e kadar uyuyor yatağına bırakıp çıkınca uyanıyodu. Biz de yanımızda uyutuyoruz 12de hep beraber gidiyoruz sabaha kadar uyuyor diye öyle alışmıştık. 9da yatağında yatip uyanmama olayina alıştırmak lazım. Biraz uğraştırır ama alışır herhalde
ben sizin aylarda rutinlerini yapıp yatağında uyuturdum direkt, uyandığında loş ışıkta emzirip yatağına tekrar koyardım, sonra 1-2 sefer daha uyanıp emerdi. ama gece uykusu diye odaya girdiğimizde bi daha tavan ışığını da açmazdık onun dikkatini de dağıtmazdık. ben o zamanlardaki düzenimizin ekmeğini yiyorum hala. şuanda da kızım öğlen uyursa akşam 21.00 gibi uyur, öğlen uyumazsa saat 20.00 gibi uyur, sabah 7 civarlarında uyanır.9da yatağına koyup ordan devam etmesi için uğraşıcaz sanırım birkaç gün. Temas bağımlısı yaptık çocuğu biz olmayınca uyanıp ağlıyor diye 9daki uykusunu da içeride alıyordu hep. Şimdi yatak kısmına alıştırmak lazim
Süper , ben de gece uykusunda hiç ışık açmıyorum ama tabii 12den sonraben sizin aylarda rutinlerini yapıp yatağında uyuturdum direkt, uyandığında loş ışıkta emzirip yatağına tekrar koyardım, sonra 1-2 sefer daha uyanıp emerdi. ama gece uykusu diye odaya girdiğimizde bi daha tavan ışığını da açmazdık onun dikkatini de dağıtmazdık. ben o zamanlardaki düzenimizin ekmeğini yiyorum hala. şuanda da kızım öğlen uyursa akşam 21.00 gibi uyur, öğlen uyumazsa saat 20.00 gibi uyur, sabah 7 civarlarında uyanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?