• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek rutin olayi

Ayy evet ya beni çok korkutmuşlardi o yüzden böyle olunca rutin mutin hiç takmadim ama büyüyor huy degistirirse filan rutini olsun dedim 🥴
Her iki çocuğunda da ıkı yasına kadar gece beş kez kalkan anne olarak konuşuyorum vallahı çok şanslısın... Rutıne gelınce bence bebekler kendı oluşturuyor rutınlerını.. Takip et gözünü ovustırdugu huysuzlandıgı saatlerı... Zamanla rayına oturur hersey

Gece uykusunu erkene çeksem , sabah çok erken uyanır diye korkuyorum açıkçası. Biz mis gibi 9da kalkiyoruz 🤭🥴
Kendi keyfinize göre uyku vakitlerini düzenlemişsiniz... Akşam 9da uyanıyorsa odadan çıkartmadan ışıkları açmadan tekrar uyumasını sağlamalısınız, 1 saat 2 saat da sürse pes etmeyin. Nasıl başlarsa öyle gider. Gece 12'de bebek uyur mu ya

Yatağına yatırın alışsın. Sabah da erken kalkın (zamanında uyursa erken kalkar) biraz keyfinizden olacaksınız ama durum bu maalesef...

Ben 2 aylıktan beri akşam 7'de uyku hazırlığına geçiyorum. Misafirliğe gidersek erken kalkıyoruz. Beyaz gürültü açıyoruz, ışıkları kapatıyoruz. Masal anlatıyoruz vs derken 19:30, 20 gibi uykusu geliyor artık düzene girdi. Sabah da 7-8 gibi kalkıyor. Huckleberry diye bir uygulama var o da yardımcı olabilir uyku düzeni konusunda.

Son düzenleme:
Benim oğlum 4 aylıkken iki saat uyuyor 1.5 saat uyanik kalip geri yatıyordu. En son 6 da kalkıyor 8.30,da geri gece uykusuna uyutuyordm 1e kadr uyuyordu sonra utanıyordu emmek icin altını değiş vs geri yatıyordum. 4 aylık bebek birden fazla uyur ama gece uykusu biraz geç oluyor sizin onu düzeltmeniz lazim sanırım

Sabah 7de kalkmıyor ki yani 9dan erken kalkmak zorunda kaldığımız zaman aşırı huysuz oluyor. Uykuya düşkün. Gece uykusuna da temas etmeden geçmiyor, içerde yanımızda uyuyor yine ama yatağa 12 gibi geçiyoruz. Ay bilmiyorum bu rutin olayi nasıl olacak
Neden yanınızda uyuyor? O uyuyunca yatağına bırakın. Sabah da erken kalkmaya alışacak erken uyursa. Geç yattığı için kalkamıyor

Gece uykusunu erkene çeksem , sabah çok erken uyanır diye korkuyorum açıkçası. Biz mis gibi 9da kalkiyoruz 🤭🥴
Ya o bebekle alaka bir durum olabilir benimki 5 de utanıyordu, şuanda 2 yaşında geçte yatsa erkenden yatsa sabah 6.30 da uyanıyor. Bir iki defa ,8 de uyandi. Hala emmeyi kesemediğimiz icin gecede uyanıyor emiyor

Bu arada ben napper diye bir uygulama kullaniyorum. 7 gun deneme sureli ve para verdim sonrasi icin. Turkiyede var mi bilmiyorum ama cok kullanisli. Uyanma ve uyuma saatlerini giriyorsunuz. 7 gun boyunca, 7 gun sonunda size bebeginizin ne zman uyuyup ne zaman uyanacagini direkt soyluyor ve inanilmaz isabetli. Hatta gece kac kere kalkti, mama icti onlari da girerseniz cok daha isabetli saatler veriyor. Ben cok faydasini gordum. Belki bu tarz bir uygulamada bulabilirsiniz.

Arkadaşlar, hiç takıntılı bir anne değilim. Saat hesabı da yapmam. Doğduğundan beri hep gezeriz. Ama şimdi 4. Aya yaklaşıyoruz artık uyku rutini olsun diye bir rutin yaptık ve farkettim ki, oğlum baktı ana babadan fayda yok yaptığım rutini zaten kendi olusturmus yapıyormuş bdhdhsjjs her neyse şimdi bu rutin olayında mesela öğlen 12.30 uyanma olarak yazıyor ya bu çocuk uyuyor olsa bile uyandirmak mi gerekiyor ? Şu son iki haftadır biraz huysuz çok yoruyor , o yüzden rutine uymak istiyorum. Gece uykusuna bizimle geçiyordu genelde , 12de yatıyoruz hep beraber, gece huysuzluk yapmıyor uyuyor sabaha kadar. Gece uykusunu da 22.30a çektim. Bugün başlıyoruz rutinlerine , benim için de iyi olur. Tek anlamadığım bu rutinde uyandırıp uyandırmama olayı. Şimdiden teşekkür canım anneler 🤍
Akşam sekizde gatırmanız lazım. Büyime hormonu gece olur siz o evreyi kaçırıyorsunuz. . Takıntılı anne değildir rutin oluştura. Tam tersi rutini yoksa ihmal edilmiş bir bebek çocuk vardır irtada. Bebekler rutin sever zaten. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim

4. ay rutin oluşturmak için doğru bir döneminde değil aslında. Çünkü en şiddetli uyku gerilemesi dönemini yaşarlar.
Onu atlatın, ondan sonra hemen başlayın düzen kurmaya.

aa buarada şimdi okudum, gece 10lar 12 ler çok çok geç. malesef annelik böyle bir şey, malesef erken kalkmak durumundasınız onun sağlığı için. acil şekilde 8 civarına çekin akşam uykusunu. hergün yarım saat kadar daha erken yatırmaya çalışarak geri çekin.

Arkadaşlar, hiç takıntılı bir anne değilim. Saat hesabı da yapmam. Doğduğundan beri hep gezeriz. Ama şimdi 4. Aya yaklaşıyoruz artık uyku rutini olsun diye bir rutin yaptık ve farkettim ki, oğlum baktı ana babadan fayda yok yaptığım rutini zaten kendi olusturmus yapıyormuş bdhdhsjjs her neyse şimdi bu rutin olayında mesela öğlen 12.30 uyanma olarak yazıyor ya bu çocuk uyuyor olsa bile uyandirmak mi gerekiyor ? Şu son iki haftadır biraz huysuz çok yoruyor , o yüzden rutine uymak istiyorum. Gece uykusuna bizimle geçiyordu genelde , 12de yatıyoruz hep beraber, gece huysuzluk yapmıyor uyuyor sabaha kadar. Gece uykusunu da 22.30a çektim. Bugün başlıyoruz rutinlerine , benim için de iyi olur. Tek anlamadığım bu rutinde uyandırıp uyandırmama olayı. Şimdiden teşekkür canım anneler

Her iki çocuğunda da ıkı yasına kadar gece beş kez kalkan anne olarak konuşuyorum vallahı çok şanslısın... Rutıne gelınce bence bebekler kendı oluşturuyor rutınlerını.. Takip et gözünü ovustırdugu huysuzlandıgı saatlerı... Zamanla rayına oturur hersey
Evet baktım bugün zaten kendi olusturmus, tek sıkıntı burda yazanlara göre gece uykusu geç diyorlar

Gece 10 buçuk hele ki 12 yatağa geçmek benim için aşırı geç saatler.

Sabah da geç.

Erken uyanmaya alıştığında zaten kendi uyanacak,huysuzlanmayacaktır bence.

Hatta sizden bile önce uyanıp yanınıza gelir,tabii ki erken yatıp erken kalksın istiyorsanız.

Evet ben uyuyan bebeğimi hep uyandırdım sabah/gece uykusunu düzenlemek için.
Ben geç yatıp geç kalkan biriyim bebeğimde benim gibi olunca güzel geldi ne bilim 😂

Uyku saatlerini nasıl ayarlarsanız öyle gider. Büyüdüğünde de gece geç yatmaya alıştırmayın derim ben.
Benim oğlum 7 yaşında hala 22de uyuyor en geç. 4-5 yaşa kadar 21di uyuma saati. 1-2 senedir yeni yeni 22de yatıyor. İlk 3 yaşta 20-21 arası uyutuyordum.
Sabah 7de kalkardı şimdi 8de kalkıyor. Sabah erken kalkması akşam da en geç 9-10da uyuması lazım.
Ben de büyüyünce saatler değişir diye çok ciddiye almıyorum aslında ama sorun yaşarsın demişler. Tecrübelerden yararlanmak lazim

Neden yanınızda uyuyor? O uyuyunca yatağına bırakın. Sabah da erken kalkmaya alışacak erken uyursa. Geç yattığı için kalkamıyor
Temas edince hiç uyanmiyor gece iki üç kez emip yine uyuyor. Beşiğinde olunca uyumuyor ben de rutinine başlayınca beşiğine alistiririm diye yanımda uyuttum. Bugünden itibaren beşiğe baslicaz bakalim

4. ay rutin oluşturmak için doğru bir döneminde değil aslında. Çünkü en şiddetli uyku gerilemesi dönemini yaşarlar.
Onu atlatın, ondan sonra hemen başlayın düzen kurmaya.

aa buarada şimdi okudum, gece 10lar 12 ler çok çok geç. malesef annelik böyle bir şey, malesef erken kalkmak durumundasınız onun sağlığı için. acil şekilde 8 civarına çekin akşam uykusunu. hergün yarım saat kadar daha erken yatırmaya çalışarak geri çekin.
22.30a cekicem bugün yavaş yavaş dediğiniz gibi erkene çekerim daha iyi oturur

Evet altıda kalkar. Ama dokuz buçukta da ilk uykusunu uyur. Bebeğin önceliği daha önemli
Herhangi bir huzursuzluğu yok çok güleç bir bebiş o yüzden çok ellemedim kendi düzenini. Bakalım rutinlere baslicaz artik

22.30 çok geç canım kızım 26 aylık 10 da yataktayız sabah 8 de ayaktayız 😁 erken yatırmayı her zaman savunurum .

O sizin tercihiniz tabii.

Herkesin anneliği farklı.
Bakalım burada yazılanlari uygulamaya calisicam canlı uyku eğitimlerine katılıyorum yarın varmiş bir tane. Öğrenicez hepsini ilk anneliğim 🙏🥴

Back