• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek rutin olayi

Oo daha kötü sizin için. İleride siz nefes alamazsınız. Yatağında uyumaya da alışmalı. Günü kurtarıyorsunuz böyle ama uzun vadede sizi yoracak. Sadece yanında biri varken uyuyorsa ileride çok zorlar sizi
Evet evet doğru. Biz şimdi kolay diye huysuzluk yapmıyor diye ciddiye almıyoruz ama nasıl alisirsa öyle gider diyorlar doğru. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🤍

Süper , ben de gece uykusunda hiç ışık açmıyorum ama tabii 12den sonra 🥴 bugün itibariyle rutine başladık bakalım şans dileyin 🤍
biraz sabır işi ama başaracağınızdan eminim, kendinizden biraz ödün vermelisiniz. şöyle düşünün, bu çocuk 2 sene sonra kreşe başlayacak belki, erken uyanması gerekecek, şimdiden buna alışsın, hem de gelişim için tabii ki, çocuklar bebekler rutinleri sever kendilerini güvende hissederler bi sonraki adımı bildikleri için.

biraz sabır işi ama başaracağınızdan eminim, kendinizden biraz ödün vermelisiniz. şöyle düşünün, bu çocuk 2 sene sonra kreşe başlayacak belki, erken uyanması gerekecek, şimdiden buna alışsın, hem de gelişim için tabii ki, çocuklar bebekler rutinleri sever kendilerini güvende hissederler bi sonraki adımı bildikleri için.
Doğru olan neyse onu yapalım ben o rutine de alışırım. Bulunduğum duruma ayak uydurabiliyorum Allah'tan pozitif biriyim yoksa bu çocuk olayı çok zor arkadaşlar. Delilik resmen 😂

9da yanımızda olunca içeride 11e kadar uyuyor yatağına bırakıp çıkınca uyanıyodu. Biz de yanımızda uyutuyoruz 12de hep beraber gidiyoruz sabaha kadar uyuyor diye öyle alışmıştık. 9da yatağında yatip uyanmama olayina alıştırmak lazım. Biraz uğraştırır ama alışır herhalde
3 ayını doldurana kadar ben de öyleydim yanımızda salonda ana kucağında uyuyordu biz yatağa geçince onu da beşiğine alıyordum. Sonra bir gün çocuklu bi misafirim geldi gürültüde uyumayacak diye kendi odasında uyuttum ilk kez tabi emziğini düşürdü uyandı bi 5-6 kere git gel yaptım ama asla kaldırmadım yattığı yerden sonraki bi kaç gün de böyle git gel uyuttum sonrasında daha iyi uyuduğunu farkettim hiç mızırdanmadı deliksiz uyudu hemen bi kamera da aldım hem biz rahat ettik hem o.

3 ayını doldurana kadar ben de öyleydim yanımızda salonda ana kucağında uyuyordu biz yatağa geçince onu da beşiğine alıyordum. Sonra bir gün çocuklu bi misafirim geldi gürültüde uyumayacak diye kendi odasında ilk kez tabi emziğini düşürdü uyandı bi 5-6 kere git gel yaptım ama asla kaldırmadım yattığı yerden sonraki bi kaç gün de böyle git gel uyuttum sonrasında daha iyi uyuduğunu farkettim hiç mızırdanmadı deliksiz uyudu hemen bi kamera da aldım hem biz rahat ettik hem o.
Ay süper. İyi ki başladım o zaman rutine. Cooook teşekkür ederim hepinize

Gündüz uykuya geçme konusunda tavsiye alabilir miyim genelde kucağımda dolaştırarak uyutuyorum veya emerken uyuyakalıyor ama ordan da yatağa bıraktığımda uyanıyor hemen. Bu beslenme sırasında uyuma durumunu nasıl aşabiliriz mayışınca çekin deniyor ama o zaman da aç kalmaz mı kafam karışıyor sürekli. Bir de gündüz uyku süresi nasıl olmalı yarım saate normal diyen de var en az bir saat uyusun diyen de

Herhangi bir huzursuzluğu yok çok güleç bir bebiş o yüzden çok ellemedim kendi düzenini. Bakalım rutinlere baslicaz artik
Zaten ağlatmaya gerek yok. Sadece öğlen ikindiden sonra uyutmayın. Akşam zaten uykusu gelir banyo mama masal ya da ninni anneye sarılma uykuya geçiş. Sonrasında uyanorda yanına uzanıp bekleme olacak. Sabah bu durumda zaten erken kalkar. Öğlen vs erken uyur akşam uykusu gelir yine. Ayrıca sekiz sekizbuçukta uyusunki siz de film izleyin çay için. Çocuk uyanıkken TV açmıyorum zaten. İlk üç yaş izletilmiyor. Sonrasında da yaşı carpı on dakika. Dôrt yaş kork dakika gibi. Ve hızlı geçişli video görseli olmayacak. TRT çocuk Niloya tarzında basit ve yavaş akan ekran . Bunlar dizlik değil niye anlattım bilmiyorum😃 bebeğinizle mutlu yaşamanız dileği ile🌸

Şimdi bu gece uykusu dediğiniz illa yatakta olması mi oluyor ? Yoksa akşam 9da uyuyup uyanıyor 12de hep beraber yatıyoruz sabaha kadar deliksiz uyuyor. Hiç huysuzlugu da yok. O kısmı anlamadım, illa gece uykusu saat 9 olsun yatakta olsun gibi mi olmalı? Öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın 🤍
Şimdi size uyum sağlıyor fakat isik da TV karşısında değil yatağında uyumaya alışmalı. Biraz büyüdüğünde uyarana magruz kaldigindan uykusu kacacaktir. Yapmanız gereken 21 d gece uykusuna uyutup sabah 7-8-9 da güne başlamak . Bu süre içinde yatakdan çıkmadan uyanirsada ses ışık açmadan nasıl destekle uyuyorsa aynı desteği vermek. Bu şekilde uyku sistemi oturur.

Şuan yürümediği ve oyun oynamak istemediği için böyle uyutmak işinize geliyor olabilir. En geç 21:00da yatakta uyuyor olmalı sanahta 7-8arası uyanıyor olmalı. Sizinkisi iyi bir düzen değil ileride zorluk çekersiniz.

Back