Merhaba, oto koltuğu en hassas olduğum noktalardan biri. Evet, ilk alımda güvenli oto koltukları biraz pahalı gibi gözükse de elimizde telefonlardan pahalı değil. (Telefonunu çıkarcı dayılar gibiyim
ama eşimi böyle ikna etmiştim ben de)
Ben 2 bebeğim için de besafe tercih ettim, isofixli. Hem 9-18 hem de 15-36 aylık olanı var. İkisinden de memnunum.
Araç hiç kaza yapmadığı ve oto koltuklarını yerinden oynatmadığım için hiç içini açıp bakmak aklıma gelmemişti. Bir uzun yolculuk sonunda çocuk kusunca, kılıfı çıkarıp yıkadım ve o an kafa kpüklerinin 2 ye ayrıldığını yan köpüklerin de yerlerinden çıktığını gördüm, güvenlik çok zedelenmişti aslında, ne zamandır da o şekilde kullandığımızı bilmiyorum.
hemen besafe müşteri hizmetleriyle görüştüm ve ürünü yolladım (alalı 3 sene olmuştu) ücretsiz köpükleri yenilediler. Kargo ücreti de almadılar. Artık sürekli kontrol ediyordum köpükleri. Kafa köpüğünün tekrar kırıldığını gördüm, çocuk kafayı sürekli vuruyor sanırım, bu sefer ürünü göndermek istemedim, sağolsunlar bana yine ücretsiz 2 kafa köpüğü yolladılar.
Ürün kadar servis de çok önemli. Yoksa ürün çöp olacaktı.
Oto koltuğunun 2. El alınmasına bu yüzden karşıyım, kaza yapıp yapmadığını tamir görüp görmediğini bilemeyiz asla. Ama alacaksanız da lütfen kılıflarını çıkarıp köpükleri kontrol etmeden almayın derim.
Ve de 2 dk yol bile olsa hatta dururken bile oto koltuğunu uygun şekilde kullanalım (kamu spotu)