• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek odası almak ya da almamak...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bu bebek odası üreticilerine da Allah insaf duygusu versin be!
Ben evlenirken o paraya yatak odası takımı alamadım 4-5 milyar istiyorlar küçücük yataklara dolaplara.
Neymiş efendim üstü süslüymüş.

Hayatım nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da isen, git İKEA'ya.
Sade sade bebek odaları var al. Pahalı değil...
Gir kırtasiyeye güzel çıkartmalar resimler var al.
Gel yapıştır bebeğinin dolabına.
Güzel bir tül al uygunundan. Bir de nevresim takımı.
Gelen giden de bir şeyler getirir kendini sıkma.
Allah büyüktür.

canım canımı sıkmıyorum sadece kararsızlıktan bir ara kafam iyice karışmıştı:oops: İkea'ya baktım, ne karyolasını ne de dolabını beğendim, çok adi geldi para verilecek mobilyalara benzemiyor bence. Early Learning Center'a gittim, orada satılan karyolalar gayet kaliteli ve fiyatları uygundu indirim de vardı...ama karyola da almadım...beşik aldım ilk 6-9 ay yatabilmesi için, sonrası da Allah kerim. elimde 2 kişilik koskoca yatak olacak zaten belki yatak etrafına uzun yastıklar yaptırırım bebeğin düşerse yumuşak yere düşsün diye, ya da bir korkuluk gibi bir şey yaptırırım olur biter...şimdilik düşüncem bu:anneadayı:

Bebek odasını ilk başlarda bende çok düşündüm hemen alayım diye. Benim de senin gibi bi odam var odada bir yatak, gardrop ve çalışma masası var. Odam boş değil. O odadaki eşyaları boşaltıp bebek odası yapmayı planladım ama sonra dedim ki bebiş emzirme dönemi boyunca yatak odasında benimle birlikte yatacak, odaya ihtiyacı olmicak. O zamana kadar da daha farklı tarzlarda mobilyalar çıkacak. Çok fazla kullanmayacağım bi oda için şimdiden masraf yapmaya gerek yok diye düşündüm. Bebeğimi tek başına bi odada yatırmaya başlayıncaya kadar bebek odası yapmicam. Muhtemelen 2 yaş civarı ayırcam odasını o zaman alıcam

Benim de ilk gebeligim ve 19 haftalik gebeyim. Maddi durumum yeterli olmasına ve oturdugum ev geniş olmasına rağmen, bebek odasını gereksiz buluyorum. Bi park yatak alıcam, ilk zamanlar yatak Odamızda uyur zaten. Eşyalarını koymak için dolabimizda boş yer de bulurum. Biraz büyüyünce yatağını yan odaya alırım, cok gerekli olursa eşyalarını koymak için güzel bi sifonyer ya da dolap alırım, olur biteeer :) hiç kendini sıkma bence bunun için. İlkokula başlayınca ona güzel bi genç odası alırım, çalışma masası falan, ders calismaya da özenir :) bence bebek odası gereksiz bişey.

dry5147 & savrukzeynep,
kızlar ben de gereksiz olduğunu düşündüm sonradan, almamaya karar verdim. biraz büyüsün ondan sonra alıcam. hele bi 3 yaşına gelsin sanırım o zamana kadar beklerim elimde dolap ta var yatak ta var işte bir şeyi eksik olmayacak çok şükür:KK51:

herkese düşünceleri için çok çok teşekkürler:anneadayı:

ben sadece çekmeceli mobilyalı beşiklerden alcam.. dolap alimiycam gerek de yok:)
beşli set var hepsi içinde.. kangura anakucagi bebek yatagi cantasi felan... oda iyi bakam fazlada masraf etmiycem bebek arabasini biraz büyüyünce almayı düşünüyorum..
alincak çok şey var.

Bende oğlumda takım aldım ikeadan evimiz küçüktü bide sağlamlaştırdık birsürü paramız gitti 5yıl sorunsuz kullandı 6aydan sonra odasında uyumaya başladı ve hala o düzen devam etmekte ama şöyle bi sıkıntı çıktı şimdi...dolabı küçük geliyor doğal olarak kıyafetler büyüdü,yatak zaten artık ufak geliyor .şimdiki aklım olsa bebek odasını bu şekilde yapmak yerine büyük dolap alırdım...buarada hala elimde mevcut takım konusuda var almak isteyen olursa vereceğim aldıgımın yarısına ,.,cünku hala sıfır gibi hiçbir sorunu yok

kızlar merhaba...
ben en son dediğim gibi bebek odası almadım...
elimdeki 5 kapılı dolabın 2-3 kapısını bebeğe ayırdım, çift kişilik yatak duruyor belki cibinlik yaptırırım baş kısmına biraz süslerim...
ahşap beşik aldım şuan odasında duruyor, doğum yapınca istersem bebeğe ayırdığım odada yatarım istersem de beşiği yatak odasına alır orda yatarım:))
son durum bu, bilgilendirmek istedim...
bir kaç süs eşyası ile ve güzel bir yatak örtüsü ile de odayı renklendirmeyi düşünüyorum...
onun dışında bebişlerimizin sadece bize ihtiyacı olacak:)
odanın boyasını da değiştirmedim, beyaz...açık pembe filan yaparsam pembe yatak örtüsü ile birbirini boğar gibi geldi değiştirmedim...

kızlar merhaba...
ben en son dediğim gibi bebek odası almadım...
elimdeki 5 kapılı dolabın 2-3 kapısını bebeğe ayırdım, çift kişilik yatak duruyor belki cibinlik yaptırırım baş kısmına biraz süslerim...
ahşap beşik aldım şuan odasında duruyor, doğum yapınca istersem bebeğe ayırdığım odada yatarım istersem de beşiği yatak odasına alır orda yatarım:))
son durum bu, bilgilendirmek istedim...
bir kaç süs eşyası ile ve güzel bir yatak örtüsü ile de odayı renklendirmeyi düşünüyorum...
onun dışında bebişlerimizin sadece bize ihtiyacı olacak:)
odanın boyasını da değiştirmedim, beyaz...açık pembe filan yaparsam pembe yatak örtüsü ile birbirini boğar gibi geldi değiştirmedim...
en güzelini yapmışsınız bnm evimde sizinki gibi misafir odam var yatak ve dolap onları atamayacağım için bebek ilk etapta yanımda olacak daha snrasını düşünmedim :):)

İlk hamilelik :) ilk bebek :) umarım bebegini sağlıkla kucağına alırsın.bence bebek odası bebek odası gibi olmalı cici bici.bir besik dahi alsan bahsettigin odanın ne odası oldugu belli olmayacak.bebek odası yapman daha mantıklı.dolabı besigi sifonyeri hepsi bebegine özel olsun.

İlk hamilelik :) ilk bebek :) umarım bebegini sağlıkla kucağına alırsın.bence bebek odası bebek odası gibi olmalı cici bici.bir besik dahi alsan bahsettigin odanın ne odası oldugu belli olmayacak.bebek odası yapman daha mantıklı.dolabı besigi sifonyeri hepsi bebegine özel olsun.

konu çoktan sonuçlandı:) teşekkür ederim hepimizinki sağlıkla doğar inşallah

Son düzenleme:
en güzelini yapmışsınız bnm evimde sizinki gibi misafir odam var yatak ve dolap onları atamayacağım için bebek ilk etapta yanımda olacak daha snrasını düşünmedim :):)

bence misafir yatak odasını gayet güzel sekilde çocuk odasına dönüştürebilirsin.
ben öyle yapıyorum...gayet te güzel oldu...artık çocuklara bile yatak alırken standart tek kişilik ölçülerde almıyorlar büyük alıyorlar o açıdan düşün hem...büyüyünce de rahat rahat yatar...oyuncaklarla, oda süsleriyle renklendirirsin...tavsiye ederim...boşu boşuna mevcut eşyaları atıp bebek mobilyası almak mantıklı değilmiş gerçekten...

bence misafir yatak odasını gayet güzel sekilde çocuk odasına dönüştürebilirsin.
ben öyle yapıyorum...gayet te güzel oldu...artık çocuklara bile yatak alırken standart tek kişilik ölçülerde almıyorlar büyük alıyorlar o açıdan düşün hem...büyüyünce de rahat rahat yatar...oyuncaklarla, oda süsleriyle renklendirirsin...tavsiye ederim...boşu boşuna mevcut eşyaları atıp bebek mobilyası almak mantıklı değilmiş gerçekten...
fikirleriniz için teşekkür ederim hepsini değerlendireceğim inş. :)

Back
X