• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek odası almak ya da almamak...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İlk zamanlar bebek hep sizinle kalacak zaten benim çoğu arkadaşımın maddi durumu iyi evleri kendilerinin ve musait o halde dahi oda yapmadılar,oda yapan bir arkadaşımın 2yaşında bir çocuğu var ve yeni yeni odasında yatırmaya başladı ve oda yaptığına pişman, bu durum bence bebekten bebeğe değişiklik gösterir 2yaşına kadar emerse yatak odasına bir büyük beşik veya park yatak tamam, içinizde kalmasın bebek odası yapmazsanız bile çocuk odası-genç odası tarzında hazırlarsınız yıllarca kullanır hatta kendi de seçim yapar şimdiki çocuklar çok bilmiş, açıkçası kirada olmanız ve mevcut eşyalarınızı dağıtmanız ve extra bütçenin vereceği yük, bebek odası yapamadım üzüntüsünden fazla olmayacaksa yapmayın derim, bu benim nacizane fikrim, bizim de ilk bebeğimiz,kendi evimiz cocuk odamız da müsait,oda takımını kendi ailem alacak olmasına rağmen pek oda yapmayı düşünmüyorum bi arkadaşım oda yaptı kızına 3yıl önce ve hiç odasında büyüyen beşiğinde yatmadı, park yatakta yattı bizim rahatımıza geldi dedi ve bana bu oda takımına masraf etme alacaksan da benimkini vereyim dedi, o ev taşıyacak ve kızına çocuk odası alacakmış, ben şimdilik kaliteli zarif bir park yatak almayı düşünüyorum sadece inşallah 3,4yaşına kadar en az yatabileceği, önce yatak odamda sonra kendi odasında durabilecek biraz büyük ebatlarda, çok yazdımmm ama bunlar benim fikirlerim
Ayni fikirdeyiz canim

Bende sizinle tamammen ayni durumdayım ama benim odamda sadece gardrop var, dediginiz gibi baza yok. Bende sadece bi besik almayi düşünüyorum. Acikcasi bebek odasi takimi alma taraftati degilim, birkac seneye zaten cocuk odasi yapmayi dusundum ben.

ben daha mı erken başladım ki :) bende senin gibi çok kararsızım şuan kirada oturuyorum boş bi odam var. kısmetse eğer bebek kendi alacağımız evde doğacak ve anca 2 odalı bi ev alabileceğiz. Bu durumda oturma odasını iptal edeceğim. ben 1. yaşına yakın bi oda takımı almayı ( şimdilik) uygun görüyorum. koltuklardan birini yine bebeğimin odasında bi süre kullanıcam. oyunparklı beşikler var muhakkak biliyosundur. onlardan alıcam daha sonrada kullanırız diye düşündüm. yatak odası içinde bi beşik istiyorum bunu kendim yaptırıcam sanırım anne yanı beşik :)

tabii ben bu kadar erken başlamışken bebeğimin doğumuna kadar kaç kez daha karar değişir bilemiyorum :)

bakalım sen neler yapacaksın

er ya da geç o oda dağıtılacak sonuçta
olmadı sadece beşik alın. 2-3 sene o şekilde idare edin sonra oda yaparsınız.
ikeada bebek takımları uygun 3-4 bin değil 1-2 bin belki tutar.oda yapayım derseniz de
evet canim eger oda almazsam bir karyola ve besik almayi dusunuyorum. hatta odada cift kisilik yatak olacagi icin karyolaya bile gerek kalmayacak belki de...ikea'dan hensvik modellerinden bebek odasi yapanlar var, fakat dolabin 2-3 sene sonra yetersiz oldugunu ve kucuk geldigini soyluyorlar. ikea'ya bakacagim. genis bir dolapla kombin yapabilecegim bir seyler bulabilirsem alabilirim. cok tesekkurler:)

Canim benim bebegimin odasi var icinde de 3 kapili bir dolap... oda hazirlamayi dusunmuyorum.. zaten 1,5 2 yasina kadar bizle yatacak.. zamani geldiginde onun istegine ve ihtiyaclarina gore alirim sonucta 2 yasindaki cocukla yeni doganin ihtiyaclari bir olmuyor.. kredi vs bizim de var ama istersek su anda yapabiliriz fakat benim icin musriflik gibi geliyoer topu topu kac kere kullanilacak ki o oda 1,5 yasina kadar... ben o parayi baska ihtiyaclarinda kullanirim atiyorum bebek arabasi alunacaksa ya da park yatak kendimi kasmadan istedigimi alirim diye dusunuyorum
iste ben de en basindan beri hem kullanmayabilir diye hem de bosu bosuna masraf etmeyeyim diye bebek odasi takimi almamayi dusunmustum. yegenim de odasinda hic yatmadi, hala da yatmiyor. yatmadigi yatagin degismesi lazim yatsa bile, cunku artik boyu sigmiyor:)

İlk zamanlar bebek hep sizinle kalacak zaten benim çoğu arkadaşımın maddi durumu iyi evleri kendilerinin ve musait o halde dahi oda yapmadılar,oda yapan bir arkadaşımın 2yaşında bir çocuğu var ve yeni yeni odasında yatırmaya başladı ve oda yaptığına pişman, bu durum bence bebekten bebeğe değişiklik gösterir 2yaşına kadar emerse yatak odasına bir büyük beşik veya park yatak tamam, içinizde kalmasın bebek odası yapmazsanız bile çocuk odası-genç odası tarzında hazırlarsınız yıllarca kullanır hatta kendi de seçim yapar şimdiki çocuklar çok bilmiş, açıkçası kirada olmanız ve mevcut eşyalarınızı dağıtmanız ve extra bütçenin vereceği yük, bebek odası yapamadım üzüntüsünden fazla olmayacaksa yapmayın derim, bu benim nacizane fikrim, bizim de ilk bebeğimiz,kendi evimiz cocuk odamız da müsait,oda takımını kendi ailem alacak olmasına rağmen pek oda yapmayı düşünmüyorum bi arkadaşım oda yaptı kızına 3yıl önce ve hiç odasında büyüyen beşiğinde yatmadı, park yatakta yattı bizim rahatımıza geldi dedi ve bana bu oda takımına masraf etme alacaksan da benimkini vereyim dedi, o ev taşıyacak ve kızına çocuk odası alacakmış, ben şimdilik kaliteli zarif bir park yatak almayı düşünüyorum sadece inşallah 3,4yaşına kadar en az yatabileceği, önce yatak odamda sonra kendi odasında durabilecek biraz büyük ebatlarda, çok yazdımmm ama bunlar benim fikirlerim

Bende sizinle tamammen ayni durumdayım ama benim odamda sadece gardrop var, dediginiz gibi baza yok. Bende sadece bi besik almayi düşünüyorum. Acikcasi bebek odasi takimi alma taraftati degilim, birkac seneye zaten cocuk odasi yapmayi dusundum ben.

Laedrii ve pembebasliklikiz:
dogru diyorsunuz biraz buyuyunce cocuk/genc odasi almak sanki daha mantikli olacak. benim de etrafimda senin arkadaslarinin yasadigi gibi durumlar yasayanlar oldu o yuzden cok git gel yasiyorum mantikli bir karar vermek icin:) cok tesekkurler fikirleriniz icin:)

ben daha mı erken başladım ki :) bende senin gibi çok kararsızım şuan kirada oturuyorum boş bi odam var. kısmetse eğer bebek kendi alacağımız evde doğacak ve anca 2 odalı bi ev alabileceğiz. Bu durumda oturma odasını iptal edeceğim. ben 1. yaşına yakın bi oda takımı almayı ( şimdilik) uygun görüyorum. koltuklardan birini yine bebeğimin odasında bi süre kullanıcam. oyunparklı beşikler var muhakkak biliyosundur. onlardan alıcam daha sonrada kullanırız diye düşündüm. yatak odası içinde bi beşik istiyorum bunu kendim yaptırıcam sanırım anne yanı beşik :)

tabii ben bu kadar erken başlamışken bebeğimin doğumuna kadar kaç kez daha karar değişir bilemiyorum :)
bakalım sen neler yapacaksın

canim benim icime park yatak sinmiyor. alirsam onun yerine karyola alirim sanirim ama yine de kesin bisey demiyim hersey hala planlama, dusunme, butceleme asamasinda:) kendi evin olacaksa simdi olmasa bile cocuk 3-4 yasina gelince ayri oda gerekecek, o zaman da yapabilirsin odayi simdi de...

kizlar fikirleri icin herkese cok tesekkur ederim benim icin onemliydi:KK19::KK200::KK23:
simdilik bebek odasi fikrini en basinda oldugu gibi bir kenara birakiyorum. ikea'ya bakacagim, eger 2-3 sene sonra yine ikea'dan alinabilecek bir yatakla kombinleyebilecegim tarzda bir seyler bulabilirsem ve uygun fiyatlara gelirse alabilirim. hosuma gitmezse ya da kafama yatmazsa en basta besik alacagim. sonra karyola mi park yatak mi kismini da dusunecegim yine:anneadayı:

neyse en azindan bu karara varabildim hahaha:-)

hemen hemen aynı dönemde doğum yapacağız açıkçası oda almayı düşünmüyorum park yatakla yanımda dursun (snra yatağıyla kendi odasına alacağım) evimde boş dolabımda vardı onuda süsleyip oğluşuma tahsis etmeyi düşünüyorum 3 yaşına kadar yatar park yatakta snra güzel bir oda alabilirim ama ilk etapta düşünmüyorum elalem ne derse desin ilk çocuğum iki tarafında ilk torunu ama bn istemiyorum :):)

eeeee başka kimseden fıkır yok mu haydi kızlarrr :anneadayı:
canım bebeğin illa ona uygun odası olsun fikrine katılmıyorum 40 günlük bebenin a" ay odamda yetişkin odası gibi " dicek hali yok. Şuan maddi olarak elini sıkıştırmak istemiyorsan 1-2 yaşına kadar böyle idare edebilirsin bence. Ama hiç olmazsa bir tane beşik al o odaya bebekle aynı yatakta yatma. Sonra çilesini eziyetini sen çekersin. Hem o o dadaki gardolabın kulplaeını değişitebilirsin kapaklarına bebeklere uygun bir kaç sticker yapıştırırsın. Biraz süsleme yaparsın gayette bebek odasına benzer. Yani şartlar el vermiyorsa zorlama kendini bir arkadaşım sadece yatak odasına koymak içim bir beşik almıştı bebek 1yaşındayken falan yaptılar odasını.

:KK57:
hemen hemen aynı dönemde doğum yapacağız açıkçası oda almayı düşünmüyorum park yatakla yanımda dursun (snra yatağıyla kendi odasına alacağım) evimde boş dolabımda vardı onuda süsleyip oğluşuma tahsis etmeyi düşünüyorum 3 yaşına kadar yatar park yatakta snra güzel bir oda alabilirim ama ilk etapta düşünmüyorum elalem ne derse desin ilk çocuğum iki tarafında ilk torunu ama bn istemiyorum :):)
3 yaşına kadar park yatakta yanında mı yatıracaksın

:KK57:
3 yaşına kadar park yatakta yanında mı yatıracaksın
ilk doğduğunda evet yazın odasına alacağım kışın yanıma evimiz dublex odalarımız çok büyük ve ısıtamıyorum odaları gerçekten çatı katı bide o yüzden kışın ayıramam çocuğu bizimle uyur yazın ayıracağım he normal 3+1 eve çıkarsam park yatağı ile başka odada dursun ama imkanlarım şu an böyle maalesef

ben de ilp etapta beşikte yanımda dursun diyorum, aslında beşiği gunduz oturma odasında gece yatak odasında kullanabılırız (bıraz getır gotur olucak ama olucak artık) cunku 2-3 saatte bır emzır altını al derken kışın beşik sıcak odada dursa daha ıyı olur (kısın oturma odasına soba kurmayı düşünüyorum kombı yeterlı gelmıyo). elalemin laflarına pek alınmamak lazım, ha neden oda yapmadın derlerse uzulur muyum belkı bozulurum ama sonra bosver der gecerım. cok ıstesem her sekılde yaparım ben de çocuğumun odasını ama yok yere para harcamak yerıne o parayı kendıme ayırıp bıraz elımı bollaştırmayı tercıh edıyorum suan ıcın. cok sukur bır seyı eksık olmayacak sıcak yuvada büyüyecek, en onemlısı bu...ben de senın gıbı düşünüyorum...

canım bebeğin illa ona uygun odası olsun fikrine katılmıyorum 40 günlük bebenin a" ay odamda yetişkin odası gibi " dicek hali yok. Şuan maddi olarak elini sıkıştırmak istemiyorsan 1-2 yaşına kadar böyle idare edebilirsin bence. Ama hiç olmazsa bir tane beşik al o odaya bebekle aynı yatakta yatma. Sonra çilesini eziyetini sen çekersin. Hem o o dadaki gardolabın kulplaeını değişitebilirsin kapaklarına bebeklere uygun bir kaç sticker yapıştırırsın. Biraz süsleme yaparsın gayette bebek odasına benzer. Yani şartlar el vermiyorsa zorlama kendini bir arkadaşım sadece yatak odasına koymak içim bir beşik almıştı bebek 1yaşındayken falan yaptılar odasını.

bebek tabıı kı odasına yetıskın odası demeyecek canım da ben oyle dusunur kafama takar mıyım dıye hayıflanmıştım :) suan ıcın 2-3 yasına kadar en son karar verdıgım sekılde yapmaya karar verdım. belkı de çocuk cıft kısılık yatağa cok alışacak 3 yasına kadar, sonrasında da cıft kısılık kucuk boyutlardaki yataklardan alırım. çocuk odasına oyle buyuk yatak alanlar da var, tek çocuksa yanına kardeş gelmeyecekse...beşik tabii ki alıcam canım ama ara sıra oda degısıklıgı yaparız her ıhtımalı düşünüyorum. zaten besıksız olmaz kı yenı dogmus cocugu palazlanana kadar yatıracak/koruyacak yer lazım...

ilk doğduğunda evet yazın odasına alacağım kışın yanıma evimiz dublex odalarımız çok büyük ve ısıtamıyorum odaları gerçekten çatı katı bide o yüzden kışın ayıramam çocuğu bizimle uyur yazın ayıracağım he normal 3+1 eve çıkarsam park yatağı ile başka odada dursun ama imkanlarım şu an böyle maalesef
Benim evde dublex ve yatak odasi ust katta cocuk odasi alt katta bata bende cok sıkınti yapmistim bunu. Benim bebegim eylulde dogacak 6 ay bizim odadaki besikte yatacak zaten 6 ay sonra da havalar daha isinmis olur odasina gecirecegim 6 aydan sonra. Isinma buyuk problem ama bir sekilde caresine bakacagim cunku tekrar ayni odaya almayacagim. Bazilari bu dusunceme karsi cikiyorlar ama ben daha uzun surenin cocuk icin iyi olmadigini dusunuyorum.

Benim evde dublex ve yatak odasi ust katta cocuk odasi alt katta bata bende cok sıkınti yapmistim bunu. Benim bebegim eylulde dogacak 6 ay bizim odadaki besikte yatacak zaten 6 ay sonra da havalar daha isinmis olur odasina gecirecegim 6 aydan sonra. Isinma buyuk problem ama bir sekilde caresine bakacagim cunku tekrar ayni odaya almayacagim. Bazilari bu dusunceme karsi cikiyorlar ama ben daha uzun surenin cocuk icin iyi olmadigini dusunuyorum.
aynı durumdayız bnm alt katta banyom vs olmadığı için herşeyi yukarı yaptım bebek 3. yaşına gelmeden küçük eve geçmeye planlıyoruz inşallah yoksa bnde yanımda yatırma taraftarı değilim çok

Vallahi şunu söyleyebilirm bebeği nereye koyarsan orda yatar, uyur. Dolap şu bu hiç ilgilendirmez kendisini ahhhh annem bana bir oda bile yapmamış demez en azından:)
Kızım 1buçuk yaşında benim de 2 kapılı bir dolabım vardı onu kullanıyorum, diğer oda dabir çekyat vardı oraya sadece bir karyola aldım. Çekyat çok işime yaradı ilk zamanlar orda yattım, sonraki dönemlerde emzirmek için çok kullandım.
2. Kızım geliyor nasipse, şimdi ona da bir karyola aldık ve çekyatım vazgeçilmezim hala aynı odada:) aynı dolabın diğer yarısını da bu kızıma kullanacağım.
Büyüsünler zaten yatakları mecburen değişecek, e birde kendi dolapları olsun isteyecekler, çalışma masası sandalye vs. ilerde yapılır rahat ederler. Eğer ki bebek odası yaparsan 3-5 sene sonra onlarda elinde patlayacak benden söylemesi. Hazır dolabını yatağını kullan derim, çok istersen bir karyola al için rahat etsin ama koca dolap varken bir daha dolaba gerek yok inan. Sadece görüntü sırf millet ne der diye.
Bana gelenler kızının odasına bakim diyordu yokki odası sadece karyolası var diyordum.
İlk zamanlar çok kafalar karışıyor ama doğunca amannnn ne gerek varmış bu kadar kafa patlatmaya diyorsun.
Kararını bildir..

Vallahi şunu söyleyebilirm bebeği nereye koyarsan orda yatar, uyur. Dolap şu bu hiç ilgilendirmez kendisini ahhhh annem bana bir oda bile yapmamış demez en azından:)
Kızım 1buçuk yaşında benim de 2 kapılı bir dolabım vardı onu kullanıyorum, diğer oda dabir çekyat vardı oraya sadece bir karyola aldım. Çekyat çok işime yaradı ilk zamanlar orda yattım, sonraki dönemlerde emzirmek için çok kullandım.
2. Kızım geliyor nasipse, şimdi ona da bir karyola aldık ve çekyatım vazgeçilmezim hala aynı odada:) aynı dolabın diğer yarısını da bu kızıma kullanacağım.
Büyüsünler zaten yatakları mecburen değişecek, e birde kendi dolapları olsun isteyecekler, çalışma masası sandalye vs. ilerde yapılır rahat ederler. Eğer ki bebek odası yaparsan 3-5 sene sonra onlarda elinde patlayacak benden söylemesi. Hazır dolabını yatağını kullan derim, çok istersen bir karyola al için rahat etsin ama koca dolap varken bir daha dolaba gerek yok inan. Sadece görüntü sırf millet ne der diye.
Bana gelenler kızının odasına bakim diyordu yokki odası sadece karyolası var diyordum.
İlk zamanlar çok kafalar karışıyor ama doğunca amannnn ne gerek varmış bu kadar kafa patlatmaya diyorsun.
Kararını bildir..

canım evet elimdekileri değerlendirmeyi düşünüyorum şuan. doğru söylüyorsun...şimdilik beşik alayım ve hazırlık olarak ta elimdeki eşyaların bulunduğu odayı boyatıp kızıma göre süsleyeyim. süsleyip kız odasına çevireyim...odaya bir de halı lazım, onun için de yine cicili biçili bir halı aldım mı tamam...bir de yatağa cibinlik yaptırırsam oda daha güzel daha süslü olacak sanırım...
odayı süslediğimde her şey bittiğinde foto ekleyeceğim herkesin görmesi için (ki bu önümüzdeki 4 ay içinde olacak maalesef, yavas yavaş yaparım bekleticem sizi :anneadayı: )
biraz buyudugunde degısıklık ıstedıgınde ne ısterse alırız...

not: annem bebek odası konusunda cok ısrar edıyor, kendısı zorla alırsa onu da paylaşırım:) ama aldırmamaya calısacagım...

• Beğen
Reactions: ZOE

canım hele bı dogsun buyusun de odayı ayırabilecek duruma geldıgı zaman bebek telsızı alırsın (kameralı ya da kemarasız hangısı ıcıne sınerse) odayı ayırırsın...ısınma buyuk sorun, ben de sıcak odada barındırıcam cocugu artık...

Canım aynı dertle uğraşıyoruz :) benimde çocuk odamda misafirler için tekli yataklar vardı eşimle benim yataklarımız gardrop düşündüm düşündüm en sonunda bebek odasına karar verdim sonra birinin evinde oda görürüm imrenirim pişman olurum die ve yatağı filan başkasına verdim oda boş kaldı ama içindeki eşyalarım hep ortada kaldı şimdi hazırlık için bebeğe alınanlar açıkta kaldı oda alacağız ama bi türlü alamadık bebek gelmeden önce inşallah alırız senin kararın eğer senin huyunda benim gibi değilse gerek yok derim 3yaşa kadar ama benim huyum pis birinde görüyüm hoşuma gitsin ertesi gün istemeye başlarım oyuzden otur düşün :)))

Canım aynı dertle uğraşıyoruz :) benimde çocuk odamda misafirler için tekli yataklar vardı eşimle benim yataklarımız gardrop düşündüm düşündüm en sonunda bebek odasına karar verdim sonra birinin evinde oda görürüm imrenirim pişman olurum die ve yatağı filan başkasına verdim oda boş kaldı ama içindeki eşyalarım hep ortada kaldı şimdi hazırlık için bebeğe alınanlar açıkta kaldı oda alacağız ama bi türlü alamadık bebek gelmeden önce inşallah alırız senin kararın eğer senin huyunda benim gibi değilse gerek yok derim 3yaşa kadar ama benim huyum pis birinde görüyüm hoşuma gitsin ertesi gün istemeye başlarım oyuzden otur düşün :)))

canim evet benzer durumlari yasamisiz:) ben oda almamaya karar verdim. ahsao bir besik aldim, onu da kisin sicak odaya koyucam. belki bir de karyola alirim, ama henuz karar vermedim dusunuyorum karyola icin:)
insallah begendigin bir odayi alirsin en kisa zamanda:)

Bu bebek odası üreticilerine da Allah insaf duygusu versin be!
Ben evlenirken o paraya yatak odası takımı alamadım 4-5 milyar istiyorlar küçücük yataklara dolaplara.
Neymiş efendim üstü süslüymüş.

Hayatım nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da isen, git İKEA'ya.
Sade sade bebek odaları var al. Pahalı değil...
Gir kırtasiyeye güzel çıkartmalar resimler var al.
Gel yapıştır bebeğinin dolabına.
Güzel bir tül al uygunundan. Bir de nevresim takımı.
Gelen giden de bir şeyler getirir kendini sıkma.
Allah büyüktür.

Bebek odasını ilk başlarda bende çok düşündüm hemen alayım diye. Benim de senin gibi bi odam var odada bir yatak, gardrop ve çalışma masası var. Odam boş değil. O odadaki eşyaları boşaltıp bebek odası yapmayı planladım ama sonra dedim ki bebiş emzirme dönemi boyunca yatak odasında benimle birlikte yatacak, odaya ihtiyacı olmicak. O zamana kadar da daha farklı tarzlarda mobilyalar çıkacak. Çok fazla kullanmayacağım bi oda için şimdiden masraf yapmaya gerek yok diye düşündüm. Bebeğimi tek başına bi odada yatırmaya başlayıncaya kadar bebek odası yapmicam. Muhtemelen 2 yaş civarı ayırcam odasını o zaman alıcam

Benim de ilk gebeligim ve 19 haftalik gebeyim. Maddi durumum yeterli olmasına ve oturdugum ev geniş olmasına rağmen, bebek odasını gereksiz buluyorum. Bi park yatak alıcam, ilk zamanlar yatak Odamızda uyur zaten. Eşyalarını koymak için dolabimizda boş yer de bulurum. Biraz büyüyünce yatağını yan odaya alırım, cok gerekli olursa eşyalarını koymak için güzel bi sifonyer ya da dolap alırım, olur biteeer :) hiç kendini sıkma bence bunun için. İlkokula başlayınca ona güzel bi genç odası alırım, çalışma masası falan, ders calismaya da özenir :) bence bebek odası gereksiz bişey.

Back
X