- Konu Sahibi UyuyanGuzel
-
Ayni fikirdeyiz canimİlk zamanlar bebek hep sizinle kalacak zaten benim çoğu arkadaşımın maddi durumu iyi evleri kendilerinin ve musait o halde dahi oda yapmadılar,oda yapan bir arkadaşımın 2yaşında bir çocuğu var ve yeni yeni odasında yatırmaya başladı ve oda yaptığına pişman, bu durum bence bebekten bebeğe değişiklik gösterir 2yaşına kadar emerse yatak odasına bir büyük beşik veya park yatak tamam, içinizde kalmasın bebek odası yapmazsanız bile çocuk odası-genç odası tarzında hazırlarsınız yıllarca kullanır hatta kendi de seçim yapar şimdiki çocuklar çok bilmiş, açıkçası kirada olmanız ve mevcut eşyalarınızı dağıtmanız ve extra bütçenin vereceği yük, bebek odası yapamadım üzüntüsünden fazla olmayacaksa yapmayın derim, bu benim nacizane fikrim, bizim de ilk bebeğimiz,kendi evimiz cocuk odamız da müsait,oda takımını kendi ailem alacak olmasına rağmen pek oda yapmayı düşünmüyorum bi arkadaşım oda yaptı kızına 3yıl önce ve hiç odasında büyüyen beşiğinde yatmadı, park yatakta yattı bizim rahatımıza geldi dedi ve bana bu oda takımına masraf etme alacaksan da benimkini vereyim dedi, o ev taşıyacak ve kızına çocuk odası alacakmış, ben şimdilik kaliteli zarif bir park yatak almayı düşünüyorum sadece inşallah 3,4yaşına kadar en az yatabileceği, önce yatak odamda sonra kendi odasında durabilecek biraz büyük ebatlarda, çok yazdımmm ama bunlar benim fikirlerim
evet canim eger oda almazsam bir karyola ve besik almayi dusunuyorum. hatta odada cift kisilik yatak olacagi icin karyolaya bile gerek kalmayacak belki de...ikea'dan hensvik modellerinden bebek odasi yapanlar var, fakat dolabin 2-3 sene sonra yetersiz oldugunu ve kucuk geldigini soyluyorlar. ikea'ya bakacagim. genis bir dolapla kombin yapabilecegim bir seyler bulabilirsem alabilirim. cok tesekkurler:)er ya da geç o oda dağıtılacak sonuçta
olmadı sadece beşik alın. 2-3 sene o şekilde idare edin sonra oda yaparsınız.
ikeada bebek takımları uygun 3-4 bin değil 1-2 bin belki tutar.oda yapayım derseniz de
iste ben de en basindan beri hem kullanmayabilir diye hem de bosu bosuna masraf etmeyeyim diye bebek odasi takimi almamayi dusunmustum. yegenim de odasinda hic yatmadi, hala da yatmiyor. yatmadigi yatagin degismesi lazim yatsa bile, cunku artik boyu sigmiyor:)Canim benim bebegimin odasi var icinde de 3 kapili bir dolap... oda hazirlamayi dusunmuyorum.. zaten 1,5 2 yasina kadar bizle yatacak.. zamani geldiginde onun istegine ve ihtiyaclarina gore alirim sonucta 2 yasindaki cocukla yeni doganin ihtiyaclari bir olmuyor.. kredi vs bizim de var ama istersek su anda yapabiliriz fakat benim icin musriflik gibi geliyoer topu topu kac kere kullanilacak ki o oda 1,5 yasina kadar... ben o parayi baska ihtiyaclarinda kullanirim atiyorum bebek arabasi alunacaksa ya da park yatak kendimi kasmadan istedigimi alirim diye dusunuyorum
İlk zamanlar bebek hep sizinle kalacak zaten benim çoğu arkadaşımın maddi durumu iyi evleri kendilerinin ve musait o halde dahi oda yapmadılar,oda yapan bir arkadaşımın 2yaşında bir çocuğu var ve yeni yeni odasında yatırmaya başladı ve oda yaptığına pişman, bu durum bence bebekten bebeğe değişiklik gösterir 2yaşına kadar emerse yatak odasına bir büyük beşik veya park yatak tamam, içinizde kalmasın bebek odası yapmazsanız bile çocuk odası-genç odası tarzında hazırlarsınız yıllarca kullanır hatta kendi de seçim yapar şimdiki çocuklar çok bilmiş, açıkçası kirada olmanız ve mevcut eşyalarınızı dağıtmanız ve extra bütçenin vereceği yük, bebek odası yapamadım üzüntüsünden fazla olmayacaksa yapmayın derim, bu benim nacizane fikrim, bizim de ilk bebeğimiz,kendi evimiz cocuk odamız da müsait,oda takımını kendi ailem alacak olmasına rağmen pek oda yapmayı düşünmüyorum bi arkadaşım oda yaptı kızına 3yıl önce ve hiç odasında büyüyen beşiğinde yatmadı, park yatakta yattı bizim rahatımıza geldi dedi ve bana bu oda takımına masraf etme alacaksan da benimkini vereyim dedi, o ev taşıyacak ve kızına çocuk odası alacakmış, ben şimdilik kaliteli zarif bir park yatak almayı düşünüyorum sadece inşallah 3,4yaşına kadar en az yatabileceği, önce yatak odamda sonra kendi odasında durabilecek biraz büyük ebatlarda, çok yazdımmm ama bunlar benim fikirlerim
Bende sizinle tamammen ayni durumdayım ama benim odamda sadece gardrop var, dediginiz gibi baza yok. Bende sadece bi besik almayi düşünüyorum. Acikcasi bebek odasi takimi alma taraftati degilim, birkac seneye zaten cocuk odasi yapmayi dusundum ben.
ben daha mı erken başladım ki :) bende senin gibi çok kararsızım şuan kirada oturuyorum boş bi odam var. kısmetse eğer bebek kendi alacağımız evde doğacak ve anca 2 odalı bi ev alabileceğiz. Bu durumda oturma odasını iptal edeceğim. ben 1. yaşına yakın bi oda takımı almayı ( şimdilik) uygun görüyorum. koltuklardan birini yine bebeğimin odasında bi süre kullanıcam. oyunparklı beşikler var muhakkak biliyosundur. onlardan alıcam daha sonrada kullanırız diye düşündüm. yatak odası içinde bi beşik istiyorum bunu kendim yaptırıcam sanırım anne yanı beşik :)
tabii ben bu kadar erken başlamışken bebeğimin doğumuna kadar kaç kez daha karar değişir bilemiyorum :)
bakalım sen neler yapacaksın
canım bebeğin illa ona uygun odası olsun fikrine katılmıyorum 40 günlük bebenin a" ay odamda yetişkin odası gibi " dicek hali yok. Şuan maddi olarak elini sıkıştırmak istemiyorsan 1-2 yaşına kadar böyle idare edebilirsin bence. Ama hiç olmazsa bir tane beşik al o odaya bebekle aynı yatakta yatma. Sonra çilesini eziyetini sen çekersin. Hem o o dadaki gardolabın kulplaeını değişitebilirsin kapaklarına bebeklere uygun bir kaç sticker yapıştırırsın. Biraz süsleme yaparsın gayette bebek odasına benzer. Yani şartlar el vermiyorsa zorlama kendini bir arkadaşım sadece yatak odasına koymak içim bir beşik almıştı bebek 1yaşındayken falan yaptılar odasını.eeeee başka kimseden fıkır yok mu haydi kızlarrr
3 yaşına kadar park yatakta yanında mı yatıracaksınhemen hemen aynı dönemde doğum yapacağız açıkçası oda almayı düşünmüyorum park yatakla yanımda dursun (snra yatağıyla kendi odasına alacağım) evimde boş dolabımda vardı onuda süsleyip oğluşuma tahsis etmeyi düşünüyorum 3 yaşına kadar yatar park yatakta snra güzel bir oda alabilirim ama ilk etapta düşünmüyorum elalem ne derse desin ilk çocuğum iki tarafında ilk torunu ama bn istemiyorum :):)
ilk doğduğunda evet yazın odasına alacağım kışın yanıma evimiz dublex odalarımız çok büyük ve ısıtamıyorum odaları gerçekten çatı katı bide o yüzden kışın ayıramam çocuğu bizimle uyur yazın ayıracağım he normal 3+1 eve çıkarsam park yatağı ile başka odada dursun ama imkanlarım şu an böyle maalesef
3 yaşına kadar park yatakta yanında mı yatıracaksın
ben de ilp etapta beşikte yanımda dursun diyorum, aslında beşiği gunduz oturma odasında gece yatak odasında kullanabılırız (bıraz getır gotur olucak ama olucak artık) cunku 2-3 saatte bır emzır altını al derken kışın beşik sıcak odada dursa daha ıyı olur (kısın oturma odasına soba kurmayı düşünüyorum kombı yeterlı gelmıyo). elalemin laflarına pek alınmamak lazım, ha neden oda yapmadın derlerse uzulur muyum belkı bozulurum ama sonra bosver der gecerım. cok ıstesem her sekılde yaparım ben de çocuğumun odasını ama yok yere para harcamak yerıne o parayı kendıme ayırıp bıraz elımı bollaştırmayı tercıh edıyorum suan ıcın. cok sukur bır seyı eksık olmayacak sıcak yuvada büyüyecek, en onemlısı bu...ben de senın gıbı düşünüyorum...hemen hemen aynı dönemde doğum yapacağız açıkçası oda almayı düşünmüyorum park yatakla yanımda dursun (snra yatağıyla kendi odasına alacağım) evimde boş dolabımda vardı onuda süsleyip oğluşuma tahsis etmeyi düşünüyorum 3 yaşına kadar yatar park yatakta snra güzel bir oda alabilirim ama ilk etapta düşünmüyorum elalem ne derse desin ilk çocuğum iki tarafında ilk torunu ama bn istemiyorum :):)
canım bebeğin illa ona uygun odası olsun fikrine katılmıyorum 40 günlük bebenin a" ay odamda yetişkin odası gibi " dicek hali yok. Şuan maddi olarak elini sıkıştırmak istemiyorsan 1-2 yaşına kadar böyle idare edebilirsin bence. Ama hiç olmazsa bir tane beşik al o odaya bebekle aynı yatakta yatma. Sonra çilesini eziyetini sen çekersin. Hem o o dadaki gardolabın kulplaeını değişitebilirsin kapaklarına bebeklere uygun bir kaç sticker yapıştırırsın. Biraz süsleme yaparsın gayette bebek odasına benzer. Yani şartlar el vermiyorsa zorlama kendini bir arkadaşım sadece yatak odasına koymak içim bir beşik almıştı bebek 1yaşındayken falan yaptılar odasını.
Benim evde dublex ve yatak odasi ust katta cocuk odasi alt katta bata bende cok sıkınti yapmistim bunu. Benim bebegim eylulde dogacak 6 ay bizim odadaki besikte yatacak zaten 6 ay sonra da havalar daha isinmis olur odasina gecirecegim 6 aydan sonra. Isinma buyuk problem ama bir sekilde caresine bakacagim cunku tekrar ayni odaya almayacagim. Bazilari bu dusunceme karsi cikiyorlar ama ben daha uzun surenin cocuk icin iyi olmadigini dusunuyorum.ilk doğduğunda evet yazın odasına alacağım kışın yanıma evimiz dublex odalarımız çok büyük ve ısıtamıyorum odaları gerçekten çatı katı bide o yüzden kışın ayıramam çocuğu bizimle uyur yazın ayıracağım he normal 3+1 eve çıkarsam park yatağı ile başka odada dursun ama imkanlarım şu an böyle maalesef
aynı durumdayız bnm alt katta banyom vs olmadığı için herşeyi yukarı yaptım bebek 3. yaşına gelmeden küçük eve geçmeye planlıyoruz inşallah yoksa bnde yanımda yatırma taraftarı değilim çokBenim evde dublex ve yatak odasi ust katta cocuk odasi alt katta bata bende cok sıkınti yapmistim bunu. Benim bebegim eylulde dogacak 6 ay bizim odadaki besikte yatacak zaten 6 ay sonra da havalar daha isinmis olur odasina gecirecegim 6 aydan sonra. Isinma buyuk problem ama bir sekilde caresine bakacagim cunku tekrar ayni odaya almayacagim. Bazilari bu dusunceme karsi cikiyorlar ama ben daha uzun surenin cocuk icin iyi olmadigini dusunuyorum.
Vallahi şunu söyleyebilirm bebeği nereye koyarsan orda yatar, uyur. Dolap şu bu hiç ilgilendirmez kendisini ahhhh annem bana bir oda bile yapmamış demez en azından:)
Kızım 1buçuk yaşında benim de 2 kapılı bir dolabım vardı onu kullanıyorum, diğer oda dabir çekyat vardı oraya sadece bir karyola aldım. Çekyat çok işime yaradı ilk zamanlar orda yattım, sonraki dönemlerde emzirmek için çok kullandım.
2. Kızım geliyor nasipse, şimdi ona da bir karyola aldık ve çekyatım vazgeçilmezim hala aynı odada:) aynı dolabın diğer yarısını da bu kızıma kullanacağım.
Büyüsünler zaten yatakları mecburen değişecek, e birde kendi dolapları olsun isteyecekler, çalışma masası sandalye vs. ilerde yapılır rahat ederler. Eğer ki bebek odası yaparsan 3-5 sene sonra onlarda elinde patlayacak benden söylemesi. Hazır dolabını yatağını kullan derim, çok istersen bir karyola al için rahat etsin ama koca dolap varken bir daha dolaba gerek yok inan. Sadece görüntü sırf millet ne der diye.
Bana gelenler kızının odasına bakim diyordu yokki odası sadece karyolası var diyordum.
İlk zamanlar çok kafalar karışıyor ama doğunca amannnn ne gerek varmış bu kadar kafa patlatmaya diyorsun.
Kararını bildir..
Benim evde dublex ve yatak odasi ust katta cocuk odasi alt katta bata bende cok sıkınti yapmistim bunu. Benim bebegim eylulde dogacak 6 ay bizim odadaki besikte yatacak zaten 6 ay sonra da havalar daha isinmis olur odasina gecirecegim 6 aydan sonra. Isinma buyuk problem ama bir sekilde caresine bakacagim cunku tekrar ayni odaya almayacagim. Bazilari bu dusunceme karsi cikiyorlar ama ben daha uzun surenin cocuk icin iyi olmadigini dusunuyorum.
Canım aynı dertle uğraşıyoruz :) benimde çocuk odamda misafirler için tekli yataklar vardı eşimle benim yataklarımız gardrop düşündüm düşündüm en sonunda bebek odasına karar verdim sonra birinin evinde oda görürüm imrenirim pişman olurum die ve yatağı filan başkasına verdim oda boş kaldı ama içindeki eşyalarım hep ortada kaldı şimdi hazırlık için bebeğe alınanlar açıkta kaldı oda alacağız ama bi türlü alamadık bebek gelmeden önce inşallah alırız senin kararın eğer senin huyunda benim gibi değilse gerek yok derim 3yaşa kadar ama benim huyum pis birinde görüyüm hoşuma gitsin ertesi gün istemeye başlarım oyuzden otur düşün :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?