• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bebek mi kariyer mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kremalikedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2019
136
254
53
34
Merhaba,
Size danışmak istediğim bir konu var.
Son çalıştığım yerden gebeliğimi söyledikten iki gün sonra çıkarıldım.
Nedeni ise işlerimizin geriye gittiğinden dolayı çıkarma gereğini duymuşlar. Tabii ki bahane...
Çok üzülmüştüm. Hiç beklemiyordum. Çünkü 1,5 sene boyunca arkadaşlarımı ve işimi severek çalışmıştım.
Çevremdekiler de üzülmemem için daha iyi dinleneceğimi bebeğimi doğurduktan sonra rahat büyüteceğimi söylediler.
İşten çıkmadan son bir hafta önce usg tarama testine gittiğimde ultrasonda bebeğimin kalbi durmuştu.
12.hafta olması gerekirken 9 haftalık olarak görünüyordu.
Kürtaj olduktan sonra çok kötü günler geçirdim. İş yeri bana bunları yaşattığı için kızgındım. Bir daha yüzlerini görmek bile istemedim.
Tazminatımı aldıktan sonra haftalar geçtikte daha da iyi olmaya çalıştım.
Düşüklüğün sebebini iş yeri yüzünden stres sıkıntıdan olduğunu zannetmiştim. Fakat rapor sonucu genetik bozukluğundan dolayı çıktı.
Yaklaşık 2 ay geçti. Ben de tekrardan yaşım daha fazla ilerlemeden, gebe kalmak istiyorum.
Doktor da rahmimin uygun olduğunu gördü. O da uzatmamamı istiyor.
Bir yandan da iş hayatına geri dönsem mi diye düşünüyorum. Malum günümüzün ekonomisi kötü. Eşimin tek maaşı ucu ucuna yetiyor. Daha iyi koşullarda olmak için çalışsam mı diye düşünüyorum.
Kafam çok karışık. İş teklifleri alıyorum. Ama ne yapsam bilmiyorum.
- Sakin ve güzelce beslenip, stresten uzak gebelik planı mı?
- İş hayatına girmek mi?

Back