• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim obez mi olacak

Kuzum sütün yoksa yok. Yapacak bir şey yok yani. Çok kafana takıyorsan eğer misal 90 cc suya, 2.5 ölçek mama koy. 3 e 3 koyma yani. Gene midesi şişsin ama doyup sussun cocuk… ay ben bu doktorların da bu ezberden konuşmalarına sinir oluyorum. Ben kuzenimle 1 hafta arayla doğum yaptım. Benim kızım 2600 doğdu. Minik bir bebekti. Onunki 3500 doğdu. Normaldi yani. İkisine de işte 30 cc mamayla baslandı. Bunda tamam. Sonra 2 ölçeğe cıkarttılar. Ama benim kızım içemiyordu. Çocuk kendini yırtıyordu, içmiyordu. Acıksın içiyordu. Ama ya bahsettikleri kadar sık almıyordu. Ya da alsın, daha az içiyordu. Bana da şöyle ver böyle ver diye kızarlardı. Kuzenime de tam tersine. Verme diye kızıyorlardı onunki de bahsettiğin gibi doymuyordu. Bir yerden sonra ikimiz de saldık. Doktorları değil bebekleri dinlemeye başladık. O ne kadar yiyorsa, ne kadarla doyuyorsa… ne yemeyen cocuğa zorla yedirebiliyorsun. Ne de yiyen cocuğu susturabiliyorsun… şimdi 1 yasında ikisi de. Benim kızım 8 kilo. Onun oğlu 12 kilo… bana doğum kilosunu yasında 3 e katladı. Normal diyorlar. Dinleseydim evet belki ortalamada gider akranlarına yetişirdi ama beceremedim. Hazırladım hep. Yediği kadar… zorlayamadım. Kuzenime de kilosu fazla, diyet yaptır diyorlar ama cocuk deli gibi yiyor yani. Yırtıyor ortalığı acıkınca… yapacak bir şey yok. Veriyorlar ona da. Ama her ikisi de su an sağlıklı, sık hastalanmayan, huysuz olmayan, mutlu bebekler, sağlıklı bebekler. Evet belki biri ortalamanın cok altında. Biri de ortalamanın çok üstünde. Ama yapıları cocukların yapacak bir şey yok yani… o beni gördü. Doktorların dediklerini bu cocuğa uygulamanın imkansız olduğunu anladı. Ben onu gördüm , ona dediklerini de uygulamanın imkansız olduğunu ben gördüm… ortalama değerlerde gitsinler diye çocukları deli gibi ağlatmaya gerek yok yani gerçekten. Benimki hala daha tabak görsün, içinde ne olduğunu bile görmeden yememek için ağlamaya başlar. Onunki de her gördüğüne atlar, bitti diye deli gibi ağlar. Elbette doğrusunu söylüyorlardır şüphem yok ama her bilgi her cocukta uygulanmıyor maalesef. Bugun bizler bile birbirimizden ne kadar farklı miktarlarda besleniyoruz. Çocukların hepsinin aynı miktarda beslenmesini beklemek saçma geliyor o yönden bana. Sahsen denedim yapamadım. Kuzenim denedi o da yapamadı. Yapsak evet iyi olurdu belki ama cocukları deli gibi ağlatmaya ikimiz de razı gelemedik. Bilmiyorum şahsen ama sanırım bir çocuk daha doğursam gene reçete gibi uygulamaya uğraşmazdım. Çocuk zaten aç mı tok mu kendini belli ediyor… bunu elbette sarılık riski olan, yenidoğan dönemi haricinde söylüyorum
Gerçekten bu yorum çok içimi rahatlattı çok teşekkür ederim ♥️

Gerçekten bu yorum çok içimi rahatlattı çok teşekkür ederim ♥️
Rica ederim. Bence cocuk ne kadar istiyorsa öyle götür. Diyetini vs sonra yaparsın. Büyüsünler bir cocuklar. Bugun baktığında bebeklik zamanlarında zayıf olanlar hep zayıf mı kaldı , ya da tombik tombik olanlar büyüdüğünde de obez mi oldu ? Kim diyebilir ki bu konuda hep aynı kalıyor zayıfsa zayıf, kiloluysa kilolu kalıyor diye ? Mide büyüyebilen aynı zamanda küçülebilen bir organ. E bunlar da daha bebek. Aç gözlüğüne , inadına, anne babaya kahır olsun diye mi fazla yiyorlar ya da yemiyorlar ? Demek ki kapasitesi o kadar. Demek ki daha doymamış. Zaten seninki daha hepten minik. Daha diş dönemi olacak, yürümesi olacak, inşallah olmaz ama hastalandığı zaman iştahsızlığı olacak. Hiçbiri olmasa büyüyecek yahu. Ha baktın gerçekten çocuk büyüdü birkaç yaşına geldi. Hala aynı. O zaman düşünürsün. Bence şimdiden hiç yüreğine yük bindirme. Doysun cocuk. Aç kalıp boyuna ağlayacağına doysun rahatlasın garibim. Düşünsene her oturduğun sofrada sen daha doymadan, yeter sana bu kadar diyip önündeki tabağın cekildiğini.. keşke benimki de yeseydi de kilosu fazla diye dert etseydim. Açlıktan ölecek bu çocuk diye başında ağlıyordum artık doktorların dedikleri kadar yemiyor diye. Benimki açlıktan ölmedi. Kuzeniminki de toktuktan ölmedi. İkisinin de kan değerleri gayet iyi.. bir de şu var. Onunkine çok yiyor diye sadece azalt, kes vs diyorlardı. Benimki kilo almıyor, yemiyor diye ne tahliler yapıldı ne testlerden geçti. Kaç defa eğitim araştırmalara götürmüştüm doktor sevkiyle. Ama gel gör ki hepsi de temiz çıktı. Genetik diyorlar susuyorlar artık. Normal diyorlar susuyorlar… kuzeniminkine kilodan yürümez , kolunu kaldıramaz vs dediler. Cocuk 10 aylıkken yürüdü. Şimdi merdiven çıkıyor, tırmanıyor cocuk. Benimki hala yürümüyor mesela…onunki mesela tek kiloya da gitmedi. Basta boyuna da kısa vs diyorlardı. Aralarındaki boy farkı 1 cmdi. Şimdi oldu 9 cm. Benimkine normal, onunkine iri diyorlar. Cocuk hem boyda, hem kiloda, hem başta her seyde önde gidiyor yani çocuğun yapısı iri… o ayına göre kiloda evet olması gerekenin çok ustunde. Ama boy, bas, kilo orantılı gitti cocuğun. Orantılı gittiği için de sonradan söylenmeyi kestiler. Çok iyi baksana beni bile yer vs espriler yapıyor şimdi doktoru… bir de bana sorarsan eğer doktorunu değiştir. Sağlık ocağını değiştir. Bu kadar mama düşmanı gibi davranıp canını sıkmasınlar

Rica ederim. Bence cocuk ne kadar istiyorsa öyle götür. Diyetini vs sonra yaparsın. Büyüsünler bir cocuklar. Bugun baktığında bebeklik zamanlarında zayıf olanlar hep zayıf mı kaldı , ya da tombik tombik olanlar büyüdüğünde de obez mi oldu ? Kim diyebilir ki bu konuda hep aynı kalıyor zayıfsa zayıf, kiloluysa kilolu kalıyor diye ? Mide büyüyebilen aynı zamanda küçülebilen bir organ. E bunlar da daha bebek. Aç gözlüğüne , inadına, anne babaya kahır olsun diye mi fazla yiyorlar ya da yemiyorlar ? Demek ki kapasitesi o kadar. Demek ki daha doymamış. Zaten seninki daha hepten minik. Daha diş dönemi olacak, yürümesi olacak, inşallah olmaz ama hastalandığı zaman iştahsızlığı olacak. Hiçbiri olmasa büyüyecek yahu. Ha baktın gerçekten çocuk büyüdü birkaç yaşına geldi. Hala aynı. O zaman düşünürsün. Bence şimdiden hiç yüreğine yük bindirme. Doysun cocuk. Aç kalıp boyuna ağlayacağına doysun rahatlasın garibim. Düşünsene her oturduğun sofrada sen daha doymadan, yeter sana bu kadar diyip önündeki tabağın cekildiğini.. keşke benimki de yeseydi de kilosu fazla diye dert etseydim. Açlıktan ölecek bu çocuk diye başında ağlıyordum artık doktorların dedikleri kadar yemiyor diye. Benimki açlıktan ölmedi. Kuzeniminki de toktuktan ölmedi. İkisinin de kan değerleri gayet iyi.. bir de şu var. Onunkine çok yiyor diye sadece azalt, kes vs diyorlardı. Benimki kilo almıyor, yemiyor diye ne tahliler yapıldı ne testlerden geçti. Kaç defa eğitim araştırmalara götürmüştüm doktor sevkiyle. Ama gel gör ki hepsi de temiz çıktı. Genetik diyorlar susuyorlar artık. Normal diyorlar susuyorlar… kuzeniminkine kilodan yürümez , kolunu kaldıramaz vs dediler. Cocuk 10 aylıkken yürüdü. Şimdi merdiven çıkıyor, tırmanıyor cocuk. Benimki hala yürümüyor mesela…onunki mesela tek kiloya da gitmedi. Basta boyuna da kısa vs diyorlardı. Aralarındaki boy farkı 1 cmdi. Şimdi oldu 9 cm. Benimkine normal, onunkine iri diyorlar. Cocuk hem boyda, hem kiloda, hem başta her seyde önde gidiyor yani çocuğun yapısı iri… o ayına göre kiloda evet olması gerekenin çok ustunde. Ama boy, bas, kilo orantılı gitti cocuğun. Orantılı gittiği için de sonradan söylenmeyi kestiler. Çok iyi baksana beni bile yer vs espriler yapıyor şimdi doktoru… bir de bana sorarsan eğer doktorunu değiştir. Sağlık ocağını değiştir. Bu kadar mama düşmanı gibi davranıp canını sıkmasınlar
Dediğiniz gibi düşününce canım daha çok acıdı, onların lafları yüzünden bebeğimi çok ağlattım açlıktan o ağlayınca bende ağladım. Bundan sonra sezgilerimi dinleyeceğim zaten onun da aşırı yediğini düşünmüyorum aslında 90 ml çok değil ki bence

Dediğiniz gibi düşününce canım daha çok acıdı, onların lafları yüzünden bebeğimi çok ağlattım açlıktan o ağlayınca bende ağladım. Bundan sonra sezgilerimi dinleyeceğim zaten onun da aşırı yediğini düşünmüyorum aslında 90 ml çok değil ki bence
Bence de değil. Kuzu zaten haftada 15 cc arttırılması lazım. Normali o yani

Yapıyordum ama son günlerde saldım artık inanın bunaldım
Olmuyorsa yapacak birşey yok bebeğiniz doymuyorsa mecbur mama vereceksiniz ki 90 ml çok değil ki benim bebeğim bir haftalıkken susmayinca hemşire 90 ml süt vermiş 3450 doğdu 30 günlükken 5 kg 4aylikken 8 kg olmuştu banada acil doktoru obez olabilir dedi takipli doktorum ne obezi ya dişi var yürümesi var sadece hızlı kilo alıyor bu da emme refleksi yüksek doymayan bebeklerde normal dedi bebeğiniz zayıf olsa da laf diyeceklerdi tombikkende diyorlar 😬 herkes herşeye birsey diyor benimki iki aylıkken 6, kg olunca kv acaba sütunle doyuyor mu çorba mı versen demişti 😂 düşün herkes birşey diyor kimseyi takma kimsenin yanında bebeğini besleme eveet emziriyorum şarıl şarıl de çocuğum etli butlu sizene de kemikleri iri de devletteki doktoruda değiştir bebeğin tam beslenme ayları aciktikca ver benimki 6, aylıkken 10 yaklaşmıştı şuan ek gıdaya rağmen 11 falan olmustur bir yerde kilo alımı yavaşlıyor yani kafana takma onuda bende acaba obez mi olacak demiştim ama 6 aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor birde bizim daha diş falanda yok büyük ihtimalle diş gelince de yavaşlayacak grio oluncada iştah kesilincede yavaşlıyor yani şuan senin stres yapmanı gerektirecek bir durum yok rahat ol kimseyi takma anne sütü vermek istiyorsan da iki saatte bir mutlaka sağım yap özellikle gece sağımı sütünü arttırır

Merhaba hanımlar, bebeğim 54 günlük. Benim tam 11 gün boyunca sütüm inmedi. Sagdim masajlar sıcak uygulamalar herşeyi yaptım ama gelmedi işte. Bende bebeğimi aç bırakmayacağım için mamayla beslemek zorunda kaldım. Sonradan da beni tutması hayli zor oldu, sütüm de beslenme düzeni ve sagmama rağmen artmadı. (Gebelik sürecinde her iki mememde kötü huylu olmayan kist tarzı oluşumlar çıktı belki ilgisi vardır bilmiyorum)
Mama ile beslediğim için gittiğim her doktordan ağlayarak döndüm resmen hepsi kızıyor ama elimden bişey gelmiyor ki yoksa bende istemez miyim bebeğimi sadece anne sütüyle beslemeyi..
Bebeğim şuan 90 ml mama ile besleniyor ama doymuyor. Ml miktarı fazla bebeği obez yapacaksın diyorlar. Napacagimi şaşırdım inanın. Emzikle falan oyalamaya çalışıyorum ama doymadigi için durmuyor çocuk. Ne yapmalıyım sizce.. annelik içgüdülerim bebeğimi aç bırakmama izin vermiyor..
Evet anne sütü en sağlıklı olanı ama olmazsa tutmazsa vs ne yapabilirsiniz? Ben bir çocuğumu mamayla birini sadece anne sütüyle büyüttüm hiç mama vermedim inanın mamayla beslemek cok zor biberon dezenfekte et su kaynat ılıt mama hazırla dışarı çıkarken yanına termos al su al mama al resmen işkence kim istemez mi anne sütüyle beslemeyi lütfen kulaklarınızı tıkayın iki cocugumda gayet sağlıklılar bebeginjz kac cc ile doyuyorsa o kadar verin benim bebeğim 1 aylıkken 5.850 kg dı kafanıza takmayın Ne obezi ya diş derken yürüme derken 1 yaşından sonra yemek seçiciligi derken normale dönüyorlar bebeginiz iri bir bebek midesi de diğer bebeklere göre büyüktür diğer bebeklerle kıyaslamayın Ona göre mama verin

Olmuyorsa yapacak birşey yok bebeğiniz doymuyorsa mecbur mama vereceksiniz ki 90 ml çok değil ki benim bebeğim bir haftalıkken susmayinca hemşire 90 ml süt vermiş 3450 doğdu 30 günlükken 5 kg 4aylikken 8 kg olmuştu banada acil doktoru obez olabilir dedi takipli doktorum ne obezi ya dişi var yürümesi var sadece hızlı kilo alıyor bu da emme refleksi yüksek doymayan bebeklerde normal dedi bebeğiniz zayıf olsa da laf diyeceklerdi tombikkende diyorlar 😬 herkes herşeye birsey diyor benimki iki aylıkken 6, kg olunca kv acaba sütunle doyuyor mu çorba mı versen demişti 😂 düşün herkes birşey diyor kimseyi takma kimsenin yanında bebeğini besleme eveet emziriyorum şarıl şarıl de çocuğum etli butlu sizene de kemikleri iri de devletteki doktoruda değiştir bebeğin tam beslenme ayları aciktikca ver benimki 6, aylıkken 10 yaklaşmıştı şuan ek gıdaya rağmen 11 falan olmustur bir yerde kilo alımı yavaşlıyor yani kafana takma onuda bende acaba obez mi olacak demiştim ama 6 aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor birde bizim daha diş falanda yok büyük ihtimalle diş gelince de yavaşlayacak grio oluncada iştah kesilincede yavaşlıyor yani şuan senin stres yapmanı gerektirecek bir durum yok rahat ol kimseyi takma anne sütü vermek istiyorsan da iki saatte bir mutlaka sağım yap özellikle gece sağımı sütünü arttırır
Hepiniz içime su serptiniz teşekkürler ☺️

Evet anne sütü en sağlıklı olanı ama olmazsa tutmazsa vs ne yapabilirsiniz? Ben bir çocuğumu mamayla birini sadece anne sütüyle büyüttüm hiç mama vermedim inanın mamayla beslemek cok zor biberon dezenfekte et su kaynat ılıt mama hazırla dışarı çıkarken yanına termos al su al mama al resmen işkence kim istemez mi anne sütüyle beslemeyi lütfen kulaklarınızı tıkayın iki cocugumda gayet sağlıklılar bebeginjz kac cc ile doyuyorsa o kadar verin benim bebeğim 1 aylıkken 5.850 kg dı kafanıza takmayın Ne obezi ya diş derken yürüme derken 1 yaşından sonra yemek seçiciligi derken normale dönüyorlar bebeginiz iri bir bebek midesi de diğer bebeklere göre büyüktür diğer bebeklerle kıyaslamayın Ona göre mama ve
Haklısınız teşekkür ederim 🥰

Devlet Hastanesi'nde bir yenidoğan hekimi. İnanın öyle zoruma gidiyor ki, ne yapmadım ki göğüslerim kanadı bile yeri geldi. Olmayınca olmuyor ne yapayım
Canim benim ben de oyle durumdaydim uzulme her cocuk emecek diye bir sey mi var yani benim de gelmedi bebegim biberona alisti bir kere. Kendimi yiprattim uzuldum emecek diye en sonunda bozdum psikolojimi antidepresan kullaniyorum simdi. Sence degdi mi ? O cahil cuheylalari bosver anne sutu yoksa Allahtan mamalar var. Lutfen bebegini ac birakma emmiyorsa zorlama daha minicik yazik. Obez filan olmaz yurumeye baslayinca sen gör bir dakika durmuyolar zaten 6.ayda ek gida basliyor. Lutfen uzulme senin bunu dert etmen bile ne kadar iyi bir anne oldugunu gosteriyor. Rabbim saglikli gunler gostersin hepimize insallah ben sutumun gelmedigini bile bilmedim kauinvalidem mama verdirmenek icin soylemedi cahiller iste cocugum 10 gun sariliktan yogun bakimda yatti hem de 2 kere.

Canim benim ben de oyle durumdaydim uzulme her cocuk emecek diye bir sey mi var yani benim de gelmedi bebegim biberona alisti bir kere. Kendimi yiprattim uzuldum emecek diye en sonunda bozdum psikolojimi antidepresan kullaniyorum simdi. Sence degdi mi ? O cahil cuheylalari bosver anne sutu yoksa Allahtan mamalar var. Lutfen bebegini ac birakma emmiyorsa zorlama daha minicik yazik. Obez filan olmaz yurumeye baslayinca sen gör bir dakika durmuyolar zaten 6.ayda ek gida basliyor. Lutfen uzulme senin bunu dert etmen bile ne kadar iyi bir anne oldugunu gosteriyor. Rabbim saglikli gunler gostersin hepimize insallah ben sutumun gelmedigini bile bilmedim kauinvalidem mama verdirmenek icin soylemedi cahiller iste cocugum 10 gun sariliktan yogun bakimda yatti hem de 2 kere.

Çok sağolun artık bebeğimi beslerken vicdan azabı çekmiyorum çok teşekkür ederim buradaki yorumlara ♥️

Yapıyordum ama son günlerde saldım artık inanın bunaldım
Ama meme uyarılmazsa süt gelmez.
Meme kampı yaparak süt arttırmıştım ben.
Zaman zaman meme reddi yaşadım, süt azalması yaşadım.
Benim doktorum da mama karşıtıydı. Geceleri bari vereyim ölüyorum yorgunluktan demiştim ilk hafta çok kızmıştı. Meme fabrika gibidir sen uyarmazsan üretim azalır derdi.
Emmese bile ağzına tutardı inan çok zordu. Anlıyorum. Ama süt de başka türlü gelmiyor/
Yada azalıyor.
Sağacaksın, memeğe vereceksin ama sürekli uyarılacak o öeme.
Yoksa süt de kesilir.
Bak daha başındasın. Çok zor geliyor ama mama aslında daha zor.
Memeler alışınca, bebeğin düzeni oturunca gece yattığın yerden verirsin emer, dışarda buzluk biberon temizliği aramak yerine açarsın emer.
Yani ben senin yerinde olsam zorlansam da çabalamaya sağmaya devam ederdim.
Evet çok zor ama bir süre herkes hepimiz zorlandık.

Ama meme uyarılmazsa süt gelmez.
Meme kampı yaparak süt arttırmıştım ben.
Zaman zaman meme reddi yaşadım, süt azalması yaşadım.
Benim doktorum da mama karşıtıydı. Geceleri bari vereyim ölüyorum yorgunluktan demiştim ilk hafta çok kızmıştı. Meme fabrika gibidir sen uyarmazsan üretim azalır derdi.
Emmese bile ağzına tutardı inan çok zordu. Anlıyorum. Ama süt de başka türlü gelmiyor/
Yada azalıyor.
Sağacaksın, memeğe vereceksin ama sürekli uyarılacak o öeme.
Yoksa süt de kesilir.
Bak daha başındasın. Çok zor geliyor ama mama aslında daha zor.
Memeler alışınca, bebeğin düzeni oturunca gece yattığın yerden verirsin emer, dışarda buzluk biberon temizliği aramak yerine açarsın emer.
Yani ben senin yerinde olsam zorlansam da çabalamaya sağmaya devam ederdim.
Evet çok zor ama bir süre herkes hepimiz zorlandık.
Bunların farkındayım inanın çok da çabaladım. Hiç artmadı ve bebeğim nerdeyse hiç tutmuyor. Gebelikte çıkan kistlerimden olduğunu düşünüyorum artık

Bunların farkındayım inanın çok da çabaladım. Hiç artmadı ve bebeğim nerdeyse hiç tutmuyor. Gebelikte çıkan kistlerimden olduğunu düşünüyorum artık
O zaman hastaneden sağım makinesi kiralayıp en azından biberonla anne sütü de verin. Emmese bile anne sütü mama karışık gidersiniz.
Mama zehir değil evet ama anne sütü de değil. Doktorunuza kızıyorsunuz ama kolaya kaçmadan sizi memeye teşvik etmesi bence güzel.
Siz denemeye devam edin.

O kistlerden bendede var . Emziriyorum 27 aylık hala . Siz sık sık sağım yapmalisiniz artması için ben sağım makinasıyla 3 ay bağlı kaldım fişe resmen. Hem 1 saat emzirip 30 dk sağım yapıp 1,5 saat sonra tekrar emzirip tekrar sağım yapıyordum .uyuduğu zaman süper sagimla 10dk 10 dk şeklinde bir sağ bir sol meme sagim yapıyordum 3 er tür 1 saatlik. bunada süper sağım deniyor tavsiye ederim Gece gündüz aksatmadan . 2 saatte bir. Gece sağımı atlarsaniz ilk aylarda artmaz. Bol su 4 litre kada icmelisiniz. Bebek sanki emiyorMuş gibi nasıl emiyorsa o sıklıkla ve o sürede sağım yapmalisiniz. 3 aydan sonra sağım aralığını açıyorsunuz zaten 3 ay bir zorluk var sonrası kolaylık ..cikanida veririsiniz

O zaman hastaneden sağım makinesi kiralayıp en azından biberonla anne sütü de verin. Emmese bile anne sütü mama karışık gidersiniz.
Mama zehir değil evet ama anne sütü de değil. Doktorunuza kızıyorsunuz ama kolaya kaçmadan sizi memeye teşvik etmesi bence güzel.
Siz denemeye devam edin.
Doktoruma kızmıyorum üslubuna üzülüyorum sadece

O kistlerden bendede var . Emziriyorum 27 aylık hala . Siz sık sık sağım yapmalisiniz artması için ben sağım makinasıyla 3 ay bağlı kaldım fişe resmen. Hem 1 saat emzirip 30 dk sağım yapıp 1,5 saat sonra tekrar emzirip tekrar sağım yapıyordum .uyuduğu zaman süper sagimla 10dk 10 dk şeklinde bir sağ bir sol meme sagim yapıyordum 3 er tür 1 saatlik. bunada süper sağım deniyor tavsiye ederim Gece gündüz aksatmadan . 2 saatte bir. Gece sağımı atlarsaniz ilk aylarda artmaz. Bol su 4 litre kada icmelisiniz. Bebek sanki emiyorMuş gibi nasıl emiyorsa o sıklıkla ve o sürede sağım yapmalisiniz. 3 aydan sonra sağım aralığını açıyorsunuz zaten 3 ay bir zorluk var sonrası kolaylık ..cikanida veririsiniz
Bu şekilde ilerleyeceğim, emzirme sonrası sağım yapıyordum geceleri de devam edeyim umarım artar

Back