Rica ederim. Bence cocuk ne kadar istiyorsa öyle götür. Diyetini vs sonra yaparsın. Büyüsünler bir cocuklar. Bugun baktığında bebeklik zamanlarında zayıf olanlar hep zayıf mı kaldı , ya da tombik tombik olanlar büyüdüğünde de obez mi oldu ? Kim diyebilir ki bu konuda hep aynı kalıyor zayıfsa zayıf, kiloluysa kilolu kalıyor diye ? Mide büyüyebilen aynı zamanda küçülebilen bir organ. E bunlar da daha bebek. Aç gözlüğüne , inadına, anne babaya kahır olsun diye mi fazla yiyorlar ya da yemiyorlar ? Demek ki kapasitesi o kadar. Demek ki daha doymamış. Zaten seninki daha hepten minik. Daha diş dönemi olacak, yürümesi olacak, inşallah olmaz ama hastalandığı zaman iştahsızlığı olacak. Hiçbiri olmasa büyüyecek yahu. Ha baktın gerçekten çocuk büyüdü birkaç yaşına geldi. Hala aynı. O zaman düşünürsün. Bence şimdiden hiç yüreğine yük bindirme. Doysun cocuk. Aç kalıp boyuna ağlayacağına doysun rahatlasın garibim. Düşünsene her oturduğun sofrada sen daha doymadan, yeter sana bu kadar diyip önündeki tabağın cekildiğini.. keşke benimki de yeseydi de kilosu fazla diye dert etseydim. Açlıktan ölecek bu çocuk diye başında ağlıyordum artık doktorların dedikleri kadar yemiyor diye. Benimki açlıktan ölmedi. Kuzeniminki de toktuktan ölmedi. İkisinin de kan değerleri gayet iyi.. bir de şu var. Onunkine çok yiyor diye sadece azalt, kes vs diyorlardı. Benimki kilo almıyor, yemiyor diye ne tahliler yapıldı ne testlerden geçti. Kaç defa eğitim araştırmalara götürmüştüm doktor sevkiyle. Ama gel gör ki hepsi de temiz çıktı. Genetik diyorlar susuyorlar artık. Normal diyorlar susuyorlar… kuzeniminkine kilodan yürümez , kolunu kaldıramaz vs dediler. Cocuk 10 aylıkken yürüdü. Şimdi merdiven çıkıyor, tırmanıyor cocuk. Benimki hala yürümüyor mesela…onunki mesela tek kiloya da gitmedi. Basta boyuna da kısa vs diyorlardı. Aralarındaki boy farkı 1 cmdi. Şimdi oldu 9 cm. Benimkine normal, onunkine iri diyorlar. Cocuk hem boyda, hem kiloda, hem başta her seyde önde gidiyor yani çocuğun yapısı iri… o ayına göre kiloda evet olması gerekenin çok ustunde. Ama boy, bas, kilo orantılı gitti cocuğun. Orantılı gittiği için de sonradan söylenmeyi kestiler. Çok iyi baksana beni bile yer vs espriler yapıyor şimdi doktoru… bir de bana sorarsan eğer doktorunu değiştir. Sağlık ocağını değiştir. Bu kadar mama düşmanı gibi davranıp canını sıkmasınlar