• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim obez mi olacak

Bu şekilde ilerleyeceğim, emzirme sonrası sağım yapıyordum geceleri de devam edeyim umarım artar
Geceleri bırakırsanız süt azalır. Dediğim gibi doktorum o dönem bana açıkça söyledi. Memeler 2-3 saatte bir boşaltmazsak, uyarmazsak süt azalır. Yani emmese de 2-3 saatte bir sağım yapmanız lazım.

Gittiğim çocuk doktoru bebeğe kilo aldırmak için mamayı dayiyosunuz obez olacak anne sütü ver mamayı kes dedi. Sağlık ocağındaki ebe de anne sütü ver mamayı kes diyor. Emzirme danışmanına dahi gittim eda ıvır zıvır herşeyi denedim, olmuyor günde 2 3 kez beş dakika kavga kıyamet emiyor ve zaten sütüm gerçekten de çok az. Genellikle 3 saatte bir beslemeye çalışıyorum bazen 2 saate düştüğü oluyor. İri bir bebek olarak doğdu 4200 Gr boyu ve baş çevresi de fazlaydı. Hatta baş çevresi için takipliyiz. En son bir aylık aşısında 5500 Gr olarak tartıldı.
Canım korkma benim bebiş 2 kilo almıştı ilk ay. Doğum kilosuna göre de gayet iyi. 500-1000 kg arasında almasını bekliyorlar. 1300 gram almış. Ben hiç mama vermedim , sadece emzirdim. Bana da dediler çok aşırı kilo almış diye obez olmadı. Ama ben ek gıdada hiç ekmek vermedim. Beyaz ekmek yedirmezsin . Çorbaları biraz taneli yaparsın. Aşırı kilo almaz

Canım korkma benim bebiş 2 kilo almıştı ilk ay. Doğum kilosuna göre de gayet iyi. 500-1000 kg arasında almasını bekliyorlar. 1300 gram almış. Ben hiç mama vermedim , sadece emzirdim. Bana da dediler çok aşırı kilo almış diye obez olmadı. Ama ben ek gıdada hiç ekmek vermedim. Beyaz ekmek yedirmezsin . Çorbaları biraz taneli yaparsın. Aşırı kilo almaz
Anne sütü ile mama bir değil kilo alımında yanlış yönlendirme yapmayın. Mamada doktorun önerdiği miktar dışında vermemek lazım. Anne sütü obezite yapmaz ama mamada fazla alırsa risk grubunda.
Benim oğlum 4 kilo doğdu hep yüksek persantil gitti ama doktor anne sütünde kilo alımına takılmayın obezite yapmaz derdi. Mamada durum böyle değil ama

ayına göre içtiği ml bir tık fazla ama bebeğiniz iştahlı maşallah..emzirdiğim halde bana da emzirmeyi azalt bebeğin obez olacak diyen doktorlar ve ebeyle karşılaştım..kulaklarımı kapattım ve bebeğime göre yaşadım..siz de öyle yapın onun dilinden siz anlarsınız .şuan 10 aylık 12 kilo obez falan da değil boyu uzun aktıf bir bebek..diş çıkarma döneminde bu kilolara ihtiyaçları oluyor .hasta oluyorlar vs..ek gıdaya geçtikten sonra da günlük yemesi gereken miktarın üzerinde yiyordu hala da öyle..

Anne sütü ile mama bir değil kilo alımında yanlış yönlendirme yapmayın. Mamada doktorun önerdiği miktar dışında vermemek lazım. Anne sütü obezite yapmaz ama mamada fazla alırsa risk grubunda.
Benim oğlum 4 kilo doğdu hep yüksek persantil gitti ama doktor anne sütünde kilo alımına takılmayın obezite yapmaz derdi. Mamada durum böyle değil ama
Zaten belirttim canım. Ben hiç mama vermedim diye. Mamanın içerisinde şeker var. O yüzden eminim ki doktoru doz ayarlaması yapmıştır.

Öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi. Kötü düşünmeyin. Bu konuda bilgi sahibi değilim ancak ben de hiç anne sütü içmeden mama ile beslenmişim evet hafif tombulumsu bi görüntüm varmış resmimde ama obez olmadım. Çocukluğumda hep olmam gereken kilodaydım. Tabi benimkinin durumu yokmuş çok yedirememiş, geceleri yedirmiş gündüz az yemişim. İlkokulda da spor hayatına girince bi hiç kilo almadım zaten. Sonrasında beslenme düzeni oluştuğunda obez olmaz hiç dert etmeyin.

Keyfi emzirmeyen de duydum 5 yasina kdr emzirende duydum insanlarin yorum yapma hadsizligini anlamiyorum ben. Ha uzmana gittiginizde gorusunu ifade edebilir bu normal ama dayiyorsun mamayi obez olacak ifadesi haddi degil herseyi uslubunce soylemeli uyarabilirdiniz. Benim kv de doymuyor mu acaba demisti emziriyordum o ara sutu ortaya fiskirttim bir dahakine uzerine yapacagimi anlamistir mesela siz boyle yapmayin tabi daha kibar tatli sert uyarin

ben 5 kilo 200 gr doğmuşum gazeteye bile çıkmışım o dönem. Bütün fotolarda kilodan gözlerim görünmüyor. Büyürken o kiloyu attım. Kuzenim sadece anne sütü verdiği halde aşırı tombul bebeği var herkes mama verme diyor. Bu sıralar tiktokta bile akın var yabancılar 99 persentil bebeklerini paylaşıyorlar. Korkmayın. Doktoru dinleyin

İnanın aç da bıraktığım oldu aglamaktan mosmor oldu yine de tutmadı. Hala bile ilk emzirmeye çalışıyorum sonra mama veriyorum yada biraz mama verip mememe damlatiyorum emzirmeye çalışıyorum. Tutsada süt az olduğu için birkaç dakikada çığlık atarak bırakıyor. Bende bebeğimi nasıl aç birakayim ki daha fazla. 90ml bile yetmiyor inanın oyalamaya çalışıyorum sürekli
Canım benim süt gelmediği için sinirleniyor. Bebeğin emiyor memeyi tutuyor bu çok güzel. Benimki hala bitirince atıyor çığlık boş meme emmezler. Çok şanslısın memeyi tutuyorsa. Çok aç bırakırsan dahada sinirlenir. Şöyle yapıyorsun aşkım sütünü attırıcaksın. Stün attıkça daha çok emicek. Daha çok emdikçe sütün artıcak. Mama azalıcak. Güven bana başarabilirsin. Süt sağıp kaç cc çıkıyor bakıp yazarmısın bana ?

Olabildiğince süt vermeye çalışıyorum miktarı sabit tutmaya çalışsam da bebeğin midesi büyüyor sonuçta ve doymuyor artık

Canım benim süt gelmediği için sinirleniyor. Bebeğin emiyor memeyi tutuyor bu çok güzel. Benimki hala bitirince atıyor çığlık boş meme emmezler. Çok şanslısın memeyi tutuyorsa. Çok aç bırakırsan dahada sinirlenir. Şöyle yapıyorsun aşkım sütünü attırıcaksın. Stün attıkça daha çok emicek. Daha çok emdikçe sütün artıcak. Mama azalıcak. Güven bana başarabilirsin. Süt sağıp kaç cc çıkıyor bakıp yazarmısın bana ?
En fazla 15cc gördüm

Keyfi emzirmeyen de duydum 5 yasina kdr emzirende duydum insanlarin yorum yapma hadsizligini anlamiyorum ben. Ha uzmana gittiginizde gorusunu ifade edebilir bu normal ama dayiyorsun mamayi obez olacak ifadesi haddi degil herseyi uslubunce soylemeli uyarabilirdiniz. Benim kv de doymuyor mu acaba demisti emziriyordum o ara sutu ortaya fiskirttim bir dahakine uzerine yapacagimi anlamistir mesela siz boyle yapmayin tabi daha kibar tatli sert uyarin
Yani öyle diyince zaten kendimi de bu konuda suçlu hissettiğim için kalakaldım gözlerim doldu

En fazla 15cc gördüm
O yüzden emmiyor canım süt attırırsan bebeğin memeye geri dönücektir. 20 cclerden döndürdüm ben. İlk 30 olur sonra 40 sonra 60 derken 80 90 a çıkar. Mamayı kesemezsin komple ama azaltırsın. Bebeğinin midesini şuan çok fazla gereksiz büyütüyorsun aynı oranda sütünde artmalı emmediği için geri kalıyor mamayı kontrollü ver. 1 ayda 600 800 normalken 1 kilodan fazla almış fazla geliyor mama. Açlıktan ağlamıyordur uyumak için ağlıyordur. Beslendikçe rahatlıyordur içiyordur. Sütün kesilmeden arttır🙏🏻

O yüzden emmiyor canım süt attırırsan bebeğin memeye geri dönücektir. 20 cclerden döndürdüm ben. İlk 30 olur sonra 40 sonra 60 derken 80 90 a çıkar. Mamayı kesemezsin komple ama azaltırsın. Bebeğinin midesini şuan çok fazla gereksiz büyütüyorsun aynı oranda sütünde artmalı emmediği için geri kalıyor mamayı kontrollü ver. 1 ayda 600 800 normalken 1 kilodan fazla almış fazla geliyor mama. Açlıktan ağlamıyordur uyumak için ağlıyordur. Beslendikçe rahatlıyordur içiyordur. Sütün kesilmeden arttır🙏🏻
Uyku ağlaması gaz ağlaması ve açlık ağlaması farklı malesef az miktarda verdiğimde açlıktan ağlıyor

Merhaba hanımlar, bebeğim 54 günlük. Benim tam 11 gün boyunca sütüm inmedi. Sagdim masajlar sıcak uygulamalar herşeyi yaptım ama gelmedi işte. Bende bebeğimi aç bırakmayacağım için mamayla beslemek zorunda kaldım. Sonradan da beni tutması hayli zor oldu, sütüm de beslenme düzeni ve sagmama rağmen artmadı. (Gebelik sürecinde her iki mememde kötü huylu olmayan kist tarzı oluşumlar çıktı belki ilgisi vardır bilmiyorum)
Mama ile beslediğim için gittiğim her doktordan ağlayarak döndüm resmen hepsi kızıyor ama elimden bişey gelmiyor ki yoksa bende istemez miyim bebeğimi sadece anne sütüyle beslemeyi..
Bebeğim şuan 90 ml mama ile besleniyor ama doymuyor. Ml miktarı fazla bebeği obez yapacaksın diyorlar. Napacagimi şaşırdım inanın. Emzikle falan oyalamaya çalışıyorum ama doymadigi için durmuyor çocuk. Ne yapmalıyım sizce.. annelik içgüdülerim bebeğimi aç bırakmama izin vermiyor..
Bebeğin obez olur diyenlere kafa atasım geldi çünkü aynı şeyleri ben yaşadım aynısını. Hemde en yakınlarım kaynana ve eş tarafından. Biyopsi olduğum için üzüntüden sütüm kesilince kızıma mama verdik maşallah kızım aşırı iştahlı bi bebekti asla doymuyordu bende doysun diye verdim fazla. Hiçde pişman değilim çünkü kızımda obez olmadı biraz tombuldu sadexe

Bebeğin obez olur diyenlere kafa atasım geldi çünkü aynı şeyleri ben yaşadım aynısını. Hemde en yakınlarım kaynana ve eş tarafından. Biyopsi olduğum için üzüntüden sütüm kesilince kızıma mama verdik maşallah kızım aşırı iştahlı bi bebekti asla doymuyordu bende doysun diye verdim fazla. Hiçde pişman değilim çünkü kızımda obez olmadı biraz tombuldu sadexe
Bende de aynı durum var eşim doktordan duyduğu için korkup sürekli kaç ml yaptın diye sorup duruyo yavrum açlıktan ciyaklayınca neden ağlıyor hasta mı diyip daha da strese sokuyo zaten çocuk aç diye üzülüyorum
Saldım biraz napayım zoruma gidiyor öyle ağlayınca. Görseniz mama az gelince öyle gariban ağlıyo ki

Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız elaleme, emzirseniz kilo çok almasa bi dert böyle bir dert. Milleti dinlemeyi bırakın o yüzden. Siz nasıl istiyorsanız nasıl rahatsanız öyle devam edin. Ayrıca genetik denen bişey var çocuk kilolu olacak uzun boylu olacak zayıf olacak kısa boylu olacak bunlar hep genetik. Benim yiğenim full mama ile beslendi, 2-3 yaşına kadar ekmek ekmek kolları vardı tombişti, şu an 8 yaşında incecik zapzayıf.
Bu arada pompa süt inme refleksini taklit edemediği için az çekiyor olabilir, büyük ihtimalle sütünüz daha fazladır.

Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız elaleme, emzirseniz kilo çok almasa bi dert böyle bir dert. Milleti dinlemeyi bırakın o yüzden. Siz nasıl istiyorsanız nasıl rahatsanız öyle devam edin. Ayrıca genetik denen bişey var çocuk kilolu olacak uzun boylu olacak zayıf olacak kısa boylu olacak bunlar hep genetik. Benim yiğenim full mama ile beslendi, 2-3 yaşına kadar ekmek ekmek kolları vardı tombişti, şu an 8 yaşında incecik zapzayıf.
Bu arada pompa süt inme refleksini taklit edemediği için az çekiyor olabilir, büyük ihtimalle sütünüz daha fazladır.
Umarım daha fazladır insallah

Back