Bebek kıyafetleri yıkama ve duvar kağıdı yardımı

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar bebeğimin odası için duvar kağıdı nerden bulabilirm bir de kıyafetlerini normal deterjanla yıkasam olur mu herkes bebe deterjanı diyo ama farkı olur mu bilemedim

Bebek deterjanı ya da beyaz sabun diyolla. Sanırım daha az kimyasal içeriyor. Bir de bebek çamaşırı yıkamadan önce bir tur boş kazan temizleme yapılmalıymış.

Duvar kağıdını da ikea, Koçtaş falan bakabilirsiniz.

Kızlar bebeğimin odası için duvar kağıdı nerden bulabilirm bir de kıyafetlerini normal deterjanla yıkasam olur mu herkes bebe deterjanı diyo ama farkı olur mu bilemedim
Deterjanlar kimyasal olduğu için hassas tenine çok zarar verir.hacışakir, dalin vs gibi markaların sabun tozları var bebek için uygun onları kullan.Benim kızım 18 aylık hala onlarla yıkarım.

bebe deterjanıyla normal deterjanın hıc bı farkı yok
deterjanın organıgı olmaz deterjan deterjandır :D
sabun tozlarının ıcıne bı mıktar deterjan katıyorlar kı guzel temızlesın dıye yanı oda dogal degıl
ben şöyle yapıyorum
kızımın kıyafeetlerını normal deterjanla yıkadıkdan sonra
sonrada sırkelı suylada 15 dk ektra durulama ıslemı yaptırıyorum
hem temızlenmıs oluyor hem deterjan kalıntısı kalmıyor hemde sırkeyle ektra dezenfekte oluyor

babam sabun ımalatcısı
sabun tozu deterjan sampuan sabun ve bılumum temızlık malzemelerı nasıl neyden yapılır cok ıyı bılırım bu acıdan soyledım :)

ha ılla sabunla yıkıcam dıyorsanız makınanın uzun vadede bozulmasına neden oldugu ıcın eskıden annelerımızın yaptıgı gıbı elde soda ve sabun tozuyla kaynar suda yıkamanız gerekır ....
ama dedıgım yontemı uygularsanız hem pratık hemde ıcınıze sıner ;)

Normal deterjan daha kuvvetli oluyor, o nedenle çift durulama da olsa kalıntı oluyor bence(sıvı kullandığım halde)

Oğlum doğmadan önce ben de sabun tozu ile yıkamıştım. Ama doktor alerjik bi bebek olduğu için sıvı bebek deterjanı önerdi, onu da az miktarda kullandım. Yumuşatıcı yerine de sirke kullandım. Deterjan olarak da ariel baby güzel.

Sabun tozu ben hiç kullanmadım bende sabun alerjisi olduğundan bebeğimde de olabilir diye sürekli dalin kullandım. Kullanmaya da devam ediyorum. Çift durulama yapıyorum.
Duvar kağıdı netten alabilirsin. Ama bauhaus da da bulabilirsin. Bunun dışıda yalnız duvar kağıdı satan dükkanlar da var.

Canım Bebe deterjanı antiallerjenik oluyor.bebeğin teni çok hassas olduğu için. Bebe deterjanı Şansın yoksa 2 kez durulayabilirsin

Granül sabun kaka mama lekelerinde etkili değil
Kızım 12 aylık şuan ve ben doğmadan önce aldığım çamaşırları omo baby ile yıkamaya başladım halen devam ediyorum hem temiz oluyor mis gibi yumuşacık oluyor

Back