- 5 Kasım 2007
- 2.784
- 8
transferide yaptıramamki ben yani oraya dokunduramam bile ama rahim filimide çektiremedim gerek varmıki evet yıllardır tedavi görüyorum ama sonuç hep aynı sağol iyi dileklerin içinpitos25 cnm tüp bebek te yumurta toplama sirasinda genel anestezi uygulaniyor .
Fakat ebriyolari transfer esnasinda anesteziye gerk yok .
Cünkü bu islem agrisiz ..
Bazi muayenler var yumurta ogunlasmasini kotrol etmek icin ultrason aletiyle ..
Senin durumunda cok zor cnm .. Allah yardimcin olsun .. Vajinusmus icin tedavi görüyor musun ?
Dilerim hersey gönlünce olur :) ... :1hug:
MALESEF KIZLAR SİZİ ÖYLE İYİ ANLIYORUMKİ BEBKLERİMİ KAYBETTİĞİMDE 2.5 AY ÖNCE AYNI ŞEYLER BANADA SÖYLENDİ ÜZÜLME OLACAĞI VARMIŞ BİLİMİYOLAR İÇİMDE KOPAN FIRTINALARI hep SIKTIM KENDİMİHASTANEDE DÜNYAM YIKLDI 4 CM AÇILMA VAR DENİNCE SANKİ HAYAT BENİM İÇİN DURDU NASIL ANLATSAMKİ BENİMKİSİDE BİR ÖZLEMDİ TÜP BEBKTİ YAVRULARIM DĞŞÜĞNSENİZE EN GÜZEL DUYGU ULTRASO GİTTĞİMDE OYNAYIŞLARI ELİNİ KOLUNU GERİŞLERİNİ OFFFF İÇİM YANIYO HALA GEÇMİYOR BUNUN YERİNİ KİM DOLDURABİLİR HAGİ GÜÇ BANA TESELLİ EDEBİLİR YAŞANMAI ÇOOK ZOR... AMA BİLİYOMUSUNUZ EVLADIN ACISI BİLE GÜZEL İÇİM YANDPI HALDE SÖYLÜYORUM SONUÇTA 5.5 AY TAŞIDIM EN ZORU HASTANEDE HERKES DOĞUM YAPIYOR BEBK SESLERİGELİYO BEN ORDA ACIMI BEKLİYORUM ÇOCUK NE ZAMN AŞAĞI İNİCEKTE ALCAKLAR VE ODAMA GELİP BAŞKALARININ BEBEK VARMI DEMELERİ ........ ANLATILMAZ...... YAŞANIR... DOĞUM SIRASINDA DR.UN ANNE GÖRMEK İSTEMİYO DEYİŞİ KULAKLARIMDAN GİTMİYOR KAFAMI ÇEVİRDİM GÖRMEYEYİM DİYE ŞİMDİ ÇOK PİŞMANIM... ŞİMDİ YAVRULARIM YAN YANA YATIYOR.. CELİL'İM VE MELEKNUR'UM.......... ELBİSELERİ ODALARI İKİZARABASI PUSATLER NASIL ANLATSAM KAYBETMEDEN ÖNCEKİ HAFTA ALDIM... KIYAMIYORUM KİMSEYE VERMEYE ÖMÜR BOYU BENDE KALACAK.. HERŞEYİ TOPRALAMIŞ EŞİ KİMBİLİR NASIL İÇİNE ATA ATA ODA HASTA OLDU ALLAH'IM EŞİMİN ACISINI GÖSTERMESİN. DAHA NE ANLATAYAIMKİ İÇİM ÖYLE DOLUKİ ATAMIYORUM DÖKEMİYORUM ...
Hepimiz 'ANNE' olmak istiyoruz.
Bu bize Allahın vermiş olduğu bir lütuf...
Kadınız..Eşiz..Anneyiz biz...
Doğamızda,kimyamızda bizleri erkeklerden ayıran da bu zaten...
Anne olabilmek ..
Hepimizin arzuladığı.. çabaladığı ...özlemini duyduğu bu işte..Anne olabilmek..
Şahsıma münhasır bir özeleştiri.....
Anne olmak bana çok uzak bir kavramdı..Yıllarca anne olarak hayal etmemiştim kendimi..
Belki saçma olacak ama kadın olmak özgür olmaktı doğurganlık şart mıydı sanki...Bir zamanlar bu düşünceye inanırken şimdi daha yazmadan saçma olduğunu kabulleniyorum..Hayat insanı öyle aşamalardan geçiriyor ki bir zamanlar hiç önemsemediğiniz bir şeye şimdi sımsıkı sarılmak istiyorsunuz..Anne olmak duygusuna..
Eşim yıllarca bebek istedi..Bense hep kaçtım..Olurdu...Bir gün olurdu..Ama hazır değildim..Bencilce bir düşünceyle önce ben geliyordum..Evlilikte illa bir bebeğin varlığımı şarttı...Biz birbirimizi seviyorduk.Daha doğrusu ben eşimi seviyordum.Oysa eşim hem beni hem de o arzuladığı bebeği...Bana bu sevgi yetiyordu ama ona daha da büyük sevgiler lazımdı...Problem eşimdeydi..O bu kadar bebek isterken ve ben bu kadar düşünmezken..Allah böyle takdir etmişti...Eşimi o çok sevdiği bebekle sınarken..beni de eşim için yapmam gereken fedakarlıkla hatta beni bir çok şeyle sınadı..Çok istemek ve istememek...Bunun kararını yalnızca Allah takdir eder...Hamileydim...Bebeklerim içimdeyken aslında hep sorguladım kendimi..onlar öyle güzellerdi ki..Benimdiler..Bencil olan benimdiler..Ve öyle başka bir duyguyla annelik sarmıştı ki bedenimi..Kısa süren bir mutluluk.....Ve tekrar sınandım..Bebeklerim bana veda etmişlerdi..Allahım varlığını bir kez daha gösterdi...Ben can verdim ben aldım..Ve seni sınadım..Hala da sınıyorum..Geçmişinde söylediğin sözlerle düşüncelerle sergilediğin tavırlarla seni sınıyorum..Şimdi sabır göstermeliyim umudumu inancımı hiç bırakmamalıyım..Şükretmeliyim...Ve Hiç bir zaman büyük söylememeliyim.Tövbe etmeliyim..Allahım büyük..O hakeden sabreden şükreden kullarını mükafatlandıracaktır..
Bu yaşadığımla şunu öğrendim ki...Her zaman inançla yaşadıklarına şükredecek..Ve
allahın takdir ettiği herşeyi hayır bileceksin..
5 yıllık evliyim..30 yaşındayım.Henüz hiçbirşey geç değil benim için..Ama buradan beni okuyan bekar arkadaşlar olur mu bilmem ama evlendiğiniz zaman ilk olarak eşinizle birlikte kontrole gidin..en azından tedbirinizi alın..Hiç bir şey sizin için geç olmasın..
Tüm anne olmak isteyen arkadaşlar...Şunu unutmayın güzel yürekler ve güzel düşünceler bir gün mutlaka karşılık bulur..
öyle haklısın ki canım arkadaşım..
biz evlendiğimizde öyle korkuyorduk ki hemen çocuk sahibi oluruz diye.günlüğüme bakıyorum evlenmeden 2 ay öncesinde yazmışım "ben hemen hamile kalmak istemiyorum ama korunmayı eşimin yapmasını istiyorum ben bunu ona nasıl söyleyeceğim utanırım "yazmışım
sonra konuşmuştum onunla o da "ben de hemen istemiyorum çocuk "demişti
hatta bir defasında ben korkmuştum ilşkiden sonra..ya hamile kaldıysam diye.eşim demişti korkma ben senden çok dikkat ediyorum çocuk olmasın diye
şimdi hayal gibi geliyor..biz değilmişiz gibi
urfa geliniyim ben.evlenirken orada bir tekerleme söylenir gelinlere
uymaşallah maşallah başa çıkar inşallah 9 ayın içinde bi oplu ola inşallah diye
gelinlikle evden çıkarken demiştim ki "bana bu tekerlemeyi söylerseniz hepinizle küserim ben hemen çocuk mocuk istemiyoruuuuuummmmmmmm "
dün gibi hatırlıyorum
sonra ben dayanamadım evliliğimizin 7 ayında başladım mızrıdanmaya çocuğumuz olsun diye ama biz karar vermiştik zaten 1 sene olmayacaktı.eşim istemiyordu
ben ağlamaya başlamıştım bile.o ise hayır diyordu henüz çok erken.
bşz böyle bir ay korunup bir ay bırakarak 1 yılı bitirdik .
sonra ..bıraktık korunmayı tamamen..ilk ay öyle eminiz ki hamileyim..eşim diyor hızlı koşma bebeğe bir şey olabilir..:)), ben dikatliyim yediğime içtiğime vs..
olmadı. böyle düzenli korunmayarak 6 ay geçti. herkes "olur merak etmeyin "diyordu ama biz biliyorduk ki biz aslında epeydir korunmuyorduk ara ara da olsa ilk sene korunmadığımız aylar olmuştu
ben doktora gittim ani bir kararla
doktora dedim ki "siz şimdi henüz düzenli korunmayışınız 1 yılı geçmemiş erken diyeceksiniz belki ama tecavüze uğrayanlar da hamile kalıyorsa ben bunca aydır neden hamile değlim"
doktor muayene etti tahliller vs.."sen normalsin dedi hiçbir şeyin yok .uçarak çıktım muayeneden ben..
eve geldim uçuyorum sevinçten.bir sorun yommuş kalabilirmişim hamile.yakında bebeğimiz olacak demek ki dedim
fakat..eşim de doktora gitmiş meğer..o almış sonucu meğer..bana dedi ki sorun bendeymiş
ilk anda büyük bir rahatlama yaşadım
dedim ki doğuda çocuksuz kadınlara söylenen sözlerden kurtuldum en azından sorun ondaymış.tedavi olur iyileşir zaten.zavallı ben..
ertesi gün doktorla konuştuğumuzda doktor "tek çözüm tüpbebek "dediğinde
inanamadım.bu kadar basit mi hiç mi ilacı yok bunun hemen tüp bebek olur mu derken derken
gerçek tokat gibi çarptı yüzümüze.
o gün bugündür gerçek bir imtihanın içindeyiz.
umut kesemiyorum çünkü rabbim hz.meryeme babasız bile çocuk vermiş
ama bu umut aynı zamanda sürekli hayal kırıklığı yaşatıyor bana
ikilem ikilem..
ama bildiğim bir şey var ki
eşim benim için çok değerli.her zaman öncelik eşimdir.tercih yapılsaydı her zaman eşim derdim zaten.allah kendisine isyan etmekten ve yanlış yapmaktan korusun hepimizi.çünkü büyük bir imtihan bu