Bebek isterken aslında nasıl bir sınavdan geçtiğinizi hiç düşündünüz mü?

kızlar bende evleneli 3 sene 8 ay Oldu ...
Nişanlıyken daha eşimle ilk bikaç sene bebek yapmayız derdi ama Olmadı dayanamadık ve evlendiğimiz sadece ilk 6ay korunduk ve bıraktık ama meleğim Gelmedi gelmedii
benden sonra evlenen herkesi bebekleri Oldu ve dedim Bİr problem var ..tüm tahlillerden geçtik herşey normaldi.. yumurtlama takibleri olumsuz oldu .. aşılama ile olur dedik 3olumsuz aşılama geçirdim ve budonemde ne laflar ne dedikodular döndü çevremde üzgün bakışlarla bakmalar sıkıldım ağladım çoğu zaman ...ve Şuan tüpbebek heyet Raporumun çıkmasını bekliyorum inşallah bu defa gelir meleğim allaha sığındım başka yapacak bişe Yok..tedbir Bizden takdir Allahtan ..O ol derse Olacak..inşallah allah hepimize kudret Sabır versin ... ama kızlar aşşağıdaki satırlarımı iyi okumazını istiyorum sizlere moral olucak inşallah:asigim:

Sevilen kulun duası gecikir mi?
Sual: Allahü teâlâ, sevdiği kulunun dua etmesini sevdiği için duasını geciktirdiği doğru mudur?
CEVAP
Öyle durumlar da olabilir. Peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle anlatıyor:
(Allahü teâlâ bir kulunu severse veya onun sevgili bir kul olmasını isterse, üstüne bardaktan boşanırcasına musibet yağdırır, onun üzerine ardı ardına belalar gönderir. Bu kimse dua ederse, Cebrail aleyhisselam der ki:
- Ya Rabbi bu sevgili kulun istediğinin verilmemesinin hikmeti nedir ki?
Allahü teâlâ buyurur ki:
- Ben onu sesini dinlemeyi seviyorum, bırakın duaya devam etsin Mümini ve yalvarmasını severim. Benden ve beni anmaktan uzak durmaması için isteklerini geciktiririm.
Dua eden, üç şeyden hâli değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, Yahut ahirette mükafatını bulur.)
Senin her istediğini vereceğim ve memnun edeceğim, İzzetime yemin ederim, ne dua edersen kabul edeceğim, ne istersen vereceğim, ancak bu isteklerini ya dünyada veya ahirette veririm, ahirette verirsem daha üstününü verir, daha büyük belaları üzerinden def ederim) buyurur.

YANI KIZLAR BOLBOL DUA ETMELİYİZ ..
ALLAH İNŞALLAH KABUL EDECEK :teselli:

Çok dua ediyorum çok ağlıyorum.yaşın bi önemi yok bence.anne olmak için yaş bir neden olabilirmi.40 yaşımdada olsaydım bu sevgiyi içimde frenleyemezdim.çoğumuz 21 li yaşlarda öğrendik anne olamıyacağımızı.5 senedir bekliyorum allah isterse olur bunu kabullendim.en güzel günlerim bu acıyla geçti ve ömrüm geçecek.biz eşimde aşık bir çifttiz ama aile değiliz.olamıyacagız....kabullendim bunu...
allah ne zaman verirse kabulümdür bebeğim ama biliyorum o hiç gelmiyecek.......cennet kokulumu gögsünde sevemiyecek anne ve babası.
arkamdan konuşanlar ve yüzüme her görüşünde bana ''kardeşinin bile oldu senin yok mu ''diyenlere gelince onları allahın adaletine bırakıyorum.her seferinde benim kabuk bağlayan yaramı kanattıkları için....
ben bu sınavı başaramıycam.omzumdaki yükü atamıycam.böyle bir ömür nasıl geçer....
TESELLİLERE:benim için konuşanların çogu evlendikleri gibi hamile kaldılar.tabi istemem kimsenin evlatsız yaşamasını.ama bende'' allahım diyorum sende onları bebek çokluğuyla imtihan et''.bebek kıyafetlerini gösteriyorlar.drlarından,özel hastanelerinden bahsediyorlar.zaten alıngan ve sinirli bir dönem geçiriyorum.bu bana daha da ağır geliyor.o yüzden görüşmüyorum kimseyle.
teselli vermek kolay.sağlıksız yada hayırsız olmasın mış.neden olsun?böyle bi şey olabilirmi?benim bebeğim olursada sağlıklı ve hayırlı bir evlat olcak.kim sakat yada hayırsız evlat doğurmak ister ki...kaldı ki onlara ne bu ne biçim teselli...sussunlar yeter...
bebeğimi içimde taşıyamadım hiç hissedemedim.sadece rüyalarıma geliyor bebeğim.biliyor annesini-babasını üzdüğünü.bununla yetinmeye alıştım.hayat maalesef devam ediyor.hayatın bile sen isteyince değil allah isteyince son buluyor..............BU ACIYA YÜREKLER DAYANMAZ......

HERBİRİNİZİN HİKAYESİNİ CANIM YANARAK OKUDUM....senağlama
TAA ÇOCUKLUĞUMDAN GELİR BENİM HİKAYEM....
KENDİMİ BİLDİM BİLELİ İÇİMDE İNANILMAZ BİR ÇOCUK İSTEYİ VAR...
TAAA KÜÇÜCÜKKEN HATIRLARIM HAMİLE GÖRDÜĞÜMDE NASIL SEVİNİRDİM ONLARIN MİNİCİK BEBEKLERİNİ HAYAL EDERDİM...
HELE KÜÇÜK BİR BEBEĞİ GÖRDÜĞÜMDE KALBİM HEYECANDAN DURACAK GİBİ OLURDUM.....
SONRALARI BÜYÜDÜKÇE EVLENME ÇAĞINA GELDİKÇE İÇİMDE FARKLI DUYGULAR OLMAYA BAŞLADI....ANNE OLABİLMEK HAYATTA EN ÇOK İSTEDİĞİM ŞEY...
HER HAMİLE GÖRDÜĞÜMDE KALBİM SIKIŞIYOR ..............
HER BEBEK GÖRDÜĞÜMDE GÖZLERİM DOLUYOR........İÇİM SIZLIYOR...
İÇİMDE SÖNMEK BİLMEYEN BİR ALEV TOPU VAR.......
NEDEN Mİİİ.....................NEDENİNİ BENDE BİLMİYORUM Kİ........
EVLENDİK...HERŞEY MÜKEMMELDİ......HER İKİMİZDE ÇOK İSTEMEMİZE RAĞMEN BİR SÜRE KORUNMA KARARI ALDIK.YAKLAŞIK 1 YIL DOĞUM KONTROL HAPI İLE KORUNDUM....:1no2:
ETRAFIMDAKİ HERKEZ BENİM BU KADAR ÇOK ÇOCUK İSTERKEN NEDEN KORUNDUĞUMA ANLAM VEREMİYORDU....BEN DELİ OLMALIYDIM.....
HERKEZ HAPLA KORUNMA ÇOCUĞUN GEÇ OLUR...ZORLANIRSIN HORMONLARINI BOZARSIN DEDİİİİ...............................ONLARIN CAHİL OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM....
SANIRIM CAHİL OLAN BENDİM...................
ŞİMDİ KEŞKE HİÇ KORUNMASAYDIM DİYORUM.................
3 AYDIR BEBEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ................
BİZ UĞRAŞTIKÇA YILLARDIR SAAT GİBİ İŞLEYEN ADET DÜZENİM TEPETAKLAK OLDU ADET OLAMAZ DURUMA GELDİM 3 AYDA...
NEDEN NİÇİN......................BUNU DOKTORLAR BİLE AÇIKLAYAMIYO..........
HORMONLARIM GAYET DÜZGÜN MÜKEMMELE YAKIN DEĞERLERDE....
PKO SENDROMU YOK....
HİÇBİR HORMONUM YÜKSEK DEĞİL....
RAHİM TERTEMİZ....
EVLENDİĞİMİZDEN BU YANA.............
EN AZ 5 DEFA HORON TAHLİLİ VE TÜM VUCUT TOMOGRAFİ ÇEKTİRDİM...
HİÇBİR PROBLEM YOKKKKKKKKKK YOKKKKKKKKKK
FAKAT BEN 3 AYDIR ADET SÖKÜCÜ HAP KULLANMADAN ADET OLAMIYORUM..........BU ALLAHIN TAKTİRİNDEN BAŞKA BİŞEY DEĞİL...
EŞİMDE DE ÇOK ÖNEMLİ BİR PROBLEM YOK...SPERM SAYISI MÜKEMMEL.........
AMA ŞİMDİ BENİ HİÇBİRŞEY TATMİN ETMİYOR.....
BUNCA İÇ ACIMASININ BİR NEDENİ Mİ VARDI ACABA DİYORUM......
BUNCA ÇOCUK SEVGİSİ ACABA BENİM ÇOCUĞUM OLMAYACAK TA ONDANMIDIR DİYORUM...........SORULARIM CEVAP BULAMIYO...
KİLİTLENDİM DÜĞÜMLENDİM................ALLAHA EMANET YAŞIYORUZ DÜNYADA...
ALLAHTAN GELENE RAZI OLMAK ZORUNDAYIZ ELDEN BİŞEY GELMEZ...:nazar:

Degisik hayatlar bizleri biraraya getiren cocuk ozlemi....

Her zaman KENDI KENDIME Allahim buyuktur benim bilemedigim birseyler olmali. Boyle birakmas diyorum.

Benim dualarim kabul olmasa bile sevgili annecigim duasi kabul olurdu. Mutlaka kabul olmali diyorum kendime....

Her tedaviye basladigimda bu sefer olur diyorum olmuyor.Tekrar tedaviler / kanamalar / kist/ karacigerdeki sorun/ ilaclari kaldiramama yuruyemes halde yataga baglanmak senelerce bunlar devam ediyor. Yikiliyorum kalkiyorum. Onemlisi umut var diyorum.

Halime surekli sukur ediyorum. Ama Allahtan hayirlisini nasip et demeden korkuyordum. Hayirlisiyla cocuk nasip et diyordum. Son zamanlari ise Allahim herseyin hayirlisini nasip et demeyi ogrendim. Bu da beni korkutuyor artik her seyden vaz mi gecmis mi durumdayim?

Sanki etrafdakilerin hepsi cok akkilli sadece benim kafam yetmiyor benim elimde ama ben cocuk yapmiyorum yada kendi niyetimle bagliymis. evlatlik al cocuk olur gibi konusmalar canimi sikkiyor.Hersey Allahtan oldugunu bu kafalar e zaman anlar..........

Kariyerimi tedavi icin esim icin ortada birakmistim. Sonra baktim elimde kocaman hic esimin onunde ise yaramas gibi hissedmeye basladim.

Destek verecek diyen esim ailesinin problemleriyle ugrasarak beni bir kenara itti.Boylece hafta sonu yalnizliklar bayram gunlerindeki yalnizliklar tedaviye yalniz devam etmeler onun lazim oldugu zaman bulllamamalar basladi. Aradaki sevgiye ne oldu? benim surekli yaninda olurum herseyi basaririz diyen esime ne oldu? gece gunduz aglamalar korkular devam etti. Allahim buyuklugune inaniyorum yanlislarin gorur cocuk icin kosusturur diyorum kendi-kendime. sukur yuvamiz yikilmadi....

Ama esimnen uzaklasiyorum her kezden uzak durmak istiyorum....

Bunlari atlatarak toparlanabilirmiyim. Allahin verdigi gucuyle elimden geleni yapmak icin kendimi zorlamaliyim...

Allaha sukur ayaktayim elimden geleni yapmaliyim...

ALLAHIM BUYUKTUR. KALDIRAMAS YUKU ARTMAS.INSALLAH NASIP EDER.INSALLAH KUCAGIMA BEBISIMI ALARIM....

Insallah cocuk ozlemini ceken herkezin Allahim kusagini bos birakmasin! Allahim yardimci olsun bizlere.

merhaba arkadaslar
bizde çogu yeni evli gibi ilk 2 sene bebek düşünmemiştik sanki biz düşünmeye başlayınca hemen hamile kalabileceğimi sanıyordum.çünkü herşey o günlere kadar sanki benim istegime göre oluyordu, fakat artık bebek istediğimde aylar geçiyoru ama biz sonuç alamıyorduk 1 sene sonra dr a gittik benim yumurtlamalarım problemliydi baştan haplar kullandım düzelsin diye olmadı dr.um aşılama deneyelim dedi hemen tamam dedik artık olacak diye düşünüyorduk ama ilk aşılamada eşimin sperm sayısı çok düşük çıktı ve eşim hemen varikosel ameliyatı oldu bundan sonra 8 ay iyileşme süreci girdi araya ve eşimin dr.u başka bir prof. u tavsiye etti bize. ilk görüşmeye gittiğimizde dr.um güzel bir yumurtam geliştiğini ve istersek ertesi gün aşılama deneyebileceğimizi söyledi tabiki hemen uygulattık ilaçsız yumurtam gelişmişti Allah ın bir lutfuydu bu. 12 gün sonra hafif bir lekelenme oldu ben çok üzülmüştüm tabiki ama yinede test yaptırdım sonucumu eşim almıştı ve hamileydim inanamıyordum ancak kalp atışlarını dinlemek için dr.a gittiğimizde dr duyamadı 2 hafta sonra tekrar gittiğimizde dr.um boş kese olduğunu ve kürtaj olacağımı söyleyince yıkılmıştık ama hep hayırlısı diyorduk bundan sonra 4 kez daha aşılama uyguladı drum ilkinde hamile kalabildiğim için ancak hepsi hüsrandı. artık tüpbebege geçmeliydik ilk uygulamada 3 embriyo transfer edildi ancak tutmadı 2. denemeyi de temmuzda yaptırdık ancak yine tutmadı ve ben hepimiz gibi maddi ve psikolojik çöküntü yaşadım ve yaşıyorum etrafıma baktığımdaçoğu arkadaşım çocuklu veya hamile benden sonra evlenenlerin bağzısı 2. çocuklarını doğurmuş. ama düşünüyorumda 3,5 sene geçmiş tüm bunları yaşarken ve farkında olmadan hem beni hemde eşimi olgunlaştırmış yaşananlar. her yaşananın bir hikmeti vardır ,sonuçta bizler ne kadar istersek isteyelim ,tüm mal varlığımızı bu uğurda harcayalım, en son tedavi yollarını deneyelim ama tüm bunlar Allahın takdirinde Allahın ol demesiyle gerçekleşecek. herzaman birbirimiz için dua edelim çünkü müslümanın müslüman kardesine yaptığı dua inş. reddolunmaz. dualarımızda herşeyin hayırlısını istiyorsak sonucuna da razı olmalıyız bunları düşünerek rahatlatalım kendimizi.Allah hepimize hayırlı sebeplerle hayırlı evlatlar nasip etsin inş. ve dayanma sabrı versin.

MALESEF KIZLAR SİZİ ÖYLE İYİ ANLIYORUMKİ BEBKLERİMİ KAYBETTİĞİMDE 2.5 AY ÖNCE AYNI ŞEYLER BANADA SÖYLENDİ ÜZÜLME OLACAĞI VARMIŞ BİLİMİYOLAR İÇİMDE KOPAN FIRTINALARI hep SIKTIM KENDİMİHASTANEDE DÜNYAM YIKLDI 4 CM AÇILMA VAR DENİNCE SANKİ HAYAT BENİM İÇİN DURDU NASIL ANLATSAMKİ BENİMKİSİDE BİR ÖZLEMDİ TÜP BEBKTİ YAVRULARIM DĞŞÜĞNSENİZE EN GÜZEL DUYGU ULTRASO GİTTĞİMDE OYNAYIŞLARI ELİNİ KOLUNU GERİŞLERİNİ OFFFF İÇİM YANIYO HALA GEÇMİYOR BUNUN YERİNİ KİM DOLDURABİLİR HAGİ GÜÇ BANA TESELLİ EDEBİLİR YAŞANMAI ÇOOK ZOR... AMA BİLİYOMUSUNUZ EVLADIN ACISI BİLE GÜZEL İÇİM YANDPI HALDE SÖYLÜYORUM SONUÇTA 5.5 AY TAŞIDIM EN ZORU HASTANEDE HERKES DOĞUM YAPIYOR BEBK SESLERİGELİYO BEN ORDA ACIMI BEKLİYORUM ÇOCUK NE ZAMN AŞAĞI İNİCEKTE ALCAKLAR VE ODAMA GELİP BAŞKALARININ BEBEK VARMI DEMELERİ ........ ANLATILMAZ...... YAŞANIR... DOĞUM SIRASINDA DR.UN ANNE GÖRMEK İSTEMİYO DEYİŞİ KULAKLARIMDAN GİTMİYOR KAFAMI ÇEVİRDİM GÖRMEYEYİM DİYE ŞİMDİ ÇOK PİŞMANIM... ŞİMDİ YAVRULARIM YAN YANA YATIYOR.. CELİL'İM VE MELEKNUR'UM.......... ELBİSELERİ ODALARI İKİZARABASI PUSATLER NASIL ANLATSAM KAYBETMEDEN ÖNCEKİ HAFTA ALDIM... KIYAMIYORUM KİMSEYE VERMEYE ÖMÜR BOYU BENDE KALACAK.. HERŞEYİ TOPRALAMIŞ EŞİ KİMBİLİR NASIL İÇİNE ATA ATA ODA HASTA OLDU ALLAH'IM EŞİMİN ACISINI GÖSTERMESİN. DAHA NE ANLATAYAIMKİ İÇİM ÖYLE DOLUKİ ATAMIYORUM DÖKEMİYORUM ...

yagmurcn ve nurtanesi içimi parçaladınız yazılarınızla insan oğlu ne acılar yaşıyorda üstesinden geliyor kurban olduğum rabbim yagmurcn sana bir daha ikiz versinde bu acılarını unuttursun allah isteyen kullarını görsün rabbim hepimize hayırlı evlat nasip etsin

Amin.... Cnm hemde yürekten koskoca allah hepimiz sağlikli geçirecek gebelikler nasip etsin....... Inşallah yine ikizlerim olur ev sağlikli bir şekilde doğururum..........

inan yaşadıklarını okurken göz yaşlarımı tutamadım.ama sonunda ne güzelki sevinmişsin.size mutluluklar dilerim:içelim:

"HADİ BEBEK YAPALIM " diyorlar bazı arkadaşlarım.."birlikte hamile kalmak için planlar yapıyorlar
"bebek yapalım..." bu nasıl bir cümle??? bebek yapıyorlar..bebeği siz mi yapıyorsunuz..öyle sanıyorlar çünkü istedikleri an hamile kalabiliyorlar
ikinci çocuklarına birliktre hamile kalanlarla dolu çevrem şu anda..sağa bakıyorum o hamile sola bakıyorum bu hamile.aynı masada geçen gece 7 kişiydik ve 5 i hamileydi birinin de yeni bebeği vardı..
tek konu bebek..hamilelikleri bebeklerinin cinsiyeti vs vs..
ben sanıyordum ki erkekler konuşmaz sadece bayanlar konuşur ama öyle değilmiş.eşimin yanında da onların eşleri "bizimkinin şu kadar haftası kaldı sizinki kaç aylık? senin kızını benim oğluma alalım "muhabbetindelermiş
bizim arkadaşlarımızla konuşacak konumuz kalmadı..kalmadı diyorum, çünkü söyleyecek şey bulmak zorlaştı..iyi hayırlı olsun allah sağlıkla kucaklamalarını nasip etsin ..etsin de..bundan başka ne diyelim?
bulantım olmadı ki ne zaman biteceğini bileyim..doğurmadım ki hangi doğumun daha sağlıklı olduğunu söyleyeyim..
eşim de aynı durumda..ne diyeyim diyor ne diyeyim..biri oğluna diğerinin kızını alacakmış saatlerce aynı konuda konuşuyorlar bilmem nerde yatak varmış ucuz bilmem kimin bebek arabası şu kadaraymış vs vs
sonra diyorlarmış ki eşime "neden konuşmuyorsun sen "ne konuşsun ha..ne konuşsun ki..
insanın bir haddi hududu olur yaa..her an konuşulur mu bunlar..yanlarında her zaman biz yokuz bizi çağırdıklarında en aızndan bu bebek hamilelik doğum mevzularına bi ara verseler ya da daha az bahsetseler başka konular da olsa konuşmalarda..

SEVGİLİ NURTANESİ;Sanki beni tanıyosun ve sessiz isyanımı kelimelere dökmüşsün.heralde şunu düşünüyorlar''bunların nasılsa çocugu yok alışmıştır onlar,şu bebeğimi biz kez daha öpmekten bunaltayım.annem annem lafları,kendi mutluluklarını pervasızca paylaşabiliyorlar.inanın yapabileceğimiz hiç bişey yok.çünkü onlar istedi korunmayı bıraktılar ;bebek yarattılar!hatta çogu kazayla!bebek sahibi oldular......her adet dönemi içim nasıl yanar ben bilirim....o fırtınaları biz yaşadık onlar ne yaşadı ki....hatta istemediler,kaprisler falan.......bizim yaşadığımız bu süreç depresyon yada travma gibi adlandırılırmış.en ağır süreçlerden biriymiş.evlat acısını yaşayanlar bilirmiş bu acıyı ancak....
kardeşimde bebeği 20 günlükken ağlandı bunaldım diye oturdum azar ve anlatma yöntemiyle ne kadar yanlış davrandığını anlattım.kendi duygularımı dizginleyerek yaptım bu konuşmayı,gözyaşlarımı tutarak....................
VESSELAM ARTIK HERKESLE YERİNE GÖRE KONUŞUYORUM VE GÖRÜŞÜYORUM...ŞİMDİ DAHA İİ YAŞAMIM....ONLARIN AĞIZLARINI ENGELLEYEMEM ÇÜNKÜ VE ONLAR ASLA BİZLERİ AN-LA-YA-MAZ.....

İşte ben böyle bir hal içindeyim.
Aslında derin keder içindeyim.
Bazen bilmeyerek ne yaptığımı,
İyi kötü güzel çirkin,
Her biçimdeyim.
Bazen isyan edip yalnızlığıma,
Sana karşı ince bir sitem içindeyim....:CüvCüv:

canım çok güzel bi konuya değinmişsin.bende 6 yıldır istiyorum ama olmuyor.ama ümidim bitmedi.çünkü rabbim bizleri sınav ediyor.vermiyosada mutlaka bi hayır vardır.herkesi bi şekilde sınav ediyor işte.kimine veriyor sokağa atıyor onunda sınavı öyle işte.ama sınavı kazananlar sabredenler olacaktır.bizimde bebişlerimiz olacak.sınavı en güzel şekilde geçecez.

selamm heralde ancak bu kadar ifade edilebilir duygularr ......ancakk yaşayann anlarr rabbımm en kısa zamanda tumm isteyenleri bebeiş sahibi etsinn asla zorda bırakmasınn inşş......bizz kuluzz sabırsısızz rabbım sabır versi,nn .....herşeyy güzel ols inşş selametle iyilikle kalınn

İçini hiç dolduramadığım bir yaşama boşluğu var içimde........

Hayattan beklentilerim hep çok oldu ....Hayal kırıklıklarım da...
Üzüntülerim mutluluklarımdan hep daha uzun sürdü....
Hayatımın her döneminde -kaçmak-istedim....Ama hep hapsoldum....
Ben ölüm acısı nedir bilmiyorum henüz...Ama yaşamadan ölenlerim oldu benim...
Bugünü yaşamadan hep geleceğim olsun istedim...Ama hep geçmişe gömdüm kendimi...
Yarınlarım olmadı!!!!!!

Dirayetli miyim soğukkanlı mı....Aslında kaçıyorum da mesafeleri kendime mi koyuyorum ben...

İnsan hayatı bir grafik gibi...Yükseliyorsun...alçalıyorsun...alçalıyorsun ....yükseliyorsun...
Bazen de benim gibi hep yerinde sayıyorsun...

Kendi sorularıma cevap veriyorum ama memnun kalmıyorum..Başkalarının sorularına tahammül edemiyorum ve kaçıyorum...Bu yüzden ya...sığınağım sadece sensin....

Sevgili eşim ..senin varlığın beni yaşatıyor..sen dayanağımsın...senden güç alıyorum...sınırlarımı senin için zorluyorum..

Başaramamak değildi bu...Kaderdi...

Ben bu kaderde yanlış rolleri oynadım...Bazen üstesinden gelemedim bazense böyle tıkanıp kaldım...

Hatam neredeydi....

Beklentilerim mi çok büyüktü...

Yoksa ben mi beklentilere cevap veremeyecek kadar yetersizdim.....

hepiniz sanki bensiniz bu konuda hislerimiz tamamen ortak.ben 30 yaşındayım.6 senelik.evliyim iki yıl sadece bekledim olmadı ve dr. gitmeye başladık klasik testlerden geçtik hepsi normaldi ikimizdede hiç bir sorun yoktu ama olmuyordu işte RABBİM istemeden.4 kez aşılama yaptırdık sonu hüsran,ara verdim şimdi bir kez daha denemeye karar verdik çok korkuyorum negatif çıkarsa diye moralim sıfır.

oooooooff oooooooof bende nurtanesi arkadaşıma katılıyorum yanımızda biraz daha dikkatli olsunlar ya.ben çok severim bebekleri ama insanlar daha ellerimi bebeğe uzatırken başlıyorlar "ah canıım ALLAH sanada verir üzülme"yaa bi unutun ben unutmak istiyorum bazen bu eksiğimi ama ne mümkün illa sokacaklar iğneyi.türlü şekle giriyorum zavallı gibi görünmemek için dik durmaya çalışıyorum ama içimdeki fırtınayı ALLAH biliyor.BİZİ KENDİ HALİMİZE BIRAKIN NE OLUR.senağlama

SEVGİLİ NURTANESİ;Sanki beni tanıyosun ve sessiz isyanımı kelimelere dökmüşsün.heralde şunu düşünüyorlar''bunların nasılsa çocugu yok alışmıştır onlar,şu bebeğimi biz kez daha öpmekten bunaltayım.annem annem lafları,kendi mutluluklarını pervasızca paylaşabiliyorlar.inanın yapabileceğimiz hiç bişey yok.çünkü onlar istedi korunmayı bıraktılar ;bebek yarattılar!hatta çogu kazayla!bebek sahibi oldular......her adet dönemi içim nasıl yanar ben bilirim....o fırtınaları biz yaşadık onlar ne yaşadı ki....hatta istemediler,kaprisler falan.......bizim yaşadığımız bu süreç depresyon yada travma gibi adlandırılırmış.en ağır süreçlerden biriymiş.evlat acısını yaşayanlar bilirmiş bu acıyı ancak....
kardeşimde bebeği 20 günlükken ağlandı bunaldım diye oturdum azar ve anlatma yöntemiyle ne kadar yanlış davrandığını anlattım.kendi duygularımı dizginleyerek yaptım bu konuşmayı,gözyaşlarımı tutarak....................
VESSELAM ARTIK HERKESLE YERİNE GÖRE KONUŞUYORUM VE GÖRÜŞÜYORUM...ŞİMDİ DAHA İİ YAŞAMIM....ONLARIN AĞIZLARINI ENGELLEYEMEM ÇÜNKÜ VE ONLAR ASLA BİZLERİ AN-LA-YA-MAZ.....
o kadar çok insanla arkadaşlığımı bitirdim ki..hamileyken her zaman yanınbaşında olduğum bir arkadaşım vardı.her an ne zaman gel dese koşardım..seve seve..doğum yaptığında da hemen görmeye gittim bebeğini.sonra tekrar da gittim ama eşim bir türlü fırsat bulup gidememişti.bilirsiniz işte,erkeklerle gidilecekse daha müsait zaman kollanır ayağa kalksın iyileşsin biraz öyle gideriz dedi eşim
araya 2 ay girdi eşim henüz görmeye gitmemiş bebeği..neyse..biz markette karşılaştık bebek arabasıyla onlar..ben dedim ki bir dakika bekleyin eşim arabayı park ediyor dışarıda.. gelsin o da görsün bebişi
ne yaptı kocası biliyor musunuz? " BEN KIZIMI GÖRMEYE GELMEYEN ADAMA MARKET KÖŞESİNDE KIZIMIN YÜZÜNÜ GÖSTERMEM !!!! ve çekti arabayı gitti
şok oldum..
araya biraz zaman girdi..yolda karşılaştık selam bile vermedim ona.dedi ki ne oluyorsun? ben de açtım ağzımı..benim durumumu biliyorsun dedim.acılarımı üzüntülerimi..bunu nasıl yaptınız ya..
ay ne var eve gelin diye yaptık dedi..iyi de dedim o kadar ağırıma gitti ki o söz..bekleyeseydiniz gitmeseydiniz yine o sözü şaka kabul ederdim ama..
görüşmüyorum onunla da..eşim diyor selam ver bari eh küslük olmasın diye selamlaşıyorum ama bir daha evine falan ayak basmadım..

bu bir imtihan diyoruz ya..gerçekten bir imtihan..
alt komşum istemeden hamile kaldı 3. çocuğuna demiştim ya.. karşı komşum da bugün öğrendim hamileymiş..bunalıma girmiş o da.hiç istemiyor.korunduğumuzu sandık ama oldu diyor..öyle mutsuz ki..allahım..bu bebekler hep istenmediği yerlere mi geliyor?????????????????

nurtanesi bende senin gibi yaptım.kardeşimin o missler gibi süt kokan bebeğinin kulagına eğildim.''benim bebeğimde de geliyor mu?onu da gördün mü teyzecim?ne zaman gelecekmiş biz onu çok özledik artık taakatimiz kalmadı dedim?''bebişimiz gülümsedi.
belki haber yollamıştır benim meleğime..........................
o da üzmesin artık anne ve babasını.........
gel cennet kokulum evimize neşe getir bizi bir aile yapmak için hayatımıza gir bebeğim..........

Arkadaşlar herşey bir süreç tamamen zaman diye düşünüyorum,

hastanelere gittiğimde halime şükrediyorum.insanlar perişan şifa ariyorlar.
Kimsenin kimseyi gördüğü yok.

Orda şunu düşündüm isyan etmicem,pes etmicem sonuna kadar uğraşicam ve en önemlisi dua edicem

benden sonra evlenenlerin çocuklari oldu ben hala beklemedeyim
ama gördümki onlarda da başka sorunlar var

halimize şükredelim allah taşiyamayacaği yükü kuluna vermez herşeyde bir hayir vardir

X