@Atabetul bak ablacım dinle beni çok samimi yazıyorum sana
34 yaşındayım epeyce gördüm geçirdim, senin yaşlarında yüzlerce genci okuttum mezun ettim. işim gereği de insanları fazlasıyla gözlemlerim hareketlerini anlamlandırmaya çalışırım
bak canım, sen bu evliliğe klasik "beyimdir sever de döver de evlilik böyle bir şey bütün kadınlar çile çeker, bir çocuğum olsun bütün dertler biter" mantığıyla bakarsan hayatını mahvedersin. yıllar yıllar sonra hani bazı yaşlı teyzeler var ya "bir gün yüzü görmedim şöyle çile çektim böyle çektirdiler ah yavrum şimdiki aklım olaydı... ben yandım siz yanmayın" diyen bir kadın olacaksın. istisnası olur mu bilemiyorum.
aa tabi hayatta kalırsan... bir de o var. çünkü hem şiddet görüyorsun hem de sen bu kiloyla hamile kalırsan doğumun çok riskli olur gebelik şekeri, tansiyon vs... çünkü geç yaşta doğum kadar erken yaşta doğum da riskli
eşinin değişmesi maalesef imkansız...
hadi diyelim yetişme tarzı, kültürel yapı gibi etkenlerle böyle davranıyor ama bak sen demişsin ki "psikolojim bozuldu oraya gitmek istemiyorum doktora gidelim" diyorsun o zaman bile seni düşünmüyor seni terk etmekle tehdit ediyor
iyi düşün, bir kere geliyoruz bu dünyaya
daha yolun başındasın kıymet ver kendine
kendine bu kadar eziyet edilmesine izin verirsen Allah'ın da gücüne gider
Kendini ve hayatını değiştirmek istersen biz burdayız
Kendi adıma ben yardıma hazırım.