• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hediyesi

Siz neden birikiminizi veriyorsunuz ki ?
son durum ne oldu bu arada ?
Tabikide yarım altını aldı ve şu mübarek günde evimin huzuru kaçtı. Yolda bi kelime bile etmeden 10 saat yol gidiyoruz. Gittiğimde kayınannemle konuşucam oğlunun bu savurganlığına daha fazla katlanamadığımı, çocuk konusunda da onu daha tolare edemeyeceğimi söyleyeceğim. Bilsin oğlunun saçmalıklarını bu güne kadar bişey yansıtmadım ama artık ne söylenmesi gerekiyorsa söyleyeceğim.

evlilikte ayri keseye olumlu bakmam ama, sizin durumunuzda elzem olmus.

esiniz var saysin ki calismiyorsunuz. evini gecindirmek zorunda.

calisilmadigi takdirde eev isleri gorev dagilimindan dolayi genelde kadina kaliyor. siz de maasinizdan kendinize bu guzelligi yapin. ev isleri icin uygun gordugunuz kadar yardimci alin.gostermelik bir kac fatura odeyin, ozel ihtiyaclarinizi karsilayin.(ki bunlari bile hak etmiyor) esiniz de maasini bozdursun bozdursun kardesinin ailesine harcasin.

ayiptir yahu. esinin parasina guvenip de boyle bonkorluk mu olur?

bu adam haktan da mi korkmuyor?

boyle bir adama guvenilmez.

en kisa zamanda kesenizi ayirin, kendi adiniza birikim yapin.
Diyorumki hep bir maaşı ortaya koyalım diğeri kenarda biriksin. 2 kişi birimizin maaşıyla zaten lüks yaşarız hatta ordan bile artar yani. Yok inatla maaşını çekip eve getirmiyor, önceden evin alışverişi pazar alışverişini yapardım hiç ruhu bile duymazdı. Arrık markete mi gidilecek evde çöp kalmasada kendim değil onla birlilte gidiyorum bunada bozluyor çünkü araba haftaiçi bende. Ama alışverişi ben yaptığımda ne aldım verdim haberi olmadığı için harcanan paranın farkında olmuyor bende 3-4 aydır maaşıma hiç dokunmuyorum ısrarla. O kadar zoruna gidiyorki batıyor kenardaki para. Alışmamış çünkü ailecek bugün bulmuşlar bugün yemişler. Birikim işi kadın işidir ama bunu idrak edemiyor. İki koldan harcanan paranın bereketi olmaz ki ben böyle gördüm ailemden. Hesap vermek olarak görüyor bunu. Diyorumki faturaydı karttı yatır artanını getir o ay onla geçinelim paramıza göre yaşayalım diğer maaşa dokunmayalım. Yok bana hiç söylemiyor ne kaldı ne kadar kaldı. Benim babam ödeyeceğini öder kalanını getirir eve koyar ihtiyacı olan annemden alır o para bütün ailee yeterdi. Neyin var bilmezsen harcamanı nasıl kontrol edeceksin. Yeni evlenecek kızlara söyleyeceğim tek şey sorunlu ve düzensiz bi aileye sakın gelin gitmeyin. Kim ne görüyorsa onu yapıyor çünkü.

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de 4 yıllık evliyim, 1 yıllık evli iken ben bebek istemeye başladım, eşim hiç istemedi. Kardeşi bizden bir yıl sonra evlendi, eltim hemen hamile kaldı. Bebek doğdu etti ama eşim halen istemedi. Ben de bu kadar bebek isterken zor oldu tabiki. Kayınbiraderim de kendi de eşi de çalıştığı halde paragözlerdir, sürekli bebeğe bir şeyler istedi, eşim de sürekli aldı. Neyse biz 3 yıllık evli iken artık eşim artık çocuk fikrine ısındı. Tamam artık ısındı dedik ama ne yapsak olmadı, meğerse eşim doğuştan kısırmış. Sonra tüp bebek tedavilerine başladık. Kayınbirader biz hastanedeyken bebek için uğraştığımızı bildiği halde sürekli kızının resimlerini videolarını yolluyordu. Sonrada tüm aile aynı grupta ordan onu seviyorlardı. Eşimle bizim halimizi düşünen yoktu. Neyse kayınbiraderin istekleri halen devam ederken en son saçma bir şeyden eşime atarlandı, eşim de kızdı, küstüler. Şu sıra kafam rahat o yüzden. Sen bence eşinin üstüne gitme, eski tartışmaları unuttur. Tabi biraz zaman alır. Para konusunu da düşünmemeye çalış. Benim eşim yeğenini sevdikçe bebek fikrine alışmıştı, sen de yanında sevecen durursan belki seninki de ısınır. Herşeyi unut masum olmaya çalış.
Allah’tan tek dileğim eşimin ailesinden sağlam bir kazık yemesi ve aklının başına gelmesi. Zaten olurda yuvam yıkılırsa Allah öyle bi insan çıkarsınki karşılarına pişmanlığı göreyim dünya gözüyle başka bişey istemem. Allah’a havale ediyorum.

Tabikide yarım altını aldı ve şu mübarek günde evimin huzuru kaçtı. Yolda bi kelime bile etmeden 10 saat yol gidiyoruz. Gittiğimde kayınannemle konuşucam oğlunun bu savurganlığına daha fazla katlanamadığımı, çocuk konusunda da onu daha tolare edemeyeceğimi söyleyeceğim. Bilsin oğlunun saçmalıklarını bu güne kadar bişey yansıtmadım ama artık ne söylenmesi gerekiyorsa söyleyeceğim.
Bana biraz pasif geldiniz kusura bakmayın. Adam her istediğini yapıyor yine, siz üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. Kayınvalidenizle konuşmak meseleyi çözecek mi? Kıskanç durumuna düşersiniz. Siz bunları eşinize söyleyin, çocuk olmazsa bu savurganlığın da sonu gelmezse evli kalmanın anlamı yok deyin.

Bana biraz pasif geldiniz kusura bakmayın. Adam her istediğini yapıyor yine, siz üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. Kayınvalidenizle konuşmak meseleyi çözecek mi? Kıskanç durumuna düşersiniz. Siz bunları eşinize söyleyin, çocuk olmazsa bu savurganlığın da sonu gelmezse evli kalmanın anlamı yok deyin.
Ben o kadar mücadele ettimki kavgalarınız hep üst perdeye taşındı, birbirimize saygımızda kalmadı iyice çirkinleşti durum. Kavgadan gürültüden öyle bıktımki artık geri çekiliyorum çünkü kaldıramıyorum, kayınvalidemle konuşmamın nedeni son aşamada olmam zaten. Çocuğunun hatalarını bilmiyor çünkü. İkidebir bna çocuk çocuk diyorlar ve ben hiç söylemedim eşim istemiyor diye. İşte artık herşeyi söyleyip çekileceğim kenara sonrada yoluma bakacağım. Konuşmayınca hata sende sanıyorlar. Benim içime ateş düşecekse onlarında düşsün onlarında hatası var çünkü yaşadıklarımızda eşimi hrp evin babası rolüne sokmuşlar. Adam çocuk sorumluluğundan korkuyor ya aileme destek olamazsam diye. Kayınvalidem bilsin kimin neyi neden istemediğini bi silkelensinler pndan sonra zaten yapacak bişey yok ben gözden çıkardım bu evliliği.

Eşin kardeşine yardım etmeye devam edecek gibi duruyor, keşke evlenmeseymişte ben okudum o okumadı diye varını yoğunu kardeşine verseymiş.

Bence kenardaki parayı bi yere bağlayın ya da yiyin için gezin kime neye para biriktiriyorsunuz sanki?

Bu konuyu da büyütmeyin ne hali varsa görsün ama genel olarak evliliğinizi bi sorgulayın bakalım, devam edebilecek tahammülünüz kalmış mı?

Gerçi her şey eşte bitiyor, eşiniz destek olmazsa bi anlamı yok tek başına çabalamanın.

Konunun başında sizi haksız görmüştüm ama yeni detayları yazınca yerden göğe kadar haklısınız. Kesinlikle birikiminizi kocanıza söylemeyin. Gidin kendinize para edecek bilezik kolye alın, ama satmayın. Takacağım ben bunları diyin. Evinize yardımcı alın, ona verdiğiniz para dışında eve 1 lokma ekmek bile almayın. Bu adam evlenmemiş resmen yatırım yapmış. 1 maaşla 2 eve bakabiliyorsa baksın. Sizin maaşınızla babalık yapmasın kazık kadar adama.

O size ne takmıştı aynısını takın . Valla bı zamanda çeyrek olmuş 380 lira bence gayet yeterli..
arkadasin henuz cocugu yok ama insallah en dogru zamanda olacak ;) bence de canim yanlis anlama ama kardesi oldugu icin bana da ceyrek az gibi geldi ama tabi sen de lpanlarinda haklisin.. zaten yakin zamanda tatsiz zamanlardan gectiniz bosver istersen cok ustune gitme..

İşte nişanlandıklarından beri, kardeşim evlenicek yardım edelim(8000 tl), evlerine eşya alalım(2000 tl), altınını alalım(4000 tl), çocuk oldu nasıl geçinecekler bebek arabası (1000 tl) yarım altın(800 tl) 10 ay içinde iliğim kğim kurudı eltim öyle sinsiki eminim 6 aya kalmaz 2. Çocuğu yapacak. Ben evlenirken geceleri in gibi yerde nöbet tuttum ve boş vaktimde elimde işimi yaptım sattımda öyle kurdum evimi, insanın zoruna gidiyor.

:duduk::duduk::sinirli:Anam abartmış biraz eşin olayı Çeyrek-yarım mesele değil ama toplamı çok çok fazla olmuş bence. Ben bu kadarını kaldıramazdım açıkçası. Aile bütçeniz aylık ne kadar ki ayıptır sorması??

:duduk::duduk::sinirli:Anam abartmış biraz eşin olayı Çeyrek-yarım mesele değil ama toplamı çok çok fazla olmuş bence. Ben bu kadarını kaldıramazdım açıkçası. Aile bütçeniz aylık ne kadar ki ayıptır sorması??
Bende bunu merak ettm ne iş yapıyorlar lı adam bu kadar harman savurablyr

kızlar eltimin çocuğu oldu geçen ay şimdi bayrama gittiğimizde bebeğin hediyesinide takıcaz ve orda kurbanda yapıcaz, eşim yarım altın takmak istiyor ve bende zaten kurban masrafıyla ağır geleceğini küçük altın takmamızın kesemiz için daha uygun olduğunu söyledim zatwn geçmişte hep onlardan dolayı tartıştığımız için artık tahammül edemiyorum çünkü hep veren taraf benim. Kenarda bi miktar birikmişim var ev alırız filan diye yavaştan biriktiriyorum, ordan biraz çek yarım altını alalım diyor? Şimdi haksız mıyım bilmiyorum ama çok kötü kavga ettik bu kadar tartışmaya ne gerek vardı?
Bikirtigin parayi eltinin cocugunayarim takmak icin mi bozacaksn.
Bu erkeklercok enteresan kendi aileleri oldumy hicbiseyden feragat etmiyorlar masallah . tak bi ceyrek. Altin ne kdr pahali oldu ya.kardesim 1 ayadogm yapcak calla ceyrek takcam napimm.bu devirde yarm zor

8000 canım. Ama şöyle düşün kenarda 1 kuruşunuz bile yok. Çünkü evimizin bereketi yok. Birlik olmayan evde berekette olmaz.

Sevmediğin gorumcenizin bebeğine pahalli altın almak için sizin paranız istemiyor ve bu yüzden kavga mı ediliyor? :sinirli::sinirli:
Yok artık
O parayı biri dogursun da vereyim diye mi biriktirdiniz? Az da değil yani, ikiyarim altın bir asgari ücret ediyor.
Ben olsam ben de vermezdim. Çok istiyorsa kendi birikmişinden versin

Evet hanımlar. Eşime sadece 450 lira verdim ve gitti kendi parasıyla birleştirdi ve biz hiç konuşmadan 10 saat yol geldik. Geldiğimiz hibi kuyumcuya gittik aldı yarım altını eşim. Gittik taktık çocuğa. Eltim bi şaşırdı, abls siz niyeböyle bi takı taktınız bu ay kurbanınız var çok fazla bu dedi. Tabi diyemedim benim kocam gerizekalı işte bu dediğine aklı ermedi diye. Çocuğuda kucağıma bile almadım suratımı astım oturdum kayınvalideme geçtik. Eşim cebinden çıkardı kurban parası sayıyo dediki 100 lira yetişmedi sende varsa versene. Sen dalfamı geçiyosun diye çıkıştım vermedim ne yaptı bilmiyorum. Sonra kayınvalidemle konuştum anlattım eşimin bu saçmalıklarını ben dayanamıyorum bu böyle devam ederse ben kendi yoluma bakıcam dedim. Bu arada kestiğimiz kurban etinin yaklaşık 10 kilosu helali hoş olsun fakat eltimin 10 gün sonra yapacağı bebek mevlidine ayrıldı. Yani anlayacağını hem yarım altını kaptılar hemde mevlit masrafı ardan çıktı. Sinir harbi içindeyim. Birde o bebek istemeyen adam yiğenini kollarına alınca nasıl eridi bitti. Eşimde olsa hakkımı helal etmiyorum ben bu adama 2 gündür ağlıyorum kaybettiğim bebeğim geliyor aklıma.

Evet hanımlar. Eşime sadece 450 lira verdim ve gitti kendi parasıyla birleştirdi ve biz hiç konuşmadan 10 saat yol geldik. Geldiğimiz hibi kuyumcuya gittik aldı yarım altını eşim. Gittik taktık çocuğa. Eltim bi şaşırdı, abls siz niyeböyle bi takı taktınız bu ay kurbanınız var çok fazla bu dedi. Tabi diyemedim benim kocam gerizekalı işte bu dediğine aklı ermedi diye. Çocuğuda kucağıma bile almadım suratımı astım oturdum kayınvalideme geçtik. Eşim cebinden çıkardı kurban parası sayıyo dediki 100 lira yetişmedi sende varsa versene. Sen dalfamı geçiyosun diye çıkıştım vermedim ne yaptı bilmiyorum. Sonra kayınvalidemle konuştum anlattım eşimin bu saçmalıklarını ben dayanamıyorum bu böyle devam ederse ben kendi yoluma bakıcam dedim. Bu arada kestiğimiz kurban etinin yaklaşık 10 kilosu helali hoş olsun fakat eltimin 10 gün sonra yapacağı bebek mevlidine ayrıldı. Yani anlayacağını hem yarım altını kaptılar hemde mevlit masrafı ardan çıktı. Sinir harbi içindeyim. Birde o bebek istemeyen adam yiğenini kollarına alınca nasıl eridi bitti. Eşimde olsa hakkımı helal etmiyorum ben bu adama 2 gündür ağlıyorum kaybettiğim bebeğim geliyor aklıma.
Allah yardmcnz olsn kotu bişey soyleyp seni üzmek istemiyorum kaynanan ne dedi bu duruma ben de aynısını yaşıyorum acaba kaynanama söylıyem mi bende

Zaten kurban dağıtmak yedirmek için kesiliyor, sevap gibi düşünün kendinizi sakinleştirin bence.

Durumunuz kötü değilse yarım altın çok değil diye düşünüyorum. Biz tam altın taktık kaynımın bebeğine

Ne kestiniz ki 10 kilosu ona ayrıldı?
3 e bolunur. biri kendine. Biri konu komşuya. Biri de ihtiyaç sahiplerine.

Korkarım ki kurbanı da sırf kendileri yesin diye kesenlerden esin. Benim de çok zoruma giderdi.

Sonuna kadar haklısın. Kv ne dedi bunları söyleyince merak ettim ama Bence yol yakınken kaç kurtul arkadaşım. Bu adamla çok zor :(

Back