• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hediyesi

Yarım altın nedir ya kendi çocuğuna taksın yarım altını. Saçmalamış çeyrek neye yetmiyormuş? Kim kime yarım altın takıyor bu zamanda?
Vallah ben de öyle diyordum ama yorum yapanların hepsi çeyrek çok az yarım takmalısın dediler. Sonra bir arkadaşla karar verdik forum bayağı zengin biz birkaç fakir kalmışızo_O

Senin çocuğun var mı onalar size ne yaptılar ona bakın önce benim erkek kardeşim bekar şimdi evlese benim kardeşim e 1300 liralık mahalim var ha o onu gudrek yapmadı ama olsun hakkını yiyecek değilim bekar olmasına rağmen annemgilden ayrı mahal yaptı bana evlnerinken o da evlenirken o mahal mecbur yapılacak ha altın olur ha başka birşey sizin durumunuza bağlı yani hiç mahal borcunuz yoksa bence de normal küçük altın yeter

Ahh kızlar biz 2,5 yıllık evliyiz onlarda 10 ay önce evlendiler ben çocuk hazırlığı yaparken eltim evlendiği gece hamile kaldı, düğünlerinde elimde avucumda ne varsa verdim eşimle yine kavgalar gürültüler durumları yokmuş çocuk nasıl yapıcak ış eşim okumuş kardeşi okuyamamış. Eltim hamile kalındica eşimde nasıl geçinecekler zaten düğünden yeni çıktılar sıkıntısı başladı, yok ben amcayım yok elimden geleni yapıcam filan bu arabida benim çocuk isteğime daha evliliğimiz oturmadı diyip reddetti. O arada hamile kaldım kazayla ve bebeğimin kalbi durdu alındı ama eşim hala bebek sahibi olmak istemiyor. Zate bebek arabası aldı şimdi tutturmuş yarım altın diye, bunun için zaten sallantıda olan evliliğim daha sarpa sarsı. Bende kendime hakim olamıyorum çünkü bebeğimiz olsun istemezken hep o tarafa çalışması beni fesatlığa ve kıskançlığa sürüklüyor.
Kusura bakma da senin eşin gerizekalı ya ;(
Çok kızdım
Benim ki farklı mı aynı
Senin bebeğin ölmüş gitmiş amcaymış o daha baba olamıyor ne amcası
Gecinemeyeceklerdi size mi güvendiler korunurlardı.
Yapan bakar çocuğuna

Ben yegenime ceyrek takmaz, esime de taktirmazdim, ceyrek dedigin en kucuk altindiir ve konu komsu, uzak akrbaya takilir, kardese takilmaz... Hic takmam daha iyi.

İyi de o eltin olabilir ama eşin de kardeş ve amca.
Bence çeyrek küçük gelir. Yabancı da çeyrek takıyor sonuçta.

Benim eltimin çocuğu olunca, biz tam altın taktık. Hamileliği boyunca da aldığımız kıyafetin haddi hesabı yok.

Ahh kızlar biz 2,5 yıllık evliyiz onlarda 10 ay önce evlendiler ben çocuk hazırlığı yaparken eltim evlendiği gece hamile kaldı, düğünlerinde elimde avucumda ne varsa verdim eşimle yine kavgalar gürültüler durumları yokmuş çocuk nasıl yapıcak ış eşim okumuş kardeşi okuyamamış. Eltim hamile kalındica eşimde nasıl geçinecekler zaten düğünden yeni çıktılar sıkıntısı başladı, yok ben amcayım yok elimden geleni yapıcam filan bu arabida benim çocuk isteğime daha evliliğimiz oturmadı diyip reddetti. O arada hamile kaldım kazayla ve bebeğimin kalbi durdu alındı ama eşim hala bebek sahibi olmak istemiyor. Zate bebek arabası aldı şimdi tutturmuş yarım altın diye, bunun için zaten sallantıda olan evliliğim daha sarpa sarsı. Bende kendime hakim olamıyorum çünkü bebeğimiz olsun istemezken hep o tarafa çalışması beni fesatlığa ve kıskançlığa sürüklüyor.
Yaaa sana kıyamam ben. Bu erkekler neden böyle, önce kendi karını aileni düşün sen değil mi ama, yarın bi gün Allah korusun bi kötü gününde kardeşi ve karısı mı gelicek, yine sen olcaksın yanında. Birikmişinden verme hatta gizli gizli biriktir, ben saf gibi eşimin iki tane arkadaşının bebeğine çeyrek yaptırdım kendi maaşımla, yeni evliydik. Ya karışma dur di mi kendi yapsın sonuçta onun arkadaşı. Ah saflığıma doymayım. Bileziklerim de gitti düğün borçlarına. Geç açtım gözümü ama bir müsibet bin nasihatten iyi, bana iyiliği dokunmayana ve o kan emici sülük benzeri insanlara zırnık yok bu hayatta.

Bekarken eşinizin kardeşi ona destek olnuş olabilir mi? Ne bileyim yaptığı bir borcu ödemek gibi

kızlar eltimin çocuğu oldu geçen ay şimdi bayrama gittiğimizde bebeğin hediyesinide takıcaz ve orda kurbanda yapıcaz, eşim yarım altın takmak istiyor ve bende zaten kurban masrafıyla ağır geleceğini küçük altın takmamızın kesemiz için daha uygun olduğunu söyledim zatwn geçmişte hep onlardan dolayı tartıştığımız için artık tahammül edemiyorum çünkü hep veren taraf benim. Kenarda bi miktar birikmişim var ev alırız filan diye yavaştan biriktiriyorum, ordan biraz çek yarım altını alalım diyor? Şimdi haksız mıyım bilmiyorum ama çok kötü kavga ettik bu kadar tartışmaya ne gerek vardı?
Karsilikli bu isler o yuzden hepsi olabilir:) artik hersy pahali ee durumnzda o kadr musait deglse ceyrek yeter bence.

kızlar eltimin çocuğu oldu geçen ay şimdi bayrama gittiğimizde bebeğin hediyesinide takıcaz ve orda kurbanda yapıcaz, eşim yarım altın takmak istiyor ve bende zaten kurban masrafıyla ağır geleceğini küçük altın takmamızın kesemiz için daha uygun olduğunu söyledim zatwn geçmişte hep onlardan dolayı tartıştığımız için artık tahammül edemiyorum çünkü hep veren taraf benim. Kenarda bi miktar birikmişim var ev alırız filan diye yavaştan biriktiriyorum, ordan biraz çek yarım altını alalım diyor? Şimdi haksız mıyım bilmiyorum ama çok kötü kavga ettik bu kadar tartışmaya ne gerek vardı?
Cayrek 300 u geçmiş kotu olunan eltiye çok bile

Benim şansım ilk ben doğum yapmıştım 8 sene önce getirdi 50 lira taktı bı sene sonra o doğum yaptı bende 50 lira taktım

İkinci ye bez getirdi sadece

Ben çocuklara gelen hediyelerden götürdüm fazla bile ona

Değmez valla sen eşine para takmayı düşünüyordum deseydin çeyreğe razı olurdu

Ben öyle yapıyorum onun 100 takacagini dusunuyorsam birine 20 neyine yetmiyor diyorum tabi o da ona az geliyor 50 takıyor kar kardir :KK53:

Aynı durumları yaşamış biri olarak yazıyorum ..
İlk seneler korundum 4 sene kadar çocuğum olmadı hep onların çocuklarına ne istedilerse altınlar paralar vs herşey yapıldı hiç ses etmedim küçük olmaz büyük olsunlar geçinemez illerinde takviyeler ..
Şuanda çocuğum var görmeye gelmediler ..
Ve eşim zor duruma düştüğünde zora düştüğümüzde görüşmeyi kestiler .
Gerekirse daha da yokuşa sür ..
Altan aldıkça tepene binicekler ..
Kimse sana güvenerek çocuk yapmafı

Hamile kalmasını sindirememem değil hanımefendi hamile olduklarını öğrenir öğrenme amcası yardım eder denmesi beni çileden çıkardı. Bunu duyan eşim sağda solda nasıl geçinecekler şimdi ben onları düşünmekten evliliğime adapte olamıyorum diyor. Eminim sizde olsanız aynı tepkiyi verirdiniz. Tedavi görmüşsünüz ama eşiniz hep desteklemiş sizi. Beni kenarda beklemeye alan ve bu arada yeğenini büyüten bi eşe sahip olmak ne demek anlayamazsınız.
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de 4 yıllık evliyim, 1 yıllık evli iken ben bebek istemeye başladım, eşim hiç istemedi. Kardeşi bizden bir yıl sonra evlendi, eltim hemen hamile kaldı. Bebek doğdu etti ama eşim halen istemedi. Ben de bu kadar bebek isterken zor oldu tabiki. Kayınbiraderim de kendi de eşi de çalıştığı halde paragözlerdir, sürekli bebeğe bir şeyler istedi, eşim de sürekli aldı. Neyse biz 3 yıllık evli iken artık eşim artık çocuk fikrine ısındı. Tamam artık ısındı dedik ama ne yapsak olmadı, meğerse eşim doğuştan kısırmış. Sonra tüp bebek tedavilerine başladık. Kayınbirader biz hastanedeyken bebek için uğraştığımızı bildiği halde sürekli kızının resimlerini videolarını yolluyordu. Sonrada tüm aile aynı grupta ordan onu seviyorlardı. Eşimle bizim halimizi düşünen yoktu. Neyse kayınbiraderin istekleri halen devam ederken en son saçma bir şeyden eşime atarlandı, eşim de kızdı, küstüler. Şu sıra kafam rahat o yüzden. Sen bence eşinin üstüne gitme, eski tartışmaları unuttur. Tabi biraz zaman alır. Para konusunu da düşünmemeye çalış. Benim eşim yeğenini sevdikçe bebek fikrine alışmıştı, sen de yanında sevecen durursan belki seninki de ısınır. Herşeyi unut masum olmaya çalış.

Bir de onlar yüzünden yuvanı dağıtma, eşini seviyorsan biraz sabretmelisin. Ama sevmiyorsan bu hayat böyle geçmez.

Paraniz varsa ve araniz da iyise yarim takin
Ama sorunlariniz varsa degmez dicem de esin yine kardesim kardesim diye tutturacal muhtemelen.

İşte nişanlandıklarından beri, kardeşim evlenicek yardım edelim(8000 tl), evlerine eşya alalım(2000 tl), altınını alalım(4000 tl), çocuk oldu nasıl geçinecekler bebek arabası (1000 tl) yarım altın(800 tl) 10 ay içinde iliğim kğim kurudı eltim öyle sinsiki eminim 6 aya kalmaz 2. Çocuğu yapacak. Ben evlenirken geceleri in gibi yerde nöbet tuttum ve boş vaktimde elimde işimi yaptım sattımda öyle kurdum evimi, insanın zoruna gidiyor.
Gercekten bunları yaptı mı 10 ayda ksbmayn ama sizde iyi kazanırsntnz demek Kı eşiniz savurganlık yapablr ben de 10 aylık evlıym ama ilimizde çalşyrz. İstesek te bu kadar paramz yok

Gercekten bunları yaptı mı 10 ayda ksbmayn ama sizde iyi kazanırsntnz demek Kı eşiniz savurganlık yapablr ben de 10 aylık evlıym ama ilimizde çalşyrz. İstesek te bu kadar paramz yok
Düğünde yaptıklarını yine kenarda biriktirdiklerimden yapmıştı. Evlenmeden önceki birikimlerimden hatta.

Ceyrek 100 liramı eşiniz beğenmiyo ?

Düğünlerde bile artık altın yok para takıyo insanlar yarım altın çok fazla alsın çeyreğini taksın

evlilikte ayri keseye olumlu bakmam ama, sizin durumunuzda elzem olmus.

esiniz var saysin ki calismiyorsunuz. evini gecindirmek zorunda.

calisilmadigi takdirde eev isleri gorev dagilimindan dolayi genelde kadina kaliyor. siz de maasinizdan kendinize bu guzelligi yapin. ev isleri icin uygun gordugunuz kadar yardimci alin.gostermelik bir kac fatura odeyin, ozel ihtiyaclarinizi karsilayin.(ki bunlari bile hak etmiyor) esiniz de maasini bozdursun bozdursun kardesinin ailesine harcasin.

ayiptir yahu. esinin parasina guvenip de boyle bonkorluk mu olur?

bu adam haktan da mi korkmuyor?

boyle bir adama guvenilmez.

en kisa zamanda kesenizi ayirin, kendi adiniza birikim yapin.

Back