Anlıyorum da yani karşılıklı olunca anlamsızlaşıyor mu yani ben biri bana bisey verdiğinde mutlu oluyorum ama bende yapmak zorundaymışım gibi hissetmiyorum anlık içten gelen şeyler bunlar
tabii onlari tanımam herkes farklidir ama soyle bir sey var; sen bugün onlara hediye tespih alirsan yarin onlar sana oyali yazma alır. boyledir yani. su ulkede kac kisi var esinin arkadasi bayram degil seyran degil, ev hediyesi degil teşekkür hediyesi degil- durduk yere hediye alsa sonraki bulusmada benzerini alip altta kalmayacak?
sizin iyi niyetinizden suphem yok ama turkiyede her zaman bu işler böyle işler. o yuzden fazla samimiyetim olmayan kisilerden gelen jestler beni geriyor.
ille de hediye alacagim derseniz yukarida arkadasin dedigi gibi lokum alabilirsiniz.
senin icin chatgptye sordum şöyle dedi;
Tatlı & Atıştırmalıklar
Kaliteli Hurma & Lokum Seti – İftara uygun, şık bir kutuda sunulabilir.
Gurme Çikolata veya Makaron – Hem zarif hem de herkesin hoşuna gidebilecek bir seçenek.
Dekoratif Hediyeler
Cam veya Seramik Şamdan & Mum Seti – İftar sofralarına hoş bir dokunuş katar.
El Yapımı Seramik Tabak veya Kase – Sofralarda kullanılabilecek şık bir parça olabilir.
Minimalist Teraryum veya Küçük Saksı Bitkisi – Bitki sevenler için hoş bir hediye.
içecek Alternatifleri
Geleneksel Türk Kahvesi ve Fincan Seti – Ramazan temasına uygun olur.
Bitki Çayı Seti – Özellikle Ramazan sonrası sindirime yardımcı olabilir.
Hediyeyi biraz daha kişiselleştirmek istersen, eşin aracılığıyla arkadaşlarının ilgi alanlarını öğrenip ona göre seçim yapabilirsin. Küçük ama düşünceli bir hediye kesinlikle iyi bir izlenim bırakir!