Bebek hediyesi

Böyle bir adama neden çocuk yapmak istiyorsun ki? Çocuk yapamadığın bir adamla devam etmek zorunda mısın?

Ya bizde öyledir. Benim annem babam eşimin kardeşinin düğününde tam altın taktı ve kusura bakmayın bilezik takamadık şeklinde açıklama yaptırlar. Biz mesela 800 lira bütçe ayırdık bebekleri için. Bir tık fazlası olmaz.

Bu adamı çok aradınız mı?

Evi siz düzün, çocuk isteyin yok desin, ev alalım yok desin, birikmişi kardeşe yedirmeye çalışsın. Sizin eş bir kendine gelsin. Evlenen, o işi yapan, çocuğu doğuran bakmayı da düşünsün bir zahmet. Ben eltiye hiç kızmıyorum siz yedirirseniz o da yer.

O bankadaki parayı kolunuza bilezik yapın. Bozdurmayın da. Yeter aldığınız hediyeler.

Tamam ailen takabilir de bence bebek için fazla düğüne zaten bişey demiyorum fakat yeni doğmuş bebeğe yarım altın bilmiyorum bana fazla geldi ben kimseden beklemem açıkcası ki hepsinin de durumu olmasına rağmen

Takı olayına oldum olası gicigim. Durumum olduğunda tam taktım ya da çeyrek taktim. Yada baktım bunu almazlar altın yerine onu alayım dedim aldım ve karsimdakiler çok sevindi. Hiçbir zaman da yaptığım takimdan pişmanlık duymadım çünkü ne olaması gerekirdi diye hareket etmedim o anki maddi durumuna göre mantigimi kullandım. Ha laf söyleyen oldu mu oldu kulak arkası ettim. Çocuğum olmadı 20 yillik evliyim başkaları gibi bana geri döner düşüncesiyle hiçbir şey yapmadim. Kızıyorum eşim de zamanında ablamın çocuğu ama dedi ee benim yegenlerim ağaç kabuğundan gelmedi diye itiraz ettim yeri geldiğinde.
Gönlünden ne geliyorsa onu yap karsiligini beklemeksizin. O zaman huzurlu oluyor insan

Bu arada düğün dernek olunca yada birilerin bebeği olduğunda annem de kvalidem de kim olursa olsun takmayin yapmayin diyor sanki evlenene çocuğu olana borç veriliyormus gibi hesaplar yapılıyor sevdiğim saydığım birileri ise maddi eksikliğine göre hediyemizi vermeye devam ediyorum destek olmak amacıyla.

Benim gorumce bise takmadi benimkine, bu durumda ceyrekte yeter aslinda:)) bende kisiye gore muameleden yanayim. O naptiysa sende onu yap.

Esiniz sizin yaptiginiz fedakarliklari ve iyilikleri sizin gorev ve mecburiyetiniz zannetmeye baslamis. Sinirlenip kendinizi yipratmak yerine; bundan sonraki surecte sakin, dik ve kararli durmalisiniz . Bana esek gibi bakacaksin vs gibi keskin sozlerdense benim cocugum yokken evladimin rizki icin biriktirdigimi veremem, ben ne emeklerle calistim, dugunumuze kimse yardim etmedi vs gibi kendinizi sakince anlatmaya calisin. Ama en en onemlisi dik durmaniz, 100₺’yi bile vermemissiniz ya bunu bozmayin bence.

eltim benim kocama nasıl zırt pırt msj atar ya?BEn en cok ona dellenirdim

ben veremem varsa paran sen al tak altınını der işin içinden çıkarım. zaten bebek arabası almış en uygunları 600-700 tl ediyor daha en yapacak ki?? kardeşi evlenmeyi çocuk yapmayı biliyorsa nasıl bakacağını da düşünmüştür herhalde..

Karşılığını yapıyorlarsa tak gitsin yapmıyorlarsa çeyrek bile takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…