Herkese Oncelikle Merhaba....
Beni taniyan arkadaslarim bu konuyu acmami istediler, taze anne olaraktan...
Nereden baslasam, hangi birini anlatsam bilemedim... O yuzden toparlamakta gucluk cekiyorum...
Istiyorum ki, ayni ceyiz bolumunde oldugu gibi, bebek bolumunde de annelere dogum sonrasinda yardimci olabileyim.
Bebeklerin nelere ihtiyac duyduklarini, kendi nacizane deneyimlerimle paylasabileyim..
Daha yeni anneyim, fakat bilenler bilir, biraz fazla mi titizimdir nedir, ya da arastirmaci mi desek?
Herseyi arastirmayi, arastirarak almayi tercih eden biriyim.
Ayrica oglusum birazcik sorunlu bir bebek oldugu icin, bebeklerde sorun yasayanlara da yardimci olabilirim kanisindayim.
Dogum hikayem ile baslayayim en iyisi...
En basindan en sonuna sorunlu bir hamilelik yasadim. Tek guzel olan, karnimda bir melegin olmasiydi diyebilirim.
Rabbim nasib etti, sag saglim dunyaya geldi yavrum. Fakat gelinebilecek en karmasik zamanda geldi...
Zaten hayatimin buyuk bir kismi da boyledir benim... Hersey ust uste gelir...
Kayinvalidemin omurilik ameliyatina girdigi gun, daha esim kayinvalidemin yanindayken, benim evde suyum gelmeye basladi.
Baslarda ne oldugunu anlayamadik tabii, damla damla geliyordu, annem yanimdaydi Allah'tan.
Daha sonra sakir sakir sular gelmeye basladi, bende panic halinde ne yapacagimi sasirdim...
Once bir dusa girdim, guzelce yikandim, temizlendim, sonrasinda Altima bir pet koydum ve beklemeye basladim.
Suyumun gelmesindeki artis baslayinca esimi aradim, hemen aramak istememistim cunku annesi ameliyattan cikmamisti henuz.
Bendeki de saflik sanirim... Insan hakikaten suurunu kaybediyor o anlarda.
Evi bile topladim inanmazsiniz, bir yandan esim ile telefonda konusuyorum, digger yandan mutfak topluyordum...
Hemen doktorumu da aramistim zaten, gelmemi soyledi.
Esim trafikte biraz vakit kaybetmisti malesef, fakat geldi.
Hastaneye vardigimda hemen beni odaya yerlestirdiler, karnim bir tuhafti, icinde su bittigi icin artik yavrumu hissediyordum.
Bir yandan oglum icin endiseleniyordum, icerde su bittigi icin, digger yandan "Allah'im nasil dogum yapacagim" diye endiseleniyordum.
En korktugum sey sezeryandi benim, fakat doktorum zorunlu olarak sezeryan yapmasi gerekecegini soyledi.
Cunku bebegin nefes alisverisiyle alakali endiseler yasiyordu, erken dogacagi icin normal dogumu kaldiramayabilirdi...
Nitekim dusundugu gibi de oldu.
Yavrum dogdu fakat, dogar dogmaz alamadim kucagima malesef ki.
35+6 (yanlis hatirlamiyorsam) dogdugu icin kuveze aldilar, solunum probleminden dolayi.
Yogun bakimda 5 gun kaldi, o besgun icinde ne yasadigimi bir ben bilirim.
Ilk dogum yaptiktan sonra pek birsey anlamiyor insan, bebegi goremedigim icin, sanki hala karnimdaymis gibiydi.
Zorunlu sezeryan oldugundan dolayi karnim davul gibiydi hala, hic dogum yapmamisim gibi...
Bir de bebegim yok tabii ki, cok tuhafti..
Oglum yogun bakimda kaldi.. O duygulari anlatabilmem cok zor.
Yogun bakimda sadece 13:00 - 14:00 arasi gorebiliyordum yavrumu, Kuvezde minnacikti.
Gerci digger bebeklere nazaran o kadar minik diyemezdik, cok sukur ki 3300 dogmustu.
3 gun kaldim hastanede, ilk baslarda sutum gelmedi, bir damla gelse havalara ucuyorduk.
Hastanedeki sut sagma makinasi gayet basariliydi, sonradan bir pompa edinmem gerektigini anladik.
Sezeryanli halimle e-bebek magazasina gittik, esim cok kizmisti bu halinle kosturuyorsun diye.
Fakat oglum icin herseye degerdi, zor yurudum, disimi sikarak gidiyordum...
Hala dikislerimin patlamamis olmasina sasarim...
Pompayi edindik nihayet... Hala sutum damla damla geliyordu...
Sut gelememesi bir anne icin en zor olan diyebilirim... Tavsiyem moralinizi bozmayin... Geliyor...
4. gunden sonra 10-15 cc gelmeye basladi, aman yarabbi o nasil bir sevinc nasil bir heyecandi...
Sutumun tamamen iyi gelmesi yavrumu kucagima alip emzirmeye basladiktan sonra oldu...
O yuzden sabirli olun anneler, yavrunuz emdikce sutunuz artacaktir...
Hikayem uzun, geri kalan kismina daha sonra devam edecegim...
Oglum uyandi, onu emzirip doyurayim... Ben hikayemi tamamlarken, sizde sormak istediklerinizi sorabilirsiniz...
Elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim...
yine ben :) benim 35 haftalık oldu kontesim ve doğum çantası için çoğu şeyi aldım ama yerleştirmeye korkuyorum sanki onları yerleştirince hemen doğum olacakmış gibi geliyorçantamda şunlar var:
kontes için; hastane çıkışı
tulum
2-3 adet çıtçıtlı bady
çorap battaniye
çarşaf
havlu ağız mendili
ıslak mendil kağıt havlu
benim için ; gecelik
4-5 tane iç çamaşırı
bol bir kıyafet
terlik çorap
bakım çantası
bunlara ek olarak arttırıcı içecek göğus pedi yatak pedi alacağım daha. siz ne diyosunuz ? Birde özel hastanede kendi hastanemde doktorumda olur inşallah doğum bir sormak lazım yinede ne lazım yada ne getirmemek lazım diye.
Sut arttirici olarak size tavsiye edebileceklerim sunlar...
Humana Still Tea - Gunde 2-3 bardak. Tadi guzel. Aslinda sut arttirmiyor, sut kanallarinin acilmasina sebebiyet verdigi icin, daha fazla sut akisini sagliyor...
Lactamil - nasil oldu bilmiyorum, fakat ne zaman lactamil icsem sutum artiyor... O yuzden tavsiye ederim. Ayrica kaybettiginiz vitaminleri de sizin geri depolamaniza yardimci...
Eki Görüntüle 1164746 Eki Görüntüle 1164745
Ben ek olarak sadece bu ikisini kullaniyorum...
Bunlar haricinde, bol bol yesil salata tarzi seyler tuketiyorum...
Dereotu gibi, nane gibi...
Yediklerime dikkat ediyorum, sut yapici seyler yemeye gayret ediyorum.
Zeytinyagli yemekleri daha cok tuketiyorum, bebege daha faydali oldugu icin...
hayatına bebek girdikten sonra hangi duyguları daha çok yaşadın? gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirsen?
biliyorum ki annelik çok kutsal, değerli bir duygu; fakat çok da tos pembe değil.
iyi kötü yaşadığın duygular, özellikle bebek olduktan sonra ilk defa tattığın duygular neler?
nasıl bir şey bebekli olmak?
mesele burayı okurken, kafanın bir ucunda bebeğinin olması?
Hikayen gercekten zormus canim benimde ilk kizim yogun bakimda kaldi bebek doktorunun dogumdan sonra gelip bebegi makinalara bagladik tek basina nefes alamıyor herseye hazirlikli olun kaybedebiliriz dedikten sonra ki dakiklari hala unutamiyorum uzerinden 5 yil gecmesine ragmen....
Simdi ikinci bebegim oldu cok sukur humana demissin ama gaz yaparmi humana ben dogumdan itibaren kullandim asiri gazli bebegim gazi humanada yapabilir diyen cok oldu..
Aktardan bitki karisimi yapsak hangileri koymamiz gerek sence sutun artmasi icin?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
tam da bu! evet, başka bir kimliğe bürünüyorsun, kendini tanımadığın alanlarda keşfe çıkıyorsun...
ben ağlama noktasına çok takılmamaya karar verdim. Yavaş Ebeveynlik diye bir kitap okudum, ondan sonra... Sana da tavsiye ederim.
teşekkürler cevabın için
Okuyunca gercekten tuylerim urperdi, cok gecmis olsun...
Ben Humana'nin gaz yaptigina inanmiyorum fakat bunu kullanimi keserek deneyebilirsin. Eger kullanmadigin donemde gaz sancilari azaliyorsa, Humana kullanmayi kesebilirsin... Benim doktorum ayrica Humana Kimyonlu Rezene cayi onermisti, ben kendim iciyordum onceleri fakat doktorumuz bunun sutten gecerek o kadar faydasi olamayacagini soyledi. 50 cc ye 1 cay kasigi hazirlayarak veriyorum, gaz sancilari azaliyor ve rahat uyumasini sagliyor... Sende kendi doktoruna sorabilirsin bunu
Aktarlara guvenmiyorum, daha dun televizyonda ne hileler ile baharatlar satildigini yayinladilar.
Bu uzucu bir durum, hele ki konu yavrularimiz olunca, daha da dikkat etmek gerekiyor.
Aktarlar yerine, deniyebilecegin daha dogal seyler var bence.
Dereotu tuketmek gibi, incir yemek gibi veya kuru inciri 10 dk kaynatip suyunu tuketmek gibi... Sut yapici gidalari tuketmen daha uygun olur kanimca...
Bulgur pilavi cok sut yapiyor diyorlar, bizzat denedim gercekten sutu arttiriyor.
Fakat bulgurunda gaz yapma ozelligi var malesef...
Tesekkur ederim canim
Gaz icin rezene iciyorum kizimada gece cayi veriyorum daha iyiyiz ama geceleri bazen artiyor buyudukce gecer diye umut ediyorum
Bulgur pilavi dereotu incir suyu gunde 3lt su ve kirmizi et deniyorum surekli olmasada gercekten ise yariyor
Bitkisel damla iciyorum sut arttirici ama biraz pahali ve hemen bitiyo :)
Bu nedenle anne cayina gecmek istedim 2 3 hafta sonra
Teşekkür ederim cevabin icin
Rica ederim...
Bitkisel damlayi duymamistim, onu da paylasirsan sevinirim, nedir ne degildir digger arkadaslarimiza da bilgi olsun...
Ben rezene icmeyi biraktim, fakat cok SIKISTIGIM durumlarda yavruma veriyorum, onun haricinde gerek duymuyorum vermeye.
Ufak ufak bizde atlatmaya basliyoruz. Maksimum 6. ayda geciyormus bu kolik durumlari...
Genelde 3. ayda atlatiyorlar, insallah bizde o sanslilardan oluruz...
Temmuz'un 10'unda 3 aylik olacak kismetse, insallah o zamana kadar gecer koligi...
Aglama nobetlerinden bahsederken bebisten bahsediyordum canim...
Ben aglama nobetleri yasamadim desem yeridir, fakat cok caresiz kaldigimda insan moralman dusuyor tabii.
Esler bu anlamda cok onemli, benim esim cok destek oldu bana. O anlarda bebegi o alip kucagina benim sakinlesmeme musade etti.
Iste o anlarda ilac gibi oluyor..
bebeğim 10 aylık oluncaya kadar ağlama nöbetleri geçirdik. Allah kimseye göstermesin. ne zor günlerdi ya
Bizde haftaya 5 aylik olucaz insallah bir an once saglikla buyumesini temenni ediyorum :)
Kullandigim bitkisel damla anne sutu arttirici galactago meyve suyu ve suya damlatarak iciyorsun gercekten etkili fakat anneye kilo durumu tartisilir
Basladigimdan beri 1 kilo aldim surekli kosusturan hic bos durmayan cok hareketli olmama yediklerime cok dikkat etmeme sut yapici ve saglikli seyler yemeye dikkat etmeme ragmen ama hersey sut ugruna... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?