Bebek Hakkinda Hersey

Kolik, bebeğin genellikle öğleden sonra ve akşamları nedensiz yere attığı çığlıkları ve ağlamayla karışık sızlanmaları açıklamak için kullanılan bir terimdir. Eğer bebek gün boyunca sakinken akşamları huzursuz oluyorsa, bunun sebebi çoğunlukla yorgunluktur. Bebeğiniz büyüdükçe akşamları kendi kendine sakinleşmeyi öğrenecektir.
Ancak bazı bebekler, sadece yorgunluk olarak tanımlanamayacak çok daha şiddetli bir mide rahatsızlığından sıkıntı çekerler. Bebeğiniz dizlerini karnına çekiyorsa, karnı şişse , yüksek bir perdeden ağlıyor/çığlıklar atıyorsa, ona sarılmanıza ve rahatlatmak için yaptıklarınıza rağmen sakinleşemiyorsa muhtemelen koliktir. Kolik atakları, onu her besleyişinizden sonra veya sadece akşamları gelebilir.
Uzmanlar ilk haftalarda beslenme ile ilgili katı bir rutin uygulamayı önermiyor. Ancak bebeğinizin sindirimini daha iyi çalıştıracağından her seferinde azar azar beslemek yerine tam olarak doyurmak kesinlikle çok daha iyi bir yöntem. Unutmayın, biz yetişkinlerin sindirimi için de tüm gün birşeyler atıştırmak yerine düzgün bir beslenme daha iyisi.

Kolik ile cok mucadele eden birisi olarak size tavsiye edecegim bir kac biberon var.
En cok bilineni Dr. Brown ve Avent'in kolik biberonlaridir.
Ben her ikisini de denedim, fakat bebegimin en rahat mamasini ictigi biberon Chicco'nun ki oldu.
Ayrica bir de bebeginiz baslangicta hangi biberona alismissa digerini yadirgayabilir.
O yuzden ilk olarak Dr. Brown'un biberonlarindan edinmenizi ve bebeginizi bu biberonla beslemenizi tavsiye ederim...

Sadece mama degil, bazen sut sagip vermek durumunda da kalabilirsiniz.
O yuzden her kosulda bir kenarda biberonunuz bulunsun... :34:

$DrBrownGeniþ240ml.jpg
Dr.Brown Doğal Akış biberonu içindeki patentli özel hava dolaşım sistemi vakum ve hava kabarcıkları oluşmasını önler. Bebek beslenirken hava, biberona özel havalandırma aparatından girer ve anne süte veya mamaya karışmadan biberonun üst kısmında birikir.
Sıvının doğal akışı, bebeğin beslenme sırasında aşırı çaba ve emme gücü harcamasını önler. Anne sütü emmeye eşdeğer bir akış sağla r
Anne sütü veya mama tabii ve kesintisiz bir şekilde akarken kulakta sıvı birikmesinin başlıca nedeni olan emzik çökmesi önlenir.
C A ve E vitamin kaybını önler
Pozitif Basınçla beslenme gaz sancılarını azaltır

Herkese Oncelikle Merhaba....

Beni taniyan arkadaslarim bu konuyu acmami istediler, taze anne olaraktan...
Nereden baslasam, hangi birini anlatsam bilemedim... O yuzden toparlamakta gucluk cekiyorum...
Istiyorum ki, ayni ceyiz bolumunde oldugu gibi, bebek bolumunde de annelere dogum sonrasinda yardimci olabileyim.
Bebeklerin nelere ihtiyac duyduklarini, kendi nacizane deneyimlerimle paylasabileyim..
Daha yeni anneyim, fakat bilenler bilir, biraz fazla mi titizimdir nedir, ya da arastirmaci mi desek?
Herseyi arastirmayi, arastirarak almayi tercih eden biriyim.
Ayrica oglusum birazcik sorunlu bir bebek oldugu icin, bebeklerde sorun yasayanlara da yardimci olabilirim kanisindayim.

Dogum hikayem ile baslayayim en iyisi...
En basindan en sonuna sorunlu bir hamilelik yasadim. Tek guzel olan, karnimda bir melegin olmasiydi diyebilirim.
Rabbim nasib etti, sag saglim dunyaya geldi yavrum. Fakat gelinebilecek en karmasik zamanda geldi...
Zaten hayatimin buyuk bir kismi da boyledir benim... Hersey ust uste gelir...
Kayinvalidemin omurilik ameliyatina girdigi gun, daha esim kayinvalidemin yanindayken, benim evde suyum gelmeye basladi.
Baslarda ne oldugunu anlayamadik tabii, damla damla geliyordu, annem yanimdaydi Allah'tan.
Daha sonra sakir sakir sular gelmeye basladi, bende panic halinde ne yapacagimi sasirdim...
Once bir dusa girdim, guzelce yikandim, temizlendim, sonrasinda Altima bir pet koydum ve beklemeye basladim.
Suyumun gelmesindeki artis baslayinca esimi aradim, hemen aramak istememistim cunku annesi ameliyattan cikmamisti henuz.
Bendeki de saflik sanirim... Insan hakikaten suurunu kaybediyor o anlarda.
Evi bile topladim inanmazsiniz, bir yandan esim ile telefonda konusuyorum, digger yandan mutfak topluyordum...

Hemen doktorumu da aramistim zaten, gelmemi soyledi.
Esim trafikte biraz vakit kaybetmisti malesef, fakat geldi.
Hastaneye vardigimda hemen beni odaya yerlestirdiler, karnim bir tuhafti, icinde su bittigi icin artik yavrumu hissediyordum.
Bir yandan oglum icin endiseleniyordum, icerde su bittigi icin, digger yandan "Allah'im nasil dogum yapacagim" diye endiseleniyordum.
En korktugum sey sezeryandi benim, fakat doktorum zorunlu olarak sezeryan yapmasi gerekecegini soyledi.
Cunku bebegin nefes alisverisiyle alakali endiseler yasiyordu, erken dogacagi icin normal dogumu kaldiramayabilirdi...
Nitekim dusundugu gibi de oldu.
Yavrum dogdu fakat, dogar dogmaz alamadim kucagima malesef ki.
35+6 (yanlis hatirlamiyorsam) dogdugu icin kuveze aldilar, solunum probleminden dolayi.
Yogun bakimda 5 gun kaldi, o besgun icinde ne yasadigimi bir ben bilirim.
Ilk dogum yaptiktan sonra pek birsey anlamiyor insan, bebegi goremedigim icin, sanki hala karnimdaymis gibiydi.
Zorunlu sezeryan oldugundan dolayi karnim davul gibiydi hala, hic dogum yapmamisim gibi...
Bir de bebegim yok tabii ki, cok tuhafti..

Oglum yogun bakimda kaldi.. O duygulari anlatabilmem cok zor.
Yogun bakimda sadece 13:00 - 14:00 arasi gorebiliyordum yavrumu, Kuvezde minnacikti.
Gerci digger bebeklere nazaran o kadar minik diyemezdik, cok sukur ki 3300 dogmustu.

3 gun kaldim hastanede, ilk baslarda sutum gelmedi, bir damla gelse havalara ucuyorduk.
Hastanedeki sut sagma makinasi gayet basariliydi, sonradan bir pompa edinmem gerektigini anladik.
Sezeryanli halimle e-bebek magazasina gittik, esim cok kizmisti bu halinle kosturuyorsun diye.
Fakat oglum icin herseye degerdi, zor yurudum, disimi sikarak gidiyordum...
Hala dikislerimin patlamamis olmasina sasarim...
Pompayi edindik nihayet... Hala sutum damla damla geliyordu...
Sut gelememesi bir anne icin en zor olan diyebilirim... Tavsiyem moralinizi bozmayin... Geliyor...
4. gunden sonra 10-15 cc gelmeye basladi, aman yarabbi o nasil bir sevinc nasil bir heyecandi...
Sutumun tamamen iyi gelmesi yavrumu kucagima alip emzirmeye basladiktan sonra oldu...
O yuzden sabirli olun anneler, yavrunuz emdikce sutunuz artacaktir...

Hikayem uzun, geri kalan kismina daha sonra devam edecegim...
Oglum uyandi, onu emzirip doyurayim... Ben hikayemi tamamlarken, sizde sormak istediklerinizi sorabilirsiniz...
Elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim... :16:

yine ben :) benim 35 haftalık oldu kontesim ve doğum çantası için çoğu şeyi aldım ama yerleştirmeye korkuyorum sanki onları yerleştirince hemen doğum olacakmış gibi geliyor :1: çantamda şunlar var:

kontes için; hastane çıkışı
tulum
2-3 adet çıtçıtlı bady
çorap battaniye
çarşaf
havlu ağız mendili
ıslak mendil kağıt havlu

benim için ; gecelik
4-5 tane iç çamaşırı
bol bir kıyafet
terlik çorap
bakım çantası

bunlara ek olarak arttırıcı içecek göğus pedi yatak pedi alacağım daha. siz ne diyosunuz ? Birde özel hastanede kendi hastanemde doktorumda olur inşallah doğum bir sormak lazım yinede ne lazım yada ne getirmemek lazım diye.

yine ben :) benim 35 haftalık oldu kontesim ve doğum çantası için çoğu şeyi aldım ama yerleştirmeye korkuyorum sanki onları yerleştirince hemen doğum olacakmış gibi geliyor :1: çantamda şunlar var:

kontes için; hastane çıkışı
tulum
2-3 adet çıtçıtlı bady
çorap battaniye
çarşaf
havlu ağız mendili
ıslak mendil kağıt havlu

benim için ; gecelik
4-5 tane iç çamaşırı
bol bir kıyafet
terlik çorap
bakım çantası

bunlara ek olarak arttırıcı içecek göğus pedi yatak pedi alacağım daha. siz ne diyosunuz ? Birde özel hastanede kendi hastanemde doktorumda olur inşallah doğum bir sormak lazım yinede ne lazım yada ne getirmemek lazım diye.

Bence herseyin hazir gibi zaten :34:
Bende asagi yukari ayni seyleri hazirlamistim, fakat bebisim kuvezde kaldigi icin yavrum icin yanima hazirladigim hic birseyi kullanamadim malesef. Daha sonradan hastane bizden bebek bezi ve islak mendil istemisti. Ozellikle Pamper's Premium ve Unibaby Yeni Dogan Islak Mendil istemislerdi...

Sirasi gelmisken, Unibaby Yenidogan islak mendili herkese tavsiye ederim.
Hele ki bebek bekleyen arkadaslarimiz, bol bol islak mendil depolayin derim... Cok ihtiyaciniz olacak... :34:

Ben de ozel hastanede dogum yaptim. Hastaneden de yenidogan seti hediye ettiler.
Sakliyorum simdi onlari, ufak kaldilar artik, nasil buyuyor insan hayret ediyor... :16:

Bebeğiniz doğduktan sonra ona nasıl bakacağınız hakkında pek çok sorularınız olacaktır. İşte konuyla ilgili merak ettiğiniz, bebeğinizin evde bakımına dair sizlere yardımcı olacak ipuçları...

Emzirme
İlk haftalarda emzirme düzensizdir ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. 2-3 günden sonra süt gelmeye başlar. Vücudunuzda fazla miktarda süt üretimi olur. Bebek tek memeyi emerek uyuyabilir. Her iki göğsü de eşit sürede emzirmek idealdir. Ancak bu her zaman gerçekleşmez. Bebek bir seferde tek göğsü emerse, bir sonraki sefer diğer taraftan emzirmek gerekir. İlk 10 dakikadan sonra gelen süt daha yağlıdır; bebekte doygunluk hissi uyandırır. Bir göğsü emmesi bu nedenle yeterli olabilir. Günde yaklaşık 10-12 kere emmesi, ilk 4-6 ay gece beslenmesi normaldir. Emzirilen bebeğe su vermek gerekmez. Meyve püresi ve pirinçli mama benzeri ek besinler 6. aydan sonra verilmelidir.
- Benim sutum yetmedigi icin biz mama takviyesi verdik. Hala da hem emzirip hem sut veriyorum... O yuzden doktorunuza bu konuyu muhakkak danisin... Ozellikle yavrunuzun sarilik sorunu ile karsilasmasini istemiyorsaniz... :34:

Diski ve Idrar SIKLIGI
Bebeğinizin ilk ayında dışkı sayısı fazladır (günde 6-8 kez). Anne sütüyle beslenen bebeklerin dışkıları cıvıktır. Dışkı ilk günler yeşilimsi olur, daha sonra altın sarısı rengini alır. Mama ile beslenen bebeklerin dışkıları daha kıvamlı ve sıklığı daha azdır. Bu bebeklerde kabızlık da olabilir. Bebeğin günde en az 6-8 kez idrar yapması gerekir. Bu, beslenmenin yeterli olduğunu gösterir. Bebeğin bir iki ay sonra 2-3 günde bir dışkı yapması normaldir.
- Buyukler her zaman her konuda bir yorum sahibi olurlar, benim cevremdekilerde oyle oldular ne yazikki... Bir cogu "aman sakin gece bezini degistirme uykusu bolunur, alisir bi daha hep uyanir" dediler... Size de diyeceklerdir, kesinlikle dinlemeyiniz. Yavrunuzun pisik gibi sorunlarla bogusmasini istemiyorsaniz, mumkun mertebe altini degistirin... Benim ufaklik son zamanlarda 2 gunde bir diskisini yapiyordu ve cok yogun yapiyordu, bende panikledim doktorumuzla gorustum... Ondan almis oldugum taze bilgiyi de paylasmak isterim... Bebeklerin idararlari cok onemli, ne kadar doyup doymadigini belirleyen bir durum. Gunde en az 5 sefer idrar yapmasi gerekiyor... Onun haricinde kakasini gunde 3 sefer de yapmasi normal, 3 gunde 1 sefer de yapmasi normal. Doktorum bu sekilde soyledi... Fakat burada onemli olan diskinin kati degil, AKISKAN kivamda olmasi, tabii ishal de olmayacak... Ben ilk zamanlar "eyvah ishal mi oldu acaba" diye endiselenmistim, sakin endiselenmeyin, yavrunuz sadece sut (veya mama) ile beslendigi icin kakasinin sivi kivamda olmasi normal...
- Diger yandan kakanin yesil renge donmemesi gerek, eger boyle bir renk degisimi varsa bebeginiz usutmus olabilir.. Altin sarisi renginde olmasi gerekir kakasinin...

Alt Degistirme
Bebeğinizin altını sık sık değiştirin. Beslenme öncesi altı kirli ise veya bebek huzursuzsa altını değiştirin. Beslenme ile bağırsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrası da bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirliyse yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır. Islak veya kirli bez uzun süre (3-4 saat) kalırsa pişik oluşabilir. Bu durumda bebek cildine uygun bir pişik kremi uygulayabilirsiniz. Unutmayın, kız bebeklerinin altları önden arkaya doğru temizlenmelidir.

Gobek bakimi
Göbeğin ve çevresinin temiz ve kuru olması gerekir. Göbek bağı kullanmayın. Günde 2-3 kere göbek kordonunu dibinden, alkollü pamuk ile silin. Göbeği bezin dışında bırakmaya dikkat edin. Göbek 7-14 gün içinde düşer. Düştükten sonra yerinde hafif bir kanama olması normaldir. Bu durumda alkolle silebilirsiniz.
- Ben eczaneden Pratik FIS FIS seklinde olan alkollerden almistim. Her alt degistirmemde bir iki fis SIKIYORdum... 15. gunde dustu gobegi... Bu bebekten bebege degisirmis... O yuzden gec-erken diye birsey yok :34:

Son düzenleme:
hayatına bebek girdikten sonra hangi duyguları daha çok yaşadın? gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirsen?
biliyorum ki annelik çok kutsal, değerli bir duygu; fakat çok da tos pembe değil.
iyi kötü yaşadığın duygular, özellikle bebek olduktan sonra ilk defa tattığın duygular neler?
nasıl bir şey bebekli olmak?
mesele burayı okurken, kafanın bir ucunda bebeğinin olması?

Bebek Banyosu
Göbek düştükten bir gün sonra banyo yaptırabilirsiniz. Göbek düşene kadar yumuşak bir bezle bebek cildine uygun bir sabunla silin ve daha sonra durulayın. Gün aşırı banyo yeterli olacaktır. Ancak ağzını, çenesini ve genital bölgesini sık sık ıslak, sabunsuz, yumuşak temiz bir bezle silmeniz gerekir. Banyosunda içme suyu kullanmanız gerekmez. Ancak cildinde yara varsa veya ameliyat geçirdiyse kaynamış ve ılıtılmış su kullanmanız gerekebilir. Bu konuda doktorunuzun tavsiyelerini almalısınız. Suyun ısısını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test etmelisiniz. Banyo sırasında cildi durulamak son derece önemlidir. Sabun, bebek cildini tahriş edebilir. Bebeğin cildi kuru ise sık banyo yaptırmayın. Banyosunun son suyuna biraz bebe yağı eklemek işe yarayabilir.
- Biz banyo icin gobeginin dusmesini beklemedik. Hastaneden geldikten 1-2 gun sonar hemen banyosunu yaptirdik... zaten doctor da bir sakincasi olmadigini soylemisti... Onemli olan biraz dikkat etmeniz, ilk zamanlar insan zaten yikamaya tedirgin oluyor, ben sahsen yikayamadim. Esimin teyzesi ve halasi geldi ilk zamanlar, 40'indan sonar ancak kendim yikamaya basladim. Zaten yikarken en cok dikkat etmeniz gereken sey kulagina su kacmamasi, agzina su kacmamasi o kadar... Onun haricinde bebis yikamak gercekten cok zevkli, hele ki suyu seviyorsa... :34:

Tirnak Bakimi
Bebeğin tırnağını, ona özel bebek tırnak makası ile kesebilirsiniz. Bebek, uzamış tırnaklarıyla yüzünü ve gözünü çizebilir. Bebek tırnak makasıyla tırnağını kesin ve sivri köşeleri de ince bir törpüyle yumuşatın. Bu işlemi yaparken yanınıza bir yardımcı almalısınız.
- Iste annelerin kabusu... En azindan benim kabusumdu... O kadar minikki parmaklari, o kadar narin ki, insan incitecegim diye korkuyyor... Ben chicco'nun tirnak makasini almistim, normal makas formunda. Internette hakkinda cok ovguler okudugum icin, onu tercih ettim ve gercekten tercihte yanilmamisim... Tirnak makasi ile hayatta kesemezdim tirnaklarini, ama simdi alistim... Ufak ufak ozellikle de uyudugu zamanlarda kesiyorum.. Kipirdamamasi onemli benim icin, sizde kendinize gore kolay yontemi bulacaksinizdir, sadece biraz cesaretinizi toplamaniz yeterli olacaktir... :34:

Hickirik & Hapsuruk
Hapşırık, genze kaçan damlacıkları temizlemek üzere bir reaksiyon, hıçkırık ise solunum kası olan diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkan bir reflekstir. Hıçkıran bebek kısa süre emzirilirse bu refleks yavaşça kaybolur.
- Bebeginiz cok SIK hapsuracaktir, sakin "aman usuttum ben bu cocugu" diye telaslanmayin... Hapsurmasi gayet normal... Hickirmasi da cok olacaktir, hele ki ilk zamanlarda. Ben hemen emziriyordum ve geciyordu hickirigi... Bebeklerdeki hickirmayi en iyi anne sutu geciriyor... :34:

Yatma Pozisyonu
Bebeğinizi gözlem altında değilken sırtüstü yatırın. Son yıllardaki araştırmaların sonuçlarına göre sırtüstü yatış en güvenli yatma şeklidir. Bebeğin başını uyurken her iki yana çevirebilirsiniz. Bebek uyanıkken yüzükoyun yatırarak kollarının kuvvetlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Yastık ve kuştüyü yorgan kullanmayın. Yorganı göğüs hizasına kadar örtün, başına çekmeyin. Bebeği fazlaca ısıtmayın. Yatağında yumuşak oyuncaklar bırakmayın.
- Son yilllardaki arastirmalara gore, ani bebek olumleri yuzukoyun yatarken oldugunu UzmanTV'den dinlemistim... O gun bugundur yavrumu yuzukoyun yatirmiyorum... Ben isimi saglama alayimda, sonra Allah'a emanet edegim mantigi vardir hep... O yuzden tavsiyem bebeginizi mumkun mertebe yuzukoyun yatirmayin... Ben hep yan yatiriyorum besiginde, daha ufak oldugu icin tikanma riskinden korkuyorum... Yan yatis yastiklarindan aldim, gayet memnunum, herkese de tavsiye ederim... Yararlarini internetten arastirabilirsiniz... :34:

Oda sicakligi
Sizin rahat ettiğiniz oda ısısında bebeğiniz de rahat edecektir. Zamanında doğan bebekler için 21° C uygundur. Eğer klima kullanıyorsanız, bebeğin üzerine üflememek koşuluyla bebeği odada tutabilirsiniz. Bebek, kapı veya pencerenin aralanmasıyla; çok soğuk olmayan ortamda hemen üşümez, üşüse de hasta olmaz. Çok ısınan bebekte uyku hali ve beslenme isteksizliği görülür. Ancak bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
- Benim yavrumun ozel durumu oldugu icin biz hep oda sicakligini 25-27 arasi tuttuk. Neyseki yaz aylari geldi, ama hala guvenip kisa kollu zibinlar giydiremiyorum... Tek kat giydiriyorum artik evin icinde, disarda ise cift kat... Bizim doktorumuzun yenidogan icin onerdigi oda sicakligi 3 kat giyinik iken (ic zibin, dis kiyafet + yelek) 23 derece... Banyo yaparken de oda sicakligina dikkat etmenizde fayda var, normalinden 2-3 derece fazla olmasi bebegin daha rahat etmesini saglar...

Sut arttirici olarak size tavsiye edebileceklerim sunlar...
Humana Still Tea - Gunde 2-3 bardak. Tadi guzel. Aslinda sut arttirmiyor, sut kanallarinin acilmasina sebebiyet verdigi icin, daha fazla sut akisini sagliyor...
Lactamil - nasil oldu bilmiyorum, fakat ne zaman lactamil icsem sutum artiyor... O yuzden tavsiye ederim. Ayrica kaybettiginiz vitaminleri de sizin geri depolamaniza yardimci...
Eki Görüntüle 1164746 Eki Görüntüle 1164745
Ben ek olarak sadece bu ikisini kullaniyorum...
Bunlar haricinde, bol bol yesil salata tarzi seyler tuketiyorum...
Dereotu gibi, nane gibi...
Yediklerime dikkat ediyorum, sut yapici seyler yemeye gayret ediyorum.
Zeytinyagli yemekleri daha cok tuketiyorum, bebege daha faydali oldugu icin...

Hikayen gercekten zormus canim benimde ilk kizim yogun bakimda kaldi bebek doktorunun dogumdan sonra gelip bebegi makinalara bagladik tek basina nefes alamıyor herseye hazirlikli olun kaybedebiliriz dedikten sonra ki dakiklari hala unutamiyorum uzerinden 5 yil gecmesine ragmen....
Simdi ikinci bebegim oldu cok sukur humana demissin ama gaz yaparmi humana ben dogumdan itibaren kullandim asiri gazli bebegim gazi humanada yapabilir diyen cok oldu..
Aktardan bitki karisimi yapsak hangileri koymamiz gerek sence sutun artmasi icin?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayatına bebek girdikten sonra hangi duyguları daha çok yaşadın? gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirsen?
biliyorum ki annelik çok kutsal, değerli bir duygu; fakat çok da tos pembe değil.
iyi kötü yaşadığın duygular, özellikle bebek olduktan sonra ilk defa tattığın duygular neler?
nasıl bir şey bebekli olmak?
mesele burayı okurken, kafanın bir ucunda bebeğinin olması?

Bebek bakimi buyuk bir sorumluluk, herseyi ile sana emanet.
Sen doyurmadigin surece, sen altini degistirmedigin surece, tek yapabilecegi sey aglamak...
Bunu bilmek zaten insanin icini eriten bir duygu, tamamiyle sana muhtac bir varlik...
Dunyanin en tatli seyi, bu kesinlikle antilamayacak, sadece yasanabilecek bir duygu...
Annelik kutsaldir, hepimiz bunu bilirdik, biliyoruz, ama kendin bizzat tadinca, ne oldugunu daha iyi anliyor insan...

Iyi yasadigim duygular cok, fakat sorunlu bir bebek sahibi oldugum icin kotu yasadigim duygularda cok.
Bazen kendimin icine sigmayip cildiracak gibi oldugum anlar oldu.
Devamli aglayip, hic birseyin kar etmedigi anlarda, insan ne yapacagini sasiriyor.
Elin ayagina dolasiyor, en basit birseyi bile kafa algilamamaya basliyor...
Iste o anlar cok zor...
Bir de tam emzirmeye calisirken aglama nobetlerinin gelmesi insani bitiriyor.
"bu cocuk beni istemiyor, sutum yetmiyor, doyuramiyorum, bakamiyorum" endiseleri basliyor.
Kac sefer kendime "ben bu cocuga bakamiyorum" demisimdir Allah bilir...

Fakat her zaman dedigim gibi, Allah kolayligini veriyor herseyin.
Zamanla alisiyor insan, ilk zamanlar cok zor geciyorda, sonradan sonraya huyunu almaya basliyor insan.
O ilk kucagina aldigin an ile, bir kac ay sonraki zaman ayni olmuyor, artik daha iyi algiliyorsun ne zaman ac, neden agliyor...
Ama gun gectikce endiselerde artiyor, hastalik riskleri...
Sosyal hayatin tamamiyle bitiyor zaten, oyle canim SIKILDI bir disariya cikip hava alayim diyemiyorsun.
Bu aksamda arkadaslarimiza oturmaya gidelim diyemiyorsun, cunku artik bir bebegin var, oncelik o..
Eger onun durumu musaitse cikabiliyor, onun hali iyiyse gezmeye gidebiliyorsun...
Misafir agirlamak bile oyle, musaitligine gore davet ediyorsun arkadaslarini veya alien...

Ama en kolayi anne-baba ziyaretleri, her daim sana yardimci olan var. Kayinvalideler icinde gecerli bu.
Benim kayinvalidem cins bir insandir, fakat missal dun aksam olardaydik, butun gece bakti sagolsun.
Bende ilk kez uzun zamandir rahat bir aksam gecirdim...

Uzun lafin kisasi, herseyin o bebek oluyor, hayatin kokten degisiyor.
Boyle bir degisimi herkes ne kadar kaldirir bilemiyorum, fakat herseye deger bence.. :34:

tam da bu! evet, başka bir kimliğe bürünüyorsun, kendini tanımadığın alanlarda keşfe çıkıyorsun...
ben ağlama noktasına çok takılmamaya karar verdim. Yavaş Ebeveynlik diye bir kitap okudum, ondan sonra... Sana da tavsiye ederim.
teşekkürler cevabın için

Hikayen gercekten zormus canim benimde ilk kizim yogun bakimda kaldi bebek doktorunun dogumdan sonra gelip bebegi makinalara bagladik tek basina nefes alamıyor herseye hazirlikli olun kaybedebiliriz dedikten sonra ki dakiklari hala unutamiyorum uzerinden 5 yil gecmesine ragmen....
Simdi ikinci bebegim oldu cok sukur humana demissin ama gaz yaparmi humana ben dogumdan itibaren kullandim asiri gazli bebegim gazi humanada yapabilir diyen cok oldu..
Aktardan bitki karisimi yapsak hangileri koymamiz gerek sence sutun artmasi icin?

Okuyunca gercekten tuylerim urperdi, cok gecmis olsun...

Ben Humana'nin gaz yaptigina inanmiyorum fakat bunu kullanimi keserek deneyebilirsin. Eger kullanmadigin donemde gaz sancilari azaliyorsa, Humana kullanmayi kesebilirsin... Benim doktorum ayrica Humana Kimyonlu Rezene cayi onermisti, ben kendim iciyordum onceleri fakat doktorumuz bunun sutten gecerek o kadar faydasi olamayacagini soyledi. 50 cc ye 1 cay kasigi hazirlayarak veriyorum, gaz sancilari azaliyor ve rahat uyumasini sagliyor... Sende kendi doktoruna sorabilirsin bunu :34:

Aktarlara guvenmiyorum, daha dun televizyonda ne hileler ile baharatlar satildigini yayinladilar.
Bu uzucu bir durum, hele ki konu yavrularimiz olunca, daha da dikkat etmek gerekiyor.
Aktarlar yerine, deniyebilecegin daha dogal seyler var bence.
Dereotu tuketmek gibi, incir yemek gibi veya kuru inciri 10 dk kaynatip suyunu tuketmek gibi... Sut yapici gidalari tuketmen daha uygun olur kanimca...
Bulgur pilavi cok sut yapiyor diyorlar, bizzat denedim gercekten sutu arttiriyor.
Fakat bulgurunda gaz yapma ozelligi var malesef... :31:

tam da bu! evet, başka bir kimliğe bürünüyorsun, kendini tanımadığın alanlarda keşfe çıkıyorsun...
ben ağlama noktasına çok takılmamaya karar verdim. Yavaş Ebeveynlik diye bir kitap okudum, ondan sonra... Sana da tavsiye ederim.
teşekkürler cevabın için

Aglama nobetlerinden bahsederken bebisten bahsediyordum canim...
Ben aglama nobetleri yasamadim desem yeridir, fakat cok caresiz kaldigimda insan moralman dusuyor tabii.
Esler bu anlamda cok onemli, benim esim cok destek oldu bana. O anlarda bebegi o alip kucagina benim sakinlesmeme musade etti.
Iste o anlarda ilac gibi oluyor.. :34:

Okuyunca gercekten tuylerim urperdi, cok gecmis olsun...

Ben Humana'nin gaz yaptigina inanmiyorum fakat bunu kullanimi keserek deneyebilirsin. Eger kullanmadigin donemde gaz sancilari azaliyorsa, Humana kullanmayi kesebilirsin... Benim doktorum ayrica Humana Kimyonlu Rezene cayi onermisti, ben kendim iciyordum onceleri fakat doktorumuz bunun sutten gecerek o kadar faydasi olamayacagini soyledi. 50 cc ye 1 cay kasigi hazirlayarak veriyorum, gaz sancilari azaliyor ve rahat uyumasini sagliyor... Sende kendi doktoruna sorabilirsin bunu :34:

Aktarlara guvenmiyorum, daha dun televizyonda ne hileler ile baharatlar satildigini yayinladilar.
Bu uzucu bir durum, hele ki konu yavrularimiz olunca, daha da dikkat etmek gerekiyor.
Aktarlar yerine, deniyebilecegin daha dogal seyler var bence.
Dereotu tuketmek gibi, incir yemek gibi veya kuru inciri 10 dk kaynatip suyunu tuketmek gibi... Sut yapici gidalari tuketmen daha uygun olur kanimca...
Bulgur pilavi cok sut yapiyor diyorlar, bizzat denedim gercekten sutu arttiriyor.
Fakat bulgurunda gaz yapma ozelligi var malesef... :31:

Tesekkur ederim canim
Gaz icin rezene iciyorum kizimada gece cayi veriyorum daha iyiyiz ama geceleri bazen artiyor buyudukce gecer diye umut ediyorum

Bulgur pilavi dereotu incir suyu gunde 3lt su ve kirmizi et deniyorum surekli olmasada gercekten ise yariyor
Bitkisel damla iciyorum sut arttirici ama biraz pahali ve hemen bitiyo :)
Bu nedenle anne cayina gecmek istedim 2 3 hafta sonra
Teşekkür ederim cevabin icin ;)

Tesekkur ederim canim
Gaz icin rezene iciyorum kizimada gece cayi veriyorum daha iyiyiz ama geceleri bazen artiyor buyudukce gecer diye umut ediyorum

Bulgur pilavi dereotu incir suyu gunde 3lt su ve kirmizi et deniyorum surekli olmasada gercekten ise yariyor
Bitkisel damla iciyorum sut arttirici ama biraz pahali ve hemen bitiyo :)
Bu nedenle anne cayina gecmek istedim 2 3 hafta sonra
Teşekkür ederim cevabin icin ;)

Rica ederim...
Bitkisel damlayi duymamistim, onu da paylasirsan sevinirim, nedir ne degildir digger arkadaslarimiza da bilgi olsun...
Ben rezene icmeyi biraktim, fakat cok SIKISTIGIM durumlarda yavruma veriyorum, onun haricinde gerek duymuyorum vermeye.
Ufak ufak bizde atlatmaya basliyoruz. Maksimum 6. ayda geciyormus bu kolik durumlari...
Genelde 3. ayda atlatiyorlar, insallah bizde o sanslilardan oluruz...
Temmuz'un 10'unda 3 aylik olacak kismetse, insallah o zamana kadar gecer koligi...

bebeğim 10 aylık oluncaya kadar ağlama nöbetleri geçirdik. Allah kimseye göstermesin. ne zor günlerdi ya

Rica ederim...
Bitkisel damlayi duymamistim, onu da paylasirsan sevinirim, nedir ne degildir digger arkadaslarimiza da bilgi olsun...
Ben rezene icmeyi biraktim, fakat cok SIKISTIGIM durumlarda yavruma veriyorum, onun haricinde gerek duymuyorum vermeye.
Ufak ufak bizde atlatmaya basliyoruz. Maksimum 6. ayda geciyormus bu kolik durumlari...
Genelde 3. ayda atlatiyorlar, insallah bizde o sanslilardan oluruz...
Temmuz'un 10'unda 3 aylik olacak kismetse, insallah o zamana kadar gecer koligi...

Bizde haftaya 5 aylik olucaz insallah bir an once saglikla buyumesini temenni ediyorum :)

Kullandigim bitkisel damla anne sutu arttirici galactago meyve suyu ve suya damlatarak iciyorsun gercekten etkili fakat anneye kilo durumu tartisilir :D
Basladigimdan beri 1 kilo aldim surekli kosusturan hic bos durmayan cok hareketli olmama yediklerime cok dikkat etmeme sut yapici ve saglikli seyler yemeye dikkat etmeme ragmen ama hersey sut ugruna... :)

Konun hayırlı olsun çok sevindim faydalanmaya not almaya başlayacağım :16::16:

Allah oğluna hayırlı ömürler nasip etsin.:nazar:

Tüm anne adaylarına da hayırlı doğumlar diliyorum.:emir_bebek::nazar:

Aglama nobetlerinden bahsederken bebisten bahsediyordum canim...
Ben aglama nobetleri yasamadim desem yeridir, fakat cok caresiz kaldigimda insan moralman dusuyor tabii.
Esler bu anlamda cok onemli, benim esim cok destek oldu bana. O anlarda bebegi o alip kucagina benim sakinlesmeme musade etti.
Iste o anlarda ilac gibi oluyor.. :34:

ben de bebeğinkinden bahsediyorum canım :9:
ağlamanın bebeğe faydalarından da bahsediyor kitap :16:

Hayırlı olsun canım yeni konun :16:
Eminim bir çok kişiye faydası olacak
İnşallah anne olursam bu sayfayı sık sık ziyaret eder senden yardım isterim.

bebeğim 10 aylık oluncaya kadar ağlama nöbetleri geçirdik. Allah kimseye göstermesin. ne zor günlerdi ya

Bizim cok sukur aglama nobetlerimiz azaldi nihayet...
Dedigin gibi Allah kimseye gostermesin, gercekten cok zor anlar ve insan neler yapacagini sasiriyor... :31:
Her yontemi deniyor, bazen cildiracak gibi oluyor.... Allah bir daha yasatmasin insallah... :34:

Bizde haftaya 5 aylik olucaz insallah bir an once saglikla buyumesini temenni ediyorum :)

Kullandigim bitkisel damla anne sutu arttirici galactago meyve suyu ve suya damlatarak iciyorsun gercekten etkili fakat anneye kilo durumu tartisilir :D
Basladigimdan beri 1 kilo aldim surekli kosusturan hic bos durmayan cok hareketli olmama yediklerime cok dikkat etmeme sut yapici ve saglikli seyler yemeye dikkat etmeme ragmen ama hersey sut ugruna... :)

Paylasim icin tesekkur ederim, insallah arkadaslarda arastirip faydasini gorurler...
Benim kilo durumum duzensiz, dikkat etmiyorum zaten yediklerime ictiklerime malesef ki.
Duzensiz gidiyor bu aralar, benim yavrucak sagolsun, butun vaktimi, enerjimi aliyor... :16:

Bir bakiyorum 2 kilo vermisim, bir bakiyorum 1 kilo almisim, boyle boyle idare ediyoruz.
Zaten ben ilk 6 ay icin dikkat etmeyecegime dair kendi kendime soz vermistim icim rahat o anlamda :9:
:9:
Emzirdigim sure boyunca dikkat etmeme pek gerek yok (tabii oturup bir tepsi borek yemiyorum :9:)
Zamanla nasilsa kilolari verecegim, simdiden biraz verdim... :34:

Back