Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ay zaten herkesin bu yorumları deli ediyo benide yok doymadı acaba sütünmü gelmio yoksa artık yaramıyomu offf ffff herşey normal takma canımsende

valla canancığım ben ço takıntılıyım elimde değil bu huyumdan nefret ediyorum ama işte...zayıf olsa niye zayıf derler şişman olsa hareketsiz derler kimi zayıftın çirkindin bu kiloda kal diyo( çok fazla ama ya hani çok zayıflıkta ii değil ama azcık göbüş gitse fena olmaz

haklısın canım diş yapısını bozuyo ama ne biliyim işte parmakta kötü. herkes bu çocuk doymuyo diyo:)

canım doymuyor olsa sadece parmağını emmez ki ağlar. Bence sen herkezin dediğine kulak asma canım kilo alımı normalse doyuyordur. birde parmaklarını ağzına sokması dişlerinin kaşındığındanda kaynaklanıyor. 3. aydan sonra diş kaşıntıları ve salyalarının akması başlarmış.

mertte çok emiyo yaaa sürekli parmak ağzında hatta memeyi bırakıyo parmağı emmeye başlıyo sürekli ağzında yaa...gece bile alıyo ben cuku cukur sesleri duyunca alıp emziriyorum.dr 2 yaşına kadar normal diyo emme refleksinden kaynaklanıyormuş

günaydınn kızlar bugün kontroluz var daha doğrusu aşımız aslında ayın 9 dan dokuzuna gitmemiz gerekiyodu ama günler biraz karıştı bakalım kaç kilo olmuşuz uzamışmıyız ateşlenceklmiyiz.....

bizde bugün doktora götüreceğiz kızımı. 1 aydır kilo alımı yavaşladı. dr ek mama verelim dedi. aptamil 1 aldık ne biberonla yiyor ne kaşıkla. doktoru aradım kaşık maması alın sütlü pirinçli dedi milupanın. aldık ama onuda yemiyor. ne yapacağımızı bilmiyoruz. babasıda bende çok üzülüyoruz. bakalım dr ne önerecek.

canım ben veriyorum gayet güzel yiyor. hatta ülker hero baby kavonoz mamalarından alıyorum meyve püresinden. üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor. herzaman vermiyorum ben yetiyor sütüm çünki. anneme, eşime filan bıraktığımda geç kalırsam ağlarsa diye bırakıyorum. geçen hatta yedirdiler nerdeyse bitirmiş obur. bide gelince üstüne benide emdi. valla ben nasıl başedicem bu oburla bilmiyorum. yine yoğurt verebilirsin meyve suyu sıkıp verebilirsin(cam rendede rendeleyip) sebze çorbasıda. dr bana verdiği kitapçıkta 4. ayda başlanılıyor bunlar. ama gerekirse. neyse dr unuz zaten söyler size. ama bence mama yerine ek gıdalara başlayın daha sağlıklı olur. hemde alışır yavaş yavaş

mamayıda sevmemiş olabilir,başka bir mama alıp dene istersen canım.
sütlü pirinçlinin içine armut rendeleyebilirsin,o zaman sevebilir belki.

Ozlemcim,her seyin dokgali en iyisidir diye duunuyorum.Ek gidaya geciyoruz topiginde ayperin spk happy cok genis bir liste vermisti bize....Istersen bir goz at cok guzel bilgiler var.bir de kardelenin actigi 4-9 aylik bebek gidasi diye bir topik var orada da sagolsun kardelen guzel guzel yazmis....Ben bu hazir mamalardan mumkun oldugunca kacanlardanim.Dusunsenize arkadaslar evde yaptiginiz bir seyi 1gun bile saklayamzsiniz,bozulur...Bunlarinki aylarca duruyor,icine koyduklari o koruyucular kimbilir ne iceriyor..Biz yararina oldugunu bildigimiz seyleri verirken bile hassasiyet gosterirken,icinde koruyucu adi altinda ne oldugunu bilmedigimiz bir seyi yediriyoruz.....Tabi bu benim goruusm....

elifciğim haklısın bende hazır şeyleri yedirmek istemiyorumda almadan önce okudum içeriğini. hangi meyve varsa onun ismi yazıyor herangibi hiç bir madde yazmıyor. bak mesela birinde şöyle yazıyor.
şeftali püresi(%45), muz püresi(%29), üzüm suyu(%22.8), pirinç nişastası, mısır nişastası, c vitamini. ayriyetten gulutensiz, katkı maddesiz yazıyor. bide açıldığında buzdolabında saklayın 24 saat içinde tüketin diyor. banada mantıklı geliyor biraz katkı maddesinin olmaması çünki evde konserve yaparken biz katkı maddesi koymuyoruz yeri geliyor 2 sene kullanıldığı oluyor bozulmadan. yani koymuyoruz deyipte koyuyorlarsa Allah sorsun onlardan yok yazıyor bişey başka bende gönül rahatlığıyla veriyorum gerektiği zaman. buarada geçengün cam rende aldım havuş rendeleyip içirdim 30 cc filan. amma zormuş yahu. iki saat rendele rendele iğne ucu kadar tırtıktan sonra sık püreyi suyunu çıkar. batırdım heryeri havuç lekeside zor çıkıyor. valla bu anne sütü çok büyük nimetmiş yahu. işimişz zorlaşıcak galiba hevesleniyoruz yedirmeye ama:))))

Ben yinede bu konuda çok tedirgin oluyorum sanırım hazır mamalardan kullanamıcam. Evde kendi imkanlarımla hazırlamayı düşünüyorum.

Ya bide geçenlerde nerde okudum hatırlamıyorum havuç hamileyken yemeyin ve bebeklerede vermeyin yazıyordum zeka geriliği yapıyormuş ama havucuda ne kadar faydalı biliriz artık ne yapacağımı bende şaşırdım kaldım her kafadan bi ses çıkıyo en iyisi eskilerin yaptığını uygulamak galiba

ewet canım bencede .. hazır mamalara hevesleniyoruz ama, hem ben ne zaman ve
ne mamalar verilir onu bilmiyorum, zaten ben o verdiğim listeye göre bir beslenme programı izlemek istiyorum. bakalım.. henüz hiçbir şey vermedim oğluşuma. dr. halen süte devam deyip duruyor. 5 ay 12 günlük olduk. o da ben de dört gözle bkliyoruz..
ama kardelenciğim, dediğin gibi bu iş nasıl olacak bakalım, işimiz zorlaşacak mı ne??
sağlık ocağında başka bi dr. geçen kontrolde elma suyu ve havuç suyuna başlayabilirsin dedi. çoooook sevindim ama yine de 5 ayı da bi dolsun bakalım diyorum..
siz ne dersiniz?? gerçi başlamış çoğu arkadaş sanırım..:uhm:

birde bebişlernizi oturtmaya başladınız mı kızlar??
ben onu da 5. ayını doldursun da öyle diyorum.. ya siz?

sevgilera.s.

oooooooo senin bebiş kocaman olmuş maşallah sen bizden bayağı önde gidiyorsun ben olsam çoktaaaaaan başlamışsım vermeye uafak ufak başladımda zatenhihoyyyt

şu oturma işini ben oturtmasamka kendi oturuyor artık zaten mümkünatı yok kucağımda yatıcak haa hemen kaldırıyor kendini oturacak. devamlı oturtmuyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama kuduruk kendi durmuyorki:sm_confused:

ya buğra okadar hareketlendiki yerinde durmuyor. sırt üstü yatırıyorum yüz üstü dönüyor, yüz üstü yatırıyorum sırt üstü. ayaklar başa, başı ayaklara dönüp duryor bikaç gündür. buarada ilk siftadımızı ettik imkansız denilcek biyerden düştü yaramaz. çok korktum ama şükür bişey olmadı. pazar günü babası aldı beraber yatak odasında yatakta yatmaya gittiler. biraz oynadıktan sonra buğrayı yatağın ortasına doğdu ayakları babasına değicek şekilde koymuş babasıda uyumuş. bende içerdeydim sesi gelmeyince dedim heralde uyumuştur derken bises geldi paldır küldür eşim tuğba diye bi bağırdı derken buğra bi feryat kopardı nasıl koşarak gittim odaya bilmiyorum. yatakla duvarın arasında 25-30 cm filan ara vardı cam kenarındaydı sen döne döne sonunda düş aşşa. nasıl becermiş allamadım. perdede boncuklu renkliya heralde ona bakayım tutayım derken dönmüş bayağı. tülün boncuklarıda peteğe çarpınca korkusundan heralde bayğı ağladı yoksa düşüşü rahat düşşmüşara dar olduğu için hızını kesti. biyere çarpmadan yumuşak düşüş yapmış. hiçbiyerinde kızarıklk felan yoktu beyaz tenli olduğu için hemen belli olurdu bişey olsaydı. Allah korudu ya artık bırakamıyorum onu koca yatakta bile. kendi yatağına koyuyorum bi bakıyorum baş ayaklara ayaklar başa şaşırıyorum ya. küçük sıpa neler yapıyor. yaramaz oğlum benim((( haa bide eşim bana bağırdı birsürü sanki ben yapmışım gibi kendi yanında çoçuk suçlu ben oldum bakmıyormuşum diye. çoçuk korkudan ağlıyor oda duvarları yumrukladı beni dövmemek için deli bu adam ya. işte böylebi deliyle uğraşıyorum

tuğbacım alperen daha düşmedi ama muharremi 3 kere düşürdük böyleydi galiba küçüktü valla babasının beni bi boşamadığı kalmıştı kendisi düşürürken ii ben düşürürken kötü insan istermi hiç o yüzedn buna çok dikkat ediyorum ama düşceği varsada düşer herhalde........yatakta savaş yapıyo zaten altında bi örtü vardı baktım örtünün içinde kaybolmuş aldım hemen altından boğulur diye maaşallah baya harekatlendiler büyüdüler yaaaaa:)))

Happycim senin bebis ne zaman dogmustu ki..Acilisi ayperinle ben yapmistim daha biz onumuzdeki hafta 5 aylik olacagiz...Ben de ek besin icin cok aceleci degilim.Cam rende burada bulmak imkansiz.En son intrenette bir sitede buldum onu hemen siparis verdim.Gerci Kayra inanilmaz hevesli.Yediklerimiiz elimizden tutup almaya caliisyor.Biz bisey yerken agliyo,agzini sapirdatiyor,yemek kokusu duydumu hemen ayaklaniyor...Bu haftadan sonra baslariz artik....Bende oturtmuyorum.Eskilerin bir sozu var ege kemikleri batar derler.Daha zaten cok yumusak duruyor,zamani gelince kendiis zaten yapar...

Bende benzer bi durumla karşılaşıcam diye çok korkuyorum çok hareketlendiler artık büyüdü bizim ufaklıklar genelde yanından gidicemsem yatağına koyuyorum kendi yatağımdaysada her tarafına yastık koyuyorum çok korkuyorum ama çocuk işte ne kadar kollarsak düşücek elbet hangi anne ister bebeği düşsün bu erkekleri anlamakta mesele yani...
Hasta olur sen hasta ettin huysuzlanır kucak ister sen alıştırdın offf babalık kolay gel bide anne ol bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…